ayy cnm sanki benim duygularımı hissettiklerimi anlatmışsın,her sabah bekliorum ama bi türlü gelmiyo,benim psikolojide yerlerde valla,ne diyeyim allah yardımcımız olsun...ya 41.haftaya girdim yaa sinir oldum...Bizdede doguramayanlar olarak ayniyiz canim ne olsun... Dogmuyor dogmuyorr.. Her sabah bugün dogcak diye kendimi kandiriyorum.. Aksama hayal kirikligi:) Oglumun gözü 42 de ben ziplasamda hoplasamda sabahtan aksama yürüsemde cix yerinde memnun pasham:)) Psikolojim yerlerde:))
hem de ne vahim cnm ya...dün muayenede alalım artık dedim dr a sezeryanle bekleyemiycem artık dedim ama cnm kocacım çok bildiği için bir hafta daha bekleyelim dedi normali olmazsa alırsınız falan dedi... beni sinir etti iice...sanki kendi taşıyosenin durumun bizdende vahim bende doktora dedim bugün hadi 40. haftaya kadar gelmezse ne yapcaz diye oda güldü bana gelir gelir dedi sonrada muyeneden sonra 1-2 güne gelir dedi ama ben sölim gelmez benim oğlan daha beklerim ben
tünaydın arkadaşlar
of ne kadar az kişi kaldık şurda doğurmayan
belirsizlik ne kadar kötü
amaa yok yok yakınmıyorum hamileliğin son günleri de güzell :)
herkes arıyor telefondan ayrılamıyorum
herkes gelip yanında kalim mi diyor yok ben yalnız iyiyim diyorum
kimi arasam efendim demedin önce noldu doğurdun mu diyor
bi arkadaş görgülü pastanelerinin en iyi loğusa şerbeti yaptığını duymuş siparişi vermiş
bardakları filan hazırlamış süslemiş doğuma giderken haber ver hemen alıp getircem diyor sağolsun
bi arkadaş çikolataları hazırlamış süslemiş üzerine emzik filan takmışlar hiç görmedim
illa biz yapcaz demşişlerdi onlar da haber bekliyor
ben de sepetini magnetli bebek şekerlerini hazhırlamıştım
hastane odasının süslenmesi için de ıvır zıvırlarım hazır hepsini poşetlere yerleştirdim
tetikte bekliyoruz :))
hastane bavulumuz zaten arabada..
bakalım ne zaman nasıl ne olacakk:)
selam kızlar ben geldimm
geçmişe hiç bakmadım hemen haberleri vereyim dedim
doktordan geliyoruz.muayenemizi olduk.önce ultrasonda baktı.daha önce beni görür görmez karnıma bakarak eee hiç inmemiş dedi.yürüyüş yaptınmı dedi yaptım dedim.çok yukarda duruyo dedi.sonra ultrasona geçtik baktı evet dedi inmemiş kafayıda pelvise sokması gerekirdi ama kıpır kıpır hiç öyle bi niyeti yok dedi.kafayı çevirmemiş bile dedi.kanala girmiyo bi sağa bi sola kıpırdanıyor dedi.suyu sağlığı herşeyi çok güzel normal dedi.kilosu 3 civarındaymış(yine kesin bişi sölemedi) ne çok iri nede çok ufak bi bebek gayet normal dedi
sonra nst yaptık.kıpır kıpırdı aletleri oynattı durdu karnımdasancı yoktu çıkmadı
sonra tansiyonumu ölçtüler vajinal muayene öncesi 15 e fırlamış
neyse giydim önlüğümü soyundum dökündüm oturdum o koltuğa.hemşirede 20 haftalık hamileydi konuşa konuşa hazırlandık.doktor geldi eldivenini giydi jelini sürdü.koltuğu ayarladı.çok hoştu ama yaa lunaparktaki aletler gibi vıııınnn diye yukarı kaldırdı ayarladı falan
sonra malum muayene hiç bişi hissetmedim çok rahattı.hatta o işlem sırasında hissettiğim oğlumun hareketleriydi.hatta doktorla güldük bile.kafasını sokması gerekirken ben ittikçe o geri kaçıyo hissediyomusun falan dedi.hakikatende doktor çekmeye çalıştıkça o yukarı yukarı kaçıyodu.
