:))
efimcim sabiha paktunanaın anlattıklarından bahsedersen sevinirim
esmacım kuzucuğuda geçmiş olsun
yerim o annesini utandıran hallerini :)
selvacım mutlu yıllar canım facede gördüm :)
ameliyat ne zaman bu arada?
Ara başlıklarla özetliyorum çünkü gerçekten çok şey anlattı..
Anne ile yatma isteği 6 yaşına kadar devam edebilir, normaldir
ama 7 yaşına gelen çocuk hala annesiyle yatıyor ise muhakkak altında yatan nedenlere bakmak gerekir..
Anneyi kaybetme korkusu hala devam eden çocuk anne ile yatma alışkanlığını 6 yaşından sonra da devam ettirmek ister..
Anaokuluna veya okula gitmek istemeyen çocuk kesinlikle zorlanmamalıdır..
Çocuklarda geri döndüğünde evini yerinde bulamama, eve bir daha dönemeyeceğini düşünme, annesini kaybetme, ondan ayrılamama,
kendini güvende hissedememe, oradaki ortama alışamama, soyut kavramları algılayamama durumları vb. korkular olabileceğinden
önce bu korkuları giderip sonrasında çocuğu anaokuluna göndermek daha doğru olacaktır diyor..
Dokunulmak isteyen çocuğun birebir temasa özlemi olan çocuğun geceleri diş gıcırdatması olduğunu, uyku problemi ve beslenme sorunu olan yani yemek seçen çocukların
sorunlu çocuklar olduğunu ve anneleriyle beraber bu çocukların tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı..
Ayrıca çocukların algılarının gelişmediği durumlarda da ki en önemlisi bu çocuklarını anaokuluna veya okula gitmeyi reddedeceğini söyledi..
yani kör olan birine bu yazıyı neden okuyamıyorsun demek neden yanlışsa algısı gelişmeyen çocuğa da neden okula gitmek istemiyorsun demek o kadar yanlıştır dedi..
Bu durumda beyinde gelişmeyen bir yer olduğunu ve bunun tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı..
Bu yer bazen hemen gelişirmiş bazen 5-6 sene içerinde bazen de uzun süre gelişemezmiş..
Bana böyle çocuklar geldiğinde beyinlerindeki bu bölgelere baktığımda ve gelişim geriliği gördüğümde içim sızlıyor dedi kadın..
Ve böyle bir çocuğu döverek dayak atarak zorlayarak okula göndermenin ne kadar doğru birşey olacağını sorguladı..
Yani gitmek istemiyorsa iki neden var. Birincisi çocuğun kaybetme endişelerinin olduğu ikincisi ise beyinde bazı bölgelerin gelişemediği veya geç geliştiği..
Umarım anlatabilmişimdir..