• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

kızlar aklıma çok takılan birşey var ki bu gıdaların yarar-zarar durumları :50:

ben evde olduğum için mecbur kadın programlarını seyrediyorum sıkıldıkça, hergün hepsinde bir gıdaya laf söylüyorlar.
yumurtalar yapay, yoğurtlarda antibiyotik varmış, paket süttede aynı şekilde, ballar deseniz malum hepiniz duymuşsunuzdur.
geçen bir programda nerdeyse bütün meyve sebzeleri çıkarmışlar, bir tane hormonlusundan bir tane hormonsuzundan. yok şekli böyle olursa hormonlu, uzun olursa hormonlu, kokusu güzel olursa hormonsuz.... ben şaştım kaldım nasıl alışveriş yapacağımı. hafiye gibi herşeyi bu kadar incelersek ne yiyeceğiz ben bilmiyorum.
hele ki ben İstanbul'da organik besin nereden bulayım ? herşeyi yerken düşünüyorum acaba bebeğime zarar verir mi diye :43:
sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

slm cnm..sen kaç haftalık hamişsin..bende daha hiç hissetmedim oğluşumun hareketini.herkez şimdiye kadar hissetmeliydin diyor ama bilmiyorum..

18+3 üz canım benim 2. gebeliğim dikkat edersem belki azcık oynuyo ama daha erken gibi gelio bana yani tam o tekmelere var gibi gelio 14 haftalıkken bi çok iyi hissettim ozamanda dönmüşümüş ertesi gün dr a gitmiştik orda gördüm yer değiştirmiş senin ilk mi cnm bu arada her bebiş bir olmuyo kimi önceden hareketleniyo kimide 20 haftadan sonra bi başlıyo tam başlıyo için rahat olsun

canım çok sevindim rabbim bi daha sıkıntı vermez inş ağrılı bu dönemdeyiz herhalde balım çünkü bendede var hatta başta hiç olmamıştı şimdi tedirginde oldum ama önemli diildir herhalde

teşekkürler canım aminnnnn :nazar: çoğu kişide var kasık ağrısı , dediğin gibi dönemsel birşey sanırım, çok fazla olmadığı sürece bence strese gerek yokkk :49:

18+3 üz canım benim 2. gebeliğim dikkat edersem belki azcık oynuyo ama daha erken gibi gelio bana yani tam o tekmelere var gibi gelio 14 haftalıkken bi çok iyi hissettim ozamanda dönmüşümüş ertesi gün dr a gitmiştik orda gördüm yer değiştirmiş senin ilk mi cnm bu arada her bebiş bir olmuyo kimi önceden hareketleniyo kimide 20 haftadan sonra bi başlıyo tam başlıyo için rahat olsun

evt cnm benim ilk bebeğim olacak inşallah.bende artık hissetmek istiyorum.doğum yapan arkadaşlardan duyuyorum biz çok erken hissettik diyorlar.seyrilme gibi oluyormuş 3.ayda falan..özellikle erkek bebeklerde..bende artık bebeişimi hissetmek istiyorum.acaba o kıpırdıyoda ben mi hissetmiyorum :-)

ben evde olduğum için mecbur kadın programlarını seyrediyorum sıkıldıkça, hergün hepsinde bir gıdaya laf söylüyorlar.
yumurtalar yapay, yoğurtlarda antibiyotik varmış, paket süttede aynı şekilde, ballar deseniz malum hepiniz duymuşsunuzdur.
geçen bir programda nerdeyse bütün meyve sebzeleri çıkarmışlar, bir tane hormonlusundan bir tane hormonsuzundan. yok şekli böyle olursa hormonlu, uzun olursa hormonlu, kokusu güzel olursa hormonsuz.... ben şaştım kaldım nasıl alışveriş yapacağımı. hafiye gibi herşeyi bu kadar incelersek ne yiyeceğiz ben bilmiyorum.
hele ki ben İstanbul'da organik besin nereden bulayım ? herşeyi yerken düşünüyorum acaba bebeğime zarar verir mi diye :43:

canım ben inek sütü alıyom kaynatıp içiyom inek yapan bi tezemiz var ondan zaten bal memleketindeyim :1: meyve sebzedede sadece mevsimi olmasına dikkat ediyom elimden başka bişe gelmez benim bu sıra aklıma çok cips gelmiş nasıl canım çekiyo ama zararlı die yemiyom meleğim bi doğsun büyüsünde cips yerse kulaklarını çekicem ama kıyamamkiii :1:

evt cnm benim ilk bebeğim olacak inşallah.bende artık hissetmek istiyorum.doğum yapan arkadaşlardan duyuyorum biz çok erken hissettik diyorlar.seyrilme gibi oluyormuş 3.ayda falan..özellikle erkek bebeklerde..bende artık bebeişimi hissetmek istiyorum.acaba o kıpırdıyoda ben mi hissetmiyorum :-)

canım bu senenim kızları cadı erkekleri nazlı olcak demekki benim de 2. banada 16 haftada hissetmen lazım diyolar ama ben binde bir hissediyorum ilkinde insan daha çok temkinli oluyor ben kızıma hamileyken bu hareket etmiyo diye kaç defa dr a gittimi bilirim bunda rahatım ALLAH esirgesin merak etme annesi yakında başlar ama şöle oynasalarda bizi düşündürmeseler ne güzel olcak işte:21::21::21::21:

canım ben inek sütü alıyom kaynatıp içiyom inek yapan bi tezemiz var ondan zaten bal memleketindeyim :1: meyve sebzedede sadece mevsimi olmasına dikkat ediyom elimden başka bişe gelmez benim bu sıra aklıma çok cips gelmiş nasıl canım çekiyo ama zararlı die yemiyom meleğim bi doğsun büyüsünde cips yerse kulaklarını çekicem ama kıyamamkiii :1:

öyle açık sütede laf ediyorlar işte , hijyenik olmuyormuş:27: ama sen bildiğin yerden alıyorsan sütü o zaman bence zararı olmaz.
meyve-sebzeyi bende mevsime göre almaya çalışıyorum, artık elimizden geldikçe dikkat edelim Allah'ın izniyle sağlıklı olur bebişlerimiz.
valla benim canım 1-2 sefer çok cips istedi, azıcık tadımlık yedim yalan yok :1: canın çok isterse yememekte kötüymüş, tadına bak yeter diyorlar:1:

canım bu senenim kızları cadı erkekleri nazlı olcak demekki benim de 2. banada 16 haftada hissetmen lazım diyolar ama ben binde bir hissediyorum ilkinde insan daha çok temkinli oluyor ben kızıma hamileyken bu hareket etmiyo diye kaç defa dr a gittimi bilirim bunda rahatım ALLAH esirgesin merak etme annesi yakında başlar ama şöle oynasalarda bizi düşündürmeseler ne güzel olcak işte:21::21::21::21:

:-))) kesinlikle..ultrasona girdiğimde çok hareketli ama.:-) doktor ablası bile diyo bu çok hareketli olacak die :-))) en son gittiğimizde maaşallah çok hareketliydi kuzum benim ya..Allah.ım herkeze hayırlı doğumlar nasip etsin..

öyle açık sütede laf ediyorlar işte , hijyenik olmuyormuş:27: ama sen bildiğin yerden alıyorsan sütü o zaman bence zararı olmaz.
meyve-sebzeyi bende mevsime göre almaya çalışıyorum, artık elimizden geldikçe dikkat edelim Allah'ın izniyle sağlıklı olur bebişlerimiz.
valla benim canım 1-2 sefer çok cips istedi, azıcık tadımlık yedim yalan yok :1: canın çok isterse yememekte kötüymüş, tadına bak yeter diyorlar:1:

valla bacım diyolarda diyolar zaten herşeye bişe diyolar iice kaynatıyom bende bi cips yicem ar52:tık yoksa şişecem :

hamilelikte acayip kendimi dinler oldum yaa. şuan başım ağrıyo dünde ağrıyodu. acaba tansiyonum mu çıktı. kansızmıyım diye kurup duruyorum. bi an geliyo unutuyorum çok şükür. şimdide başım ağrıyoo. zaten migren de var bende. ilaç içemediğim için öle bekliyorum geçsin diye işte...

