• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos-Eylülde Tüp Bebek Yaptıracaklar

slm arkadaslar dun eşim microtese oldu cok sayıda sperm bulundu dondurduk eylül 10u gibi umutta bende başlıyorum cok sukur cok mutluyum kızlarrrr:66:
Arkadaşım çok sevindim maşallah maşallah çok sayıda sperm,çok sayıda yumrta,çok sayıda embriyo,sağlıklı bebişler olur inşallah...
slm kızlar maybebaby hbyiron saboli nushu jakobi kıvılcım cazii iyi dilekleriniz için çoook teşekkür ederim zaten bugün çok iyim maşallah dün çok bozuktum ama düzeldim çok şükür bikaç ay ara vermeyi düşünüyorum hemen yaptırmıcam 2.denememi ve istanbul yada ankaraya gitmeyi düşünüyorum.siz hayırlı haberler verirsiniz umarım hepbirlikte seviniriz.
Canım benim iyi olduğuna sevindim,iyi düşünmüşsün tubacığım topla kendini,gez dolaş,kafanı dağıt ne zaman hazır hissedersen nerde istersen orda başlarsın.İnşallah son tedavin olur sağlıkla hayırla evladını kucağına alırsın.
Ben de ilk tüp denememi geçen ay istanbul amerikan hastanesinde yaptırdım.adetimin 3.gününden itibaren 14 gün kalçadan menogon göbekten gonal f 300mg iğne ve yine göbekten sanırım adı citroditeydi iğneleri oldum.2 normal büyüklükte bir de daha küçük olmak üzere 3 yumurta oldu.16.günü yumurtalar toplandı.o iki yumurtanın birisinin içi boş çıkmış diğeri de ne yazıkki döllenememişçünkü o da pek matah değilmiş:)).Hemen ertesi sabah arayıp söylediler çooook üzüldüm.tırıs tırıs evime geri döndüm.Doktorun tek açıklaması yaşımdan dolayı kalitesiz yumurta ve yumurta rezervi azlığı.43 yaşımdayım.ne yapiim geç evlendim.çünkü aşkımı geç buldum.1 yıllık evliyiz ve ben deli gibi çocuk istiyorum.eşimde istiyor ama söylemiyor biliyorum.İkimizde çok genciz,sağlıklıyız.Bu gün adetimin 5.günü 3.gün hormonlarıma baktırdım hepside çok değişmiş.Drum tüp bebek tedavisinin yüzünden değişmiş olabilirler dedi.Ama TSH ın 4.92 çıkması ile tüp tedavisinin hiç alakası yok biliyorum.Nerden çıktı anlamadım.aylardır 6 larda seyreden FSH olmuş bu ay 19.26 Esradol 321 falan filan işte.Bunları kafaya takmaktan bütün sosyal hayatımı askıya aldım.Evimde iş miş yapmıyorum.Bir yemek hazırlıyorum o da mecburiyetten çünkü eşim oruç tutuyor.Eşimin ailesi il dışında oturuyorlar onları iftara davet etmemi bekliyorlar ama bende tık yok.Kimseleri istemiyorum.Bayramda plan yaptık 5 gün tatile gidiyoruz ve zaten döndüğümüz gün ben hastalanıyorum ve doğru dr a.Kaybedecek hiç bir ayım yok.Ahhhh kızlar keşke yaşım 30 larda olsaydı asla korkmazdım şimdiki gibi.Ama benim biyolojik saat tehlike çanları çalıyor.tedaviye başlar başlamaz yani yaklaşık 3-4 hafta sonra hemen bende bilgilerimi paylaşacağım sizlerle.ama bu arada da güzel haberlerinizi okuyarak ve size dua ederek vakit geçireceğim.Sigarayı bırakamıyorum.soğan ve incir kürüne her gün başlıycam başlıyamıyorum.sadece gece yatmadan bir kaşık arısütü bal polen yiyorum bir de evevit içiyorum hepsi bu.Eşim sen bu bebeği yeterince istemiyorsun istesen sigarayı bırakırsın diyor.hayır istiyorum istediğim için stres yapıyorum daha çok içiyorum.Ama tatile gidince orda bırakıcam söz verdim kendime ve eşime.Hepinize sağlıklı bol yumurtalı ve nurtopu gibi evlatlı günler diliyorum.Allah yardımcımız olsun inşallah
Alkancığım soğan ve incir kürünü ihmal etme,ben faydasını gören çok insanlar duydum,şifa Allah'tan tabi ama böyle şeylerde vesile oluyor.Tatil sonrası iyi olur tedavin inşallah.Allah tez vakitte kavuştursun evladına çok uğraştırmadan inşallah.
merhaba dün yumurtalarım toplandı çok ağrım vardı hep yattım o yüzden nete giremedim. nedense serum takılan kolumu hareket ettiremedim bugün hafif sızı kaldı neyseki. korktuğum gibi geçmedi çok şükür, sizlerin de desteği çoktu tabi.
papatya26 umudunu kesme beraber ilerliyoruz unutma inşallah tek yumurta yeterli olur, dua ediyorum hepimiz için.
lahor canım bana mesaj yazmışsın sorun değil tatlım birilerinin işine yaradı ya önemli olan o.
Neyse bir aşamayı daha atlattın geçmiş olsun daisyciğim.Sarsılıyor insan tabi neyse daha iyi olduğuna sevindim.İnşallah sağlıklı,kaliteli çok embriyon olur,onlarda sana sıkı sıkı tutunur şekerim.
selam kızlar...dün hastalanmıştım hala feci haldeyim...resmen altüst oldum toparlayamadım ağrım var ağrı kesici içsem mi bilemiyorum.doktorada sorucaktım unuttum yauww..:((..doktorcum bu arada pazartesi 14:30 randevu verdi.bakalım hasta hasta nasıl bakacak alttan...

