2012 Anneleri Gelin Birlikte Kilolarimizdan Kurtulalim

canım bende öyle hamilelik öncesi pilates yapıyordum, hamileliğin ilk zamanlarında da yaptım ama doğumdan sonra tekrar yapmak istiyorum.. Ebru Şallı Beyaz Tv de yapıyor proğramı oradan takip edebilirsin hatta bugün netten baktım çok güzel karın egzersizleri yaptı, yapamasamda izliyorum şevke gelmek istiyorum çünkü :)

tatlım sen şimdi doğum sonrasını düşünme bebeşini bi hayırlısıyla doğur da gerisi gelir:))
ayyyy gördümmm hemen sipariş vereyim netten pilates malzemesi gelsin de hemen başlayayım kızımın da ilgisini çeker susur:)) bir taşla iki kuş:52:
çook sağooolll tatlımm

Selam kızlar,

Grip derken 2 hafta kadar uzak kaldım. Artık iyiyim çok şükür, üstelik oğlana da bulaştırmadım.
Bu haftasonu bebek mevlüdümüz var, oğluşta 4 aylık olacak ama napalım artık 40 mevlidi yerine 4 aylık mevlidi olur bizimkisi.

59 kiloyum kızlar, hedef kiloma 4 kilo kaldı sadece.

Hepinizi öpüyorum.

slm kızlar bende ağustosta sezeryanla doğum yaptım. 64 kiloyla hamile kaldım, 77 kiloyla doğuma girdim. doğumdan sonra 75 kilo kaldım çünkü kızım 2400 gr doğdu. kendiliğinden 71 e düştüm. istediğim şekilde kilo veriyorum ve sizlere de faydası olabilir diye paylaşmak istedim. lohusalar kulübünden bilenler bilir yazarım sürekli. maydanoz suyuyla kilo veriyorum ben. 15 dal maydanoz, 1 çay bardağı su, damak tadınıza göre limon (ben yarım limon sıkıyorum) bunları rondodan geçirip süzüyorum ve çıkan yeşil suyu içiyorum. sabah akşam 1 çay bardağı. geçen ay 4 kilo vermiştim. 2 hafta ara verdikten sonra geçen hafta tekrar başladım ve az önce tartıldım 1 kilo daha gitmiş. 66 kiloyum şuan. tansiyon rahatsızlığı olanlar dikkatli kullansın malum eşki bir su oluyor. yalnız şöyle bir problem var; süte etkisini bilmiyorum.ben 50 gün emzirebildim kızımı, sonra naptıysam sütüm olmadı. yemediğim içmediğim şey kalmadı. her şeyi denerken de çok kilo almasaydım şuan istediğim kiloya ulaşmıştım bile. ama olmayınca olmuyor işte. emziren anneler bilen birine danışmadan yapmasın kilo vericez diye. önce meleklerimiz :34:

Sen çok tatlı bi annesin. Lohusalar kulubunden ve diğer topiklere yazdığın cevaplardan okuyorum seni.
Allah yavrunu size bağışlasın. Mutluluğun daim olsun arkadaşım.

Sen çok tatlı bi annesin. Lohusalar kulubunden ve diğer topiklere yazdığın cevaplardan okuyorum seni.
Allah yavrunu size bağışlasın. Mutluluğun daim olsun arkadaşım.

teşekkür ederim canım, Rabb'im hepimizin yavrularını bağışlasın acılarını göstermesin inşallah :34:

Moralini bozma canim. Benim sutum cok azdi sagdigimda iki gogusumden anca 50ml cikiyordu. Sana denediklerimi yazayim hergun pekmez komposto vitamalt humana ictim. Ustune sutlu tatlilar deli gibi ekmek tukettim. Ne oldu kilo veremedim ustune 2 kilo aldim. Sutum artti ama hicbir zaman milletin anlattigi gibi sakir sakir akmadi. Bebegime yetiyor cok sukur onemli olanda o zaten. Oyuzden sutum azalicak diye uzulme bolbol su ic moralini yuksek tut.

