• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

şimdilik şifonyer veya dolap almayı düşünmüyorum bebekler 1 yaşına yaklaşınca bebek odası alıp, odalarında ve yataklarında yatırırım diye düşünüyorum park yatağıda bi yerlere kalmaya gittiğimizde veya oyun alanı olarak kullanırız diye düşünüyorum

Anladım canım ben memleket meselesi yaptım da sen ne güzel ne yapacağına karar vermişsin, ohh mis :46:

Anladım canım ben memleket meselesi yaptım da sen ne güzel ne yapacağına karar vermişsin, ohh mis :46:

yok canım ya ben de çok kararlı değilim ama en uygunu bu gibi geldi. bebekleri 1 yaşından önce anne babanın yatak odasından ayırmak gerekiyormuş yoksa ayrı odada kalmak istemiyorlarmış

Ya kızlar birde ben şöyle düşünüyorum, birşeye kendimizi çok odaklarsak yani çok incelersek kesin bir pürüz çıkıyor en azından benim hayatımda oyle...

Yakın 2 arkadaşım gözümün önünde...

Biri, kesinlikle sezeryan düşünmüyorum normal olmalı dedi, doktor beğenmedi bir süre sonunda birinde karar kıldı, çok beğendiğini kesinlikle doğumunun onun yaptırmasını istediğini söyledi, çok övdü, bayan olması da artı birşeydi onun için, herşeyini ayarladı...

Ama bi gece yarısı aniden doğum başladı, doktoru 1 mayıs sebebiyle tatile gitmişti, yakınlardaki doktorlar da aynı şekilde gecenin bir yarısı başkalarını araya sokarak 45 km yol gidip hiç bilmediği tanımadığı bir doktorda doğum yaptı, hemde sezeryanla, çünkü bebek içerde kakasını yapmış ve bebeğin onu yemesi çok riskliymiş...

Diğer arkadaşımda yeni hamile o da aynı şeyleri düşünüyordu, hamile kalmadan önce hiçbir şekilde ilaç kullanmayacağını,daha o zamandan bebeğine antibiyotik asla vermeyeceğini felan söylüyordu işte...Ama 2 aydır işe gelemiyor çünkü sürekli ilaç almak zorunda serumla...

Yani diyeceğim benim bu çevremde gördüklerimden dolayı birşeyi çok kasmamak üzerinde çok düşünmemek gerekiyor diye düşünüyorum...

Allahım bizim için en uygununu bilir, hayırlısı neyse o olsun deyip gerisini Rabbime bırakmak gerekiyor....

Sakınılan göze çöp batar misali

yok canım ya ben de çok kararlı değilim ama en uygunu bu gibi geldi. bebekleri 1 yaşından önce anne babanın yatak odasından ayırmak gerekiyormuş yoksa ayrı odada kalmak istemiyorlarmış

doğru evet öyleymiş...

benimde kendi dolabım kendimize yetmiyor, dolap almak istiyorum ee beşikde alınacak oda olması için sadece şifonyer kalıyor geriye...Yerimde müsait zaten.

Ama benim evim sobalı, park yatağı odalar içi gezdirebilirim diyorum, ama oda da olsun diyorum kafam epey karışık yani :33:

Ya kızlar birde ben şöyle düşünüyorum, birşeye kendimizi çok odaklarsak yani çok incelersek kesin bir pürüz çıkıyor en azından benim hayatımda oyle...

Biri, kesinlikle sezeryan düşünmüyorum normal olmalı dedi, doktor beğenmedi bir süre sonunda birinde karar kıldı, çok beğendiğini kesinlikle doğumunun onun yaptırmasını istediğini söyledi, çok övdü, bayan olması da artı birşeydi onun için, herşeyini ayarladı...