sonra oturduk konuştuk.bu noktaya kadar normal diye geldik ama haftamız doluyor ama bebekte hiçbir gelme belirtisi yok.çatı bakımından normal yapılabilir ama giriş kısmında bir darlık varki bebek kafayı sokamıyor.şu anda kafasını leğen kemiklerinin arasına sokmuş olup hareket edemiyor olması lazımdı ama bizim bebeğimiz oralı bile değil kafayı sağa sola oynatıyo hiç kanala bile yaklaştırmıyo dedi.
bu durumda sezeryan seçeneğine geçmek durumundayız daha fazla bekleyip riske atmamak için dedi.beklesek bile kanala girer diyemem çünkü inmemiş bile dedi.
bizde sezeryanı kabul ettik.konuşması kolaymış hakkaten o noktaya gelince doktor şimdi kesip alacam dese al diyecek oluyorsun yani o kıvama geliyorsun.bi an düşündüm normal diye ısrar etsem ne olur diye.düşündüm kafayı sokabilse şimdiye kadar sokardı sancı namına hiç bişi yok zaten.hayırlısı neyse o olsun dedim.tamam dedik
veee sezeryan randevumuzu aldık 21/02/2011 pazartesi saat 08:00.epidural anestezi ile
saat 7:30 da hastanede olucaz.daha sonra anestezi doktoruyla tanıştık
çok hoş kafa dengi şakacı bi adam.bize doğum esnasında çektiği fotoları gösterdi.bende istiyorum dedimtamam çekeriz dedi
fotoğrafları göstermemdeki amaç annelerin o esnadaki yüz ifadelerini rahatlıklarını gör diye dedi.neyle karşılaşacağını gör istedim dedi.
nasıl olacağını anlattı.1990 yılından beri 1500 ün üzerinde epidural ameliyat yaptığını söyledi.benden sadece sakin olmamı istediğini onlara güvenmem gerektiğini başka hiçbirşey yapmamın gerek olmadığını söyledi
güldük eğlendik bissürü komik şey anlattı.
sonra çıktık geldik
yani durum bundan ibaret kızlarr.pazartesiye doğuruyorum yani inşallahhh
biraz mecbur kaldık aslında.ben şikayetçi değilim benim için farketmezdii ama doktor bekleriz ama kanala gireceğine garanti veremem dedi.girseydi şimdiye kadar girmesi gerekti dedi.haftamızı aşınca riskler oluşabilir dedi bence gerek yok risk almaya diyince bizde kuzu kuzu tamam dedik.
yaaa bide sinir olduğum bişi var.kime dediysem sezeryan diye,işte ablama anneme kayınvalideme yaaa niyeeee.napalım olsun sağlık olsun gibi teselli cümleleri kuruyolarayy sankii sezeryan olmak tuhaf bişi.tamam normal olsun adı üstünde normal ama sezeryan diyede bişi var niye kendimide bebeğimide riske atayımki.
selam kızlarrrr...
biz geldik kızımla.. bizimde hasretimiz 17 şubat saat : 10:35 de şükürler olsun sona erdi.. Ecrin'im 3120 g 49 cm olarak dünyaya gözlerini açtı.. Darısı tüm bekleyenlerin başına.. Doğuran varmı benle beraber ben bi geçmişe bakayım da geleyim..
öff çok sinirlerim bozulduu ağlıyorum şu andaa
eşimde aramış arkadaşının karısı bi çocuğunu 41. haftasında birinide 42. haftasında doğurmuş onu söylüyo.eee napiimm dedim.bendemi bekleyeyim.girmemiş işte kanala napimm sezeryanmı olmayayım onumu diyosun diye bi bağırdımm.korktuuuben bişi demedim sadece öyle paylaşayım dedim diyoo.
ama sinirlerim bozuldu yanii.daha geçen gün gidelim doktora söyleyelim sezeryanla aldıralım diyen adam böle bi tuhaf tuhaf konuşuyoo.bişi bildiğinden söylese içim gam yemicek sırf etrafta insanlar sezeryan diyince böle abuk subuk şeyler söylediği için öyle diyo kesinn.
