2011 Nisan Anneleri Bebeklerimizin Günlük Mönüleri

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
Merhaba kızlar.
Ben de 2011 annelerindenim.
11 nisanda oğluşum doğdu .
Sütüm yetersiz olduğundan doktorum ek gıdaya geçmemi söyledi.
10gündür ek gıdalardayız + emziriyorum emebildiği kadar.
Sizler ek gıdaya başladınız mı? Neler veriyorsunuz.Tarifleri burda paylaşalım hep beraber fikir alışverişinde bulunalım.

Doktorum şu şekilde vermemi söyledi.

Sabah kahvaltıda 90cc mama +1 çay kaşığı labne ve pekmez +3 cici bebe karışımı
Ara öğünde meyve suyu 2 tatlı kaşık felan
Öğlen sebze çorbası yada püresi
Ara öğün yoğurt ve az meyve püresi
Yatarken de muhallebi.

Tabi benim oğlum 90 cc mamayı nerde nasıl yesin.30 cc zor kabul ediyor.İçine 1er çay kaşık labne ve pekmez katıyorum.
Kaşıkla yediriyorum.
Öğlen de dün patates havuç ıspanak pirinç kabak haşlayıp kendi suyunda blendırdan geçirdim az zeytinyağı döküp yedirdim.Biraz yedi işte.
Meyve suyunu sevmedi hiç.Püresini de 1 kaşık zor yiyor.
Yoğurdunu da devam sütüyle yapıyorum.90 cc devam sütünü tarife göre pişirip serçe parmağımı yakmayacak kıvama geldiğinde dolu dolu 2 3 çay kaşığı normal yoğurtla bir çay tabağında pişirdiğim mamadan alıştırarak mayalıyorum.4 saat açmıyorum.2 havluya sarıp bi köşede bırakıyorum.Tabi yerinden hiç oynatmamak gerekirmiş yoksa sulu olurmuş.
Bunu severek yiyor içine muz katıyorum bazen de şeftali yiyor işte.
Muhallebisini de yarı süt yarı suyla yapmamı söyledi doktorum.Öyle yapıyorum az süt biraz su katıp pişiriyorum.İçine hafif pekmez damlatıyorum.
Döke saça yiyoruz işte ne yesek kar napalım aralarda da emiyoruz.Gece de 2 3 kez emziriyorum

merhaba canım benim bebeğimde 22 mart doğumlu bende ufaktan başlıyorum ek gıdalara.doktora gitmediğim için elimde hazır bir menü yok.Allah ne verdiyse usulü:) bugün şeftali suyu içitk gece yatmadan aptamilin muzlu pirinçli muhallebisinden hazırlayıp vercem bakalım sever inşallah

benim kızım da 24 nisan doğumlu dün devam sütünden yoğurt yaptım bugün de şeftali püresi verdim bayıla bayıla yedi maaşallah :56:

bu topik iyi olmuş dumadumadum :) bizde başladık ama benim belli bir menüm yok kafama göre takılıyorum ,izim doktordan liste istedim yer artık herşeyi bu dedi beni salladı sinir oldum :(

bizimkinin 6 dişi var.sabahları kahvaltı yapmaz.uyur uyanır sonra yemek veririz.çorba falan olur.yoğurtla birlikte yer genelde.ara öğün pek yapmaz.emer aralarda.ben de çalışıyorum eve eliyorum artık hemencik.öğle ve akşam arasında emme dışında eline çubuk kraker,elma ,havuç veririz.kızım hazır şeylerden sadece çubuk krakeri seviyor.mama yemez.bisküviyle sütü ezip versen yemez.devam sütünü sevmez.ama akşam yemeğini de normal yemek yaparız tuzsuz onu yer.ama artık bizim yemeklerden verelim diyorum.eline brokoli verririz.çok sever.

Back
X