• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 gelin adayları buyrun sohbete

15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu İspanya daki Endülüs müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.

En sonunda ...31 Mart gecesi kalenin önüne giderek bir elinde Kur an bir elinde İncil; Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım der. Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.

Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir.

Bunun üzerine Müslümanlar Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz... dediklerinde Haçlı ordusu komutanı Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur diye cevap verir ve BÜTÜN MÜSLÜMANLAR ORADA ŞEHİT EDİLİR.

İşte o gün bugündür 1 Nisan Hristiyanlar arasında Hile Günü olarak kutlanmaktadır.

Maalesef halkımız arasında da yaygınlaşmış, yüzlerce, binlerce Müslümanın katliam günü olan 1 Nisan lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır.

Nereden geldiğini bilelim. Bilelim de ona göre kutlayalım...

(İspanya asırlar boyu müslümanların hakimiyetinde kalmıştır)

ben bunu okumustum bnların gerçek olduguna iinanmıyorum ama bak bunu nişanlıma sorayım tarih öğrtmeni sonucta :1:

kızlar artık sizinle olamıcam..ellerim titriyo yazarken..dün kayınvalidemlerde oturuken bi konu oldu ve ben sinirden ağzıma ne geldiyse söyledim.nişanlımda yüzüğünü bana vererek s...git bu evden eltilerim abisi fln herkes orda..bitti herşey..allaha emanet olun:58:

ulen çok çakal çıktınız :60:..kızlar martta bitti nisandayız :53: zaman çabuk geçmiyomu?? zuzu ve buket beklemede yorum yazmadılar hiç ulen başıma gelse ilgilenmiceniz siz demekki :57:

Müşterim vardı şimdi gördüm iyiki geç görmüşüm 1 nisan olduğunun farkında bile değilim çünkü

ben tamamen unuttum nisan bir olduğunu
ve allah senin iyiliğini versin inan şok oldum okuyunca görmesekte insan üzülüyor deli kız inan içim bir tuaf oldu :47:

1 nisanın tarihçesi ile ilgili;

Hem batı hem doğu kültürlerinde 1 Nisan gününün nereden kaynaklandığına dair çeşitli görüşler var. Fransızlar bu konuya da sahip çıkmış durumda. Fransa’daki yaygın görüşe göre 1 Nisan’ın kökeni (Poisson d’Avril) şöyledir:
1582 tarihinde III. Henri, Jülien takviminden Gregorian takvimine geçilmesini buyurduğunda yeni yılın başlangıç günü 25 Mart’tan 1 Ocak’a alınmış oldu. Buna rağmen kimi Fransızlar dalgınlıkla 25 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında yeni yılı kutlamaya devam etmişler. Bu şaşkın Fransızlara da Nisan Balığı (Poisson d’Avril) denmiş.

Bilinmeyen mektup
Bazı ezeli muhalif Fransızlara göre ise tarihi gerçek yüz kızartıcı bulunduğundan çarpıtılmaktadır. Doğruyu söylemekten kaçınmayan Fransızlara göre Poisson d’Avril’in kaynağı bir Osmanlı belgesinde bulunmaktadır. Hatırlanacağı gibi 16. yüzyılda Fransa Kralı Birinci François, Alman İmparatoru Şarlken'e esir düşmüştü. François çareyi Osmanlı Hükümdarı Muhteşem Süleyman'dan yardım istemekte bulmuştu. İşte 1 Nisan'ın gerçek yüzü Kanuni Sultan Süleyman’ın bu yardım isteğine verdiği tarihi cevabında bulunmaktadır.
Muhteşem Süleyman’ın cevabının tam metni şöyle:
"Ben ki, Akdeniz'in ve Karadeniz'in ve Rumeli'nin ve Anadolu'nun Karaman'ın ve Rum'un ve Dulkadır Vilayeti'nin ve Diyarbakır'ın ve Kürdistan'ın ve Acem'in ve Şam'ın ve Halep'in ve Mısır'ın ve Mekke'nin ve Medine'nin ve Kudüs'ün ve bütün Arap diyarının ve Yemen'in ve daha nice memleketlerin -ki yüce atalarımızın ezici kuvvetleriyle fethettikleri ve benim dahi ateş saçan kılıcımla fetheylediğim nice diyarın sultanı ve padişahı Sultan Bayezıd oğlu Sultan Selim Han oğlu Sultan Süleyman Han'ım.
Sen ki, Françe vilayetinin kralı Françesko'sun.
Sultanların sığınma yeri olan kapıma, sadık adamın Frankipan ile mektup gönderip ve bazı ağız haberi dahi ısmarlayıp; memleketinizin düşman istilasına uğradığını,hapse atıldığınızı bildirip; kurtarılmanız hususunda bu tarafta yardım ve medet istemişsiniz. Her ne ki demiş iseniz, yüksek katıma arz olunup teferruatıyla öğrendim.
Padişahların bozguna uğraması ve hapsedilmesi şaşılacak şey değildir. Gönlünüzü hoş tutup hatırınızı incitmeyiniz. Ulu ecdadımız daima düşmanı kovmak ve memleketler fethetmek için seferden geri kalmamıştır. Biz dahi onların yolundan yürüyüp, her zaman memleketler ve sağlam kaleler fetheyleyip; gece-gündüz atımız eğerlenmiş ve kılıcımız kuşanılmıştır.
Sen ki Frençe eyaletinin kralı Françesko! Ne eğerlenecek atın ne kuşanılacak kılıcın kalmadığına binayen Abrul (Nisan) ayının ilk günü irice bir sazan baluğunun kuyruğundan tutasın, tek lahsada gövdene indiresün ki bundan başka diyeceğim yoktur. Afiyet olsun, Allah hayırlar versin ve iradesi ne ise o olsun. Bunun dışındaki durum ve haberleri adamınızdan sorup öğrenirsiniz, vesselam!"