hoşgeldin cnm...sonunda kavuştun nete...kızın napıo?:))veeeeee yeniden beeennnn
kızlar sonunda interntim geldi ve size kavuştum hepinizi çok merak ediyorum valla
mrb bende aynı sizin gibiydim çevrede herkes hiç hamile gibi degilsin rahatsın diyodu dün akşam eşim hadi seni gezdireyim biraz dedi reale gittik her 3 dk bi biyer bulup oturdum eve geldik kız hiç durmuyor kıpır kıpır 2 ye kadar uyumadım her 5 dk bir tuvalete gittim yatarken baktım pembe bi kan ve kasıklarımda agrı var uyuyayım artarsa dr giderim dedim kasmadım pek her 2 saate bi gece boyu agrılı wc gittim ama yeterince kramplarımın olmadıgını düşünerek yattım sabah baktım pembe kan geçmemiş kahvaltımı yapıp 11 gibi hastaneye gittim ama hiç agrım yoktu ne olur ne olmaz diye herşeyimide yanıma aldım dr çatı muayenesi yaptı nst ve ultrasona baktı yeterince sancın yok endişe etme dedi galiba gelmesi yakın bi arkadaşıomda benim gibi kanaması varmış doguma almışlar 2 gün boyunca hast gelen dr çatı muayenesi yapmış çok sorunlu olmuş sonunda sezeryana almışlar beni Allahtan hemen almadılar doguma hayırlısı bakalım
bu arada kızlar kilo konusunu hiç takmamak lazımmış sadece 1 kilom kaldı hamile kalmadan önceki kiloma dönememe inş ondan da aşağı incem :))
ayy cnm sanki benim duygularımı hissettiklerimi anlatmışsın,her sabah bekliorum ama bi türlü gelmiyo,benim psikolojide yerlerde valla,ne diyeyim allah yardımcımız olsun...ya 41.haftaya girdim yaa sinir oldum...
hem de ne vahim cnm ya...dün muayenede alalım artık dedim dr a sezeryanle bekleyemiycem artık dedim ama cnm kocacım çok bildiği için bir hafta daha bekleyelim dedi normali olmazsa alırsınız falan dedi... beni sinir etti iice...sanki kendi taşıyo(
aynen cnm herşey hazır ve nazır ama bizim hatun bi türlü gelemedi(ama bana gelen telefonlarda da aynı şey sürekli nasılsın demeden doğurdun mu diyo mşllet,ama beni bu telefonlar iice gerdi valla,artık telefonlara bile bakmak istemiyorum,sıkıldım bir an önce doğsun istiyorum...
hakkında hayırlısı nasılsa öyle olsun cnm...ne güzel belli oldu demek sonunda...ben hala bekliorum eşim yüzünden...benim etrafımda da öyle yaa,sanki sezeryan çok kötü bişeymiş gibi bakıyolar...benim 40. haftam bitti bak hala girmemiş kanala..yine de bir hafta daha bekleyelim o zaman dedi eşim ve mecburen dr da...illa normal die tutturdu yaa sinir etti beni dün ağladm hatta muayene esnasında...nstye giriyorum sancı yok,bebek kanala girmemiş,hala bekleyelim diyo...neyse cumaya kadar geldi geldi gelmedi önce suni sancı deneyecek sanırsam dr yine açılma falan olmazsa sezeryan...
hepimizin hakkında hayırlısı olsun...
gözün aydın cnm...allah bize de göstersin inş. o günleri...
cnm sıkma canını bana da aynı muamele...kimseye sölemicen aslında da bakma işte...
hoşgeldin cnm...sonunda kavuştun nete...kızın napıo?:))
cnm bu dediğin nişan galiba dimi? hayırlısıyla sağsalim kucağına alırsın inş. bebişini en kısa zamanda...
neeee? ne çabuk döndün cnm yaa maşallah sana valla...bu arada kızlar kilo konusunu hiç takmamak lazımmış sadece 1 kilom kaldı hamile kalmadan önceki kiloma dönememe inş ondan da aşağı incem :))
ii olmaya çalışıorum cnm valla,bebişim de gelse daha ii olucam da,şükür halimize...sen nasılsın,bebiş nasıl?ooo tüm fıstıklar burdaymış nasılsınız kızlarrrr
cnm kesinlikle katılıyorum sana bide derler sezeryanda kilo kalır diye ben günden güne eriyorum:)bu arada kızlar kilo konusunu hiç takmamak lazımmış sadece 1 kilom kaldı hamile kalmadan önceki kiloma dönememe inş ondan da aşağı incem :))
gözdecim bnmkilerde acayip oldular okadar fenaydıki lkendimi sıka sıka bi hal oldum ayva çekirdeği ile gülsuyunu karıştır cnm bi saat bekle jel haline gelsin sonra gögsüne sür bi müddet dene bakalım işn ii gelir sanada bide ben zeytinyağına başladım eskiye göre iiler çok şükür ilkte acıyo sonra geçiyo ama gögüs ucumdaki yaralar ayva çekirdeği jeli ile geçti Allaha şükürkızlar en büyük sorunum şu ara göğüs uçlarım dibinden yarıldı resmen kopcakmış yani o kadar sol göğüsde az bi açıklık kaldı ama sağ hala epey büyük lansinoh kullanıyorum gül suyu ayva çekirdeği karışımınıda ama banamısın demiyo sanırım bu zamanla geçicek ilk başta göğüs uçlarım da kötüydü o geçti ama bu yarık epey zor iyileşcek gibi
kızlar Paradise gelmedi bugün hiç. kontrole gidecekti galiba ses soluk varmı.nişanıda gelmişti galiba merak ettim.doğurdumuki yoksaa
neeee? ne çabuk döndün cnm yaa maşallah sana valla...
