2011 Mayıs Annelerinin Ek Gıda Serüveni Başlıyoorr :)))

bizim doktorumuz yoğurdu inek sütünden mayalayabileceğimi söyledi. günlük olması daha iyiymiş. bende olabildiğince öyle yapmaya çalışıyorum. minicik kavanoza mayalıyorum günlük.
sebze çorbası yerken oğlumda sorun çıkarmaya başladı ama yemek değilde yatmak onun için sorun. sanırım o da oturarak yemek istiyor. ama henüz mama sandalyesi almadık en kısa zamanda almayı istiyorum.

Merhabalar bende aranıza yeni katıldım pek bir paylaşımım olamadı bundan sonra inşanlah olucak :)

ek gıdalara bizde geçtik 4,5 - 5 aylıktan itibaren...kahvaltı ,çorba, yoğurt, meyve, meyve suyu ve gece kaşık mamalarından veriyoruz...

yoğurdunu su ve aptamil mamayla mayalıyoruz tadı süper oluyor .. ilk sefer normal yoğurttan kullandık maya olarak..şimdi yaptığımız yoğurttan mayalıyoruz çoğu zmaan ...inek sütü yasak bildiğim kadarıyla..

meyve de de şöyle bir durum var...şu an da yiyebilecekleri pek meyve yok...mevsim itibariyle...ben milupa ve hipp kavanoz meyvelerden alıyorum arada...yaban mersini erik kayısı şeftali olanlardan...zararlı olacağını düşünmüyorum açıkcası...normal yedirdiğimiz meyvelerde kaç çeşit hormon var bilemiyoruz :(

şimdilik bu kadar : )

sevgiler...

paylaşımlar için teşekkürler benimde bebeğim 6. ayında bende evde mayaladığım yoğurdu veriyorum pek tadını sevmiyor içine 1 adet bebe bisküvisi koyuyorum o zaman yiyor:34:

selam kızlar bizde ek gıdalara başladık..

şimdilik sadece öğlen sebze çorbası akşam da kaşık mama şeklinde. dr. azar azar su ver dedi ama suyu hiç sevmedi birde bizimki biberon almıyo napcam ben ya?

uyku sorunumuz hala var. kaşık mama sayesinde doyar azalır dediler ama nafile sanırım bizimki uykuyu pek sevmiyo..

bende yatarak yediriyorum daha oturamıyo..

kızlar porisyon olarak ne miktarla başladınız ve ne kadara çıkıyosunuz yani 1 kase mi mesela ?

cnm biberonu benim bebeğime almadı tam emzirirken göğsünü çektiğin anda biberonu vermeyi dene ben o şekilde alıştırmaya çalışıyorum
ama suyu genellikle şimdilik kaşıkla veriyorum bazen içiyor bazende püskürtüyor
yarım kase falan yapıyorum yediği kadar bazen hepsini yiyor bazen bi kaşık

somon balikli sebze corbasi(6 aydan sonra bebek beslenme uzmanimizdan aldigim bir tarif )

kibritkutusu buyuklugnde somon baligi

1cm incliginde 3 yuvarlak pirasa

bir parmak kalinligi ve uzunlugunda patates ve havuc

Cok az brokkoli ciceklerinden saplarindan degil(bazi bebeklerde gaz yapabiliyor ki bana bile yapiyor)
1 tepeleme yemek kasigi misir unu

1 tatli kasigi irmik istege göre zeytin yag yada tereyagi benim tercihim zeytin yagi

1 tatli kasigi karisik tahilli esmer un yada soya unu

balik haric tum malzemeyi mumkunse düdüklüde eger mümkün degilse buhariyla vitamini kacmasin diye kavanoza koyun bir miktar su ile agzini kapatin kavanozuda ici su dolu tencereye koyun kisik ateste pisirin.Kavanozu acip icine minicik dogradiginiz baligi ekleyin yeniden kaynatmaya birakin pismesi cabuk oluyor balidin plastik tel suzgecten yada blendirdan gecirin.

pirasa ve brokkoli baligin tadini bastiriyor eger isterseniz kimyon atin hem gazi ali hemde somon baliginin kokusunu bastirir.AFIYET OLSUN BEBISLERIMIZE

cnm biberonu benim bebeğime almadı tam emzirirken göğsünü çektiğin anda biberonu vermeyi dene ben o şekilde alıştırmaya çalışıyorum
ama suyu genellikle şimdilik kaşıkla veriyorum bazen içiyor bazende püskürtüyor
yarım kase falan yapıyorum yediği kadar bazen hepsini yiyor bazen bi kaşık

cevap için sağol canım..bende öyle deneyim bakim alcak mı

oğluma balkabağı çorbası yaptım tadı güzel oldu oğlumda sevdi sanırım. bir kase küçük küçük küp doğranmış balkabağı, 1 patates ve 1 soğanı ağzı kapalı haşladım üstünü kaplayacak kadar suyla. sebzeler pişince blendrla ezip zeytinyağı ekleyip biraz daha beklettim ateşte. tadı da güzel oldu. kemiklerin ve dişlerin gelişimi için kalsiyum içeriyormuş balkabağı.
bu arada geçende tarhana çorbası yedirmek istedim ama sevmedi beyefendi. bende içine yarım elma rendeledim tadı değişti herhalde bayıla bayıla yedi.

slm kızlar
benm oğlum 7 aylık.siz et vermeye ne zaman başladınız?nasıl pişirmemiz gerekiyor?blendr olmadan nasıl ezebiliriz?pişirdikten sonra kalanını nasıl saklamalıyız?şididen teşekkür ederim.

benim kızım da 1 hafta sonra 7 aylık olacak ama ben et henüz vermedim bir kaç kez tavuk ve balığın tadına baktırdım
nasıl vereceğimiz konusunda bir fikrim yok veren anneler yardımcı olursa sevinirim

arkadaşlar benim oğlum 7 ayını bitiriyor ben 1 aydır et veriyorum. doktorumuz şöyle söyledi: nohut kadar yağsız kıymayı yağsız teflon tavada köfte şeklinde kızartıp sıcakken eziyorum bazen o şekilde bazende çorbasına karıştırıp yediriyorum.soğumadan elinizle yada çatalla ezdiğinizde yiyebilirler herhalde. gerçi bu aralar ne kaşık ne biberon istemiyo herhalde damakları kaşınıyo

oğluma balkabağı çorbası yaptım tadı güzel oldu oğlumda sevdi sanırım. bir kase küçük küçük küp doğranmış balkabağı, 1 patates ve 1 soğanı ağzı kapalı haşladım üstünü kaplayacak kadar suyla. sebzeler pişince blendrla ezip zeytinyağı ekleyip biraz daha beklettim ateşte. tadı da güzel oldu. kemiklerin ve dişlerin gelişimi için kalsiyum içeriyormuş balkabağı.
bu arada geçende tarhana çorbası yedirmek istedim ama sevmedi beyefendi. bende içine yarım elma rendeledim tadı değişti herhalde bayıla bayıla yedi.

tarif için teşekkürler tarhanayı benim kızımda yemedi bir de öyle deneyim

merhaba arkadaşlar benim kızımda 8.ayında 23 mayıs 2011 doğumlu siz neler veriyorsunuz bebişinize ek gıda olarak bilgi verirseniz sevinirim.

Back
X