2011 nisan anneleri ek besinlere geçtiniz mi?

doktorun verdiği tarifte 100 ml su ile 1 tatlı kaşığı pirinç ununu pişirip 1 tatlı kaşığı şeker ekliyorsun, katı oluyor diye ben suyunu biraz fazla koyuyorum ama şeker vermek pek istemiyorum 6 ayımız dolunca onun yerine 1 kaşık pekmez koyucam

bizde ek gıdalara başladık ama tam anlamıyla değil.doktorumuz ek gıdadansa anne sütü ve mama yanlısı.
biz anne sütü+mama besleniyoduk zaten.kabızlık sorunumuz olduğu için gecen ay kabak ve havuç püresine başladık.haşlıyorum süzgeçten geçiriyorum iyice püre gibi oluyo birazda zeytinyağı koyuyorum.ama bugün robottan geçirdim çünkü gecen sene kolum kırılmıştı ve süzgeçten geçirirken çok zorlanıyorum zaten oğlumu taşımaktan iyice ağzımaya başladı.
meyve olarak genelde armut yiyoruz onuda cam rendede rendeliyorum süzmeden veriyorum artık başlarda süzüyodum.
yoğurda başlamadık 7.aydan sonra dedi kabız yaparmış.
gece içinde milupanın 7 tahıllı gece mamasını verdi.
önce oğlumu emziriyorum sonra mama veriyorum.öğlenleride önce emziriyorum sonra çorba veriyorum akşamüstü ara öğün olarak meyvesini veriyorum ama onuda 4-5 tatlı kaşığı kadar dr fazla verme kalorisi yok midede yer kaplar ve mamasını yemez kilo alımını engeller dedi.
yatmadan öncede emziriyorum sonrada kaşık mamasını veriyorum.5-6 saat tok tutuyo.kaşık mamasından önce bizde 3 saatte uyanıyoduk.

merhaba kızlar. benim oğlum sadece anne sütüyle besleniyor. ama 2 haftadır çalışmaya başladığım için ek gıdalara yavaş yavaş başlamak zorunda kaldık. dr umuz önce şeftali püresi ve yoğurt önerdi ama benim paşam ek gıda konusunda çok isteksiz malesef. sağıp bıraktığım sütten doymazsa zorunluluktan yiyor eşek sıpası. ben hergün yoğurt mayalıyorum içine taze meyveleden ya da yoksa bebelac ın kayısılı meyve pürelerinden 1 çay kaşığı ekliyorum. karpuza ve şeftaliye bayılıyor.
şuan tam 5,5 aylık 15 gün sonra kahvaltıya başlıcam. kahvaltıda 1/4 yumurta sarısı, 1 çay kaşığı labne, 1-2 adet bebe bisküvisi ve bikaç damla pekmez verecem. çorbalara da o dönemde başlamayı düşünüyorum. umarım şu ek gıdalar başıma bela olmaz çünkü oğlum sadece emmek istiyor ve artık eskisi kadar yeterli gelmiyo sütüm

biz de 5 ay bitince ek gıdaya geçtik.yoğurt,mama ve meyve suyu ile.arada meyve püresi gibi de veriyoyorum.ama pek meyveyi sevmiyor sanki.kaşıkla da zor oluyor.bu arada tuz pekmez ilk 1 yıl verilmez diye biliyorum.

biz de 5 ay bitince ek gıdaya geçtik.yoğurt,mama ve meyve suyu ile.arada meyve püresi gibi de veriyoyorum.ama pek meyveyi sevmiyor sanki.kaşıkla da zor oluyor.bu arada tuz pekmez ilk 1 yıl verilmez diye biliyorum.

tuz doğru verilmiyor 1 yaşına kadar ama pekmez olarak kalmış aklında o yanlış bal verilmiyor bebeklere pekmezi öneriyor doktorlar.