görüştüm canım pazartesi 14:30 da randevum.sen nasılsın nasıl gidiyor?test tarihinede az kaldı.heycanla bekliyorum...:nazar:inşallah bebişlerin sana sıkı sıkı tutunacak...
Yıllardır doktora giderim en rahatsız olduğum muayene tüp bebekteki bu regliyken yapılanı oldu yani.Ne yapalım şeker başa gelen çekilir,sabredip katlanacaksın:)
Sorma düşünmemeye çalışıyorum ama ne mümkün,cuma günü Allah nasip ederse test günüm.
Kızlar yaaa , sıkıldım beklemekten şu adetimi:31:, bugün 33. gün , hala gelmedi:31:, şunu bir an evvel söktürmenin doğal bir yolu var mıdır acaba?:28:
Bekliyorsun ya gerginlikten gelmiyordur.Aspirin söktürür derler ama bilmiyorum nasıl kullanılıyor.
bu arada güncel listeyi de yükledim arkadaşlar, buyrun...

:nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek:
Eki Görüntüle 240215
:nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek::nazar::emir_bebek:
Eki Görüntüle 240216
Ellerine sağlık pek güzel olmuş:)
arkadaslar herkese cok tesekkur derim mutlulugumu paylastığınız için yalnız bişi sorcam bilen arkadaslardan ben tedaviye ancak adetle baslarım demı adetten once olmaz bide simdi ne yapcam asamalar neler yumurta toplancagı gun narkozdan uyanınca cokmu agrı oluyo ben narkozdan uyanamamaktan cok korkuyorum kanama oluyormu
Evet canım adetinin 2. yada 3. günü kan testi ve muayene ile yumurtalık rezervine bakılıyor ona göre ilaçların dozları ayarlanıyor,ultrasonla yapılan takiplerle yumurtaların yeterli büyüklüğe ulaştığında narkoz altında toplama işlemi yapılıyor.Hiç korkma zaten çok düşük dozda narkoz alıyorsun,kısa süren bir işlem olduğu için hiç kanamam olmadı benim ama biraz kasıkların ağrıyor ki oda regl sancısı kadar en fazla.
dün gece türkmaxta ''çınar ağacı''diye bir film vardı.çok beğendim.ağla ağla rahatladım.regl olmuştum duygularım tavan yaptı.barış diyede bi çocuk vardı başrolde bayıldım çocuğa ya ne şeker küpüydü maşallah.ah o gözler burun hokka gibi.allah bağışlasın kimin evladıysa.nasılda güzel rol yapmış bi anneanne deyişi vardı...bende öle bi evlat istiyorummm...gece rüyama girmiş o kadar etkilenmişim...:)))))
Allah gönlünün muradını versin tez vakitte inşallaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

