2012 Anneleri Gelin Birlikte Kilolarimizdan Kurtulalim

ben sürekli süt sağıyorum.pompanın markası ne?her sağdığında ne kadar çıkıyor???benim diyetten sonra baya azaldı da..nasıl artırabilirim merak ediyorum..ayrıca sağmakla ilgili püf noktaları vs. varsa yaz sevaba girersin :16::16:

Lansinoh marka çiftli olanından kullanıyorum canım. İki göğsümü 12 dk'da boşaltıyor. Benim sıvıyla artıyor sütüm canım.
Püf noktası mı bilmiyorum ama hem gündüz hem gece 2-3 saatte bir mutlaka ve mutlaka sağıyorum. Her zaman tamamen boşalttığım için de yeniden sütt oluşuyor. Ben sütün artmasının nedeninin de aslında bu olduğunu düşünüyorum.
Sevaba girmesem de olur yeterki sana faydam dokunsun canım. :13:

Lansinoh marka çiftli olanından kullanıyorum canım. İki göğsümü 12 dk'da boşaltıyor. Benim sıvıyla artıyor sütüm canım.
Püf noktası mı bilmiyorum ama hem gündüz hem gece 2-3 saatte bir mutlaka ve mutlaka sağıyorum. Her zaman tamamen boşalttığım için de yeniden sütt oluşuyor. Ben sütün artmasının nedeninin de aslında bu olduğunu düşünüyorum.
Sevaba girmesem de olur yeterki sana faydam dokunsun canım. :13:

ben gece hiçö sağmıyorum üşeniyorum açıkçası.hepsi birikir nasılsa deyip sabah 7-8 gibi sağıyorum ama dediğin gibi sağdıkça ya da bebek emdikçe gelir diyolardı demek doğruymuş.ben 2 saat ara verip sağdığımda o kadar az geliyoki.mesela bir sağdığımda 60 cc geldiyse 2 memeden toplam,2 saat sonra sağınca 30 dan fazla çıkmıyo :14:

valla kızlar son yazdıklarınıızı okudum da helal olsun size.azimli hatunlarsınız maaşallah.doğum yapalı 6 ay oldu daha 1 kilo vermedim.58 de tıkandım kaldım.belki size çok gelmeyebilir ama hamile kalmadan önce 45 kilo idim ve dolabımdaki bütün kıyafetlerim 34 beden:)))
hangisini giymeye kalksam olmuyo..tabi zayıflamak için zerre bi şey yapıyormuyum ? hayıırrrrr. niye ben yememe dikkat etmiyorum niye rejime girmiyorum? inanın evde tıkılıp kalmaya öylesine alışmışım ki aklıma bile gelmedi kilo vermek. bu arada 2. dönem öğretmenliğe devam evdeki pijamalarımı giyerim bu gidişle anca :)))
canım 45 de çok az yaa bence azıcık kalça basen iyi öyle hepten kupkuru olmaz ki:1:

Sabahtan beri migren agrisindan geberdim kizlar. Basimin sol kismi sol gozume kadar agri cektim. Kahvalti bile yapamadim. Agri kesici ictim hafifledi biraz agrisi ama yinede kendime gelemedim :( Allahtan esim evde de Taha'ma o bakti yoksa halim harapti yani. Sizler neler yaptiniz?
çok geçmiş olsun canım çok zor migren arkadaşımda vardı gözünü açamazdı kız tutunca migren.

:nazar::nazar::nazar: masaAllah gercekten yaa nazar degmesin ona. darisida bizlere... :9:

gecenlerde sanirim dumaaam soylemisti tursunun sutu azalttigini :44:

sabir herseyin basinda geliyorda iste azmimiz nereye kadar surecek bakalim :1: Rabbim saglik sihhat sonrada sabir versin.
hamile kalmadan once diyordum suram buyuyecek buram buyuyecek gozumde buyuyordu :9: bebegim olduktan sonra onu emzirdikce ona baktikca, ne kilo umrumda oluyor ne de baska birsey :1::nazar::emir_bebek: Rabbimin ne guzel hikmeti bu, saglikli uzun omur versin Rabbim yavrularimiza :16: onlar icin hersey deger :emir_bebek::49:
senin kac kilo fazlan var buarada? spor yapiyor musun mesela? yemegini kisiyor musun?

