2010'da hamile kalmak isteyenler topiği..

selam kızlar nasılsınız.birkaç gündür gelemedim biraz yoğundum kusura bakmayın..
sizler nasılsınız ???kızlar benim adet günüm geldi çattı birkaç gün sonra akmı karamı belli o0lacak bakalım..inşallah olmuştur allahın izniyle...senin içinde hayırlısı olsun derya ..inşallah hemen yumoşların oluşur...

teşekkür ederim Mopsy ..inşallah sende kırmızıyı değil çift çizgiyi görür yılın ilk bebek haberini verirsin bize:) sıramı sana verebilirim güzelim:)
kızlar şu özel hastanelerdeki durumla ilgili bir yazı okudum şimdi bakın durum ne dyor ....
............................
Muayene ücretinde kafalar allak bullak!

Sağlık Bakanlığı`nın özel hastanelerin muayene farklarını Ocak 2010 tarihinden itibaren yüzde 70`lere kadar çıkartacak yeni düzenlemeye gitmesi vatandaşlarla özel hastaneleri karşı karşıya getirecek.

Bakanlık vatandaşın `soyulma` endişesine kapılmaması için fark ücretlerine bir yıl önce yeni bir sınırlama getirerek, hastanelerin en fazla yüzde 30 oranında fark ücreti alabilmesini kararlaştırmıştı. Yeni düzenlemeye göre bu oran yüzde 70`e kadar artırılabilecek. Özel hastaneler ise sık değişen rakamlar yüzünden hastalarla karşı karşıya gelmekten rahatsız.

Özel Isparta Şifa Hastanesi Mesul Müdürü Dr. Levent Yılmazer, yeni yılda yürürlüğe girecek düzenlemenin fark ücretlerinde değişikliğe neden olacağını, bunun da yine kendilerini hastalarla karşı karşıya getireceğini savundu. Yılmazer, özel hastanelerin hizmet kalitesinden taviz vermeden rekabet etmeye devam edeceğini, vatandaşların da karşılaştırma yaparak buna göre kararını vereceğini anlattı.

Vatandaşın hastaneye gelirken kafasında `Acaba gereksiz tahlil ve röntgenlerle yüksek rakamlar çıkar mı?` şeklinde bir düşünceye kapılmasının yanlış olduğunu aktaran Yılmazer, "Özel hastaneye geliyorsa bilerek geliyorlar. Buraya geldiğinde neticede doktor teşhis koyabilmek için bazı pozitif ilmin gerektirdiği materyalleri kullanarak sonuca ulaşıyor.

ılla şu tahlilleri yaptıracaksınız diye bir şey yok. Zorla şu rakamı ödeyeceksiniz diye bir şey de yok. Zaten fark ücretlerinin sınırlandırılması söz konusu olacak. Özel hastaneler günübirlik düşünmüyorsa uzun soluklu düşünüyorsa zaten bunu yapmayı göze alamaz. Hasta bir daha gelmez, bunun farkındayız. Firma kaptı kaçtı değilse kalıcı ise kaliteden taviz vermez." diye konuştu.

Özel Davraz Yaşam Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Atalay da hastanelerin sınıflandırılması ve fark ücretlerinin yüzde 70`e kadar artırabilmesi uygulamasıyla oluşan yeni fiyatlar nedeniyle hastalarla karşı karşıya kalacakları kaygısını yaşayanlardan.

Fiyatların sık sık değişmesinden kendilerinin de muzdarip olduğunu ifade eden Atalay, "Bu durum hastaneleri hastalar karşısında güvensiz bir duruma sokuyor. Fark ücretleri yüzde 30 iken, şimdi yüzde 70`e çıkarak tekrar değişecek. Hasta her hastaneye gittiğinde farklı ücretlerle karşılaşıyor. Doğal olarak da hastanelere güveni zayıflıyor." dedi.

