• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Kurufasulye, pilavımı yedim geldim :)
Ama gaz yapmasın diye 1 tabak yedim sadece..

arkadaşlar AYŞE ÖNER in kitabını almayı düşünüyorum içinizde kitabı alan varmı faydalımı yorumlarınızı bekliyorum

Canım ben alan ve okuyup bitiren birisi olarak alma diyebilirim. Ama şöyle; kitabın içeriği hamilelik süreci, doğum, bebek bakımı ve gelişimi ile ilgili bilgiler içeriyor. ben sadece hamilelik ve doğum kısmını okudum. Çok faydalı ve anlatımı akılda kalıcı. Ama okurken aa bunu daha önce okumuştum, bunu başka birinin sitesinde görmüştüm falan gibi bilmediğim hiç hiç bir şeye rastlamadım. Ben internet sitelerini de rafine bir şekilde araştırırım okurum hamilelikle ilgili okuduğum çoğu yazının kitaptan alıntı olduğunu gördüm. Zaten yeni birşey görsem de burada paylaşacaktım. Bazı egzersiz hareketleri vermiş, 3-4 sayfa onun da temelinde embu şallının yaptırdığı hamile pilatesi hareketleri ile aynı olduğunu gördüm. Ebrunun bilinçli hareketler yaptırdığını görünce içim rahatladı ben de yapıyorum çünkü ( ara sıra :34: ) Benim fikrim bu ama kütüphanemde bulunsun dersen başucu kitabı olarak kullanırsan da al tabiki. Kitapyurdundan al...

Kadınların tatili bu kadar olur işte. Temizlik çamaşır ütü :)

Gaz için kuru kayısı önermişti bana bi arkadaşım. Ama ben gazım varsa o gün koca göbeğimle geziyorum pek bi çare bulamadım açıkçası...

Benim çarem de incir oldu...

arkadaslar merhaba.
umarim herkesin bebegi de kendisi de sagliklidir. ben havaalanindan eve donuyorum, 4 gundur toplam 5 saat falan uyumusumdur. bebegi gormemize de daha 1 hafta var, insallah iyidir benimki de.
biraz karismis forum ama tam da anlamadim. umarim sanal ortamda cok olan yanlis anlasilmalardan ibarettir.bilen biri varsa bana da anlatsin. o kadar yorgunum ku... ama hic eve de gidesim yok, koca valizle kendimi taksime atmak istiyorum.

Hoşgeldin, sağlıkla dönmene sevindim...

Son düzenleme:
Allah herşeyi ne güzel ayarlıyor işte... hiç duymamıştım bunu :1:

benim kedim 2 kere doğum yaptı bizimle, bende ondan öğrenmiştim:):) O zaman da onlar için açıp açıp okuyordum kedilerde hamilelik diye ama kulübü yoktu onların:):):):)::)

Son düzenleme:
ben geldim...

kızlar çok garip birşey paylaşacağım, benim göğüs ucumun etrafında yumuşak tüyler vardı... Dökülmüş... Hiç kalmamış... Bebeğim rahat emsin diye, çok duygulandım.... Kedi gibi, kedilerinde hamileliklerinde meme uçları halka şeklinde tüy döker bilir misiniz, yavrular kolay bulur meme ucunu...hemen onlar aklıma geldi:)
dımı rabbım nebuyuk neler neler oluo hamılelık surecını bıle dusundugumde cok dygulnyrm:43::43::43:
Kurufasulye, pilavımı yedim geldim :)
Ama gaz yapmasın diye 1 tabak yedim sadece..

afıyet olsun cnm yarasın bebişeeee

kızlar benim ağzımda tuhaf bir tat var. bir türlüde düzelmiyor.hamilelikle ilgili değil mi?

benim kedim 2 kere doğum yaptı bizimle, bende ondan öğrenmiştim:):) O zaman da onlar için açıp açıp okuyordum kedilerde hamilelik diye ama kulübü yoktu onların:):):):)::)

Kedilerde hamileliği açıklayan siteler var mı? Hiç bilmiyordum bunu çok ilginç geldi :)
Kedi sahipleri neler yapıyor ki bu sürede?

Ben de kitap araştırması içerisindeyim,Ayşe Öner'in kitabı da seçeneklerim arasında ama henüz karar veremedim.

kağan kocatepe nin 9 ay 10 gün diye kitabı varmış, onu tavsiye etti hamile bi arkadaşım.
alsam mı düşünüyorum öyle

Bende yabancı bir yazarın kitabı var, çeviri. Bebeğinizi beklerken sizi neler bekler. Arlene Heisenberg yazarı.
Kitap güzel ama bazı tavsiyeleri amerika için uygun. Türkiye şarlarına göre doktor tavsiyeleri yok. Ama yeme içme, bebek gelişimi, doğuma hazırlık falan diğer her şey güzel.
TAbi internetten araştırıp okuduğum şeylerle benzer..