canım hamilelik öncesi 60 kiloydum şimdi 65 im ama 57-58 olmak istiyorum spor pek yapamıyorum leslie evde yürüyüş programına başladım ama daha sadece 1 kez yapabildim. yemeği kısıyorum tabii ki hamur işi pek yemiyorum ekmek kahvaltı dışında yemiyorum bir de yediklerime pul biber katıyorum malum metabolizmayı hızlandırıyo:9:

herkese günaydınlar.artık ciddi sıkı diyet yapmaya başladım.çünkü durumum çok fena.ama sütüm yarı yarıya azaldı.gözle görülür biçimde..çok üzgünüm..ama yapacak birşeyim yok..bol su içip telafi etmeye çalışacağım ama benim sütüm anca tatlı pasta yiyince çoğalıyor...onları yiyince de artık 100 kg falan olurum.şaka değil şuanda 88 im..doğumda 105 tim eve geldim 89.sütüm azalmasın diye kısmadım kısmadım gr bile veremedim...ama bu gidişle alacağım..o yüzden diyet yapmak zorundayım..ne yapayım 3 ay boyunca iyi aldı sütünü..bundan sonrada geldiği kadar artık.vicdanım sızlıyor ama beni görseniz boyum 1.60.obez oldum.
ben de bi ara fazla kıstım hemen azaldı sütüm kıyamadım kızıma geri artırdım biraz. canım sen de çok kısma süt yapan şeyleri tercih et. sütlü tatlı yoğurt süt ayran tüket bunlar çok kilo aldırmaz sütün de azalmaz. bir de ben birşeye inanıyorum ne kadar az yersen ye lavaboya çıkamıyosan kilo alırsın. o yüzden yediklerine biraz acı biber kat faydası oluyo ya da kayısı kompostosu iç hem süt de yapar.:34:

21 kiloyu toplam 4 ayda verdim. Ayda yaklaşık 3-4 kilo kadar gitti geri kalanı doğumda gitti zaten. Bu arada boyum 172. Geriye 4 kilom kaldı onu da verirsem istediğim kiloya ulaşmış olacağım inşallah.

boy 172:nazar::nazar::nazar: kilo 60. e sen fitsin zaten canım:nazar:

sevgili sarıoğlan karakız bence de tuvaletede çıkmıyorsan diyetin hiçbir anlamı yok.kuru kayısı yiyorum bir de elma sirkesine başladım henüz çok bir fayda etmedi.ama barsakları çalıştıracak başka neler var paylaşalım hepimizin buna ihtiyacı var bence :9:

Kizlar bagirsaklari calistiricak cok basit bir yontem var. tabii Turkiyede var mi bilmiyorum. Mürdüm erigini bilirsiniz hani mor büyükcene ;) iste onun suyunu icin sadece gunde bir bardak. Bakin nasil bagirsaklar calisiyor :D

sevgili sarıoğlan karakız bence de tuvaletede çıkmıyorsan diyetin hiçbir anlamı yok.kuru kayısı yiyorum bir de elma sirkesine başladım henüz çok bir fayda etmedi.ama barsakları çalıştıracak başka neler var paylaşalım hepimizin buna ihtiyacı var bence :9:

acı biber işe yarıyo ama süte de geçtiği için bebişin barsaklarını da hiperaktif yapıo olabilir. benim kız sabah uyanınca en az 3 bez kirletiyo tabi öyle dolu dolu değil ama önceden 1 kez yapıodu. ama kilo alımı her zamanki gibi o yüzden devam ediyorum pul bibere...

ben gece hiçö sağmıyorum üşeniyorum açıkçası.hepsi birikir nasılsa deyip sabah 7-8 gibi sağıyorum ama dediğin gibi sağdıkça ya da bebek emdikçe gelir diyolardı demek doğruymuş.ben 2 saat ara verip sağdığımda o kadar az geliyoki.mesela bir sağdığımda 60 cc geldiyse 2 memeden toplam,2 saat sonra sağınca 30 dan fazla çıkmıyo :14:

Canım sen işin en önemli kısmını atlamışsın, geceleri sağmak daha önemli. Üşenmeden sağmaya başla, sağarsan zaten 2-3 hafta sonra istesende üşenemezsin çünkü göğüslerindeki doluluk seni rahatsız edecek ve rahatlamak için sağacaksın canım.
Nolur bebeğini düşün ve üşenme.

