• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

ayy bnm fındığımda sıkıştırmaya başladı beni karnım yoktu pek anlamıyordum 4 5 güne kadar arada sertleşiyodu ama şimdi belli oluyo hoşumada gidiyo bende geçen gömlekle kot pantolon aldım lcw den çok rahat

Bende ilk dün haraket ettiğini hissettim canım, gözlerim doldu.....çok güzel bir duygu.....darısı bekleyenlerin başına inşallah....

benim bebişimde ekşi yediğimde özelliklede bol limonlu salata yediğmde hiç durmuyor.arka arkaya küçük tekmeleri sıralıyor.tatlı yediğimde hiç hareket yok bi sakinleşiyor.cinsiyetini öğrenmeye ilk gittiğimde ekşi salata yemiştim.ultrasona bi girdim bebekğim taklalar atıyor.saniye bile durmadığı için cinsiyetine bakamamıştı doktor.ikinci gittiğimde çikolata yedim.ultrasonda bi baktık almış başparmağını ağzına bi güzelde uzanmış açmış bacakları keyif yapıyordu.offfff 9.ay gelsede doğum yapıp kucaklarımza alsak bebişlerimizi.

her bebeğin tepkisi farklı demek ki, o kadar tatlı yedim ben de hiç keyfini bozmadı.
acıya da bayılıyo ya da kızıyo:9: tepki veriyo ama sevdiğinden mi sevmediğinden mi bilemedim:1:

Bende ilk dün haraket ettiğini hissettim canım, gözlerim doldu.....çok güzel bir duygu.....darısı bekleyenlerin başına inşallah....

amiinnn cnm yaa anlaıtılamaz bişey eşim karnıma elini koyuyo nerden biliyosun orda hareket ettiğini diyorum yoo tesadüfen koydum diyo aslında dışardan anlaşılmıyo daha ama biz hissediyoruz çok büyük bi mucize

Ya ben ne sorcam size, şimdi biz saçlarımızı boyayamıyoruz ya, beyazlar hep ortaya çıktı. şu kına setleri varya hani, renk renk acaba onu kullansak zararlı mı?

Onlardasa illaki kimyasal şeyler katoyorlardır diye düşünüyorum azcık daha sabret doğumdan sonra boyarsın.. Bebişin sağlığı daha önemlii

haftasonu eşimle zaman geçirelim diye. evde bir çöpü bile kaldırmıyorum evde. pazartesi bayağa temizlik yapmam gerekiyo. temizliğe başladım ama. artık eğilmek bükülmek zor oluyo ya. bebişin rahatsız olduğunu hissediyosun içerde. mecbur azcık süpürüp azcık dinleniyorum. tosbik daraşmalığa gelemiycek tabi...
haftasonu yine eşimle bebek mağazalarındaydık. tulum aldık. bir de emzik,biberon almaya başladık.çünkü yakın zamanda türkiyeye dönücem. o tarz alışverişleri buradan yapmak istiyoruz. bebek arabası baktık. maxı cosı alıcaz galiba. bir de jane rider var aslında o da çok güsel ama daha tam karar vermedik. aslında biraz erken ama dediğim gibi ben doğumu türkiyede yapıcam. alman kalitesine daha çok güvendiğimiz için bazı ihtiyaçları ben burdayken almak istiyoruz.

canım ayrıntılı usg 2 boyutlu olan, 2. düzey usg diye geçiyo. 3 ya da 4 boyutlu usg bebeğin yüzünü fln birleştirip resim almaya yarıyo.
gelişim, organ anormalileri fln gözükmüyo 3-4 boyutta.
ayrıntılı bişey görmek için değil de bebeğinin resmini almak için yaptırabilirsin

Canım ayrıntılı usg nin amacını doktor bana organları tam mı, kalp kapakçıkları yerindemi kalbi delik mi diye bakılıyor dedi. Sadece foto için değil. Mesela abimin arkadaşının bebişinin kalbinin delik olduğu ayrıntılı usg de farkedildi doğumdan sonra hemen müdahele edidi. Allah vermesin ama önemli bişey varsa bilmemiz lazım diye düşünüyorum.

günaydın güzel anneler..
bu sabah çok duygusalım ama mutluluktan.. daha bi kaç ay önce ilk haftalarımızı paylaşırken yolu yarıladık.. 2lü 3 lü tarama korkusu ense kalınlığı herşey geride kaldı.. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.. ben şuan 21. haftadayım.. artık kızımın bütün kıpırtılarını hissediyorum. şuan size yazarken bile kıpır kıpır.. bakarak bile anlaşılıyo okadar güzelki.. Allahım herkese nasip etsin bu duyguyu..:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

haftasonu eşimle zaman geçirelim diye. evde bir çöpü bile kaldırmıyorum evde. pazartesi bayağa temizlik yapmam gerekiyo. temizliğe başladım ama. artık eğilmek bükülmek zor oluyo ya. bebişin rahatsız olduğunu hissediyosun içerde. mecbur azcık süpürüp azcık dinleniyorum. tosbik daraşmalığa gelemiycek tabi...
haftasonu yine eşimle bebek mağazalarındaydık. tulum aldık. bir de emzik,biberon almaya başladık.çünkü yakın zamanda türkiyeye dönücem. o tarz alışverişleri buradan yapmak istiyoruz. bebek arabası baktık. maxı cosı alıcaz galiba. bir de jane rider var aslında o da çok güsel ama daha tam karar vermedik. aslında biraz erken ama dediğim gibi ben doğumu türkiyede yapıcam. alman kalitesine daha çok güvendiğimiz için bazı ihtiyaçları ben burdayken almak istiyoruz.