Kedilerde hamileliği açıklayan siteler var mı? Hiç bilmiyordum bunu çok ilginç geldi :)
Kedi sahipleri neler yapıyor ki bu sürede?

aslında hiç birşey. hamileliği ne kadar sürer, ne gibi evrelerden geçer, doğum anında ne yapılmalı, ne yapılmamalı, yeni doğan bebek kedilere karşı anne falan gibi öğrenecek bir sürü şey var sahip olarak. ama senden saklanmak üzerine planlıyor anne kedi doğumunu. doğumdan sonra 2 gün anneyi, sonraki 1ay yavruları görmüyorsun. sesini bile duymuyorsun aynı evin içinde.

aslında hiç birşey. hamileliği ne kadar sürer, ne gibi evrelerden geçer, doğum anında ne yapılmalı, ne yapılmamalı, yeni doğan bebek kedilere karşı anne falan gibi öğrenecek bir sürü şey var sahip olarak. ama senden saklanmak üzerine planlıyor anne kedi doğumunu. doğumdan sonra 2 gün anneyi, sonraki 1ay yavruları görmüyorsun. sesini bile duymuyorsun aynı evin içinde.

Koruma içgüdüsü ne kadar gelişmiş. Aynı evde yaşadığı sahiplerinden bile saklıyorlar bebeklerini

Selam kızlarrrrrr bugün ben ço güzel bir gün geçirdimm umarım sizlerinde güzel geçmiştir halada öyledir inş. :)

Selam kızlarrrrrr bugün ben ço güzel bir gün geçirdimm umarım sizlerinde güzel geçmiştir halada öyledir inş. :)

Benim de günüm güzel geçti :) Evde dinlendim uyudum, hiç iş yapmadım. Bir de dışarı çıkıp dolaşsaydım tam süper olacaktı...

al benden de o kadar valla bugün eşimle beraber eminönünde havuzluhan diye bi yer var sadece anne ve bebek üzerine oraya gittik hem çok uyguna hemde çok ciciş şeyler aldık ya her yarım saatte bir açıp yeniden bakıyorum hatta şaç bandı bile aldım bebeeeme :D Allah kullandırmayı da nasip eder cümlemize inşallaaah:emir_bebek::52::52:

Benim de günüm güzel geçti :) Evde dinlendim uyudum, hiç iş yapmadım. Bir de dışarı çıkıp dolaşsaydım tam süper olacaktı...

maşallahhh ne güzell :)),
hava çok güzeldi çıksaydın keşke yarın çıkarsın canım, lcw git:D
çok güzel eşofman altı, pantollarıı varrr şiddetle tavsiye ediyorum siyah eşofman altı çok güzelll gidip mutlaka bakın kızlar tam bu ara giymelik

maşallahhh ne güzell :)),
hava çok güzeldi çıksaydın keşke yarın çıkarsın canım, lcw git:D
çok güzel eşofman altı, pantollarıı varrr şiddetle tavsiye ediyorum siyah eşofman altı çok güzelll gidip mutlaka bakın kızlar tam bu ara giymelik

Yarğn sınavda görevliyim, haftaya AÖF sınavında görevliyim, sonraki haftasonu da veli toplantısı var. O yüzden uzun süre evde olamayacağım bari bugünü evde geçireyim dedim.
LCW 'ye zaten hamilelikten sonra sıksık gitmeye başladım gebe pantolonlarına falan baktım. Güzel şeyler var eşofman falan. Ama daha sadece1 pantolon ve bulüz aldım. Belki eşofman da alırım. Çünkü eşofmanlarım da sıkmaya başladı sanki.

al benden de o kadar valla bugün eşimle beraber eminönünde havuzluhan diye bi yer var sadece anne ve bebek üzerine oraya gittik hem çok uyguna hemde çok ciciş şeyler aldık ya her yarım saatte bir açıp yeniden bakıyorum hatta şaç bandı bile aldım bebeeeme :D Allah kullandırmayı da nasip eder cümlemize inşallaaah:emir_bebek::52::52:

ne güzell yapmışssınızzz Bebeğini severim. inşallah Allah o günleride gösterir canım Aminnnnn diyeyim güzel günlerde kullansınn cicilerini:)),

Yarğn sınavda görevliyim, haftaya AÖF sınavında görevliyim, sonraki haftasonu da veli toplantısı var. O yüzden uzun süre evde olamayacağım bari bugünü evde geçireyim dedim.
LCW 'ye zaten hamilelikten sonra sıksık gitmeye başladım gebe pantolonlarına falan baktım. Güzel şeyler var eşofman falan. Ama daha sadece1 pantolon ve bulüz aldım. Belki eşofman da alırım. Çünkü eşofmanlarım da sıkmaya başladı sanki.

eşofmanlar da sıkmaya başlıyo ya, lastiği sert olanları giymiyorum artık.
pantolon aldım ben de ama üst kıyafet sorunu var şimdi, hep yaşlı işi gibi hamilelikler arasak bulunur heralde ama insan üşeniyo alışverişe bile.
ben sınav görevi istemedim sırf uyumak için :1:
hamilelik bende tembellik yaptı:27:

Son düzenleme:

evet aynen eşiminde görevii var yaırn ondan sonraki haftaa biz bugünü değerlendirk o yüzden, şimdiden kolay gelsin canım.
ben evde en çok eşofman giyiyorumm penye olanlardan onlar şimdilik fena dğeil ama normal eşofmanlaırn belleri daraldı ama yürüyüşler başladı oyüzden rahat bişiler alayım dedim vaktin olursa uğra mutlaka fiyatıda uygundu 26 tl:DDD

Back
X