Arkadaşlar şeker,tuz,bal,yumurta beyazı 1 yaşını doldurana kadar yasak bebişlere

ben 4,5 aylıkken meyve suyu ve meyve püresi ile başladım yavaştan
sabahları evde olmadığım için saatleri düzenli olan 1 beslenme programı yapamadım oğluşuma
ama hergün 1tatlı kaşığı pekmez,1 tatlı kaş. Labne peyniri, yarım muz(çatalla ezilmiş), 2 yemek kaşığı kahvaltı için kaşık mamasını sulandırıp veriyrm öğle vakti
bayılıyor buna (bu hafta başladık)
sabah 1 yada 2 kez anne sütüne çatalla ezilmiş beeb bisküvisi yiyor
malesef biberonla sütümü içmeyi beceremedi
bizde bu yola başvurduk
7.aya girdiğimiz için kıymaya başladım bu hafta.sevdi
akşam 8 gibi kıymalı (2 kez çekilmiş ve çatalla ezilmiş) tarhana çorbası veriyrm
o bitince geçen haftaki sebze çorbamı vericem tekrar
brokoli,havuç,kabak,patates,2-3 tane taze fasülye,1 tatlı kaşığı pirinci buharda haşlayıp blender dan geçiriyrm. çatalla da olabilir. Biraz pütürlü olmalıymış mutlaka. Beebişler sonradan pütürlüleri yiyemezmiş yoksa ...
Bu karışımı 60 ml bebek sütü(mama) ile karıştırıryrm
kasenin içine 1tatlı kaşığı da zeytinyağı ekliyrm
bunu da geçen hafta evrdim sevmişti
zeytinyağı ocaktan alındıktan sonra eklenecekmiş mutlaka

YOĞURT 5,5 AYLIKKEN VERİLİYRMUŞ
BEN DAHA YENİ VERDİM
KEÇİ SÜTÜYLE YAPTIM YOLLADIĞIM LİNKTEKİ GİBİ
BENCE ÇOK GÜZEL OLDU AMA BEBEİŞ PEK SEVMEDİ
LİMON YEMİŞ GİBİ YAPTI SURATINI
YARIM KAVANOZU ZOR YEDİRDİM
UMARIM ALIŞIR
ÇOCUK DR.UMUZ SÜTAŞ BÜYÜMİX DE VEREBİLİRSİN PREBİYOTİKLER VAR TAVSİYE EDERİM DEDİ
SAĞ TARAFTAKİ MAMA TARİFLERİ DE GÜZEL

Lara'nın Mamaları: Yoğurt yapmak çok kolaymış...

En çok üzüm,mandalina ve muz pürelerini sevdi bizimki
şeftali ve armutu sevmedi pek.tatsız gibiydi onlar. Belki de buyüzdendir
elmayı henüz denemedim
domatesin etli kısmını (çekirdeksiz,kabuksuz) rendeleyip vermekte gerekiyrmş
sevdi bizimki
sevmediği şeylere yoğurt ya da pekmez ekleyip tekrar denemeliymişiz
bebeğim bunu sevmedi yemiyor demek için o gıdayı en az 15 farklı günde denemiş ve reddetmiş olması gerekliymiş
1 kaç gün ara verip tekrar denemeliymişiz

merhaba..bizde dün 6 ay aşımızı olduk fakat ateş yaaptı bizde sabah 4 kadar oturdum tylol verdim ateşi çıkınca oğluma.çok keyifsizdi tabi bütün gün.ek gıdalarla aramız iigibi şimdilik bi yoğurt istemiyo bende buyumix denedim onuda pek yemiyo kaşıkta olsa yedirmeye calısıyorum.bizim kahvaltımız cicibebe ceviziçi yumurta sarısı 8\1 30 cc sütü labne peynir pekmez bunşarı karıştırıyorum ceviz ve yumurtayı dönüşümlü,meyve püresi veya suyu,ara öğün.....öğlen çorba(havuç kabak tarhana ikindide-akşam tahıllı kaşık maması veya muhallebi şimdilik bu gecede devam sütü siz neler yapıyosunuz bu arada beni emmiyor oğlum artık devam sütüne gecen var mı 2 numaraya

bizde geçtik devam sütüne. kahvaltımızı yazayım size: 1/8 yumurta sarısı, az peynir, bi çay kaşığı pekmez, 2 adet hipp bebe bisküvisi bunları ıhlamur yada adaçayıyla ezip kıvama gelene kadarda aptamil 7 tahıllı ekliyorum, hergün biraz peynir ve yumurtayı arttırıyorum.

kızlar devam edin yazmaya bende tam olarak başlarsam yazacağım inşallah bi düzene koyabilirim artık

merhabalar doktorumuz 6. ayını doldurduktan sonra başlayabilirsiniz demişti. oğlum 12 nisan doğumlu 6.5 aylık olduk ek gıdaya bir türlü başlayamıyoruz çünkü kusma problemimiz var. ilaç kullanıyorduk kesilmişti ek gıdayla tekrar başladı. ama ek gıdalara başlangç önce elma püresi sonra yoğurt sonra çorbalara başlanıyor .her yeni gıda 1 hafta miktarı azar azar arttırılarak verilip diyete yeni besinler eklenerek gidiyor. ama biz ne yapacaz bilmiyorum. doktora g,d,cez inşallah başlarız bir an önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…