- Konu Sahibi GolFStReAm
-
ben tmm tmm diyorum hep ama sürekli tereddütler,endişeler içerisindeyim ya.
bebeğimin zihinsel ve fiziksel gelişimi hakkında korkularım var
ona aile içi eğitim verirken birtakım endişelerim var
maddiyatımız ile ilgili şüpheler,mesela kız bebeğim olursa o kadar çok şey almak istiyorum ki!
ani duygu değişimlerim oluyor,bi an çok mutlu sonra çok mutsuz olmak gibi dengesiz şeyler
çok fazla kilo almaktan korkuyorum,nasl doğum yapıcam,loğusa dönemim nasl geçicek??
of of of yani :))))) işim gücüm yok düşüne düşüne kudurcam artk.
bütün bu korkular bende de var,bebeğimin sağlığı,doğduktan sonra benı ne beklıor,lohusalıgım,maddıyatımız,almak ıstedıklerım(aslında fazla seyler ıstemıoruz ama hepsını toplayınca cıddı paralar gıtıgını anlıoruz mesala bebek odası 1000tl desen 1000tl de ıhtıyaçları tutuor, eee bızım taaa ılk aylardan berı yığdıgımız kıyafetler 400-500tl artı hastane parası derken 3000-4000 arası işte ), mılletın lafları,yok ben şöyleydim yok böyleydim,aaa senı anlamıorum,bu bole olur şöyle olur demelerı ve dıyecek olmaları kafayı yıorum ,hatta uyuyamıorum bazen aglamaktan sinirden
hiç korkma,kendini de bebişini de strese sokma cnm.
herşey olucağına varır endişe duyma,güzel şeyler düşün.
sana akıl vermek isteyenlere de aldırma.
bnm ilk aylarım da toplum içinde halimi hatrımı soranlara anlatıyordum şikayetlerimi.
işte istifar etmek,hiçbişi yiyememk,halsizlik,uyku hali,bulantılar falan..
gerizekalı eltim lafa atlar; aaaayy bnde hiç öyle bişiler olmadı.yedim de yedim yok ne uykusuzluk oldu ne halsizlik ne bulantı ne bilmem ne .
yok efendm hamile kalmş canı kokoreç çekmiş gecenin bilmem kaçı kokoreç aramaya gitmişlermiş ne demişti pis domuz :120:
Allahtan ordan biri çıkıp da o yüzden 25 kilo aldn demişti yapışıp kalmıştı gerzek
nispet yapıyo güya bana düşük..insan halimi hatrımı sorar,öneri de bulunur.aptal işte
bütçeye de pek fazla takma kafanı,gelen bebek nasibiyle geliyor gerçekten
ben eyvaaah napıcam ne edicem derken şimdi bakıyorum da gereksiz bisürü şey bile almşım
düşün asgari ücretliyiz,sadece eşim çalışıyor ve de yeni evliyiz.
neredeyse 300 tl ki geçiyordur da borç ödüyoruz her ay.
eşim sigara içiyor ayda 200 de o var.
kafadan 500 tl gitti.
e geri kalan faturalar,mutfak masrafı,ekstra ihtiyaçlar,benzin parası..
Allahtan eşimin babası yardm ediyor ara sıra.
bize bile harçlk kalmazken bebişimize bile neler alabildik
Rabbime şükürler olsun.
çok alştm kızıma..
onsuz hayatı düşünmek bile istemiyorum,içimde olmasına o kadar alştm ki.
ona bişi olsa yaşayamam heralde.
ev hanımıym şu an,yaşm da daha çok küçük..22
birşey olursa evde duramam diye düşünüyorum
evlenmeden 1 hafta önce çkmştm işimden,3 aralkta evlenmştm geçen yıl.
bayadır evdeym yani.kzm olmasa zaten duramazdm bu kadar
bazen diyorum naptm ben,hata mı ettm evlilik/bebek falan..erken miydi.
bazen de zaten tüm ömrüm boyu evlilik ve bebek sahibi olmaktı hayalm..bunu hatırlıyorum
bazen de,demek ki hakkmda hayırlısı buymuş diyorum.
şimdi bunları düşündüm..
Canim bende normalde İstanbuldayim ama dogum icin İzmire annemin yanina geldim,babam rahatsiz oldugu icin annem gelemedi,ben ikinci ayimdan beri anne kucagindayimŞu an tek sıkıntı yaptığım konu son ay İstanbul yolculuğu..
Doğum orda olacak. lohusalık,mevlüt onları hiç düşünmüyorum annemin yanında olacağım çünkü.
Ama 1 ay sonra eve geri dönünce tek başıma bebeğime bakabilecek miyim?
Ya yanlış bişey yaparsam? vs vs.. Şu sıralar çok takıyorum.
Allah yardımcımız olsun,artık sorup öğreneceğiz kk'dan :)
Canim bende normalde İstanbuldayim ama dogum icin İzmire annemin yanina geldim,babam rahatsiz oldugu icin annem gelemedi,ben ikinci ayimdan beri anne kucagindayimesim her ay geliyor zavvallim ziyaretime,oyle boyle idare ettik işte,dogumdan sonrada acaba 40 i cikmasimi gerekir cocugun ist.a goturmek icin ki?sen 1 ay bekliceksin heralde?bende endiseleniyorum nasil bakicam diye,birde benim bir tane kopegim var ikisine birden bakicam,ama ic gudusel bisey bence muhakkak basa cikariz.kopegimden annelik deneyimim var sayilir zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?