2011 nisan anneleri ek besinlere geçtiniz mi?

aaa yeni konu açılmış yeni gördüm :)
benimde oğlum 4 nisan doğumlu.geçen ay gittiğimizde dr 5.ay bitiminde başlıcaz demişti.bebeğim anne sütü+mama ile besleniyo.ağustosun 4 ünde kontrolümüz var tattırmaya başlayabilirmiyim diye sorcam bakalım ne dicek.o zaman yazarım gene.
sende bi drunuza sor bence cnm.

slm ben paşamı elma ile tanıştırdım...elma suyunu sıkıp veriyorum 10 cc falan içti güzelce bugunde pirinç unu yaptım 3-5 kaşık tattı istemezlik yapmadı onuda yuttu tabii hemen sütünü içti

ben biraz gözü karayım galiba..tattırıyorum ben..şeftali kayısı karpuz kavun tadına baktı bugüne kadar bebeişim..hele geçen gün şeftalinin beşte birini falan verdi kayınvalidem..bi güzel yedi maşallah.ona kalsa yumurta ver bile diyo ama o kadar da değil..şimdilik sadece meyve tattı.4. ay bitiminde dr a sorucam.zaten zor emio başla derse mama yerine ek gıda vermek sanki daha mantıklı..mamada ne olduunu bilmioruz..onun yerine yoğurt meyve ve sebze versek sanki daha sağlıklı..ve 4. ayda ek gıdaya geçen bebekler daha ii yiyor diyorlar..mart anneleri geçti çoğunluğunu..bakalım..ama kilo alımı ii olursa başlanmayabilir tabi..

oğlumu bugun tatrttırdım sadece 100 gr almış,kahroldum bu ay başlıyorum yoğurla ek gıdaya sütlaç pekmez kilo aldırırmış aşırı hareketlibir bebek kilosu normal değerler içinde fakat gecen aya nazaran sadece 100 gr.

kızlar tarifde yazalım..mesela yoğurdu nası çalcaz..paket sütle mi açık sütle mi devam sütüyle mi??sütlaç nası verecez ki??sebzeleri buharda mı haşlıcaz suda mı?ben de bugün dr a gidiorum sorucam bakalım gecelim mi die..çünkü kızım az emio..ve sanki versem yiyecek tattırıorum istio gibi sanki aç gibi..

Oğlum 29 Mart doğumlu...Sadece beni emiyor...Dr. daha ek bişey vermemi istemiyor...Hatta kaka problemimiz var diye kuru kayısıyı kaynatıp suyunu ve taze kayısı püresini verdim...Hergün kakasını yaptı...Bunu dr. söyledim...Fitil kullanmaktan iyidir herhalde dedim ama dr. kızdı...Verme yoksa kayısı ile kalırsın dedi...Su bile verdirtmiyor...Ek besini soruncada kilosu ayına göre 1 kilo fazla dedi...Verme dedi ama ben tattırıyorum azcık...Tadımlık...

bizde bugün dr daydık.doktorum kilo alımı ii bi dahaki ay geçicez ek besinlere dedi.
mama ve anne sütü ile devam dedi.

Kızım sadece mama yediği için biz bu ay başında meyve suları ile başladık.
Doktorun verdiği listeye göre elma-havuç-seftali-armut falan veriyorum tabi azar azar ve her meyveye 3 gün arayla geçiyoruz. Şuan yarım çay bardağı kadar içiriyorum günde hafif püre kıvamında.
Yarında muhallebiye başlıcam, devam sütü ile yapmayı düşünüyorum.

Merhaba kızlar ben aranıza yenı katıldım.Oğlum 11 nisan'da doğdu..Yarın doktor randevumuz var.Ek gıdayı genelde 6.aydan ıtıbaren onerıyor doktorlar.Ben sagarak verıyorum sutumu.cok zor ama alıstım artık...Sağarak sut verenlerınız var mı?

arkadaşlar benımde nisan 13 dogumlu bi kızım var.gecen aydan beri sadece 100gr kilo almıs doktora sordum MİLUPA önerdi.bende ek gıdaya başladım.ama hala hiç kilo almıyo sizce ne yapmalıyım

arkadaşlar benımde nisan 13 dogumlu bi kızım var.gecen aydan beri sadece 100gr kilo almıs doktora sordum MİLUPA önerdi.bende ek gıdaya başladım.ama hala hiç kilo almıyo sizce ne yapmalıyım

beimkinin de iştahsızlık problemi vardı bu ay doktor zinco c diye bi vitamin takviyesi verdi, biraz farketti sanki daha iştahlı şimdi.

