• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

kızlar annemle konuştum..gelecek hafta yanıma geliyormuş..çok sevindim ya..küçük kardeşimle ( 5 yaşında) birlikte gelecekler..ikisini de çok özledim:)))onlar yanımda olunca tüm sıkıntılarım hafifler gider:)))
bebek alışverişini neredeyse tamamladım..
eksiklerim var mı bilmiyom. ne aldığımı yazıyım çok önemli bir eksiğim var sa yazar mısınız..
kalın, ince ve kadife battaniye
kıyafetlerin hepsi(tulum,çı çıt, zıbın...vb)
bebek çantası ve puset
kozmetik ürünleri
beşik-şifonyer,uyku seti( uyku setini,n çarşafı dışında ek bir nevresim takımı almalı mıyım???)
kendime bir gecelik bir pijama takımı
1 paket bebek bezi
küvet-file
( ateş ölçer,bebek arabası, kanguru,...henüz almadım..doğumdan bir kaç ay sonra alacam.
dereceli ateş ölçer işimi görmez mi..kulaktan ölçeni henüz almadım)

canım kendine ped,terlik çorap,emzirme sütyeni,emzirme atleti,biberon,emzik aldın mı?

İyi geceler arkadaşlar. Melocum tarifi tekrar vermişsin. Klavyene saglık :)

Ben karışımı 2 günde bir yapıyorum. Yapmadıgım günlerde de aç karnına 2 tane incir, bir de kayısı yiyorum.

Şenaycım teşekkürler canım. Bir söyleyeyim bakalım kardeşime :)

Manikcim benim bildigim de normal dogumda anne kendi geceliğini giyebiliyor.

kızlar cevaplarınız için çok sağolun benim hastane kitapçığımda normal doğumda anne geceliğini giyebilir gibi bir ifade varda hani hastanme önlüklerinin arkası açık oluyor filan diyorlar öyle bir durumda geceliğimi giyerim diye düşünmüştüm tabiki sezeryanda mümkün değil ama normal doğumda kendi kıyafetimin içinde daha rahat ederim gibi geldi.

canım kitapçıkta öyle yazıyosa demekki senin hastanede izin veriyorlar bencede kendi geceliğinle daha rahat edersin yeşil önlüklerin arkası dediğin gibi açık hiç rahat değil izin verirlerse bende geceliğimle yaparım

Çünkü ben doguma gittiğimde bir anne de normal dogum için gelmişti. Onu dogumhaneye aldılar ve beni önce nsteye bagladılar. Yanyanaydı odalar. Kadın sürekli dolaşmaya çıkıyordu ve üstünde kendi geceliği vardı.

faydasını görünce çok mutlu oldum arkadaşlarda sorunca yazdım...sen ayva çekirdeği tarifini aldın mı

ayyyy..ne çok yazdım bir de doğuma 15 gün kala uygulanarak göğüs yarası olasılığını azaltan bir tarif öğrendim arkadaşımdan az sonra onu yapıcam size de yazayım.bu tarifi ikiz annesi arkadaşım yapmış
ayva çekirdeğini gülsuyunda bekletiyoruz o zamanla jel gibi bir hal alıyormuş sonra göğüs uçlarına sürüyormuşuz ben şimdiden yapıp dolaba koyuyorum

:emir_bebek::emir_bebek::49::49::49:

peki kızlar birki sorum daha var:) bu doğumda giydirirlerse giyeceğim geceliğimi diz altı aldım uzun kaçarmı sizce? bide hastaneye bebek için kaç tane hastane çıkışı götüreceksiniz?

Teşekkür ederim canım. Oglumda hiç çatlama vs. olmadı. Sadece bepanten sürmüştüm. 1 hafta falan. O kadar. İnşallah bu defa da olmaz. Yoksa çok zor :(

Tarifi not ettim. Tekrar teşekkürler :)

peki kızlar birki sorum daha var:) bu doğumda giydirirlerse giyeceğim geceliğimi diz altı aldım uzun kaçarmı sizce? bide hastaneye bebek için kaç tane hastane çıkışı götüreceksiniz?

Yok canım normal :)

Ben 4 tane götürecegim. Kusuyor, çiş yapıyor vs. Yedege ihtiyaç oluyor.Oglumda 2 gece kalmıştık hastanede, gazım çıkmayınca doktor taburcu etmemişti :) Bu nedenle iyi ki fazladan götürmüşüm. Yoksa normalde 1 gece kalınıyor...

canım bende geceliğimi diz altı alıcam bebek içinde 1 adet hastane çıkışı yedek olarakta 2 adet 5 li zıbın takımı koydum

sağolun kzılar ya hastanede komik duruma düşmek istemiyorum abartsam yuh diyecekler az götürsem bişey getirmemiş diyecekler en iyisi biraz abartıp azar azar gerektikçe ortaya çıkarmak sanırım:)

sağolun kzılar ya hastanede komik duruma düşmek istemiyorum abartsam yuh diyecekler az götürsem bişey getirmemiş diyecekler en iyisi biraz abartıp azar azar gerektikçe ortaya çıkarmak sanırım:)

:) Öyle :) Ben doguma girmeden kayınvalideme söylemiştim. Anne, bebek gelince şunları şunları giydir. Şuna sar diye :) Bana da şunları hazırla demiştim :)

Zaten bebegi yeşil örtülere sarıp direkt odaya indirmişler. Kayınvalidem kendisi giydirmişti. Ben çıktıgımda da hemşireler beni giydirmişlerdi...

yine ben kızlar :)) ayy otur otur sıkılıyorum size bakmadan da edemiyorum.
yürüyüş yapabilsem rahatlıycam bugün ama yürüyüş de yapamıyorum korkumdan nolcak bu halim

slm hanımlar...kısmet olursa benim doğumumda 2mart gözüküyo ama sezeryen olcam için daha erken alınır.
bi bakıyım dedim şubat annelerine :34: kısmetse bende şubat sonu doğura bilirim.

canım erken doğum yapan yok daha ama erken doğum riski olanlar artmaya başladı mesela ben yatarak oğlumu içimde tutmaya çalışıyorum o çıkmaya çok hevesli:1: inşallah hepimiz zamanı gelince bebişlerimizi sağlıkla dünyaya getiririz

Ayyy canım Allah yardımcımız olsun hepimizin.İnşallah hepimiz vaktinde ve sağlıklı doğumlar yaparız... Benim kızım da haftasına göre 2 hafta önde gözüküyor. Kilosu da fazla haftasına göre.Bakalım hayırlısı artık...

Bu arada ben bugün bebişlere alınan cicilere bakarken Gultun'un Real'de indirim var diye yazdığını gördüm ve hemen eşimi alıp çıktım dışarı :)
Çok yoruldum ama eksiklerimizi tamamladım.Artık bebişime alacağım pek bişi kalmadı... Kendime gecelik-pijama alacağım ve yavaş yavaş hastane çantamı hazırlayacağım o kadar.

ben geldıımmm bırazcık gecmıse baktım kımler varmısss burcuuu+,gozdeati, iyi geceler kızlarrrr:76:

28+4 teyim ben kızlar ocak 15 tede aşağı yukarı 34 haftalık oluyorum yok yaa benim doktorda var bi anormallik o zaman napim ben şimdi başından beride aynı doktora gidiyorum.doktorumu değiştirsem çokmu geç oldu acaba yada ben onu dinlemeden kafama göre mi gitsem napim ben :26:

Back
X