• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Ben çok bakamıyorum geçmişe valla
2şer 2şer atlıyorum bazen bakıyorum o da çok birikmişse
son sayfadan alıyoruuum
bodoslama dalıyorum muhabbete:9::9:

Muhabbetinize de doyum olmuyor hee
ben de gidiyorum o zaman tek başınıza kalın :63:
zaten oturduğum sandelye belimi çok ağrıtıyor daha fazla dayanamiciiim:49:

annisler nasilsiniz? bebiskolar nasilll:emir_bebek::nazar:

ya bisey sorucam.. bizim 18. hafta bitiyo ve ben hala gram almadim:44: benimle ayni durumda olan var mi?

bi de bazen gobusum tombik tombik gorunuyo bazen de hiiic anlasilmiyo

diyorum kocise nereye gitti bu bebek yahu diye sakayla karisik yatakta ariyorum yorgani falan kaldiriyorum takiliyorum ama cidden moralim bozulmaya basladi artik..

bu aralar yuruyus yapmaya dikkat ediyorum ama fazla yuruyunce sanirim kasigimda agri oluyor .. off ben baya gerilim yasamaya basladim :14: bide artik pitpitlari hissediyorumya bi saat pitpit yapmasa bisey olucak diye aklim cikiyor.. bu haftaya kadar hep sakindim yani hep bebisimin sagligi sihhati iyi biliyordum ama bu pitpitlar baslayali beri tedirginim hep. kipirdamasa tedirgin oluyorum.. bisey mi oldu diye :(

Son düzenleme:
Benim vajinamda bu ara anlık iğne batması gibi batmalar oluyor bu durumda olan var mı normal mi acaba?

merhaba bende geçen hafta öyle bir şey yaşadım hemde baya 5 saniyede bir falan nefesimi kesicek kadar keskin bir ağrıydı korktum ama geçti sonradan farkettim ki benim regl dönemimmiş ondan olabilir böyle şeyler diye okumştum seninde regl dönemin olabilrmi ?

Kızlar bende kokulu akıntı olmaya basadı bir haftadır.Cok rahatsız edici.Yarın ayrıntılı ultrasonumuz var. doktora soracagım umarım sıkıntılı bir durum yoktur.Bu arada bebişin hareketlerini hissedip hissetmedigimden emin degilim.Bir kıpırtı var içimde ama bebiş mi yoksa bagırsaklarımdan mı geliyor hatta kalp atısım mı ayırt edemiyorum.Sizlerde var mı hareketlenme?

annisler nasilsiniz? bebiskolar nasilll:emir_bebek::nazar:

ya bisey sorucam.. bizim 18. hafta bitiyo ve ben hala gram almadim:44: benimle ayni durumda olan var mi?

bi de bazen gobusum tombik tombik gorunuyo bazen de hiiic anlasilmiyo

diyorum kocise nereye gitti bu bebek yahu diye sakayla karisik yatakta ariyorum yorgani falan kaldiriyorum takiliyorum ama cidden moralim bozulmaya basladi artik..

bu aralar yuruyus yapmaya dikkat ediyorum ama fazla yuruyunce sanirim kasigimda agri oluyor .. off ben baya gerilim yasamaya basladim :14: bide artik pitpitlari hissediyorumya bi saat pitpit yapmasa bisey olucak diye aklim cikiyor.. bu haftaya kadar hep sakindim yani hep bebisimin sagligi sihhati iyi biliyordum ama bu pitpitlar baslayali beri tedirginim hep. kipirdamasa tedirgin oluyorum.. bisey mi oldu diye :(
bebeğin gelişimi iyi olsun da ne güzel kilo almamışsın şanslısın. insan karnı hemen çıksın istiyo ama merak etme 3-4 hafta içinde birden çıkar.
ben de tedirgin oluyorum hareketini hissetmeyince ama küçük olduğundan hepsini duymayabiliriz. günde birkaç hissediyosan yeter dedi dr.

Kızlar bende kokulu akıntı olmaya basadı bir haftadır.Cok rahatsız edici.Yarın ayrıntılı ultrasonumuz var. doktora soracagım umarım sıkıntılı bir durum yoktur.Bu arada bebişin hareketlerini hissedip hissetmedigimden emin degilim.Bir kıpırtı var içimde ama bebiş mi yoksa bagırsaklarımdan mı geliyor hatta kalp atısım mı ayırt edemiyorum.Sizlerde var mı hareketlenme?
akıntıyı dr.a sor mutlaka, fitil fln verir heralde ihmal etme. bağırsaklardan çok farklı ya hissediyosundur bence.
güzel haberlerle gel ayrıntılıdan..