canım aynen benimde şakır şakır değil sütüm.mama desteği ile devam ediyoruz ama yine de 300 ml e yakın süt çıkıyor günde.bundan da olmak istemiyorum.daha 3 ay daha günde 300 ml süt versem fenamı.damlası bile çok değerli diyolar.sonra bir ömür vicdan azabı çekmezmiyim..ama halimi görsen o kadar kiloluyumki...en fazla 65 i gördüm ben tardıda şimdiye kadar..şuanda 88 im...... :(:( çok moral bozucu.emzirdikçe gidicek diyolardı bende hiç olmadı o.tamam çok emzirmiyorum,ama yemeyince de tamamen azalıyo resmen farkediyor yaaa...eşimde dediki 3 ay daha dayan yemenden kısma,3 ay sonra istediğin diyeti yaparsın dedi..mantıklı geldi ama görüntüm çok çirkin..hiçbir kıyafet yakışmıyo..kemiklerim ağrıyo ağırlığımdan :( uzun süredir görüşmediğim insanların beni ilk gördüklerindeki bakışlarını yakalıyorum şok olmuş gibi :( Allah bebeklerimize sağlık sıhhat versin..sütümüz çoğalsın..ama moral bulmamız içinde dış görünüşümüz önemli değilmi...hareket ne yapabilirim...ebru şallıdan bahsediyor herkes,zor değilmi hareketleri??yapabilirmiyim bebişim uyurken acaba??

canım aynen benimde şakır şakır değil sütüm.mama desteği ile devam ediyoruz ama yine de 300 ml e yakın süt çıkıyor günde.bundan da olmak istemiyorum.daha 3 ay daha günde 300 ml süt versem fenamı.damlası bile çok değerli diyolar.sonra bir ömür vicdan azabı çekmezmiyim..ama halimi görsen o kadar kiloluyumki...en fazla 65 i gördüm ben tardıda şimdiye kadar..şuanda 88 im...... :(:( çok moral bozucu.emzirdikçe gidicek diyolardı bende hiç olmadı o.tamam çok emzirmiyorum,ama yemeyince de tamamen azalıyo resmen farkediyor yaaa...eşimde dediki 3 ay daha dayan yemenden kısma,3 ay sonra istediğin diyeti yaparsın dedi..mantıklı geldi ama görüntüm çok çirkin..hiçbir kıyafet yakışmıyo..kemiklerim ağrıyo ağırlığımdan :( uzun süredir görüşmediğim insanların beni ilk gördüklerindeki bakışlarını yakalıyorum şok olmuş gibi :( Allah bebeklerimize sağlık sıhhat versin..sütümüz çoğalsın..ama moral bulmamız içinde dış görünüşümüz önemli değilmi...hareket ne yapabilirim...ebru şallıdan bahsediyor herkes,zor değilmi hareketleri??yapabilirmiyim bebişim uyurken acaba??

bende 53-54 ile hamile kaldım 83 ile doğum yaptım canım.ücretsiz izindeyim halen evde tek bakıyorum çocuğuma.iş arkadaşlarım bana bide evdesin hareketsizsin kesin veremezsin diyorlardı.hamile kıyafetlerimi,eşofmanlarımı giydim tam bir yıl.hayatımda hiç yiyecek kısıtlamam,diyet vs olmamıştı.benim oğlumda süt ürünleri diyeti yapmam gerekti.dolayısıyla tüm abur cuburlar yasaklandı ve ben sağlıklı beslenerek tüm kilolarımı verdim oğlum 1 yaşındayken.17 aya kadar emzirdim ve kestim sonra.yani tüm kilolalar gidiyor canım..şimdi nasıl verdim o kilolaları diye benden beslenme teknikleri öğreniyor iş arkadaşlarım,arada zayıflığımı göstermeye gidiyorum çünkü:)

Cok siki bir diyete girmene gerek yok canim. Sadece hamur isini beyaz ekmegi abur cuburu kessen yeter. Pilav ve makarnadan da cok fazla tuketmezsin. Zaten corba sebze yemegi salata yogurt derken guzelcene doyuyorsun. Yulaf ezmesi bulabilirsen iyi olur sutu arttiriyor ve tok tutuyor. Yogurtla karistirip ara ogunlerde yiyebilirsin. Birde ben hala hamileyken kullandigim vitamin ve omega 3 haplarima devam ediyorum. Sonucta besinlerden alamadigim vitaminleri bu sekilde alarak sute geciyor. Spora gelecek olursak ben daha baslamadim ama biz her 2 gunde bir esim ben oglumla en az 5km yuruyoruz.
Buarada Nezaman dogum yapmistin?

kızlar bende yediğime içtiğime dikkat ediyorum daha bugun lohusalığım bitti.
geçen hafta salı günü başlamıştım.
70.5 le başladım cumartesi günü 67.7 idim.
yarın eve gitmeyi merakla bekliyorum annemdeyim şimdi. bakalım kaç kilo daha gitmiş:D
hedefim ya 62çveya 60 .

