ilk denememden sonra hüsrana uğramıştım.galiba o ruh hali ile bunu koydum.
ilk denememde olumsuz şeyler yaşadım.gerizekalı dr,transfer sonrası kullandığım criononejeli yattığın yerde yap ve uyu,demişti.ben de hep öyle yaptım.halbuki,o jel uygulandıktan sonra 10-15dakika hareket etmek lazımmış,vajinanın duvarları birbirine sürtecek,bu durumda jel emilecek,kana karışacak.ama ben hep yattığım yerde yaptım,hareket etmekten çekindim.sabah da lop lop düştü jelin tamamı.ben de normal zannediyorum!!
bir de tsh değeri var.normal aralık 0-4 arası.ama hamile kalmak isteyen anne adayının 2.5i geçmemesi lazım.geçiyorsa ilaç başlanmalı.maalesef benim 3.13idi.ve bunu da gözardı etti dr.
transfer sonrası 7.gün kanamam başladı.daha adetime 1 hafta vardı halbuki!nasıl bir kanama ama avuç dolusu pıhtı düşürüyorum.düşük desem erken,adet desem erken...tam bir karmaşa yaşadım,uçukladı yüzüm gözüm..allahım o durumu kimselere yaşatmasın.ertesi gün bhcg baktırdım.1 çıktı.jinekologa gittim,vajinal ultrasonla bakıp düşük yapmışsın ,dedi.
neden aramak boşuna elbette ama yetersiz pregestoron yüzünden bebeklerim düştü bence.hem de 2 taneydiler.hatırladıkça çok üzülüyorum.....