Kuru kayısıyı gece yatmadan önce ye, üzerine de büyük bi bardak su iç. Ve de gün kurusu çeşidini tüketmeye çalış. Onlar kükürtle değil güneşte kurutuluyor. İçinde katkı maddesi yok yani.

Canım sen işin en önemli kısmını atlamışsın, geceleri sağmak daha önemli. Üşenmeden sağmaya başla, sağarsan zaten 2-3 hafta sonra istesende üşenemezsin çünkü göğüslerindeki doluluk seni rahatsız edecek ve rahatlamak için sağacaksın canım.
Nolur bebeğini düşün ve üşenme.

Kuru kayısıyı gece yatmadan önce ye, üzerine de büyük bi bardak su iç. Ve de gün kurusu çeşidini tüketmeye çalış. Onlar kükürtle değil güneşte kurutuluyor. İçinde katkı maddesi yok yani.

valla mı...şimdiye kadar çok şey kaçırdım yani...kesinlikle bu geceden itibaren sağmaya başlıyorum.....çok üzüldüm boşa geçti 3 ay :18: çok sağol dumaam beni uyandırdığın içinnnn :7::54::54::54:

valla mı...şimdiye kadar çok şey kaçırdım yani...kesinlikle bu geceden itibaren sağmaya başlıyorum.....çok üzüldüm boşa geçti 3 ay :18: çok sağol dumaam beni uyandırdığın içinnnn :7::54::54::54:

Evet canım çünkü bu iş devamlılık gerektiriyor. Alışıncaya kadar geceleri en az 2 kez sağ sütünü. 6. aydan sonra niye annelerin sütleri azalıyor, çünkü ek besin verdikleri öğünde emzirmeyi kesiyorlar.
İnşallah artar canımcım sütün. Haberlerini bekliyorum takipteyim bu işin ona göre :68:

Evet canım çünkü bu iş devamlılık gerektiriyor. Alışıncaya kadar geceleri en az 2 kez sağ sütünü. 6. aydan sonra niye annelerin sütleri azalıyor, çünkü ek besin verdikleri öğünde emzirmeyi kesiyorlar.
İnşallah artar canımcım sütün. Haberlerini bekliyorum takipteyim bu işin ona göre :68:

hemen bu gece başlıyorum sağmaya..uykum çok tatlıdır ama sağıcam madem çoğaltıyor...ne kadar sürede etki gösterir acep???bir ara geceleri emziriyodum ama kısa kestim..zaten bebeğim artık emmiyor o yüzden sağıyorum hep.

Tontriko;

Mesajını beğendikten sonra sana uzuuun uzuuuun cevap yazdım ama sayfa dondu mesaj silindi, tekrar yazmaya üşendiğim için cevabım bugüne kaldı canım kusura bakma.

21 kiloyu toplam 4 ayda verdim. Ayda yaklaşık 3-4 kilo kadar gitti geri kalanı doğumda gitti zaten. Bu arada boyum 172. Geriye 4 kilom kaldı onu da verirsem istediğim kiloya ulaşmış olacağım inşallah.

Benim sütüm 1. aydan sonra çoğaldı canım. Sadece sağarak verdiğim için açıkça söyleyebilirim ki yediğim hiçbir gıdanın sütümün artışında etkisi hiç olmadı. Tahin helvası, dereotu, tatlı vs. herşeyi denedim ama miktar hep aynıydı. Bende süt yapan sadece bol sıvı oldu. Bol süt için öneri istemiştin yanlış hatırlamıyorsam: ben günde en az 3-4 lt su, 2 şişe maden suyu, 3-4 fincan rezene-ıhlamur-papatya çayı, bazen ayran ve süt içiyorum. Bunlar 3-4 lt suya ek olarak içtiğim şeyler, ona dahil değil yani. Memelerimin sert olduğu zamanda da yumuşak olduğu zamanda da çıkan süt miktarı aşağı yukarı aynı. Yani göğüslerinin yumuşak olması seni yanıltmasın canım.