SGK`nın hazırladığı sınıflandırma ve ücretlendirme politikasının hizmet kalitesini artırmaya yönelik olmadığını savunan Atalay, "Bakanlık hem daha fazla hastaya bakılmasını istiyor. Bir taraftan da bunu az bütçeyle yapmaya çalışıyor. Şu anda özel hastaneler daha da küçülüyor. Yeni kadro ve yeni birim açılmasına da izin verilmiyor." diye belirtti.

YENı DEĞıŞıKLıK NE GETıRıYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hazırlanan ve 13 Kasım 2009 tarihinde yayımlanan yönergeye göre özel ve vakıf hastaneleri `puanlandırma kriterine` tabi tutulacak. Hazırlanan Hizmet Kalite Standardı`na göre özel sağlık kuruluşları bin puan üzerinden puanlamaya girecek.

Özel sağlık kuruluşları, hastane hizmet dilimi endeksinden 550 puan, hizmet kalite standardından 150 puan, hasta hakları, hasta ve çalışan güvenliğinden 100 puan, kapasiteden 100 puan ve çalışan hakları ve hukuki sorumluluklardan ise 100 puan üzerinden değerlendirmeye alınacak. Vakıf üniversiteleri dahil özel sağlık kuruluşları, Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu`nca belirlenen bedelin en fazla yüzde 70`ine kadar ilave ücret alabilecek. Bakanlar Kurulu kararı 1 Ocak 2010`da yürürlüğe girecek.

Kaynak : Haber Aktüel - Son Sürat Haber, haber, haberler

ibrahim saraçoğlu-hamile kalmak için incir kürü

Prof. Dr. ıbrahim Saraçoğlu'dan Yumurta sayısı yeterli olmadığı için hamile kalamayan bayanlarda yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kuru incir kürü:

Yarım litre (2,5 bardak) kaynayan klorsuz suyun içine onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ederek yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Yirmi dakika dolduktan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Üçe ya da ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına için.

Bu kürün uygulama şekli:

Kuru incir kürü, iki kez yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığı zaman yedi gün ara verilir. Toplam uygulama süresi kırkiki gün olmalıdır.

Uygulama sürelerine yedi gün verilen aralar dahil edilmez. Her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekmektedir.

Kuru incirleri ikiye kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave edin. Kuru incirlerin üzerlerinde beyaz pudrası varsa, önce soğuk su altında yıkadıktan sonra ilave edin.

Kuru ıncir kürünü yumurta çatlatmak için kullanmak isterseniz:

Önce kuru incirleri 6 dakika kaynattıktan sonra içine orta boyda,taze ve gevrek bir havucu dilimleyerek içine atarak 4 dakika daha kaynatın. Bu şekilde hazırlandığında yumurtaların kolay çatlamasına yardımcı olacaktır.
*** Bu kürün etkisini artırmak için yumurta büyüklüğünde beyaz kuru soğanı (Mor-kırmızı soğan olmaz) ince ince kıyıp üzerine 1 yemek kaşığı sumak serperek yemekten 10-15 dakika önce yiyin.Bunu haftada 4 kez tekrar edin.Bu sizi yumurtalık kisti-polikistik over 'den de koruyacaktır.

canlarım müjdeler olsun atandım sonundahihoyyythihoyyyt

tesekkur ederım canlarım
ıStanbula gelıyorm nasipse
doktor sonucları üstüne bu güzel haberler ilac gibi geldi