Ama bi gece yarısı aniden doğum başladı, doktoru 1 mayıs sebebiyle tatile gitmişti, yakınlardaki doktorlar da aynı şekilde gecenin bir yarısı başkalarını araya sokarak 45 km yol gidip hiç bilmediği tanımadığı bir doktorda doğum yaptı, hemde sezeryanla, çünkü bebek içerde kakasını yapmış ve bebeğin onu yemesi çok riskliymiş...

Diğer arkadaşımda yeni hamile o da aynı şeyleri düşünüyordu, hamile kalmadan önce hiçbir şekilde ilaç kullanmayacağını,daha o zamandan bebeğine antibiyotik asla vermeyeceğini felan söylüyordu işte...Ama 2 aydır işe gelemiyor çünkü sürekli ilaç almak zorunda serumla...

Yani diyeceğim benim bu çevremde gördüklerimden dolayı birşeyi çok kasmamak üzerinde çok düşünmemek gerekiyor diye düşünüyorum...

Allahım bizim için en uygununu bilir, hayırlısı neyse o olsun deyip gerisini Rabbime bırakmak gerekiyor....

çok doğru canım hayırlısı demekte fayda var. ben sezeyan olacağını bildiğimden biraz korkuyorum ama napalım çok bekledim ben meleklerimi onlara kavuşmak için değer :49:

doğru evet öyleymiş...

benimde kendi dolabım kendimize yetmiyor, dolap almak istiyorum ee beşikde alınacak oda olması için sadece şifonyer kalıyor geriye...Yerimde müsait zaten.

Ama benim evim sobalı, park yatağı odalar içi gezdirebilirim diyorum, ama oda da olsun diyorum kafam epey karışık yani :33:

ben de park yatağı gezdirebilirim evin içinde diye tercih ediyorum. aslında benimde çekmeceli bir dolaba ihtiyacım var ama alırsam 1 sene sonra onu ne yapacağım oda almayı düşünüyorum diye vazgeçtim dolaptan

slm kızlarr ,
sabah doktora gittik geldik. kuzum 361 gr. ve 23 cm olmuş :nazar::nazar: birde haftasına göre 1 hafta önde gidiyormuş gelişimi, yine kıpır kıpırdı maşallah, doktor baş çevresini ölçmek için görüntüyü zor yakaladı :1::nazar: 18 mayısta detaylı ultrasona gideceğiz. şeker yüklemesinide o tarihlerde yaptır dedi. bende 60 kilo olmuşum :56: 57 kiloyla hamile kalmıştım ama kusmaktan kilo vermiştim, geçen ay tam eski kiloma döndüm derken , son 1 ayda 3 kilo almışım :20: ama ben hak ettim çünkü kusmalarım bittiği için deli gibi saldırdım yemeklere ne bulduysam yedim :1: gerçi doktor şu an ayına göre alman gereken kilodan az aldın ama bebeğin kilosu iyi olduğu için sorun yok dedi. kısacası biz iyiyiz, oğluşum ellerinizden öper teyzoşlarııı :emir_bebek::emir_bebek:
gözün aydın, maşalah kuzuna:nazar:
kzılar sabah doktora giittim moralim çok bozuldu
doktor daha 6 aylık değiliz( arzu dede )
2 kere kimyasl gebeliğim olduğu için sezeryan dedi daha çok erken değil mi yaa
değerli bir gebelikmiş
herkesin gebeliği değerli :)
kan sulandırı kullanıyorum ama o doğum şekline etki etmiyor
ne bileyim çatı görmeden bebği görmeden erken geldi bana ,

hep yan yat sırt üstü yasak artık dedi
3 satte bir bebk harekeit kontrolu dedi 6. aydan snra bunalr önemliymiş
2 lt su çokkkkk önemli dedi
suyu azalamsın bebişin diye
bilginizee