Evet canım süt sağma uzmanıyım ben. Hoş hoşuma gitti tabirin. Okuduğum zaman moralim bozuktu, okuyunca çok keyiflendim canım. Sormak istediğin ne varsa çekinmeden sorabilirsin canım. inşallah yardımcı olabilirim.

onemli degil canim, bende buranin azizligine ugramamak icin genelde ctrl+c yaparim :9:

:nazar::nazar::nazar: nazar degmesin sana masaAllah, darisida bizlere canim.

bizde genelde bebegin ne kadar emdigini gormedigimiz icin bilmiyorum cogaliyor mu cogalmiyor mu :9:

ben el pompasi aldim medelanin tavsiye uzerine...buarada bir gogusten ne kadar sut cikiyor normalde 3-4 saatte bir sagildiginda???

ben gece 1 defa sagiyorum o da bebek ne zaman uyanirsa...

canim sut sagma uzmani oldugunu nurtopum soyledi, daha dogrusu cok bilgili oldugunu soylemisti :9: seni mutlu edebildiysem ne mutlu bana :16:

benim kafami bulandiran mesela su canim...suan calismiyorum evde idare edip gidiyoruz bir sekilde..iste bi sagip veriyorum bi emziriyorum geciyor gidiyor...ama bir kac hafta sonra ise baslayinca isler degisecek..is yerinde 8-9 saat kadar kaliyorum kac defa sut sagmam gerek acaba?? birde hic buzluga sut atamadim daha, cunku sagdigim sutu oteki gun hemen tuketiyoruz...nasil olacakta ben eve sut birakicam bebegim icsin diye..rayina nasil oturtucam bu sitemi bilemiyorum :14: ve bebegimi ac birakmaktan korkuyorum...mesela simdi emziriyorum sut gelmediginde dolaba koydugum sutleri kullaniyorum..yani ekstradan sut cikacakki bende onlari dolaba koyayim..kafam cok karisik :14::14::14: bu arada kac saatte bir sut sagmak gerek?? ben sadece 2 defa sagiyorum yatmadan once saat 23-24 gibi ve gece 2-3-4 gibi bebek ne zaman uyanirsa iste emmenin sonrasinda sagiyorum...yanlis yaptigim birseyler mi var acaba :50:

bende gunde 2 lt su iciyorum ek olarak birseyler icmiyorum dersem yeridir...bazen senin gibi 1-2 bardak ayran filan...o kadar...ama bundan sonra bende 2 lt su yaninda baska seylere agirlik vereyim en iyisi...ayran sut gibi...bebegime mama vermek istemiyorum dogrusu sirf calistigim icin, ama sutun olmazsada elimden ne gelir bilmiyorum :18:

canım hamilelik öncesi 60 kiloydum şimdi 65 im ama 57-58 olmak istiyorum spor pek yapamıyorum leslie evde yürüyüş programına başladım ama daha sadece 1 kez yapabildim. yemeği kısıyorum tabii ki hamur işi pek yemiyorum ekmek kahvaltı dışında yemiyorum bir de yediklerime pul biber katıyorum malum metabolizmayı hızlandırıyo:9:

aa seninde birseyin kalmamis aslinda canim verirsin insaAllah. canim bende severim aslinda aci yemeyi ama dogumda benim basurlarim olusmustu ondan oncede dikkat etmezsem rahatsiz ediyordu beni..bu yuzden aci filan beni cok zorlar :1:

simdilik hosaf ve kayisi ve incirle idare ediyorum...Allahim dogumdan sonraki basurlarim geldi aklima, cok sukur Rabbime :14: cok zor gunler gecirmistim sonrasinda basurlar yuzunden, oyleki basurlarimin agrisini dikis agrisi saniyorum. halbuki alakasi yokmus, siddetinden oyle sanmisim.

canim hareket edilse zaten kolay verilir birde normal ogunlerini yesen bana kalirsa 1 kilo verilir haftada...gerci nasil hareket ettigine bagli...mesela yavasta verebilirsin kiloyu biraz hizlanadabilirsin..mesela ben gebe kalmadan once daha once demistim 10 kg kadar vermistim ama bunu bir kac ayda verdim haftada 2-3 gun 1 saat yuruyerek...emin ol haftada 2-3 gun kosabilseydim daha hizli verirdim o 10 kiloyu...kolayina gelecek hangi hareket sekliyse onu yap bence...aah havalar isinmis olsa her gun yururdum bebislede iste kar kis elimi kolumu bagliyor :9:

canım eşim youtube dan indirmiş. ben beceremiyorum indirmeyi, eşime söyledim o bulduğu kadarını indirip getirdi iş yerinden.