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
bugün başka bir doktora gitmeye başladım... yanlış anlamayın başı kapalı bir bayan doktordu. bunları nasıl konuşucam şimdi onla diyerek ama merak da ederek girdim içeri :) yardım edicez sana madem bebk istiyorsun falan dedi. bugün hemen başla klomene dedi. ilacın bitince 1-2 gün içinde gel hemen yumurta takibini başlatalım ve atlama iğneni bu sefer biz erken vuralım dedi. doktora büyük ihtimalle 5 ocakta gidicem . o gün 8.gün oluyor. 15.gün eşimin doğum gününe geliyor. eğer yumurtam o zaman çatlar ve o gece döllenme olur iseeeeee :) çatlatma iğnemi de heralde ondan 1-2 gün önce vurur doktorum... eşimin doum gününde hamiş kalmış olurum. şubat gelmeden de öğrenmiş olurum durumu oleyyy... ve eğer bu hissettiğim gibi olur ve bu ay hamile kalırsam 2. evlilik yıldönümümüzde doğum yaparım herşey yolunda giderse... hep isteğim buydu... ya o gün hamile haberimi verebilmek yada bebeğimi...
inşallah en güzel hediyem o gün bebeğimi kucağıma alabilmek olur... çok istiyorum çok Allah bu yıl bana bu mutluluğu taddırır inşallah. hayırlısı ve nasipse...

hb canım benim
varmı bi degişiklik?

yok cnm adet olmadım daha
bi cesaretimi toplayıp kocike test al yarın sabah yapıyım dedim
allahım yardım etsin heyecandan geberecem niyeyse
yaw ne adet belirtisi ne yumurtlama belirtisi ne hamilelik belirtisi hiçbi halt yok deli olacam
en azından önceden yımırtladığımı anlıyodum bu ay hiçbişey hissetmedim :bbo:

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
bugün başka bir doktora gitmeye başladım... yanlış anlamayın başı kapalı bir bayan doktordu. bunları nasıl konuşucam şimdi onla diyerek ama merak da ederek girdim içeri :) yardım edicez sana madem bebk istiyorsun falan dedi. bugün hemen başla klomene dedi. ilacın bitince 1-2 gün içinde gel hemen yumurta takibini başlatalım ve atlama iğneni bu sefer biz erken vuralım dedi. doktora büyük ihtimalle 5 ocakta gidicem . o gün 8.gün oluyor. 15.gün eşimin doğum gününe geliyor. eğer yumurtam o zaman çatlar ve o gece döllenme olur iseeeeee :) çatlatma iğnemi de heralde ondan 1-2 gün önce vurur doktorum... eşimin doum gününde hamiş kalmış olurum. şubat gelmeden de öğrenmiş olurum durumu oleyyy... ve eğer bu hissettiğim gibi olur ve bu ay hamile kalırsam 2. evlilik yıldönümümüzde doğum yaparım herşey yolunda giderse... hep isteğim buydu... ya o gün hamile haberimi verebilmek yada bebeğimi...
inşallah en güzel hediyem o gün bebeğimi kucağıma alabilmek olur... çok istiyorum çok Allah bu yıl bana bu mutluluğu taddırır inşallah. hayırlısı ve nasipse...

hayırlısı olsun inşallah fazla beklemek zorunda kalmazsın cnm

tesekkur ederım canlarım
İStanbula gelıyorm nasipse
doktor sonucları üstüne bu güzel haberler ilac gibi geldi

sermest merhaba atanmana çok sevindim ve sende... ama hayallerini kırmayı istemem . tabiki çalışacak olman atanmış olman harika bir şey ama sinoptan sonra istanbulda yaşamak çok zor gelecek. ben izmirden geldim istanbula 1,5 yıl oldu... bir çok hastalık çıktı , arkadaşlık - dostluk çooook az neredeyse hiç yok...insanlar birbirlerine selam vermek istemiyor , oturup kalkma yok..günler altın günleri falan hikaye burda ... kapı komşun kapını çalmıyor... trafik ; hava; stres ; pahalılık ...yaşam çok zor istanbulda. umarım güzel bir yere çıkmıştır tayinin. okulun ve semt belli mi canım yoksa il müdürlüğünden geldiinde mi atayacaklar okulu ??eğer öyleyse sana tavsiyem anadolu yakasını tercih et. avrupa yakası çok ço kkarmaşık ve yaşamak orda daha zor. anadolu yakası daha çok evlerin olduğu biraz daha saki oturulabilir bir yer. tercihini bu taraftan anadoludan kullan. ben maltepede oturuyorum mesela , bu tarafa gelirsen sana destek olurum da :) bak benim evimin karşısında okul var güzin dinçkök ilköğretim okulu ; orhangazi ilköğretim okulu bunları yazsana :)
evler de kiralar bu civarlarda 600- 1000 tl arasında . ben 750 tl ye oturuyorum. 50 tl de aidat.