Son düzenleme:
eğer tansiyon aletin dijital ise ölçümleri çok önemseme, hamilelikte kan dolaşımımız değiştiğinden dijital olanlar doğru ölçemeyebilirmiş.

Yok mattika tansiyon aleti hastane tipi olanlardan,onunla ölcüyorum, dijitallere bende cok güvenemiyorum.

Muhabbetinize de doyum olmuyor hee
ben de gidiyorum o zaman tek başınıza kalın :63:
zaten oturduğum sandelye belimi çok ağrıtıyor daha fazla dayanamiciiim:49:

Bende simdi gördüm valla, forumda olsaydım kaynatırdık ama simdi de sen yoksun sanırım :) iyi geceler

merhaba bende geçen hafta öyle bir şey yaşadım hemde baya 5 saniyede bir falan nefesimi kesicek kadar keskin bir ağrıydı korktum ama geçti sonradan farkettim ki benim regl dönemimmiş ondan olabilir böyle şeyler diye okumştum seninde regl dönemin olabilrmi ?

Valla canım olabilir bilmiyorum ki ben regl günlerimi filan unuttum 9 ay regl olmamanın tadını çıkarıyorum. ama ben günde birkaç defa yaşıyorum bu ağrıları uzun süreli değil de iğne batmış gibi oluyor. haftaya doktora gidicem sorarım artık.

canim buyuk ihtimalle rahim buyumesinden kaynaklaniyordur.. benim de oluyor. rahmi tutan baglar da esniyorya.. heralde ondandie. ben bikac kere gozumden yas gelecek kadar agri yasadim, bir de agrim oluyorken karnim top gibi oluyor one cikiyor falan..

Kızlar merhaba,

biliyor musunuz ben de sizin gibiyim. Ama benimki farklı nüks etti. Çok kötü bir hafta sonu geçiriyorum çünkü sürekli temizlik yapıyorum. Dünüm ise sürekli ağlayarak geçti. Elimde bir bez siliyorum silkeleniyorum. haftaya kadın gelecek ama tahmin edersiniz ki bu evin pisliğinden değil. Ev temiz, cidden temiz ama ben de temizlik hastalığı başladı. Perdeleri kapattım içeri çok güneş giriyor bizim evde ve güneş vurunca adım attığın yerdeki tozlar görünüyor. Akşam rahatım. ev pırıl pırıl ve mis gibi geliyor, ama gündüzleri çok fenayım. şimdi mobilyaları cilaladım. O iki tane parmak izi beni parmaklıyor sanki. Çok zor birşeymiş bu... Bir tedavisi olmalı....Haftaya da geçmezse psikoloğa gitmem gerekecek sanırım. Dün balkonu boyadım, portmantoyu söktürdüm eşime arkasını boyayacağım, pislik tutuyor diye. Ama yok bitmiyor isteklerim, hiç birşey bana temizlendim hissini vermiyor. bebek haberini alınca evde derleyip toplamak istediğim, eşimden düzenlemesini istediğim şeyler vardı, 5 ay geçti kılını kıpırdatmadı, yatak odası ile çalışma odasının yerleri değişecek, bir de eşyaların çıktığı yerlere boya sürülecek. Ben parmağımın ucuyla yapardım ama şimdi de eğilmem bile zorlaştı. O günden beri söyleye söyleye kabusum oldu bunlar şimdi de takıntı yaptı herhalde biriktiği için.

Ha bu bitince de kendime değil ama ya eşime birşey olursa diye evhamlarım başlıyor, dualar ediyorum ona birşey olmasın diye.... Şimdi dışarı çıkacağız evde durdukça birşeyler yapıyorum çünkü.....:(((((((((((

bir yerde okumuştum.hamilelikte anneye, çocuğa iyi bir ortam oluşturmak için ortamı düzenleme ve temizlik içgüdüsü gelirmiş.ben rahat biriyim.bana bile geldi.nasıl kuşlar yumurtlatacağı zaman yuva yapıyor.oonun gibi bir şey.ama sen kendini fazla yorma canım.

günaydıııın, 2,5 günlük tatilden sonra iş başı yapmak biraz sinir bozucu olsa da, güneşli bir havanın etksiyle güne uyanmak güzeldi. nasılsınız bakalım? yarın üçlü taramam var umarım cinsiyeti de öğrenirim bu arada.