ii olmaya çalışıorum cnm valla,bebişim de gelse daha ii olucam da,şükür halimize...sen nasılsın,bebiş nasıl?
slm kızlar yardımcı olurmusunuz lütfen
37+5 günlük iken yani perşembe günü dr 2cm açılmam olduğunu söyledii
şuan 39. haftamdayım dr hiç bişey yapmadı eve geldim sizce doğum başladımı ama öle çok belirgin ağrım yok
göbüşüm çok geriliyor arada birde kasılma oluyor ne yapmalıyım dr a gidiyim mi
saol gülcancım gelic inş onu kucaklayıncaa süper olucaksın :)
bizde iiz çok şükür oğluşumu emzirip uyutuyorumşimdi uzun uyma zamanı artık ezberledik günlerin nasıl geçtiğini bakalım sağlıkla büyüsünler yavrularımız
sizede Allah kolaydoğumlar versin cnm bnm
cnm bnde doğum yaptığım gün 2cm açılmam vardı bırakmadı doktor ve akşamına doğuma girdim ama sezeryan çünkü çatı çok dardı ve acil sezeryana aldılar bebek daha aşığıya iice inmeden ve açılma artmadan alalım dediler
2cm açıklık aslında çok değil ama azda değil yani sancıların varsa açılman artıyo olaiblir eğer belinden kasıklarına dopğru vuran ağrın yoksa biraz daha sürebilitr kendini bi yokla cnm bel ağrısı oluyo çok fena gereçek sancıdan ben yaşadım ama artmadan sezeryan oldum hadi hayırlısı senin içinde inş
neeee? ne çabuk döndün cnm yaa maşallah sana valla...
ii olmaya çalışıorum cnm valla,bebişim de gelse daha ii olucam da,şükür halimize...sen nasılsın,bebiş nasıl?
cnm kesinlikle katılıyorum sana bide derler sezeryanda kilo kalır diye ben günden güne eriyorum:)
sanırım emzirmek çok etkili oğlum çok sık emiyo allah şkürler olsun veee 61den 54e düştüm yaa aslında çokta düşmek istemiyorum ben amasağlık olsun naplaım
gözdecim bnmkilerde acayip oldular okadar fenaydıki lkendimi sıka sıka bi hal oldum ayva çekirdeği ile gülsuyunu karıştır cnm bi saat bekle jel haline gelsin sonra gögsüne sür bi müddet dene bakalım işn ii gelir sanada bide ben zeytinyağına başladım eskiye göre iiler çok şükür ilkte acıyo sonra geçiyo ama gögüs ucumdaki yaralar ayva çekirdeği jeli ile geçti Allaha şükür
sedacımmmm canm hadi gözün aydın sezeryuan günü almışsınız inş sağlıkla kucaklarsın oğlunu cnm sezeryandan korkuyodum ama inanki hiç korktuğum gibi değilmiş umarım sende hemencik ayaklanırsın sütünde hemencik gelir cnm
kızlar en büyük sorunum şu ara göğüs uçlarım dibinden yarıldı resmen kopcakmış yani o kadar sol göğüsde az bi açıklık kaldı ama sağ hala epey büyük lansinoh kullanıyorum gül suyu ayva çekirdeği karışımınıda ama banamısın demiyo sanırım bu zamanla geçicek ilk başta göğüs uçlarım da kötüydü o geçti ama bu yarık epey zor iyileşcek gibi
evet bana muciza gelen bişeyi paylaşmak istedim sizle gögüs yaralrı için bende birsirü krem kullandım banamısın demedi artık kanıyordu sağıp verdim filan bi arkadaşım terağ sür dedi ve mucize 3 günde yara filan kalmadı ama her emzirmeden sonra önce sildim sonra tereyağ sonra gene sildim deneyin ne kayberdesinizki harika geldi bana
slm herkese...17.02.2011 da ervamıza kavuştuk...3050 gr doğdu..doğum hikayemi müsait olunca paylaşırım..
