çünkü 5 gün transferi bekledik ve3 tanesinin
gelişimi çok iyi diğer 3 tanesi biraz daha geri 1 tanesi daha da geri devam etti. yani transfer edilen 3 tanesinin durumuna diğer 3 tanesi 6 günde gelebildiler. söylenen de şu ki bu 3 tanesi büyük ihtimalle olacak olmaz ise diğerlerinin zaten olma ihtimali daha düşük. ve ilk denemedeki emriyolara göre bu emriyo kaliteleri çok farklı imiş, yani her yeni denemede emriyo kalitemiz de artıyormuş. ki bunda özellikle eşime verilen ilaç ve çeşitli tavsiyelerinin olduğu kesin. ayrıca dondurulmuş emriyo, dondurma ücreti ve çözme ücreti neredeyse zaten birbirine yakın ücretler. bu durumda bu sefer olmaz ise gelecek seferda daha kaliteli emriyolar oluşacağından eminim. sonuçta bekleme süreleri ve stresi aynı. tek fark daha az ilaç kullanacaktım.
açıkçası dondurma işleminin çok da mantıklı olmadığını ben sonradan anladım. bir kere dondurunca daha pahalıya geliyor tedavi. diyorsun daha az ilaç kullanacağım ama dondurmayınca vücuda yumurtla diye baskı yapıyorsun, dondurunca da yumurtlama diye baskı yapıyorsun. bunun farkına insan başına gelince varıyor. ve doktor bunu bile bile dondurma konusunda ısrar ediyor, daha ekonomik diyor. hiç de alakası yok, ne bileyim doktor bunu fark etmeyeceğimizi mi sanıyor acaba? neyse ne yapalım her gün başka bir şey öğreniyoruz. belki de bebeklerim dondurulmuşlarda saklı bunu bilemem.