2011 şubat annelerinden bebişlere mama tarifleri

nurberra

Emanetini koru Rabbim
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2009
2.706
2
156
Diğer
kızlar istedimki taiflerimiz düzenli bi yerde toplansın aradığımızı hemen bulabilelim sadece tarifleri ekleyelim buraya
bnm oğlumdayeme problemi var çok bunalıyorum üzülüyorum ama ne yapsam isteyerek almıyo en azından buradaki tarifler ne yapsak die düşünmemeize bi şekilde yardımcı olur inşallah benm paşamda severek yemek yer çok yorucu bi süreç ya

hüzünciçegi

Bebe Bisküvisi

2 yemek kaşığı irmik
100 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta sarısı
1 yemek kasgı yogurt
pekmez
yarım çay kaşığı tarçın
aldıgı kadar tam bugday unu

bende ıkı tarıf var bırı ırmıklı dıgerı ırmıksız donusumlu olarak yapıyorum
1.
7 kasık bugday unu
4 kasık ırmık
100 gr tereyagı
4 yemek kasıgı pekmez
ıstege gore az mıktarda tarcın konulabılır
hamuru 1 cm kalınlıgında acıp sekıllendırıp dusuk ısıda pısırılmesı lazım en fazla 150 derece
2.tarıf
10 tepeleme yemek kaşığı bugday unu
1 ç.brd. pekmez
1 yumurta yumurtanın beyazı alerji yapacağından 2 yumurta sarısı koyalım, ben sarılar beyazından iyice arınsın diye elimle ayırırken aynı zamanda patlatmamaya dikkat ederek suyun altına tutuyorum iyice beyazı gidiyor
100 gr tereyağ
vanilya
yıne 1 cm acıp sekıllendırıyoruz ve dusuk derecede pısırıyoruz

ayrıca ırmıklı bebek corbası tarıfıde aldım bu ay onuda paylasayım
1 patates
yesıl sogan
1 kasık ırmık
1 kasık sızma zeytnyagı
1 yemk kasıgı kıyma
butun malzemelerı 1 bardak su ıle pısırıp daha sonra sulandırmak ıcın ıstege gore devam sutu koyup verıyoruz
:1bebeıslerımıze afıyet olsun:1:
teşekkürler cnm

bende henüz denemediğim yoğurt tarifini veriim kızlar en kısa zamanda denicem inş:)yazan bayan çok güzel olduğunu söylemiş nette :)
bir tencerenin içine kavanoz mamasının kavanozunu koy içine sütü kat ılıtmaya gerek yok
sütün içine 1 tatlı kaşığı yoğurdu ekle karıştır iice
kavanozu kapat ve tencerenin içine kavanozun kapağından bir parmak aşağı gelicek şekilde su koy
en kısıkta kaynamaya başlayana kadar ısıt kaynatmadan kapat altını ve bir saat beklet bu şekilde umarım güzel olur:)

şeftalili brokoli püresi

brokolileri buharda iice pişirip bir kenara alın
1 tatlı kaşığı zeytinyağını tencereye koyup içine yarım kuru soğan doğrayıp 2 3 dakika pişirin daha sonra içine yarım şeftaliyi ince ince doğrayın üzerine 2 çorba kaşığı şeftali suyu ve yarım çay bardağı su ekleyip şeftaliler yumuşayana kadar pişirin.karışımı ateşten aldıktan sonra az miktar tarçın ve tuz ilave edip karşıtırıcı yardımıyla çırpın
miniğinize afiyet olsun:)

temel reis maması

250gr ıspanağı köklerinden tenmizleyip iice yıkayın ve elinizle parçalayın.tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve ayıklanan ıspanakları koyup hafifçe çevirin.suyunu çeken ıspanaklara 1 adet domates püresi ekleyin ve 1 çorba kaşığı pirinç katın içerisine 150ml su ekleyip 10 dk pişirin pişince içerisine 2 çorba kaşığı lor peyniri ilave edip karıştırıcı ile ezin
miniğinize afiyet olsun:)

topik ıyı olmuş dökülün hanımlar sırlarını beklıyoruz :46::46::46:hep bırlıkte sağlıklı nesıller ıcı elele:56::32:

3 yaprak ıspanak(sapları kopartılmış ve ince doğranmış)
1/4 pırasa(küçük doğranmış)
1/2 kabak(rendelenmiş)
yarım havuç(rendelenmiş)
1 tatlı kaşığı pirinç
2 tatlı kaşığı ince çekilmiş kıyma
su

bütün malzemeleri küçük bir tencereye koyup iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz
su miktarını bebeğinizin durumuna göre ayarlayabilirsiniz.
püre isteyenler az miktarda suyla,çorba gibi isteyenler biraz daha fazla suyla pişirebilirler.
piştikten sonra ben kaşığın arkasıyla hafif eziyorum çünkü bazen çok pütürlü geliyo
ve yutamıyo ama blender kullanmıyorum ve günlük mayaladığım yoğurtla birlikte veriyorum
çok beğenerek yiyo:56:
daha doğrusu ilk defa bugün yaptım kendi kafama göre çok sevdi:1:

yeni topiğimiz boooooool boooooool iştah getirsin bütün bebişlerimize:21::16:

Patatesli tahinli mama
1 orta boy kase (6. aydan itibaren)

Malzemeler
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı tahin

Hazırlanışı
Patatesi haşlayın. Tahini de ilave edip püre haline getirin.

Fındıkli tatli
1 yemek kasigi nisasta
1 çay bardagi sulandırılmış süt
1 tatlı kaşığı dövülmüş findik
2,3 adet bebe biskivi

irmikli ciğer maması
kızlar kendi yaptığım gibi yazıyorum hemen daha pratik:)
bir su bardağı ılık suyu tencereye alıp kaynatıruz kaynayınca içine 2 yemek kaşığı irmik atıyoruz buarada başka bi yerde 1 tane tavuk ciğerini güzelce yıkadıktan sonra haşlıyoruz ciğer haşlanınca biraz suyuyla birlikte ürmiğin içine atıyoruz 1 dakika sonra kapatıyoruz:) mama hazır ezerek verdim ben blendırdan geçirmiyorum artık yiyolar kuzular:)büyüdüler

Back
X