şimdiden nie öle demiş ki? sırt üstü neden yasak?
ama her çocuk bir değilki bazı bebekler çok kusarken bazısı hiç kusmaz nerdeyse ben şimdi açtım baktım da 2 peluş battaniye 2 yün örü 1 paazen 1 de penye vaarmış bana tam yetmeişti ki kızım öyle kusan bir bebek değildi kusarsa kesin haklısın hergün yıkayıp kurutmak lazım

tam da bende alt açmayı yazacaktım benim 3 tane alt açma bile yetmiyordu altı naylonlu mutlaka lazım sonra çantasına koymak için çantasına sığacak incelikte lazım bi tane

daha bu kadar erkenken neden bir karar veriyorki üstüste düşüklerde bile sezeryan denmezken kimyasal gebelik için sezeryan demesi çok saçmaa bende 2 kimyasal gebelik geçirdim çok saçma bence

36ya kaadaar dayanırlar inşallah

haklısın her bebek bir değil. ama önümüzde fikir olsun işte:)

biraz da akışına bırakmak lazım di mi .. naparsan yap olacağına vaıyor her şey

canım ne demek istedin tam anlayamadım ne zaman sezeryan dedi gün mü verdi:54:

yok canım gün vermedi ben kimyasal gebelik geçiren hastalarımı
tedavi ile olan hastalarımı riske atmamk için sezeryan yapıyorum
ddeid

gözün aydın, maşalah kuzuna:nazar:

şimdiden nie öle demiş ki? sırt üstü neden yasak?

haklısın her bebek bir değil. ama önümüzde fikir olsun işte:)

biraz da akışına bırakmak lazım di mi .. naparsan yap olacağına vaıyor her şey

sırt üstü bebk beslenemmezmiş
sola yat kesimlikle dei
özellike 6. aydan sonra su ve bebek hareketini dinlemek çok öenmli dedi

Son düzenleme:
yok canım gün vermedi ben kimyasal gebelik geçiren hastalarımı
tedavi ile olan hastalarımı riske atmamk için sezeryan yapıyorum
ddeid

sırt üstü bebk beslenemmezmiş
sola yat kesimlikle dei
özellike 6. aydan sonra su ve bebek hareketini dinlemek çok öenmli dedi

benim ikiz oldugu için illa ki sezeryan dedi.
epidural istiyordum, o da epidural tavsiye etti.
sağlıklı olsunlar da. sıkma canını sen de

merhaba arkadaşlar dr konusu konuşulmuş o konuda şunu söylemek isterim bebekler nasıl geleceklerine kendileri karar veriyorlar bence hayırlısı nasıl ise öyle plsun örnegin benim bir arkadaşım sezeryan için gün aldı fakat bebek bir hafta önce normal olarak dogdu.

benim ikiz oldugu için illa ki sezeryan dedi.
epidural istiyordum, o da epidural tavsiye etti.
sağlıklı olsunlar da. sıkma canını sen de

ben zaten sezaryan olmam demiyorum ama erkenden teşhis koyması
benim ve bebğimin hakkına girmek giibi
sonuçta avrupada ne olursa olsun en son çare sezeryan bizmkiler keyif için sezeryan diyor o da canımı sıktı

Eki Görüntüle 407952 $Oyuncak_816575.webp$Oyuncak_793025.webp

arkadaşlar merhaba kısmetse bende bebişimi eylülde kucağıma alıcam ve bir kızım olucak inşallah... ama bende doğum korkusu var gibi siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?? bu arada Allah hepimize bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin sağa sağlim inşallah :)

kzılar sabah doktora giittim moralim çok bozuldu
doktor daha 6 aylık değiliz( arzu dede )
2 kere kimyasl gebeliğim olduğu için sezeryan dedi daha çok erken değil mi yaa
değerli bir gebelikmiş
herkesin gebeliği değerli :)
kan sulandırı kullanıyorum ama o doğum şekline etki etmiyor
ne bileyim çatı görmeden bebği görmeden erken geldi bana ,