Cok siki bir diyete girmene gerek yok canim. Sadece hamur isini beyaz ekmegi abur cuburu kessen yeter. Pilav ve makarnadan da cok fazla tuketmezsin. Zaten corba sebze yemegi salata yogurt derken guzelcene doyuyorsun. Yulaf ezmesi bulabilirsen iyi olur sutu arttiriyor ve tok tutuyor. Yogurtla karistirip ara ogunlerde yiyebilirsin. Birde ben hala hamileyken kullandigim vitamin ve omega 3 haplarima devam ediyorum. Sonucta besinlerden alamadigim vitaminleri bu sekilde alarak sute geciyor. Spora gelecek olursak ben daha baslamadim ama biz her 2 gunde bir esim ben oglumla en az 5km yuruyoruz.
Buarada Nezaman dogum yapmistin?

ekim 16 da doğdu oğlum.yani 3 aylığız.artık zayıflama zamanı geldi.az kilom olsa dert etmem ama gerçekten çok şiştim...yol uzun olunca da hiçbir şekilde insanın içinden diyet yapmak gelmiyo...ohoo diyorum şimdi yesem nolur yemesem nolur.dediğin gibi hamur işini şekeri keserek 15 günde 1 kilo vermiştim ama nolduysa birden sıkıldım 4-5 gündür boşlamış durumdayım hemen 300 gr almışım...motivasyona ihtiyacım var..

bende 53-54 ile hamile kaldım 83 ile doğum yaptım canım.ücretsiz izindeyim halen evde tek bakıyorum çocuğuma.iş arkadaşlarım bana bide evdesin hareketsizsin kesin veremezsin diyorlardı.hamile kıyafetlerimi,eşofmanlarımı giydim tam bir yıl.hayatımda hiç yiyecek kısıtlamam,diyet vs olmamıştı.benim oğlumda süt ürünleri diyeti yapmam gerekti.dolayısıyla tüm abur cuburlar yasaklandı ve ben sağlıklı beslenerek tüm kilolarımı verdim oğlum 1 yaşındayken.17 aya kadar emzirdim ve kestim sonra.yani tüm kilolalar gidiyor canım..şimdi nasıl verdim o kilolaları diye benden beslenme teknikleri öğreniyor iş arkadaşlarım,arada zayıflığımı göstermeye gidiyorum çünkü:)

nasıl gitti kilolaarrrr???bana da rehberlik edermisinnnn gerçekten motivasyona ihtiyacım vaarrrr.....ne yapacağımı bilemiyorummm.diyetisyenin verdikleri hoşuma gitmiyo..daha doğrusu bir listeye bağlı kalamıyorum çünkü oğluma tek bakıyorum kimse yok yanımda.dolayısıyla ara öğünü öğlen yemeğini kaçırdığım oluyo...aperatif yiyeyim geçiştireyim kolay olsun diye abur cubura yöneliyorum bu sefer...yol gösterin nolur banaa...spor yaptınmı peki??

nasıl gitti kilolaarrrr???bana da rehberlik edermisinnnn gerçekten motivasyona ihtiyacım vaarrrr.....ne yapacağımı bilemiyorummm.diyetisyenin verdikleri hoşuma gitmiyo..daha doğrusu bir listeye bağlı kalamıyorum çünkü oğluma tek bakıyorum kimse yok yanımda.dolayısıyla ara öğünü öğlen yemeğini kaçırdığım oluyo...aperatif yiyeyim geçiştireyim kolay olsun diye abur cubura yöneliyorum bu sefer...yol gösterin nolur banaa...spor yaptınmı peki??

emzirdim sık sık.abur cubur yiyemedim dediğim gibi , bu etkili oldu bana.
diyetisyene filan gitmedim,bir listeye uymadım canım.et,sebze bievde ne pişiyosa yedim.zaten bebekte harekete binince ister istemez veriyorsun.inan bende hep evdeydim,bi bakan olsa spora yürüyüşe giderdim ama nerde..bi dönem evde hareketler yaptım netten bulduğum yer egzersizleri karın,kalça,bacak..sende yapabilirsin sıkılaşmak için.olduğum yerde evde yürüyüş yapıyordum,leslie diye burdada zayıflama bölümünde var hatta..
dediğim gibi 1 yılda toparlandı vücudum,kendine zaman ver sende.öncelik sağlıkla emzirmek gerisi kolay canım..