yaramaz adaşım benim
:22:

kız bende aslında senin gibiyim inan..agresifim kaşlarım çatıktır..bazı konusulanları hiç dinlemem..anında cevap veririm ki kötü bişi.. haklı biliyosam kendimi ortalıgı yıkarım..dün can sıkıntımdan nişanlımı aradım hüngür hüngür ağladım..işten çıktıktan sonra eve gidesim yok arkadaslara gitsem hepsi kendi halinde..mağaza gezsem bişiler alsam para yok.borç çok sanırım dün çolk fazla düşündüm ve ağladım..bide göğsümde benim kistler var büyüklü küçüklü ona bakınıyım dedim biraz büyümüş ağrı yapıyolar artık onada ağladım..sizin yanınızda neşeleniyorum:30:

ben bunu okumustum bnların gerçek olduguna iinanmıyorum ama bak bunu nişanlıma sorayım tarih öğrtmeni sonucta :1:

Olurmu canım gerçek, mesela gelin çiçeğinin amacını duyuncada çok şaşırmıştım.
Kim olduklarını unuttum ama önceden bir ülkenin vatandaşları çok kokarmış, yıkanmazlarmış, o nedenle gelinler gelin olduklarında kokmasın diye ellerine kokulu çiçekler alırmış...

cimcime
arkadaşım bizi aydınlattığın için sağol

:29:

:57: kurgusunuda iyi yapmışsın ha kurguda oscarı kaptın :52:
:9::9::9:
Müşterim vardı şimdi gördüm iyiki geç görmüşüm 1 nisan olduğunun farkında bile değilim çünkü
bende dedim bu kız ilgilenmiyo benle :27:
ben tamamen unuttum nisan bir olduğunu
ve allah senin iyiliğini versin inan şok oldum okuyunca görmesekte insan üzülüyor deli kız inan içim bir tuaf oldu :47:

tmm hepinizden özür dilerim..helal edin hakkınızı yaa bende kendime kızdım bak şimdi :14:

kız bende aslında senin gibiyim inan..agresifim kaşlarım çatıktır..bazı konusulanları hiç dinlemem..anında cevap veririm ki kötü bişi.. haklı biliyosam kendimi ortalıgı yıkarım..dün can sıkıntımdan nişanlımı aradım hüngür hüngür ağladım..işten çıktıktan sonra eve gidesim yok arkadaslara gitsem hepsi kendi halinde..mağaza gezsem bişiler alsam para yok.borç çok sanırım dün çolk fazla düşündüm ve ağladım..bide göğsümde benim kistler var büyüklü küçüklü ona bakınıyım dedim biraz büyümüş ağrı yapıyolar artık onada ağladım..sizin yanınızda neşeleniyorum:30:

:70: :70: :70: :70: :70: :70: :70: :70: :70: :70:
Arada ağlamak iyi geliyor. Ama çok takma kafana herşeyi. sıkma canın herşeye boşver.
göğsün içinde doktora göründünmü

sanki biri beni anlatıyor
göğüsündeki kistler icin doktora gittin mi şekerciğim
lenflerle çok alakalı biliyosun lenflerde biz strese girdiğimiz zaman şişiyor
doktora gidip güzel bir muayene ol, sonra icabına bak ama onların cok sancı yaptığını
birebir yen yakın arkadaşımda yaşadım, sonunda dayanamayıp aldırdı kistlerini

:70: :70: :70: :70: :70: :70: :70: :70: :70: :70:
Arada ağlamak iyi geliyor. Ama çok takma kafana herşeyi. sıkma canın herşeye boşver.
göğsün içinde doktora göründünmü

kadın sağlığı merkezinde görünmüştüm.ultrason çekti.kistler var dedi..hemde iki taraftada..kötü huylu değil gibi gözüküyo ama yinede cerraha gözükmen lazım dedi..ve aradan 1 yıl geçti ben hala doktora gitmedim..

bence kesinlikle ihmal etme git doktora
hatta durma eda hemen yarın git canım..:4:

kadın sağlığı merkezinde görünmüştüm.ultrason çekti.kistler var dedi..hemde iki taraftada..kötü huylu değil gibi gözüküyo ama yinede cerraha gözükmen lazım dedi..ve aradan 1 yıl geçti ben hala doktora gitmedim..

Back
X