rahim filminde:
ahh ahhh bende uyutulsaydım keşke...nerden bileyim bayılacağımı ve uyanıncada afedersiniz bir istifra bi istifra...kendime bir haftada zor geldim...perişan olmuştum...bide bana doktor sen panik yaptın demişti aptal adam ya...şimdiki doktorum bana tüpümün kemiğe yapışık olduğunu sölemişti filmi görür görmez...şimdi şimdi taşlar yerine oturdu acıdan bayılmışım...:59::53:

bende buralarda forum sayfalarından aldığım gazla hsg çekiminde uyutulmak istememiştim acımıyo diyolar diye ama dr uyuttu. iyki uyutmuş, birde senin yapışıklık varmış belki ondan daha çok acımıştır

Yıl: 2006

Kız :Leyla , 24 yaşında , Oğlan: Mecnun , 26 yaşında...

Leyla , yumurtadan yeni çıkmış tüysüz civciv misali, saf savunmasız bir şekilde doğu illerinden birinin bir ilçesinde yeni açılmış ıpıssız bir köy okuluna öğretmen olarak atanmıştır. İlk göreve başlamanın heyecanı , doğunun zorlu şartları ve memleketten 1400 km uzaklığın verdiği endişeyle , atandığı okulun müdürlüğüne giderken , hayalinde koca göbekli, bıyıklı ,oturduğu yerden kalkamayan ,işleri zorlaştırmak adına var olan bir Müdür Bey canlanmıştı. Taaaa ki
müdür odasının kapısına tık tık tık yapıp, kapı aralanıncaya kadar ...

İçeri girdiğinde Leyla ; (Avrupa Yakası dizisindeki Burhan gibi ) " bu ne yeeawwww, bu ne biçim midürrr, pabucumun midürüüüü" diye içten içe söylenerek, hayatının aşkı Mecnun'uyla parmak ucu hizasında çok kısa tokalaştı, kendini tanıttı, Mecnun da tanıttı, tanıştıklarına memnun oldular. Atama kararnamesini alırken Mecnun 'da içinden bir Recep İvedik edasıyla "Len yürü git, öğretmenmişşş, çıkar at gözlüklerini batılılaşşş , barnaaanın ucuylan dohalaşıooo, yürü gittt, hööööhhhööööhytttt" gibi niidalar geçirmiştir.

Leyla odadan ayrıldığında çok şaşkındı. Müdür bildiğiniz filinta gibi çıtır mı çıtır , yüzüne bakınca tefekkür etmeden geçilemeyen kısacası dehhhşeettt bişeydi yeaww. Neyse gel zaman git zaman, bunlar okul ilişkileri sırasında birbirlerini tanımaya daha çok fırsat buldular .Ortada amaçsızca gezen kara ve sarı kedilere ( diğer bayanlara) rağmen Mecnunun gözü Leyla'dan başkasını görmüyordu. Leyla da onu gördüğü ilk günden beri aklından çıkaramıyordu.
Oysa ilk atandığını öğrendiğinde , idealist bir öğretmen olacağını , işine sımısıkı sarılıp, en az 2 yıl evliliK düşünmeyeceğini ailesine bakacağını... vs. planlıyordu. Son iki yılda annesi tarafından "görücü gelecek kızım, bak .. teyzenin yeğeni ... mış, bu amcanın oğlu ... muş " gibi ifadelerini "Anne söyle evlenmeyi henüz düşünmüyormuş" diyerek reddediyordu.

Lakin :69:AŞKKK:69: kalbe bir ok misali saplanınca , ideallerinden bazılarını es geçebilirdi Leyla.

Tanıştıktan 3 hafta sonra ...
Tutuldukları aşkın etkisiyle eve telefon ederek kendi kendini ailesinden istedi " Anne, yazın görücü gelecek , babam verir mi?" Bu sefer onlar "henüz evlendirmeyi düşünmüyoruz, düşüneceğimiz zaman da kısmetin hazır " demezler mi... Leyla ile Mecnun bu cevabı alınca , Leyla hemen sukoyverdi, "bu iş olmaz" dedi , Mecnunun gözleri doldu , " savaşırım" dedi. Bu sözün üstüne Leyla Mecnun'nun boynuna sarıldı , ağladılar ve savaş başladı. Bu savaş onları daha bir Leyla daha bir Mecnun yaptı.