sağol cnm bende indirdim ve dün kızım mızmızlana kadar yaptım 1 mil.. su gibi oldum 3 mil 5 mili düşünemiyorum 6 aydan sonra artık süt olsun diye çok da yemeyecem kaldı 1,5 ayım zayıflamama:34::34:

aa seninde birseyin kalmamis aslinda canim verirsin insaAllah. canim bende severim aslinda aci yemeyi ama dogumda benim basurlarim olusmustu ondan oncede dikkat etmezsem rahatsiz ediyordu beni..bu yuzden aci filan beni cok zorlar :1:

simdilik hosaf ve kayisi ve incirle idare ediyorum...Allahim dogumdan sonraki basurlarim geldi aklima, cok sukur Rabbime :14: cok zor gunler gecirmistim sonrasinda basurlar yuzunden, oyleki basurlarimin agrisini dikis agrisi saniyorum. halbuki alakasi yokmus, siddetinden oyle sanmisim.

canim hareket edilse zaten kolay verilir birde normal ogunlerini yesen bana kalirsa 1 kilo verilir haftada...gerci nasil hareket ettigine bagli...mesela yavasta verebilirsin kiloyu biraz hizlanadabilirsin..mesela ben gebe kalmadan once daha once demistim 10 kg kadar vermistim ama bunu bir kac ayda verdim haftada 2-3 gun 1 saat yuruyerek...emin ol haftada 2-3 gun kosabilseydim daha hizli verirdim o 10 kiloyu...kolayina gelecek hangi hareket sekliyse onu yap bence...aah havalar isinmis olsa her gun yururdum bebislede iste kar kis elimi kolumu bagliyor :9:

daha 7-8 kilo var vermek istediğim, bu hızla gidersem 3-4 ayda ancak veririm ama olsun gider inşallah.
şu leslie olayını beğendim bugün de yapcam faydası olur. en azından sıkılaştırır. dışarda yürüyüş şimdilik hayal benim için. zaten eşim de yanlız çıkmamı istemiyo hani bebeği kayınvalideme bırakayım 1 saat desem o da yok. kar kış da cabası...
bir de sanki gebelik kilosu daha kolay veriliyo sen de iyi vermişşsin birkaç ayda 10 kilo az değil:nazar::nazar::nazar::46::46:

sağol cnm bende indirdim ve dün kızım mızmızlana kadar yaptım 1 mil.. su gibi oldum 3 mil 5 mili düşünemiyorum 6 aydan sonra artık süt olsun diye çok da yemeyecem kaldı 1,5 ayım zayıflamama:34::34:

valla bence de iyi kalori yaktırıyo,düzenli yapsak süper olur:21:

Kızlar hedefınız kac kac boydasınız ve suan kac kgsınız bn 1.72 boyundayım 38 bedebndım ozaman sk sk tartılmazdım 58 hatrlıom bıara bıarada 62. 1.72 boya 38 bedeb kac kıloda olur kızlar. Ah ah bekarlıgımda hıc tartı nedır bılmezdım:)smdı her sabah tartlym

Canim benim boy 1.60 ( cüceyim resmen :) kiloda 70.6
vucut kitle indeksim de 27.6 yani kiloluyum.
25 in ustu kilolu oluyor. 25 ideal. Internetten vucut kitle indeksi nasil olculur diye yaz hemen cikiyor. Sende hesapla bu sekilde kac kilo vermen gerektigin hakkinda bilgi sahibi olursun. Ben 64 kilo olursam vucut kitle indeksim 25 olur ki bu da olmasi gereken saglikli kilo. Oyuzden hedefim 64-60 arasi ;)

Canim benim boy 1.60 ( cüceyim resmen :) kiloda 70.6
vucut kitle indeksim de 27.6 yani kiloluyum.
25 in ustu kilolu oluyor. 25 ideal. Internetten vucut kitle indeksi nasil olculur diye yaz hemen cikiyor. Sende hesapla bu sekilde kac kilo vermen gerektigin hakkinda bilgi sahibi olursun. Ben 64 kilo olursam vucut kitle indeksim 25 olur ki bu da olmasi gereken saglikli kilo. Oyuzden hedefim 64-60 arasi ;)

bosver smdı saglıklıkıloyu:) bn 38 bedenı dıom, bnm boyumda... Bnm ındex ztn normal.63.8 kgyım

hemen bu gece başlıyorum sağmaya..uykum çok tatlıdır ama sağıcam madem çoğaltıyor...ne kadar sürede etki gösterir acep???bir ara geceleri emziriyodum ama kısa kestim..zaten bebeğim artık emmiyor o yüzden sağıyorum hep.

