2012 Anneleri Gelin Birlikte Kilolarimizdan Kurtulalim

17 ağustos ta doğum yaptım 52 ile hamile kaldım 68 doğuma girdim şuan 61 takıldım kaldım bende eski halime dönmek istiyorum kotlarımın hiçbirini giyemiyorum offfff hadi bir garet verelim şu kiloları ama tabi birde emziriyorum kızım çok azda mama yiyor günde 120ml akşam uykusuna yatarken gün boyu ve gece emziriyorum benim 9 kilo fazlam var şu 4 5 fAazlası kalanlar nasıl verdiniz yahuuu bir sırrı var mı?

canım benimde 5 kilom kaldı fazladan. 1 eylülde doğum yaptım ama kiloların gitmesi için inan bişey yapmadım sadece emziriyorum o da tek göğüs:21: ama bu 5 kilo yerlerini çok sevdi sanırım gitmek bilmiyor ilk zamanlar güzel güzel gidiyorlardı:32:

mesajım görülmedi heralde neyse 75 le doğuma gittim 70 le doğumdan çıktm şimdi 62.9 um 55 kg olmak istyrm inş ekmek ve tatlıyı aburcuburu kestm sizlerin uyguladgı özel bi yöntem varmı

merhaba oglushummm az kalmış senin ne güzel benim 9 kg vermem gerek kıyafetlerin hiçbiri olmuyor .aslında ben kolay kilo veririm ama hamilelikte ki yağlanma daha farlıymış resmen bocaladım bazaları doğumdan hemen sonra eski haline dönmüş bile ben çok zorlandım bu sefer biraz da adaptasyon zorluğu yaşıyorum galiba .bende aburcuburu kestim dünden itibaren bundan 6 yıl öncede iş stresinden çok kilo almıştım ve tam 15 kg verdim yani iraden sağlamsa takıl bana tek başıma henüz motive olamadım bu arada hayatımda hiç diyet yapmadım ben 15 kg verdiğim zamanda dondurma dahi yedim rejim yapmak beni kasıyor onu yeme bunu ye ancak abur cuburlar dahil değil tabi. olay şu her gün ne yediğini bilmen gerekiyor, yavaş yemen ve küçük porsiyonlar ve her gün koşu bandında yarım saat (henüz buna nasıl zaman ayıracağım bilmiyorum)ben sabah 2 ad kuru incir ve 7 8 ad badem güne başladım 11.00 gibi eşim kalkar güzel bir kahvaltı tabi salatalık biber ve maydanoza daha çok yükleniyorum bir iki saat sonra meyve ne varsa bu arada işin sırrı su 3lt kesin içmeli sürekli tuvalete koşuyorsun kışın zor oluyor ama ılıtarak içmeyi dene daha kolay bu arada sütü çoğaltan zaten su. akşam üstü bir kase nesfit sütle veya galeta peynir domates veya bir kase yoğurt galeta ile akşam mümkünse en fakir yemek bir kase çorba salata veya bir porsiyon az yağlı köfte tavuk ne varsa saat 18.00 den sonra sadece meyve veya süt gerçekten işe yarıyor bu arada makarna pilav vs gibi yiyecekleri çok az yağlı yapıp yiyorum yani denge mecburen ve süper sağlıklı kilo verdiriyor, yüzün çökmüyor, kas kaybın olmuyor ve gözün bir şeylere düşmüyor. birde ben çocukluğumdan beri çaya kahveye şeker atmam öyle alıştım şekerli içecek sevmem eğer şeker kullanıyorsan bir dene derim bir süre sonra daha güzel gelir çayın kahvenin tadı bu arada senin de önceden tecrüben varsa paylaşırsan sevinirim

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,
biz diğer topikte yazıyorduk ama artık aranıza katılmaya karar verdik.

Ben hamile olduğumu öğrendiğimde 60 kiloydum. Hamilelikte 20 kilo aldım ve 80 ile doğuma girdim. 3 gün sonrasında 72 kiloydum. Şuanda 63 kiloyum.
Ama yine 55 kilo olmak istiyorum. Doğum kilomdan 3 kilo olmak üzere vermem gereken 8 kilo var. İnşallah hep birlikte veririz.

