• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Şubat Anneleri

hmm ben o sabah ballı süt içip gitmiştim canım etkisi olur mu acaba.Yarına kadar birşey yiyip içme dedi yani tatlılı olarak kanıma ve idrarıma yeniden bakacaklarmış ama sabah aç gel dedi bana birşey yeme dedi.Senin dediiğin gibi yapıyım o zaman

çağlayancım ben o testlere giderken ebe bana hiçbişey yeme sadece 1 bardak su içebilirsin demişti.Yiyip içersen değerler yanlış çıkıyor haberin olsun

ben abartmışmıyım ne:21: 2tane hastane çıkışı,5 tane filan alt üst,4tane falan bady ve bi okadar alt..5tanecik penye tulum.1tanecikte kadife tulum var tabi bunlar 0-3ay..3-6 aydada bukadara yakın mevcut:17:

Ohooo sen bunlara abartma diyorsan ben kafayı yemiş sayılırım :) :37::35: 10ar tane body tulum falan var 4-5 tane pijama var ayrıca elbiseler ve zıbınlar var... kazaklar,hırkalar,yelekler.... Valla ufak çaplı bi dükkan açabilirim kesin :)

git gide ağırlaşıyoruz canım.birde bir kaç erken doğum riskini görünce tırstım ne yalan söliimm.ben yıkayıp ütüleyip bohçaya sarıp öyle dolaba koymayı düşünüyorum.dursun mis mis.artık bidahaki ayın ortalarına doğru aksi bir durum acil bir durum olmazsa çantamı hazırlayayım diyorum.aklımdan çıksın bugün yıkıyorum ben

bende Aralık sonuna doğru yıkayayım bari.Mesela bi dahaki randevum 24'ünde 24ünden sonra yıkamaya başliim.Anca bitiririm zaten :)

Son düzenleme:
bence 1. fatmacım o tüllü süslüler iyi hoşta sonra yayıntı oluyor ama bunu başka amaçlar içinde kullanabilirsin sonra.

ayy evet manikcim aynı şekilde düşünmüştüm
sonra süs olarak kullanırım bunu:)

Ben 3. seçeneği beğenmiştim kendim için de.Çok kokoş :) :21:

evet o baya bir kokoş hoşumada gittide sonra napcam onu diye düşünüyorum işte:)

www.nikahmalzemeleri.com
şu benimde beğendiğim diğerlerinden biraz küçük ama çok şık duruyo

seninkide değişikmiş

offf ne zormuş karar vermesi

sanırım hasır araba şeklinde olan olacak

Yaa kızlar siz bebişlerin eşyalarını yıkamaya başladınız... erken değil mi? En azından Aralık ayı sonunda Ocak başında falan yıkasak daha fazla dayanmaz mı? şimdi yıkayıp dolaba koyucam yine toz tutacaklar :D
bende öyle yapıcam canım sadece hastane çantamı hazırlayacağım için hastaneye götüreceklerimi yıkayacağım sadece

ayy hepsinin etiketini söktüm ters çevirdim yeni farkettim amma şey almışım eyvah eyvahhh...

bide ikiye ayırdım.beyaz ve açık mavi olanları bir makine
kırmızı lacivert ve koyu sarı olanları bir makine atmaya karar verdim.çünkü şu kırmızılara pehh güvenemedimmm.bende böldüm gitti ikiyee

canım normale bakarsan erken ama çoğumuzun erken doğum riski var ben ütülüyorum şuan çünkü benim sezeryan olucağı için ocağa denk geliyor ama birde bu erken doğum riskim çıkınca hazırlayımda aklımda kalmasın bu bebişlerin sağı solu belli olmas ayyy bu arada minicikler ütüle ütüle biitmiyorr ama çok zevkliiiiiii:16:

aynen valla bende sana katılıyorum zaten normal şartlarda 5 şubattı bizimki ama ocağın ortasında olur gibime geliyo oda erken olmazsa erken olursa her an her şey olabilr dr da ööle dedi hatta:)

canım normale bakarsan erken ama çoğumuzun erken doğum riski var ben ütülüyorum şuan çünkü benim sezeryan olucağı için ocağa denk geliyor ama birde bu erken doğum riskim çıkınca hazırlayımda aklımda kalmasın bu bebişlerin sağı solu belli olmas ayyy bu arada minicikler ütüle ütüle biitmiyorr ama çok zevkliiiiiii:16:

evet bende yeni duydum erken doğum riski olanları... peki bi nedeni var mı erken doğum riskinizin?