çook mutluyum..
sütüm henüz gelmedi..
bir öneriniz var mı..ne yapabiirim..şu an 3. gün ve bebeğim mama yiyor..
selam kızlar ben geldimm
geçmişe hiç bakmadım hemen haberleri vereyim dedim
doktordan geliyoruz.muayenemizi olduk.önce ultrasonda baktı.daha önce beni görür görmez karnıma bakarak eee hiç inmemiş dedi.yürüyüş yaptınmı dedi yaptım dedim.çok yukarda duruyo dedi.sonra ultrasona geçtik baktı evet dedi inmemiş kafayıda pelvise sokması gerekirdi ama kıpır kıpır hiç öyle bi niyeti yok dedi.kafayı çevirmemiş bile dedi.kanala girmiyo bi sağa bi sola kıpırdanıyor dedi.suyu sağlığı herşeyi çok güzel normal dedi.kilosu 3 civarındaymış(yine kesin bişi sölemedi) ne çok iri nede çok ufak bi bebek gayet normal dedi
sonra nst yaptık.kıpır kıpırdı aletleri oynattı durdu karnımdasancı yoktu çıkmadı
sonra tansiyonumu ölçtüler vajinal muayene öncesi 15 e fırlamış
neyse giydim önlüğümü soyundum dökündüm oturdum o koltuğa.hemşirede 20 haftalık hamileydi konuşa konuşa hazırlandık.doktor geldi eldivenini giydi jelini sürdü.koltuğu ayarladı.çok hoştu ama yaa lunaparktaki aletler gibi vıııınnn diye yukarı kaldırdı ayarladı falan
sonra malum muayene hiç bişi hissetmedim çok rahattı.hatta o işlem sırasında hissettiğim oğlumun hareketleriydi.hatta doktorla güldük bile.kafasını sokması gerekirken ben ittikçe o geri kaçıyo hissediyomusun falan dedi.hakikatende doktor çekmeye çalıştıkça o yukarı yukarı kaçıyodu.
sonra oturduk konuştuk.bu noktaya kadar normal diye geldik ama haftamız doluyor ama bebekte hiçbir gelme belirtisi yok.çatı bakımından normal yapılabilir ama giriş kısmında bir darlık varki bebek kafayı sokamıyor.şu anda kafasını leğen kemiklerinin arasına sokmuş olup hareket edemiyor olması lazımdı ama bizim bebeğimiz oralı bile değil kafayı sağa sola oynatıyo hiç kanala bile yaklaştırmıyo dedi.
bu durumda sezeryan seçeneğine geçmek durumundayız daha fazla bekleyip riske atmamak için dedi.beklesek bile kanala girer diyemem çünkü inmemiş bile dedi.
bizde sezeryanı kabul ettik.konuşması kolaymış hakkaten o noktaya gelince doktor şimdi kesip alacam dese al diyecek oluyorsun yani o kıvama geliyorsun.bi an düşündüm normal diye ısrar etsem ne olur diye.düşündüm kafayı sokabilse şimdiye kadar sokardı sancı namına hiç bişi yok zaten.hayırlısı neyse o olsun dedim.tamam dedik
veee sezeryan randevumuzu aldık 21/02/2011 pazartesi saat 08:00.epidural anestezi ile
saat 7:30 da hastanede olucaz.daha sonra anestezi doktoruyla tanıştık
çok hoş kafa dengi şakacı bi adam.bize doğum esnasında çektiği fotoları gösterdi.bende istiyorum dedimtamam çekeriz dedi
fotoğrafları göstermemdeki amaç annelerin o esnadaki yüz ifadelerini rahatlıklarını gör diye dedi.neyle karşılaşacağını gör istedim dedi.
nasıl olacağını anlattı.1990 yılından beri 1500 ün üzerinde epidural ameliyat yaptığını söyledi.benden sadece sakin olmamı istediğini onlara güvenmem gerektiğini başka hiçbirşey yapmamın gerek olmadığını söyledi
güldük eğlendik bissürü komik şey anlattı.
sonra çıktık geldik
yani durum bundan ibaret kızlarr.pazartesiye doğuruyorum yani inşallahhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?