• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

cinsiyeti hiç sormadım ben dr da söylemedi.
öğrendiğimde kesin olsun istiyorum, ihtimal vermeden söylensin.
19-20.haftalarda sorcam dr.a

hiii İş yerine söylememişsin sen. O başka tabi. Söylemesen de olur. Ben daha ailelerw bile söylemediniz sandım. İnsanlarin agzi torba degil buzesin. Abuk subuk konusuyorlar. Göbegin iyice sissin oyle soylersin daha rahat edeceksen.

anchusa kayınvalideye de bi hafta önce söyledik,
kardeşlerimle hergün konuşuyorum tlfnda söylemedim daha, olumsuz bişey yaşayınca insan farklı düşünüyo.
sonuçta nasıl rahat edersem öyle söylerim yani:9:

hiç inanmam hurafelere ama sinir oldum ya yok bebek sağır olurmuş fln.
inanmasam da etkilendim heralde, hamile duygusallığından heralde

ben olumsuz bir gebelik yasamadim geçmişte. Ama ona rağmen 14. haftadan önce söylemem kimseye dedim esime. Esimin babasi 10. haftada rahatsizlaninca, aman birde adama birsey olur söyleyelim sevinsinler dedi esim ve onun zoruyla söyledim. Etrafinda maalesef sorunlu gebelik yasayan cok insan oldu. Gordum ki sonrasinda birsuru ah ah vah vah lara maruz kaldilar. kendimi iyi biliyorum , ben dayanamam boyle birsey olursa deyip kendimce onlem aldim.
ama olacak olduktan sonra son aylarda da oluyor. yakin bir arkadasim da erken dogumla bebegini kaybetti, bu olumsuz ornekleri cok dusunmemek ve rahat olmak lazim.

ben olumsuz bir gebelik yasamadim geçmişte. Ama ona rağmen 14. haftadan önce söylemem kimseye dedim esime. Esimin babasi 10. haftada rahatsizlaninca, aman birde adama birsey olur söyleyelim sevinsinler dedi esim ve onun zoruyla söyledim. Etrafinda maalesef sorunlu gebelik yasayan cok insan oldu. Gordum ki sonrasinda birsuru ah ah vah vah lara maruz kaldilar. kendimi iyi biliyorum , ben dayanamam boyle birsey olursa deyip kendimce onlem aldim.
ama olacak olduktan sonra son aylarda da oluyor. yakin bir arkadasim da erken dogumla bebegini kaybetti, bu olumsuz ornekleri cok dusunmemek ve rahat olmak lazim.

bana kalsa doğunca söylicem bu yüzden. ama ilk 3 ay ayrı bi riskli dönem, atlattık çok şükür.

pazar sakinliği var buün topikte.
ben de gidip yemek yapayım bari.

evet artik en guvenli ve hamileligin en keyifli zamanlari bunlar tadini cikaralim.Bugun deli gibi online hamile elbisesi satan yerlere baktim netten. Kizlar bana resmi, şık, düz renk( siyah, lacivert, gri, yada beyaz), desensiz ve penye olmayan daha ciddi bir kumaştan yapilmis birsey lazim. yok yok yok. elbise de olur , ceket pantolon takim da... bir yerlerde gorurseniz nolur beni haberdar edin cok onemlu.

Ben cinsiyeti ikili testte öğrendim. Benim doktor ikiliyi alttan muayene ile yaptığı için hemen çok net bir şekilde söyledi.

Daha öğrendiğim anda annemi aradım hemen söyledim ben. O da komşularıyla oturuyormuş hemen söyledi herkese. Tüm bursa öğrendi yani :)
Eşim de ailesine söyledi tabiki. Biz hiçkimseden saklamadık. Tabi ilk heyecan. Ama şimdiki aklım olsa böyle yapmazdım diyorum...
Okulda da 8 haftadan sonra yakın olduğum arkadaşlara söyledim. Göbek çıktıkça bilmeyenler de öğrendi.