hep yan yat sırt üstü yasak artık dedi
3 satte bir bebk harekeit kontrolu dedi 6. aydan snra bunalr önemliymiş
2 lt su çokkkkk önemli dedi
suyu azalamsın bebişin diye
bilginizee

tup bebek mı canım.benım tup bebek oldugu ıcın secım sansım yok.degerlı bebek rıske atamayız dıyolar.direk sezeryana yönlendiriyolar.bebegımın kendı gelış anını secememesı benı de uzuyor.ama dr tedırgın yaklasıncada korkuyorum ıster ıstemez.çok takmıstım kafama ama onra dedım kısmette bu varmıs. son ana kadar normal deyıp belkı de gene sezeryan olacaktı o daha zor.o yuzden kafaya takıpta hem kendımızı hem de bebişlerimizi üzmeyelım

tup bebek mı canım.benım tup bebek oldugu ıcın secım sansım yok.degerlı bebek rıske atamayız dıyolar.direk sezeryana yönlendiriyolar.bebegımın kendı gelış anını secememesı benı de uzuyor.ama dr tedırgın yaklasıncada korkuyorum ıster ıstemez.çok takmıstım kafama ama onra dedım kısmette bu varmıs. son ana kadar normal deyıp belkı de gene sezeryan olacaktı o daha zor.o yuzden kafaya takıpta hem kendımızı hem de bebişlerimizi üzmeyelım

yok canım normal benimki ama zor oldu :)
kan pıhtılaşamsı var yüzden ddi galiab bilmiyorum

tüp bebk olması doğum şeklini belirlemezki
bence doktorlar korkuyor ve bahane arıyorlar

Slm kizlar nasilsiniz?.ogluma ciciler aldik bugun hirka suveeter minicik kot pantolon cok tatlilar:)hast.cikisi baktim aziz bebeden tam karar veremedim idilbabyde bakip alicm artik.mevlut takimi begenemedim onuda idilbabyden bakicam.kanguru alicam onuda netten siparis vericem.geriye uyku setimiz kaliyor bitmis oluyor hazirliklar.

bende hergün süt yoğurt tüketemiyorum bazen midem bulanıyor ama seninki baya kötü oluyor galiba

:nazar: maşallah bebeğine :emir_bebek: :emir_bebek: kilo bir ayda birden artınca insan şaşırıyor değilmi :1:

teşekkürler canım :1: hayatımda ilk defa bu kiloyu görünce şok geçirdim sanırım, ama eşim kaç gündür sen tombalaklaştın kesin 60 kilo olmuşsundur diyordu, doğru bilmiş :1:

tup bebek mı canım.benım tup bebek oldugu ıcın secım sansım yok.degerlı bebek rıske atamayız dıyolar.direk sezeryana yönlendiriyolar.bebegımın kendı gelış anını secememesı benı de uzuyor.ama dr tedırgın yaklasıncada korkuyorum ıster ıstemez.çok takmıstım kafama ama onra dedım kısmette bu varmıs. son ana kadar normal deyıp belkı de gene sezeryan olacaktı o daha zor.o yuzden kafaya takıpta hem kendımızı hem de bebişlerimizi üzmeyelım[/
yok canım normal benimki ama zor oldu :)
kan pıhtılaşamsı var yüzden ddi galiab bilmiyorum

kızlar korkmayın sezeryandan inanın ki çok rahat ben epidural olmuştum hemen ayağa kalktım 2. de sezeryan en azından gün tarih belli ne zaman gelicek diye korkmıycam sezryan olmamak için çok direnmiştim bende ama böyle de güzel oldu

merhaba hanımlar..
dün ayrıntılı ultrasona girdim herşey yolundaymış çok şükür.bidahaki ayda şeker yüklememiz varmış.
konu sahibimiz süksük arkadaşımız olmuş.bebeklerimizin bilgileri güncellenememişti. bi oğlum olucak adıda emir .liste güncellenirken bunlarıda eklersen sevinirim canım.

Back
X