günaydıııın, 2,5 günlük tatilden sonra iş başı yapmak biraz sinir bozucu olsa da, güneşli bir havanın etksiyle güne uyanmak güzeldi. nasılsınız bakalım? yarın üçlü taramam var umarım cinsiyeti de öğrenirim bu arada.

evet ama kasma kendini yaaa ben 12.haftada öğrendim edepsiz cıktı bizimki gösteriverdi sende öğrenirsin inşallah

Merhaba arkadaslar
hamilelikten once bende panik bozukluk gecirmis, bu konuda cok okumus ve bu tarz rahatsızlıkların insanı ne hale getirdigini bilen biri olarak yazmak istedim. Bahsettiginiz rahatsızlık
-duymus olabilirsiniz daha once de- OKB diye kısaltılan Obsesif Kompülsif Bozukluk belirtileri, OKB de Panik bozukluk gibi "kaygı bozuklugu" ana baslıgı altında toplanan bir rahatsızlık ve bir sürü sekli var, herkes tarafından "temizlik hastalığı" olarak bilinen bu sekli de daha cok kadınlarda görülen ve tekrar eden zorlayıcı davranıslarla kendini besleyen bir rahatsızlık. Bundan muzdarip olan kisi kompulsiyon denilen bu davranısları tekrarlamadan kendini iyi hissedemiyor ve hersey de oldugu gibi hamilelikte de bu tarz rahatsızlıkların hem artmasına hem de varolanların alevlenmesine cok müsait durumda oluyoruz.-Tamamen iyi niyetle-sizlere "amaaan takma kafana, hersey senin kafanda bitiyor,cık bir carsıda dolas düzelirsin" tarzında öneriler yakınlarınızdan geliyor olabilir ve eminim ki iyi niyetlidir ama damdan düseni damdan düsen anlar diyerek yazmak istedim, bunlar oyle "kafaya takmamak" la olacak seyler degil, kimse basına gelmeden tam olarak ne oldugunu bilemez.lütfen yardım alın,üzülmeyin, herkesin basına gelebilir, hamilelikte bir sürü sey tepetaklak oluyor, bugün cok iyi olan insanın yarın basına ne gelecegini bilemiyoruz o yüzden size anlayısla yaklasmayacak herkesi hayatınızdan uzaklastırın bence.Profesyonel yardım alın, hic olmadı kadın dogum doktorunuza danısın.Hepsi düzelen hastalıklar ama mutlaka ve mutlaka erken önlem almak gerekiyor, ilerlemeden,kök salmadan. Her durumda hamilelikte de careler tükenmis degil, mutlaka bir yolu var tedavinin.İlacla olmasa baska bir sekilde. ama ilerlemeden destek almak cok önemli, ilerledikten sonra cok uzun yıllar tedaviyle gecebilir, bunlar cok yıpratıcı sürecler o noktaya gelmeden yardım alın lütfen..bütün bunlar yani annenin stresi bebege de zarar veriyor.İnsallah bir an önce bu sıkıntılar gececek.

bir yerde okumuştum.hamilelikte anneye, çocuğa iyi bir ortam oluşturmak için ortamı düzenleme ve temizlik içgüdüsü gelirmiş.ben rahat biriyim.bana bile geldi.nasıl kuşlar yumurtlatacağı zaman yuva yapıyor.oonun gibi bir şey.ama sen kendini fazla yorma canım.

Macpro teşekkür ederim, anlayışın için. Bnde 3 yıl önce panik bozukluk geçirmiştim. nasıl olduğunu anlamadım ilerledi ve sonra uzun süren bir ilaç tedavisi ile iyileştim. Aslında iyileştiğime inanmıyordum, her kış tekrarlıyordu çünkü. Bebekte bu yüzden çok ertelendi, hamileliğimde kesin daha kötüsünü yaşayacağım, ilaçta alamayacağım diye erteledim de erteledim. Ama çok şükür panik atak hiç bir şey yaşamadım. Bebeğin sorumluluğu psikolojime güç verdi sanırım, Şimdi de bu çıktı. buraya yazdıktan hemen sonra aralştırdım evet O.K. bozuklukmuş. Temizlik hastalığı olmadığını tahmin ediyordum zaten, çünkü herşeye titiz değilim. Ve takma kelimesi en kifayetsiz şeylerden biri. İlaçta alamayacağım, almam da. Doktorumla görüşmem en iyisi işlerimden ertelememem lazım artık.

Back
X