Bu arada bende 23 eylülde doğum yaptım. 2,5 ayda 17 kilo gitti. Ya kilodan çok ödem tuttu vücudum ya da emzirmek gerçekten çok kilo verdiyor kızlar.

mesajım görülmedi heralde neyse 75 le doğuma gittim 70 le doğumdan çıktm şimdi 62.9 um 55 kg olmak istyrm inş ekmek ve tatlıyı aburcuburu kestm sizlerin uyguladgı özel bi yöntem varmı

Merhaba kızlar,

Ben hamile olduğumu öğrendiğimde 60 kiloydum. Hamilelikte 20 kilo aldım ve 80 ile doğuma girdim. 3 gün sonrasında 72 kiloydum. Şuanda 63 kiloyum.
Ama yine 55 kilo olmak istiyorum. Doğum kilomdan 3 kilo olmak üzere vermem gereken 8 kilo var. İnşallah hep birlikte veririz.

ay kızlarc bende keşke 62 kilo olsaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmm.....
kendime kızıyrm yaaa,hamilelik süresince ye ye , 30 kilo al şimdi nasıl vercem die düşün....

Bu arada bende 23 eylülde doğum yaptım. 2,5 ayda 17 kilo gitti. Ya kilodan çok ödem tuttu vücudum ya da emzirmek gerçekten çok kilo verdiyor kızlar.

dumaaam süpermiş 2.5 ayda 17 kg bende emziriyorum ama sanırım herkesin anatomisi çok farklı gerçi şimdiye kadar herhangi bir gayretim olmadı dur bakalım bugün bir karar aldım inşallah bahara eski halim ile merhaba demek istiyorum şortlarımı özledimmmmmmmmmmm ))

emzirme sanıırım cok acıktırdığı için kilo vermeye engel oluyor
ama yemeği abartmazsak zayıflayacağımıza eminim
hamileyken aldığım 14 kilonun 13ünü ilk alı ayda aldım
son 3 aydan cok korttuğum için (herkes cok kilo alınıyor demişti) beslenmeme cok dikkat ettim
ekmek pilav abur cubur yemeden ve 3 lt su icerek son 3 ay sadece 1 kilo aldım:ssz:
aynı mantık burda da devam edersek zayıflarız
o diilde benim göğüsler kocaman oldu 80 beden göğüslerim suan 95 sanırım:14:
sütüm cok iyi cok sükür acaba küçülür mü ilerleyen zamanlarda:44:

ben dikkart ederek verdim yoksa gideceği yok emzirmelk bendede işe yaramadı ekmegi kahvaltı hariç tatlıyı tamamen kestim eviçinde sürekli hareketli olmaya calışıyrm akşam 7den sonra yemiyorum şükür sütüm eksilmedi

Merhaba kızlar,

merhaba ben de 15 kasımda dogum yaptım 60 kiloyla hamilı kalmıstım ama tekrar 55 olmak istiyorum ben de size katılayım

ay kızlarc bende keşke 62 kilo olsaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmm.....
kendime kızıyrm yaaa,hamilelik süresince ye ye , 30 kilo al şimdi nasıl vercem die düşün....

İnşallah olursun arkadaşım.

Bence emzirmek hicte kilo vermeye yardimci olmuyor. Kac kisiye sorduysam bebegini sutten kesince zayiflamis. Of of valla bunaldim :(

Bünye meselesi diyelim o zaman. Benim arkadaşlarım da çok kısa sürede verdiler. Nasılsa emziriyorum diye bol bol yemedim mesela. Lohusalığımda ikramlardan çok az yedim. Tatlıyı nefsimi köreltecek kadar yiyorum. Birde süt miktarı ve sütün yağ miktarıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Sonuçta hamilelikte vücut, süt üretimi için yağ depoluyor. Bilimsel olarak da emzirmek kilo vermeye yardımcıdır.

dumaaam süpermiş 2.5 ayda 17 kg bende emziriyorum ama sanırım herkesin anatomisi çok farklı gerçi şimdiye kadar herhangi bir gayretim olmadı dur bakalım bugün bir karar aldım inşallah bahara eski halim ile merhaba demek istiyorum şortlarımı özledimmmmmmmmmmm ))