işte canım biraz tüyo sana. bir şey soracak olursan özelden de yazabilirisn..

hayırlısı olsunnn

yok cnm adet olmadım daha
bi cesaretimi toplayıp kocike test al yarın sabah yapıyım dedim
allahım yardım etsin heyecandan geberecem niyeyse
yaw ne adet belirtisi ne yumurtlama belirtisi ne hamilelik belirtisi hiçbi halt yok deli olacam
en azından önceden yımırtladığımı anlıyodum bu ay hiçbişey hissetmedim :bbo:

bendede bişi yok arada bi azcık akıntı o kadarcık
ama adet olursamda kkan gövdeyi götücek bu gidişle:))

canlarım gelelım esas konumuza
gecmısı okuyamadm gercı de
esımde morfolıjı hareket sorunu ben de progesteron dusuklugu cıktı
klomene baslayalm dedı doktor ama ben kararsızım
her sartta bı seneyı bekleyelım dıyor sonra baska alternatıflere bakcıaz dedi
biraz moralim bozuldu acıkcası ne dıyorsunuz klomen konusunda bana tavsıyenız ne

bir de gecenlerde antıbıyotık ıcmıstım bı hafta kadar
ıkı uc gundur yogun akıntım var kıvamlı
bugun rengı koyu bej gıbı bı tuhaftı adetıme zaman var
normalde mantar olunca böyle olmuyordum
doktor mantardır dedı ama tuhaf bısey anlamadm korktum da acıkcası nedendır diye:S
bir de bunu soraym dedm engın bılgılerıneze:))

sermest merhaba atanmana çok sevindim ve sende... ama hayallerini kırmayı istemem . tabiki çalışacak olman atanmış olman harika bir şey ama sinoptan sonra istanbulda yaşamak çok zor gelecek. ben izmirden geldim istanbula 1,5 yıl oldu... bir çok hastalık çıktı , arkadaşlık - dostluk çooook az neredeyse hiç yok...insanlar birbirlerine selam vermek istemiyor , oturup kalkma yok..günler altın günleri falan hikaye burda ... kapı komşun kapını çalmıyor... trafik ; hava; stres ; pahalılık ...yaşam çok zor istanbulda. umarım güzel bir yere çıkmıştır tayinin. okulun ve semt belli mi canım yoksa il müdürlüğünden geldiinde mi atayacaklar okulu ??eğer öyleyse sana tavsiyem anadolu yakasını tercih et. avrupa yakası çok ço kkarmaşık ve yaşamak orda daha zor. anadolu yakası daha çok evlerin olduğu biraz daha saki oturulabilir bir yer. tercihini bu taraftan anadoludan kullan. ben maltepede oturuyorum mesela , bu tarafa gelirsen sana destek olurum da :) bak benim evimin karşısında okul var güzin dinçkök ilköğretim okulu ; orhangazi ilköğretim okulu bunları yazsana :)
evler de kiralar bu civarlarda 600- 1000 tl arasında . ben 750 tl ye oturuyorum. 50 tl de aidat.

işte canım biraz tüyo sana. bir şey soracak olursan özelden de yazabilirisn..

hayırlısı olsunnn

canım ben istanbulluyum zaten memleketıme gelıcem opuyorumnanaktan
bir de sinopta da değilim zaten:kedi:

Back
X