Hepsini birden yapma canım bende bir başlardım her şeyi bitirp öle otururdum ama şimdi öyle olmuyo evi süpürünce kasıklarım başlıyor ağırmaya oturdum ara verdim birazdan banyoyu yıkycam bugünlük bu kadar yeter. akşama dğruda yemek yaptım mı tamamdır.. Hamileyiz biz her şey pat diye olmuyo boş ver yavaş yavaş yap. Ben daha hiç bişey almadım bebişime :37:

Canım ayrıntılı usg nin amacını doktor bana organları tam mı, kalp kapakçıkları yerindemi kalbi delik mi diye bakılıyor dedi. Sadece foto için değil. Mesela abimin arkadaşının bebişinin kalbinin delik olduğu ayrıntılı usg de farkedildi doğumdan sonra hemen müdahele edidi. Allah vermesin ama önemli bişey varsa bilmemiz lazım diye düşünüyorum.

evet canım söylediğin gibi ayrıntılı usg çok önemli. 2.düzey ultrason adı. genelde dr.larda olan da 1.düzey
3 boyutlu veya 4 boyutlu dediğin başka bişey. istersen netten araştır. özellikle 3 boyutlu resimden başka bişey değil.
isimleri çok karışıyo bunların.
dr.una da sor istersen bana dr söyledi bunları.

Son düzenleme:

evet canım ya artık temizlik yaparken daha dikkatli olmak gerek.çünkü vücut ve bebek hemen tepki veriyor.bende biraz iş yapıp biraz dinleniyorum parça parça yapıyorum yani.bide artık çabuk yoruluyorum.kendimi çok yorarsam gece çarpıntım oluyor.beşinci ayda böyleysek ben ilerisini düşünemiyorumüstelik benim kilomda yok.azıcık bi yürüyüş yapsam bacaklarım ağrıyor.merdivenleri yavaş çıkabiliyorum.

Hepsini birden yapma canım bende bir başlardım her şeyi bitirp öle otururdum ama şimdi öyle olmuyo evi süpürünce kasıklarım başlıyor ağırmaya oturdum ara verdim birazdan banyoyu yıkycam bugünlük bu kadar yeter. akşama dğruda yemek yaptım mı tamamdır.. Hamileyiz biz her şey pat diye olmuyo boş ver yavaş yavaş yap. Ben daha hiç bişey almadım bebişime :37:

gerçekten aynen öle ya. gün güne böldüm artık. hepsi birden olmuyo. anca akşam yemeklik enerji bırakıyorum bende kendime:)

evet canım söylediğin gibi ayrıntılı usg çok önemli. 2.düzey ultrason adı. genelde dr.larda olan da 1.düzey
3 boyutlu veya 4 boyutlu dediğin başka bişey. istersen netten araştır. özellikle 3 boyutlu resimden başka bişey değil.
isimleri çok karışıyo bunların.
dr.una da sor istersen bana dr söyledi bunları.

Tamam canım bende onu kastettim. Yaptırdığımı doktor baktı 4 e gerek yok dedi. Ama ne bilem işte :) Bebişlerimiz sağlıklı olsun da bişeycik istemiyorum... Tabi bizde sağlıklı olalım :17:

Arkadasin birisi sormustu mothercarede idirim 15 oluyor ayin.tek gun genelde benim bildigim.bayrampasad forum istanbulda var alt katta bakabilirsiniz.c&a dan bende aldim biseyler indirimli urunler var hemde minikleri kalmis tam bizimkilere gore:)ben aldiklarimi ve kizimdan kullancaklarini liste yapiyorum ona gore battaniye ve hastane cikisi almam yeterli olcak sanirim.emzik biberon birde buchen sampuan bebe yagi pisik kremmi.uni babu yeni dogan islak mendilde alincaklardan.

Zelal sende almanyadasin dimi alman sitelerine bakarmisin buchen 500 ml sampuan ne kadar uygunsa ordan getirteyim.

sonunda geldimmm kızlar ben de aranıza tekrar katılıyorum. yeni katılan arkadaslarda vardır sanırım herkese tekrar merhabalar. benim oglusum oluyor kızlar sizinde bellidir artık

hoşgeldin :) hayırlı olsun oğluşun

kızlar slm.bebişler nasıl bakalı

hoşm.biz iyiyiz allaha şükürler olsun.kızlar dün akşam eşimle markete gittik.manav reyonunda sırasını bana vermek isteyenler çıktı :)siz hamilesiniz sıra beklemeyin isterseniz dediler.çok hoşuma gitti.artık iyice hamile olduğum anlaşılıyor:)bide lcw den bahçıvan almıştım dün üzerimde o vardı.çok rahat.fiyatıda uygundu.tavsiye ederim.

evet artık anlaşılıyot dün sınav görevim vardı
bir kadın gülümseyerek bana baktı kaç aylık hamilesiniz dedi
5 aylık bitti dedim çok güzel bir annesiniz ddi mutlu oldum hemde utandım
teşekkürler dedim gülümseyerek sadece

Merhaba arkadaşlar ben aranıza bugün katıldım .. Baştan sona tüm yorumları hemen hemen okudum.. çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz.. Benim doktora sormak isteyipte unuttuklarımın tüm cevaplarını sizlerden aldım.. çok teşekkür ederim.. Hepimiz inş sağlıklı bi şekilde bebişlerimizi alırız kucağımıza.. Sat a göre benimde doğumum 12 eylülde. Bebişimin cinsiyeti kız :=))) tam beklediğim hisettğim gibi. :40:

Işyerinde beslenme baya zor oluyo. Sabah yanımda koca bir kase salata getirdim bir şişe de ayran hazırladım. Kepek ekmeğiyle oturup onu yedim. Saat 3 gibi de elmama var 1 tane. Siz evde ooohh istediğinizi yiyin için. Sonra da kilolrı alıyoruz diyin :))

Back
X