Gayretle olur Serhancım. Biraz gayret+bol emzirmek=şortları giymek :)))) Zengin kahvaltı, fakir akşam yemeği fikrine sonuna kadar katılıyorum.

emzirme sanıırım cok acıktırdığı için kilo vermeye engel oluyor
ama yemeği abartmazsak zayıflayacağımıza eminim
hamileyken aldığım 14 kilonun 13ünü ilk alı ayda aldım
son 3 aydan cok korttuğum için (herkes cok kilo alınıyor demişti) beslenmeme cok dikkat ettim
ekmek pilav abur cubur yemeden ve 3 lt su icerek son 3 ay sadece 1 kilo aldım:ssz:
aynı mantık burda da devam edersek zayıflarız
o diilde benim göğüsler kocaman oldu 80 beden göğüslerim suan 95 sanırım:14:
sütüm cok iyi cok sükür acaba küçülür mü ilerleyen zamanlarda:44:

Ben süt sonrası hiç açlık hissetmiyorum hele tatlı isteği hiç. Sadece çok yorgun hissediyorum kendimi. Bilmiyorum belki memeden değil sağarak verdiğim için emzirme ve acıkma psikolojisine girememişimdir.
Aynen göğüsler bende de öyle, dikkati oraya çekmemek için şal kullanıyorum sürekli göğsümün bi kısmını kapatıyor.

doğumdan sonraki regl da otomatikman 1 2 kilo gidiyormuş doğrumu kızlar daha adet olmadım ben

bugün yediklerimi yazıyorum.
sabah 07.00 bir fincan kahve -2 ad kuru incir 7-8 badem
sabah 11.00 peynir-zeytin-yumurta-domates-salatalık-maydanoz-yarım simit-bir dilim ekmek-çay
öğle 13.00 elma-2 ad mandalina
ikindi 16.00 badem önümde hazır vardı yine ondan yiyebildim (benim fıstık ile yapışık yaşıyoruz kucağımda kestirmişti)
akşam 18.00 1 kase meyveli nesfit içine muz dilimledim (yarın eşim evde birlikte yemek yapıp yiyebiliriz )))
ve şimdiye kadar 3lt suyu çoktan içtim.
şimdide ütü yapma zamanı çünkü dağ gibi olmuş...

bugün yediklerimi yazıyorum.
sabah 07.00 bir fincan kahve -2 ad kuru incir 7-8 badem
sabah 11.00 peynir-zeytin-yumurta-domates-salatalık-maydanoz-yarım simit-bir dilim ekmek-çay
öğle 13.00 elma-2 ad mandalina
ikindi 16.00 badem önümde hazır vardı yine ondan yiyebildim (benim fıstık ile yapışık yaşıyoruz kucağımda kestirmişti)
akşam 18.00 1 kase meyveli nesfit içine muz dilimledim (yarın eşim evde birlikte yemek yapıp yiyebiliriz )))
ve şimdiye kadar 3lt suyu çoktan içtim.
şimdide ütü yapma zamanı çünkü dağ gibi olmuş...

Ne güzel, eşin yardımcı oluyor sana anladığım kadarıyla.
Sana kolay gelsin o zaman menün de güzel olmuş ayrıca.

Ne güzel, eşin yardımcı oluyor sana anladığım kadarıyla.
Sana kolay gelsin o zaman menün de güzel olmuş ayrıca.

evet çok yardımı oluyor. teşekkür ederim. bugün ki menü biraz zayıftı her gün yazmayı planlıyorum, dönüp bakma şansım olacak ve her hafta tartıya çıkacağım ayda 2 kg gitse yeter diyorum.

slm kızlaaar,
bende doğuma 90 kiloyla giitim ,şimdi bebeğim 3,5 aylık ve toplam 14 kilo verdim.....ama daha bunun kadar fazlam var malesef.....62 le hamile kalmıştım....
artık tartıda 60 lı rakamlar görmek çok istiyrm....psikolojim alt üst durumda ,her gören aaaaay sen ne olmuşsun çıtı pıtıydın ne hale gelmişsin deyip duruyo.....sanki ben farkında değilim.....

neyse bende bugün tartıldım 76.300 üm.... bakalım haftaya bugün kaç kilo olucam.....

Back
X