Benim oğluşum da 11 nisan doğumlu .Doktorum ek gıdalara başlattı 10gündür.
Doktorum şu şekilde vermemi söyledi.
Sabah kahvaltıda 90cc mama +1 çay kaşığı labne ve pekmez +3 cici bebe karışımı
Ara öğünde meyve suyu 2 tatlı kaşık felan
Öğlen sebze çorbası yada püresi
Ara öğün yoğurt ve az meyve püresi
Yatarken de muhallebi.

Tabi benim oğlum 90 cc mamayı nerde nasıl yesin.30 cc zor kabul ediyor.İçine 1er çay kaşık labne ve pekmez katıyorum.
Kaşıkla yediriyorum.
Öğlen de dün patates havuç ıspanak pirinç kabak haşlayıp kendi suyunda blendırdan geçirdim az zeytinyağı döküp yedirdim.Biraz yedi işte.
Meyve suyunu sevmedi hiç.Püresini de 1 kaşık zor yiyor.
Yoğurdunu da devam sütüyle yapıyorum.90 cc devam sütünü tarife göre pişirip serçe parmağımı yakmayacak kıvama geldiğinde dolu dolu 2 3 çay kaşığı normal yoğurtla bir çay tabağında pişirdiğim mamadan alıştırarak mayalıyorum.4 saat açmıyorum.2 havluya sarıp bi köşede bırakıyorum.Tabi yerinden hiç oynatmamak gerekirmiş yoksa sulu olurmuş.
Bunu severek yiyor içine muz katıyorum bazen de şeftali yiyor işte.
Muhallebisini de yarı süt yarı suyla yapmamı söyledi doktorum.Öyle yapıyorum az süt biraz su katıp pişiriyorum.İçine hafif pekmez damlatıyorum.Arada gene emiyor gece de emiyor 2 kez 3 kez felan
Döke saça yiyoruz işte ne yesek kar napalım

Son düzenleme:
merhaba nisan anneleri
benim oğlum 14 nisan doğumlu. sadece anne sütü ile besleniyor. doktorumuz 4. ayda ek gıdaya başla diyor ama doyumluk değil tadımık olsun diyor. elma havuç armut ve şeftali sularını 2 çay kaşığından başlat her gün birer kaşık artır dedi. bi de sebze çorbası ver dedi tabi oda tadımlık:)) bende yavaş yavaş meyve sularından başladım....

oğlum ilk 3 ayında gece deliksiz 4 saat falan uyuyordu. ama 4. aydan sonra bu uyku 2 saate kadar düştü. 2 saatte bi emmek için uyanıyor. doktora sordum acıktığı için uyanıyordur, artık anne sütü tam doyurmaz ek beinleri artır dedi. milupanın tahıl ürünü var gece için yatmadan verebilirsin tok tutar dedi. hatta çorba çeşitlerini artır yoğurt ver muhallebi ver falan dedi Milupa ve arı mama verebilirsin dedi. ama bunar hazır gıdalar olduğu için tereddütlü veriyorm. sizler hazır gıdalar veriyor musunuz. Bu arada oğlum anne sütüne devam ediyor. Ne yerse yesin üstüne emmeden rahat etmiyor

ben milupanın sütlü pirinçli kaşık mamasını kullanıyorum çünkü kızım benim yaptığım muhallebiyi yemiyor. bende hazır vermek istemiyordum ama yemeyince mecbur kaldım.

ben milupanın sütlü pirinçli kaşık mamasını kullanıyorum çünkü kızım benim yaptığım muhallebiyi yemiyor. bende hazır vermek istemiyordum ama yemeyince mecbur kaldım.

milupanın sütlü pirinçli kaşık mamasını bende meyve püelerinin içne karıştırıyorum. değişik tadlara alışsın diye.
Peki siz muhallebiyi nasıl hazırlıyorsunuz. (hazır mamasız)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…