ayy hepsinin etiketini söktüm ters çevirdim yeni farkettim amma şey almışım eyvah eyvahhh...

bide ikiye ayırdım.beyaz ve açık mavi olanları bir makine
kırmızı lacivert ve koyu sarı olanları bir makine atmaya karar verdim.çünkü şu kırmızılara pehh güvenemedimmm.bende böldüm gitti ikiyee

almak yıkamak dert değilde onları asmak ve ütülemekkk hem çok zevkli hemde yorucu bende çok koyu ren bi kaç parçayı elde yıkadım diğerleriniş makineye öyle yaptığım halde battaniyelrle 3 makina yıkandıı :))

evet bende yeni duydum erken doğum riski olanları... peki bi nedeni var mı erken doğum riskinizin?

benim idrar yolu enfeksiyonu yüzünden tüp bebekte idrar yolu enfeksiyonu normal hamilelrden daha fazla riskliymiş cumartesi acile gittiğimde normal yolla olan bi hamilelik olsaydı eve yollardım ama tüp olduğu için bir sürü ilaçla serum takıldı

Aynı sıkıntı bizdede farklı bir konuda var... Eşimin ailesi çok rahat... çat kapı birbirlerine gider gelirler ama ben öyle yetişmedim.Bizde bir yere gitmeden önce telefon edilir müsaitmisiniz falan diye sorulur.Size geleceğiz yada sizde kalacağız diye bilgi verilir bu annem de olsa öyledir teyzem de olsa öyledir.Yani akrabalık derecesine göre değişmez.Ama eşimin ailesinde öyle değil.Akşamın bir körü kalkıp kayınvalidemlere gitsek gayet normal karşılarlar.
Benim anneme gideceğimiz zaman arayıp sormamı sorun yapıyor eşim.. Bazen çok kırıcı şekilde eleştirdiği de oluyor. "Böyle annelik mi olur? Üvey anne sanki... İnsanın kızı geleceği zaman izin mi alırmışşş?" falan filan.Bu laflar da bana dokunuyor haliyle.Ama bende diyorum siz öyle alışmışsınız biz böyle alışmışız.Sonuçta senin annen sürekli evde oturan bir bayan.Ama benim annem çalışıyor ve sosyal bir çevresi + arkadaşları var ve kendine göre planı programı olabilir.Haliyle arayıp uygun olup olmadığını öğrenmem gerekiyor.Ara sıra zaten annem hadi bana yemeğe gelin şu gün falan diyor.
Geçenlerde yine böyle olunca eşim "ben gitmiyorum sen istersen git kendi başına.Hep o randevu verince gidebiliyoruz bu nasıl şey böyle" falan dedi.Bende çok üzüldüm ve bozuldum.Sonra anneme biz gelemiyoruz anne dedim.Eşim sana küsmüş sen bize gelmiyorsun hiç diye dedim.O da neyseki işi şakaya vurup hadi o zaman ben geliyorum bu sefer size dedi ve o geldi.
Ne yazıkki bu durumlar sanırım her evde oluyor.Alışmak zorundayız ve bi şekilde idare etmek zorundayız.

bazen gerçekten çok ayıp ediorlar ama biz hiç öyle şeyleri takıntı yapmıyoruz değilmi bayanlar herkesin kendine ailesinden edindiğialışkanlık olabilir normal ama çok enteresan kendi anneşlerine toz kondurmazlar ama karşı tarafı nasılda eleştiriyorlar

aynen valla bende sana katılıyorum zaten normal şartlarda 5 şubattı bizimki ama ocağın ortasında olur gibime geliyo oda erken olmazsa erken olursa her an her şey olabilr dr da ööle dedi hatta:)

aynen banada öyle dedi ocak ortasında alırız bebeği demişti ama böyle olunca daha erken gemeye kalkabilir dedi benimde normalde 5 şubat demişti ama sezeryanda 20 ocaktan sonra olucaktı