tatlım sen şimdi doğum sonrasını düşünme bebeşini bi hayırlısıyla doğur da gerisi gelir:))
ayyyy gördümmm hemen sipariş vereyim netten pilates malzemesi gelsin de hemen başlayayım kızımın da ilgisini çeker susur:)) bir taşla iki kuş:52:
çook sağooolll tatlımm

evet canım haklısın şu doğumu hayırlı bir şekilde atlatalım ilk evreleri de gerisine daha sonra bakmak lazım, biz kadınlar her şeyi başarabiliriz bu kilolardan mı kurtulamıycaaz yeaaaaaa dimi ama ;);)

cnm bende fikir belirtmek istedim
abur cubur yeme,bolll su iç
atısmak için mısır gevreği+süt ,meyve ya da bi dilim kepek ekmeği ile yoğurt,peynir vb seyler tercih edebilirsin:16:

pzt yazamamıstım 59.1 ile yola devam ediyorum artık 58leri görsem cok mutlu olucam

merhaba kizlar,

bende kasim annesiyim yazdiklariniz gorunce araniza katilmak istedim...oncelikle Allah hepimizin yavrusuna sagliklik mutlu hayirli huzurlu uzun omurler versin :16::16: suanda emziriyorum yakindada ise baslayacagim kismet olursa...sut sagmayi dusunuyorum..gerekirse mama destegi dusunuyorum calistigim zaman, tabii sonuna kadar emzirmeye ve anne sutu vermeye calisacagim.

ama amaaa suanda tam aslinda 13 kilo fazlam var :50: ilk hedefim simdilik 55...bu yuzden 8 kilom var fazla diye avutuyorum kendimi...simdilik bebekle yurumek vs zor, malum birde kar kis mevsimi...ne yapsamda bu kilolari versem 1-2 aya kadar bilemedim. oyle birsey yapmaliyimki hem sutumu etkilemesin hemde kilolari vereyim...

birde kizlar emzirmek kilo verdirir deniyor ama beni hic etkilemiyor nedense :14::14:

cok fazla kilolu durmuyorum belki ama kiyafetlerime girmeyi ozledim, birde laf aramizda is yerine bu sekilde donmek istemiyordum. hani veremezsem cok dert degil ama cok istiyorum vermeyi...ne yapsamda versem bu kilolari, evin icinde son 1 ayda??? :50::50: bilen varsa banada soyleyiversinnnn :43::43:

Son düzenleme:
bende ekim 18 2012 de anne oldum 15 kilo aldim 10 kilo gitti 5 kilo kaldi anne sutunun degerini bildigim icin cok fazla takmiyorum 9 ay sutumle beslemek
istiyorum sonra kilolari verrim oncelikle bebegimin sagligi
aldigin kalorinin yarisindan fazlasi sute gidiyor zaten
emzirdigin zaman kilo almassinda ama vermessinde bende oyle:)) bol bol su tuketmelisin

kızlar ben hamile kaldığımda 62 kiloydum doğum yaptım 83,5kilo ile doğumdan sonra 7 kilo vermiştim ve şu an 36gün oldu hala 11kilo ile sabitim 72 kiloyum birşeyde yemiyorum doğru düzgün hep su içiyorum ama neden gitmiyor çok sıkıldımartık kilo verme istiyorum :14:

aranızda hamileyken en çok kilo alan ve hala kilosunu veremeyen eminim bir tek ben varım....etrafımdaki arkadaşlarımda öyleler...normal normal hamileler işte...doğum yapınca da en fazla 6 ayda veriyolar kilolarını..ben neden veremiyorum..daha doğrusu iradem niye bu kadar zyıf ve bazı anneler su içse sadece sütleri geliyo ama ben azıcık yememden kısayım sütüm gözle görülür biçimde azalıyo....napıcamı bilemiyorum...eşim hiç memnun değil bişey demeede ben gözlerinden anlıyorum..gerçi o memnun olsada ben halimden memnun değilim....diyetisyende çözüm değil...ooooooooof offf

merabalar
evimi yerleştim grip grip zor oldu ama :)tekrar aranızdayım şuan 64 kiloyum

Back
X