Günaydın kızlar...Biz yine erkenciyiz her zaman oldugu gibi..2 de yatmıştım 7 deyince ayaktaydım.Artık hiç uyku kalmadı bende.O degil gün içinde cok kötü oluyorum.Hep yorgunum ve basım agrıyor.Artık 7 saatten fazla uyumak istiyoru bedenim ama kızım müsade etmiyor:DDogumdan sonra zaten uykuya hasret kalacaksın diyor herkez.Ben simdiden hasretim:43:

al benden de o kadar. uyukuya hasret kaldım.
bu sabah bünye isyan etti. okula gittim ama geri döndüm, halsizlik yorgunluk kasık agrısı..
öyle bir uyumuşum ki.. yeni uyandım. tel gelmese akşama kadar uyuyabiliridm

hamilelikte acayip kendimi dinler oldum yaa. şuan başım ağrıyo dünde ağrıyodu. acaba tansiyonum mu çıktı. kansızmıyım diye kurup duruyorum. bi an geliyo unutuyorum çok şükür. şimdide başım ağrıyoo. zaten migren de var bende. ilaç içemediğim için öle bekliyorum geçsin diye işte...

meraba canım geçmiş olsun yaaa ara ara bendede oluyo baş ağrısı ama migrenin varsa o daha farklıdır tabi doktorunla hiç konuştunmu bu konuyu bi danışsan

benimde sulu akıntım oluyor bazen iç çamaşıırım tüllüyse bacaktan akıyor
o yüzden tüllü giymiyorum artık
m,ktar öneml ibir soktora git istersen bebğn suyunu ölçer

evet ya, ben de geçen tüllü çamaşır giymiştm. pant çıkarınca ag kısmında leke oldugunu gördüm, bu ne ki derken ceton düştü:):1:

Geçmiş olsun. Bendede var yatamıyorum gece kaç kere uyanıyorum yatakata dönemiyorum bir de aylar ilerledilkçe ne yapcaz acaba :) Yatakta ani hareket yapmak çok tehlikeli. Yavaş hareket etmemiz lazım bebişe ve kendimize zarar vermemek için..

ya ben. gece sağa sola dönmek çok zorlaştı.
bi de karnım çok geriliyor akşamları, nefes almak bize zorlaştı, nefes aldıkça karın gerilip sancı yapıyor

yogurdu annemden alıyorum. onun sütçüsü var. alıp yapıyor
ben de mevsiminin sebzeleriini meyvelerini almaya çalşıyorum
organik pazardaki ürünlerde bile bir sürü ilaç kalıntısı filan çıkmıştı.

elimizden fazlası gelmez. ama o programlar da abartıyorlar ya. ot gibi duralım onlara kalsa, fotosentez yapmayı da beceremiyoruz ki anacım :)

Merhaba kızlarrr napıyorsunuzzzzzzz, Nasılsınızzz ben dünden beri moralsizimmm:((
birazz size içimi döksemmm:((