Savaş 2 yıl sürdü... ( ayrıntıya girmeyeyim , neler neler yaşandı...)

Yıl : 2008
Savaşta ateşkes ilan edildi,barış bayrakları çekildi.

Çok güzel 2 düğünde yapıldı, gelinin ve damadın memleketlerinde.

Evlilikleri de aşkları gibi dolu dizgin geçiyordu , hiçbir sorun yoktu, ne güzel, demek ki doğru karardı. Mecnun kısa bir süre bekleyip, evlat sahibi olmak istiyor, Leyla ise 2 yıl kadar düşünmüyordu. Bu sebeple ortak bir karar alıp , ortada buluştular, yani 1 yıl sonra bebek çalışmaları başladı.

Yıl:2009
İlk üç denemede olumsuz sonuç alınca hemen doktora koştular...
Leyla'nın Polikistikover görünümlü yumurtalıkları vardı. Adeti sürekli gecikiyor ancak diğer pco belirtilerini taşımıyordu( kilo, kıllanma, sivilcelenme...) Doktorun bir süre daha deneyin , olmazsa yumurta takibi yapalım demesiyle 1 yıl geçti. Bu arada Mecnun'un spermiyografisi yapıldı , onda sorun olmaması endişelerini azaltmış olsa da ,
-her ay geciken adetler ,
-her ay psiklojik hamilelik belirtileri ,
-her ay prediktörü gözüne sokacak kadar yaklaştırıp şaşı bakıp tek çizgiyi çift görüp (sadece saniyeler süren ) mutluluktan uçmalar, ve tekrar gözler düzeldiğinde gördüğün tek çizgi yüzünden hayal kırıklığına uğramalar
-o tek pembe çizginin yanına aynı tonda bir kalemle çizgi çizip, hamilelik hayali kurmalar
-akranlarının , sonradan evlenenlerin bebeklerinin olması , onların olmaması ve
-ne zaman olacağını bilmemek ... vs.
ister istemez psikolojilerini oldukça etkilemişti.

Yıl : 2011 Ay:Nisan
Yapılan başarısız yumurta takiplerinin ardından Leyla'ya doktoru HSG çekti ve ne görsün , "2 tüp te yapışık , açılmıyor, hay ALLAH, tühh, boşuna denemişiz klomenler çatlatma iğneleri falan ... "
Neyse Leyla ile Mecnun doktorla fazla tartışmadı ve hemen bir profesör doktor aramaya başladılar, kısa bir araştırmadan sonra Türkiye'de ilk defa Tüp Bebek olayını başlatan Prof Dr. un oğlu Prof. Dr. Erol TAVMERGEN'e muayene oldular. "Evet" dedi doktor, "tüpler yapışık , Laparoskopi ile açmaya çalışacağız, açılmazsa hemen tüp bebek yaparız"

Tek şanslarının Tüp Bebek olduğu gerçeğiyle yüzleşen Leyla, Mecnun'un gözlerine baktı, ikisinin de gözleri doluydu ama AŞKla SEVGİyle HEYECANla MUTLULUKla... Birbirlerine sarıldılar , inandılar ve şükrettiler ALLAH 'a, ve yeni bir SAVAŞ'a yine birlikte başladılar...

Copyright © 2011 KK-MaybeBaby rumuzlu kullanıcı​
güzel bir film izledim sanki.zihnimde canlandı hep.nedense ama burada izlediğim filmlerin reklama girerken son anı aynı bitmiş.reklamlardan sonra nasıl bitecek.inş oda aynı ve mutlu sonla biter.

kimse yokmu yoksa benmi yazamıyorum anlamadım
canım sen neredesin önce ona bakaım bida topiklere bak oku kim nerden ne şekilde memnun anlarsın zaten.bende aklıma takılan yerleri internetten araştırıp karar verdim.doktorların akademik kariyerlerine bak.hastanelerin başarı oranlarına bak.ona göre karar ver.sorunlarıda göz ardı etme tabi..