3-4 güne artar diye düşünüyorum. Dün gece sağmış olmalısın canım, var mı bir gelişme?

onemli degil canim, bende buranin azizligine ugramamak icin genelde ctrl+c yaparim :9:

:nazar::nazar::nazar: nazar degmesin sana masaAllah, darisida bizlere canim.

bizde genelde bebegin ne kadar emdigini gormedigimiz icin bilmiyorum cogaliyor mu cogalmiyor mu :9:

ben el pompasi aldim medelanin tavsiye uzerine...buarada bir gogusten ne kadar sut cikiyor normalde 3-4 saatte bir sagildiginda???

ben gece 1 defa sagiyorum o da bebek ne zaman uyanirsa...

canim sut sagma uzmani oldugunu nurtopum soyledi, daha dogrusu cok bilgili oldugunu soylemisti :9: seni mutlu edebildiysem ne mutlu bana :16:

benim kafami bulandiran mesela su canim...suan calismiyorum evde idare edip gidiyoruz bir sekilde..iste bi sagip veriyorum bi emziriyorum geciyor gidiyor...ama bir kac hafta sonra ise baslayinca isler degisecek..is yerinde 8-9 saat kadar kaliyorum kac defa sut sagmam gerek acaba?? birde hic buzluga sut atamadim daha, cunku sagdigim sutu oteki gun hemen tuketiyoruz...nasil olacakta ben eve sut birakicam bebegim icsin diye..rayina nasil oturtucam bu sitemi bilemiyorum :14: ve bebegimi ac birakmaktan korkuyorum...mesela simdi emziriyorum sut gelmediginde dolaba koydugum sutleri kullaniyorum..yani ekstradan sut cikacakki bende onlari dolaba koyayim..kafam cok karisik :14::14::14: bu arada kac saatte bir sut sagmak gerek?? ben sadece 2 defa sagiyorum yatmadan once saat 23-24 gibi ve gece 2-3-4 gibi bebek ne zaman uyanirsa iste emmenin sonrasinda sagiyorum...yanlis yaptigim birseyler mi var acaba :50:

bende gunde 2 lt su iciyorum ek olarak birseyler icmiyorum dersem yeridir...bazen senin gibi 1-2 bardak ayran filan...o kadar...ama bundan sonra bende 2 lt su yaninda baska seylere agirlik vereyim en iyisi...ayran sut gibi...bebegime mama vermek istemiyorum dogrusu sirf calistigim icin, ama sutun olmazsada elimden ne gelir bilmiyorum :18:

NurTopum canım arkadaşım benim. Çok seviyorum onu.

2 saatte yaklaşık 150 cc çıkıyor canım, iki memeden toplamda. 4 saate uzarsa 220-250'yi buluyor. Ama ben genelde o kadar bekletmemeyi tercih ediyorum canım. Genelde 2,5 saatte bir sağmaya çalışıyorum.

Sen hem emzirip hem sağdığın için nasıl yaparsın bilemiyorum ama ben hep önden gitmeye çalıştım. Yani ilk ay zaten mama takviyeli gitmiştik sonradan da genelde 3 porsiyon önden gidiyorum. Çünkü diğer türlü ya sütüm yetmezse kaygısı başlıyor bende.
Şuanda gece ve gündüz toplamda 9-10 kez sağıyorum. İçtiği ölçüye göre (benimki 180 cc içiyor) porisyonla şişeleyip buzdolabına koyuyorum. İçtikçe hep buzdolabındaki o şişelerden çıkarıyorum. Akşam yatmadan dolaba bakıyorum şişeler 3'ten fazlaysa geri 3'ten fazla olan geri kalanını 250 cc'lik poşetlerde şokluyorum geriye buzdolabında yine 3 şişe kalıyor. Ve bu döngü böyle devam ediyor canımcım. Umarım anlatabilmişimdir. Ama memeden çıkan süt miktarı ayına göre değişiyor. Yani 3 aylıkken biraz daha az süt çıkıyordu canım.

Fırsatın varsa sende 2-5-3 saatte bir sağ ki beynine süt lazım uyarısı gitsin canım. İnşallah bol bol olur sütün.

Son düzenleme:
Back
X