aslında çok farklı şeyler değil belki sizin bildiğiniz şeylerdir ama ben paylaşayım.....................arkadaşlar ben başörtülüyüm doğum odasına giderken nasıl oluyo diye çok merak ediyordum başımıza bone geçiriyorlarmış arkadaş birde içine tülbent gibi bişi bağlamışş bi sorun olmamış....
sonra pişik kremi ve yağı hiç kullanmamış arkadaş zeytin yağının çok daha iyi ve sağlıklı olduğunu söyledi diğerleri ne kadar olsa kimyasal içeren ürünler....
doğum içinde şey dedi arkadaş nişan geldikten baya sonra olmuş doğum ben çok korkuyordum ya aniden oluverirse naparız diye....arkadaşın hafif hafif sancıları başlamış hastaneye gitmişler doktor daha doğum süreci başlamamış istersen burda bekle istersen eve git demiş arkadaş eve dönmüş yanlış hatırlmaıyorsam gündüz 3 gibi nişan gelmiş sabah ezanı sırasında doğum olmuş....yani hemen aniden olmuyormuş...
bi çok kişininde tavsiye ettiği gibi ilk doğduğu zamanlar ılık sulu pamuk veya tülbent kullanmışlar....
arkadaş doğumdan sonra çok terleme yaşadığını ve çok sık üst baş değiştirdiğini söyledi ve yeni,güzel çok bişi götürme çok leke oluyor dedi...doğumdan sonra ilk zamanlar anneler çok hassas oluyormuş çevrenin desteğine çok ihtiyaç duyuluyormuş....çok dinlenmek lazımmış sütün dinlenmeyle özellikle uykuyla çok alakası varmış....bir dee kuru üzüm çok süt yapıyormuşş....
aklımda kalanlar bunlar...dediğim gibi belki biliyorsunuzdur ama öyle işte...
maşallah oğluşuna