Arkadaşlar ne olur acil cevap verin ben çatlatma iğnesini 23:00 da vurmam lazımdı dr 5 dakka önce ve 5 dakka sonra vura bilirsin dedi amam ben acarken yanlışlıkla ilacı döktüm nb eczane bulana kadar geçti tabiki 10 dakka geç vurdum ne olur bileniniz varsa cevap versin birşey olurmu??? Acillll korkuyorum çokk yaaa
canım benim 15 dk geçdi bişey olmamıştı.korkma.

kızlr günaydın dün yumurta toplam işlemim vardı 3 yumurtamı döllemek için aldılar bu sabah arayarak 2 yumurtamda çekirdek oluşmadığını ya çok hızlı döllenmiş yada hiç döllenemeiştir dediler bu ne anlama geliyor ne olacak şimdi başına dah aönce böğle bişey gelen oldumu kızlar iptal edielecek mi dersiniz biden neden böğle oluyor ki bilgisi olan varsa cevap bekliyorum. lütfen yazın
canım benim üzülme yaa..3. iyidir inş.anatolyaydı demi senin merkez.inş.güzel haber gelir.hem olmasa bile çok koyma kendini belki yeniden tplama yaparlar gelecek ay daha çok daha kaliteli olur hem yumurta vardır bir hayır.hem eşinlede paylaş durumu bu yükü sadece sen taşıma zaten bütün çileyi biz çekiyoruz bir sperm verip çekiliyolar kenara.çocuk olup büyüyene kadar kahrı bizde bencil ol bu defa ve anlat eşine hem desteğe ihtiyacın var..

arkadaslar herkese cok tesekkur derim mutlulugumu paylastığınız için yalnız bişi sorcam bilen arkadaslardan ben tedaviye ancak adetle baslarım demı adetten once olmaz bide simdi ne yapcam asamalar neler yumurta toplancagı gun narkozdan uyanınca cokmu agrı oluyo ben narkozdan uyanamamaktan cok korkuyorum kanama oluyormu

uzun protokol kısa protokol diye değişiyormuş.bende burda öğrendim...:)))

benimki uzun...adetin 21. günü iğneye başlanıyor.gerçi benim yumurta geç çatlamıştı o yüzden 25.güne denk geldi başlamam.pazartesi adetimin 3. günü doktorda randevum var.başka iğneye daha başlıcaz hayırlısıyla.bu tedavi kişiden kişiye göre değişiyor canım.o yüzden hiiçç korkma bebiş için herşeye değicek inşallah...doktoruna ön görüşmeye gittiğinde seni yönlendirir zaten...hayırlı olsun...

kızlarrrrr her zaman nete giremiyorum giridiğim zaman da cok ilerlemiş oluyosunuz yaffff
ben ilaçların 8 . günün deyim bakıyorum da ilişkiler baya bi ilerlemiş valla ben naltopluyorum geriden galibaaaaa..
amannnn ne zormuş başkaların evinde kalmak yaaa bide kocişim yok
amannnnn kaldım gurbet ellerde yafff....
.......

sen benden önce başlıyorsun canım. benim de temmuzda ilk denememdi düşükle sonuçlandı. eylülde donmuşlarla deneyeceğiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun canım..

evet önce başlıyorum ama benimki uzun protokol sen beni yakalarsın meraklanma. benim ilk denemem şubattaydı dış gebelikle sonuçlandı. ben nedense bu sefer kendi adıma pek umutlu değilim ne bileyim içimde öyle bir his var işte engel olamıyorum kendime. sırf denemek için deniyorum gibi bişey.

evet önce başlıyorum ama benimki uzun protokol sen beni yakalarsın meraklanma. benim ilk denemem şubattaydı dış gebelikle sonuçlandı. ben nedense bu sefer kendi adıma pek umutlu değilim ne bileyim içimde öyle bir his var işte engel olamıyorum kendime. sırf denemek için deniyorum gibi bişey.

içimizi ferah tutalım bence.herşeyde bir hayır vardır. tekrar ilaç kullanılacak değil mi? iğne yok herhalde . doktorum öyle demişti. dış gebelik nasıl anlaşılıyor? inşallah mutlu haberler alırız bundan sonra.