Dün akşam kayınvalidemlere yemeğe gittik, bu ara kayınvalidemle atışır olduk söyleidkleri beni incitiyor kızıdıroyrrr bana çok alıngan olduğunu söyledi:(( evet alınıyorumdaaa
pazartesi ailemin yanındna geldim 10 saat otobüsle gidiyorum birde okadar geliyorum annemler bebe bebişi falan beğenmişler bebişe doğumiçin birüsür şey beğenmiş ama siz gelin sizinn istedikleirniz hoşunuza giden olsundediler gittik bebiş için hastane çıkışı alt açma battaniyeler pike takımları örgü kıyafetler beşik falan aldık eşim ben ve annem-babamla birlikte.
Eşimde bende almalarını istemeidk ama çok istkelilerdi çok heves ediyorlar her iki tarafınd ailk torunu onların heycanı bizide çok mutlu etti.
Neyse gelelim kayınvalideciğime şuana kadar ben bebişime pek birşey almadım aldıklarım toplasan 6 parçayı geçmezzz cinsiyetini öğrendiğim gün aldım onlarıda çarşıda karşılaştıkk ve bana sürekli alıp durma kıyafet doldurma diyorr, anne dedim dahaaldığım birşey yok ayrıc aoğlu benden çok heves ediyor onu ben zro zaptediyiorum ama bunu bana istisnasız sürkeli söylüyorr.
Dün yemekte ben bir ara kalktım döndüğümde eşim biizimkileirn aldıklarını falan söylemiş beşiği falan güle güle kullansın dediler falan filan, bir gün önce kayınvalidem bursaya gezmeye gitti turla bütün arkadaşları alışveriş yapmış benimki hiçbişi almamış arkadaşları nedenbişi almıyorsun demişler hçbirşeye ihtiyacım yok birşey yük edemem demiş onlarda torununa al demiş nasıl babaannesi birşey almıyorsun falan demişler bendebacağına dokundum evet dedim niye siz bişi almıyorsunuz torununuzaa. Bana diyorki ele avuca gelsin bakalım alırız görgüsüzlüğe görmemişliğe gerek yok dedi öyle deyince nevrim döndü, arkamı döndüm (ayaktaydı osırada) nasıl yani annemlerler şimdi görgüsüz görmemiş mi oluyor dedim belki siz heycanlanmıyorsunuzz ama onlar çok heycanlı ve almak istiyorlar ki alınan şeylerde olması gerekn şeyler abartı hiçbşey yok dedim aaa aşkolsun annecim öyle demek istemedim sen çok alıngan olmuşssun ben onu kastetmiyorum bir arkadaşından örnek verdi ordada bebek yokken çantalarla kıyafet örmüş onu söylüyormuş ben susmadım biz kimseden birşey beklemiyoruz gerçekten bizimkiler bişiler alınca eşimde bende çok mahçup olduk istemedik ama onlarda heycanlı onlarda almak isteyincee hevesleirni yarıda bırakmak istemiyoruzz Bizim ilk bebeğimiz çok şükür dururmumuz çok çokiyi herşeyi alabilecek durumdayız dedim.
ama bütün gece somurttum hiç yüz vermeedim erkendende kalktık, arkadaşlar hakikaten birşey beklemiyorum istemiyorum ama heycanıda yok arada geliyor seviyor kanrımı falan okadar oda içten gelmiyor bana:(
beni neden üzüyor neden engelliyor anlamıyorum bir arkadaşının kızı bebeğini düşürmüş akşam 5 defa söyledi belki 2,5 -3 aylıkmı üzüldüm dedim Allah sabır versin dedim ama benimkidemi düşssün istiyorkii ne yani sürekli acele etme deyip bunumu kastediyorr son ana kadar bekleyeckemiyim Allahın dediği olur :( ofssss çok doldumm ve aldığım hiçbirşeyi göstermeyeceğim hiçbirşeyi ama bebek konusunuda hiç açmayacağımmmm açıncada anında kapatacağım.

selam kizlarrr:3:

dun prensesimizin arabasini aldik. hemen hemen butun modellere baktim quinny graco kanz vs.. aklim Jane'deydi hepsini deneeikten sonra yine Jane'de karar kildik. keainlikle tavsiye ederim. biz Jane rider matrix light travel modelini aldik. hem ilk aylarinda hem de 3-4 yasina kadar rahatlikla kullanabilecegimiz bi araba.saglam kullanisli. 0+ pusetini arac koltugu olarak da kullanabilicez . muallakta olan annisler varsa Jane tavsiye ederim.mbiz ayhan cocuktan aldik, sultangazideki yerlerine gittik baya cesitleri var, fiyatlari da piyasaya gore uygun netteki fiyatlarindan indirim de yapiyorlar bilginiz olsun.

Back
X