Yaa kızlar bu arada hazır herkes burdayken bişey soracağım... Şimdi biz Gultun ile aynı kadın doğum merkezine gidiyoruz ama doktorlarımız farklı ve aramızda sadece 3 gün fark var... Ben cuma günü muayene oldum doktorum 24üne normal randevu verdi.Gultun da cumartesi muayene oldu ona da 30'una randevu vermişler ama 2. Detaylı ultrason olacak demişler ve detaylıyı yapan doktordan randevu vermişler.
Size de 2. detaylı ultrasondan söz edildi mi? Aynı merkezde benim doktorum bana hiç öyle bişi demedi.Hatta Gultun sormuş şart mı? diye doktorda evet şart.ilkinde göremediğimiz bişey varsa 2. de görebiliyoruz bebek daha büyüdüğü için falan demiş. Peki aynı parayı mı vereceğiz yine ilkindeki gibi demiş (çünkü ilkini 160 liraya yapmışlardı) doktor hayır yarısı olacak bu sefer demiş.
Sizden de istediler mi 2. detaylı ultrason.Yada doktorunuz böyle bişeyden bahsetti mi?

kızlar bende yıkamıştım hatta şu mendillerden kullandım boyamadı zannettim ama ütülerken kırmızlar renk vermiş mendil olmasına rağmen çok değil ama belli beyazlı kırmızılı olanların beyazı kırmızımsı olmuş oooof acayip sinir oluyor insan yepyeni şeyler hayır boya verincede tekrar yıkarsan yıka düzelmiyorlar

Yaa kızlar bu arada hazır herkes burdayken bişey soracağım... Şimdi biz Gultun ile aynı kadın doğum merkezine gidiyoruz ama doktorlarımız farklı ve aramızda sadece 3 gün fark var... Ben cuma günü muayene oldum doktorum 24üne normal randevu verdi.Gultun da cumartesi muayene oldu ona da 30'una randevu vermişler ama 2. Detaylı ultrason olacak demişler ve detaylıyı yapan doktordan randevu vermişler.
Size de 2. detaylı ultrasondan söz edildi mi? Aynı merkezde benim doktorum bana hiç öyle bişi demedi.Hatta Gultun sormuş şart mı? diye doktorda evet şart.ilkinde göremediğimiz bişey varsa 2. de görebiliyoruz bebek daha büyüdüğü için falan demiş. Peki aynı parayı mı vereceğiz yine ilkindeki gibi demiş (çünkü ilkini 160 liraya yapmışlardı) doktor hayır yarısı olacak bu sefer demiş.
Sizden de istediler mi 2. detaylı ultrason.Yada doktorunuz böyle bişeyden bahsetti mi?

yok canım ben 2 doktora gdiyorum ikiside istemedi

canım benim doktorum hiç 2. ultrasyondan bahsetmedi valla ama haftaya gideceğim kontrole bakalım öyle birşeyden bahsedecekmi

benim idrar yolu enfeksiyonu yüzünden tüp bebekte idrar yolu enfeksiyonu normal hamilelrden daha fazla riskliymiş cumartesi acile gittiğimde normal yolla olan bi hamilelik olsaydı eve yollardım ama tüp olduğu için bir sürü ilaçla serum takıldı

aynen banada öyle dedi ocak ortasında alırız bebeği demişti ama böyle olunca daha erken gemeye kalkabilir dedi benimde normalde 5 şubat demişti ama sezeryanda 20 ocaktan sonra olucaktı

İnşallah vaktinde ve güzel bir doğum yaşarsın canım... bizim bebişler her biri bi aceleci çıktılar...Rabbim sağlıkla gelmelerini nasip etsin.
Benim bebişte 2 hafta öne gidiyor :) acelesi var galiba :) Hanımefendi tombiş doğacak.
1500gr'larda olması beklenirken bizimkisi 1810 olmuş bile :9: :emir_bebek:

Back
X