selam dostlarııımmmm, :66:çok mutluyum:66:, adet oldum sonunda(daha öğlen buraya mesaj yazmıştım adetim gelmio ne yapabilirm die) , Rabbim sesimi duydu, uzun süredir vaktinde gelmeyen adetim vaktinde , hem de tam gönlümden geçen vakitte geldi şükürler olsun.. :16:

selam dostlarııımmmm, :66:çok mutluyum:66:, adet oldum sonunda(daha öğlen buraya mesaj yazmıştım adetim gelmio ne yapabilirm die) , Rabbim sesimi duydu, uzun süredir vaktinde gelmeyen adetim vaktinde , hem de tam gönlümden geçen vakitte geldi şükürler olsun.. :16:

e hadi gözün aydın ilaç kullanmana falan gerek kalmadı çok şükür bende bu akşam çatlatma iğnesi olcam saat 22,30 da 17 falan olmuş bir iki tanesinin büyüklüğü daha fazla beklemeyelim dedi dr

e hadi gözün aydın ilaç kullanmana falan gerek kalmadı çok şükür bende bu akşam çatlatma iğnesi olcam saat 22,30 da 17 falan olmuş bir iki tanesinin büyüklüğü daha fazla beklemeyelim dedi dr

şimdiden hayırlı olsun :61: ben çok heyecanlanmıştım çatlatma iğnesinde. değişik oluyor insan. inşallah emeklerimizin sonuçlarını güzel hayırlı bir şekilde alırız canım..

yok canım ilaç kullanmayı düşünmüyordum zaten , ne zaman gelirse gelsin kendiliğinden gelsin , sabırla bekleyeceğim die söz vermiştim kendi kendime.

canım inşallah yumoşların bi güzel çatlar , eşininkilerle bol bol :64::64:halay:64::64: çekip, sonra sımsıkı sana tutunurlar inşaallahhhh...:66:

kızlar şimdi ben yeni adet oldum yha, adetin ilk günü ara demişlerdi, ama haftasonu Ege Ünv Tüp Bebek Merkezi çalışıomudur acaba?

bir de ben pazartesi muhtemelen iğnelere başlasam, yumurta toplama ve transfer bayrama denk gelir mi dersiniz?
:59:

kızlar şimdi ben yeni adet oldum yha, adetin ilk günü ara demişlerdi, ama haftasonu Ege Ünv Tüp Bebek Merkezi çalışıomudur acaba?

bir de ben pazartesi muhtemelen iğnelere başlasam, yumurta toplama ve transfer bayrama denk gelir mi dersiniz?

genellikle 10 günde falan yumurtalar istenen büyüklüğe ulaşıyor ama sen tüp bebek yaptıracağın merkeze sor bence yarın ara hastane sonuçta birileri vardır

maybebaby bende senin gibi cumartesi günü hastalanmıştım ve hemen aradım hastaneyi pazartesi bir program yapıp biz sizi ararız dediler. cumartesi pazar sadece yumurta toplama ve transfer yapıyorlar galiba.bence sende yarın hemen ara hastaneyi çünki ona göre dosyanı falan bulup çıkarıyorlar ve sana hbr veriyorlar. bende senin gibi tedirginim bayram tedavimi kötü yönde etkilermi diye gittiğimde konuşucam sende konuş bence.

canım hadi gözün aydın. tedavi boyuncada allah yardımcın olsun...

:nazar::nazar::nazar:canım hadi bakalım hayırlısı inşallah... sorunsuz toplaman ve transferin olur inşaallah. bebişinde sana sıkı sıkı tutunur... benimde yarın toplama hakkımızda hayırlısı...

canım transferin allahın izniyle bayrama denk gelmeye bilir ama transfer gelebilir belki. bir ara sor istersen gelsede erteleme gibi bi durumları olmaz zaten merak etme.

canım hadi gözün aydın. tedavi boyuncada allah yardımcın olsun...

:nazar::nazar::nazar:canım hadi bakalım hayırlısı inşallah... sorunsuz toplaman ve transferin olur inşaallah. bebişinde sana sıkı sıkı tutunur... benimde yarın toplama hakkımızda hayırlısı...

canım transferin allahın izniyle bayrama denk gelmeye bilir ama transfer gelebilir belki. bir ara sor istersen gelsede erteleme gibi bi durumları olmaz zaten merak etme.

kıvılcım hadi hayırlısı seni yarın merakla bekliyo olucam inşallah bol bol kaliteli yumurtan olur

Back
X