burası çok sessiz pazar günleri. bütün gün kasıklarım ağrıdı hani tuvaletinizi tutarsınızda kasıklarınız ağrır ya onun gibi.sık sıkta tuvalete gittim. daha yeni azaldı ağrım. halbuki bütün gün oturdum yormadım kendimi. pazara bile gidemedim valla. inşallah hepiniz iyisinizdir

selam kızlar
çook hastayım nezle olmuşum ilaçta içemiyorum..umarım hiç kimse yaşamaz bunu..tavsiyeleriniz var mı..ıhlamur,portakal,limon,greyfurt harici:)

denıcem bunu canım acayıp basagrım var mıde bılantımıda tetıklıo berbat durumdym suan:((((

ay ben 2 gün önce öyleydim. çok geçmiş olsun. uyumayı dene istersen biraz.rüzgar çarptı beni beynim başımdan çıkacak sandım. evde çin yağıda yoktu ilaçta almadım süründüm. ertesi gün hemen aktardan aldım. 1 kutu da minoset aldım her ihtimale karşı evde bulunsun diye.

burası çok sessiz pazar günleri. bütün gün kasıklarım ağrıdı hani tuvaletinizi tutarsınızda kasıklarınız ağrır ya onun gibi.sık sıkta tuvalete gittim. daha yeni azaldı ağrım. halbuki bütün gün oturdum yormadım kendimi. pazara bile gidemedim valla. inşallah hepiniz iyisinizdir

Benim de kasık ağrım vardı. Ama geçmedi ertesi gün de artın ca doktora gittim. İdrar yolu enfeksiyonu olmuşum. Bir hafta antibiyotik kullandım. Bakalım yarın yeniden idrar tahlili var. Ama ikayetim geçti. İnşallah sende yoktur.

selam kızlar
çook hastayım nezle olmuşum ilaçta içemiyorum..umarım hiç kimse yaşamaz bunu..tavsiyeleriniz var mı..ıhlamur,portakal,limon,greyfurt harici:)

Tavuğu kaynat, suyunu süzüp bir kupaya dök. İçine limon sık, karabiber ve tuz ekleyip iç. Annem bize hep böyle yapardı grip olunca.

amam kizlar bahar geldi diye ince giyinmeyin. ben de idrar yollari enfeksiyonundan korkuyorum. hala patik , corap ve kalin esofmanlarlayim. Ödüm kopuyor hastalik kapacagim diye. Bir atlatsak kalan aylari. bahar ayi mikrolarin en aktif oldugu ay.

Bir arkadaşım yeni doğum yaptı 15 gün falan oluyor. Biraz önce konuştuk. Gözünü korkutmayayım diye başladı muhabbete gerisini sormayın :)

Diğerlerini geçip sadece şunu anlatayım. Her şey yolunda olduğu halde sezaryene almışlar. Açılmam da iyiydi ama hastane politikasıymış. Dışarı da çıkamadık. Böyle oldu diyo üzülmüş yani.
Kötü hastane seçimi yapmışım dedi. Biz nasıl hastane seçeceğiz yaa :( devlet hastaneleri dışında hiç duymadım normal doğum yaptıran. Hele istanbulda hepsi sezeryancı

filizyavuz ben artik devletin bu isi cok sıkı tuttugunu ve gecerli bir sebep olmadigi surece sezeryani onleyici duzenlemeler getirdigini duymustum.
Dr la en basindan konusmak lazim. Benim Dr um normal dogumdan yana, insallah fizyolojik sartlar da elverisli olur ve normal dogum yapabilirim.

selam herkeze nasılsınız kızlar boğaçhanımla biz çok iyiyiz teyzeleri dün kocişler eminönüne gittik ay gitmez olaydım kendime pijama gecelik falan aldım yazlık sabahlık malum bayram öncesi dr sezeryana alıyor beni aybüme çorap iççamaşırı baharık pijamalar aldım havuzlu hana girmedim bile elemanlar birbirindn ukala sanki ilk bebeğim tecrübesizmsanıp 3 aya kadar gıtılecek body 6 aya kadar giyer dio yüzüne fırlattı body sinirlendm çıktık hemen ordan kürkçü han var orda pasaj deil açık alan bir yer orda bebek eşyaları satan yer var mutto marka çıtçıtlı bodyler aldım 6 aya kadar ilk ay kısa kollu geri kalan 5 ayı uzun kollu aldım çok kalitelikredi kartı geçmiyor nakit mama önlkleri tulum adım çorap aldım geçen haftaiçide civile gitmiştim bayağı şeyler almıştım ama bunlar şuanlık alışveriş battaniye pikesi nevresimi daha alıncak çok şeyvar sonra bebek şekerci ye gittik acaip kalabalık benim kızda malum babaneyle falan durmuyo durmadan arayıp ane gel acıktım yedir beni diyo aklım kızda olunca gezeedim zaten paşamda yoruldu karnımda hastane kapısüsü balon sadece ama şık bir şeker seperi öyle şeyler alıp geldik

Back
X