• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

dün söylemesi ayıp biyerimde bide kasıklarımda ağrı oldu kötüydü ama olsun artık bebeğimin hareketlerini elimle dokunmadanda hissedebiliyorum, bi başladımı 10 kere falan vuruyo :16:

dün söylemesi ayıp biyerimde bide kasıklarımda ağrı oldu kötüydü ama olsun artık bebeğimin hareketlerini elimle dokunmadanda hissedebiliyorum, bi başladımı 10 kere falan vuruyo :16:

:nazar::nazar: Maşaallah kuzuna canım bende hissediyorum ayıptır sölemesi geçenlerde yaprak sarması yedim anam bu bi başladı oynamaya şok oldum ya çok değişik bir duygu rabbşm olmayanlarada tattırsın inşaallah... Canım o ağrılar bendede var ama geçiyo kalıcı olmuyor..

Kızlar bışı sorucam

32.haftaya kadr çalısıp rapor aldgmzda devlet para verıomus ya bu 32,hafta içinde yıllık iznimden kullansam acaba bı sorun olurmu??

Kızlar bışı sorucam

32.haftaya kadr çalısıp rapor aldgmzda devlet para verıomus ya bu 32,hafta içinde yıllık iznimden kullansam acaba bı sorun olurmu??

tabi ki olur. bende öyle yapıcam mesela 8 hafta kala doktor rapor yazıyor zaten odan önceki 2 haftayı da yıllık izin olarak kullanıcam ben. doğumdan 10 hafta önce izne başlamış oluruz.

doğru anlamışım di mi, yani diyosun ki 30 haftayken ayrılsak, yıllık izni de katıp, di mi? Yada ortada bi yerde yıllık iznimi alsam diyosun. No problem. Yasal hakkın o senin.

anlamadım dediğini??? Açıklar mısın

canım ben sey duydum hamılelıkte son uc ayın tam 30 günden yatmalıyımıs sigortan eksik olursa devletten doğum parası alamıyomussun bende yıllık iznimden 3 gün kullnmk ıstıyorum bu pazartesi çıkıcam ızne acaba bu izin kullanma da bı etkısı olurmu gerçı yıllık izinde oldugunda sigortan yıne yatıo galiba

anlamadım dediğini??? Açıklar mısın

canım ben sey duydum hamılelıkte son uc ayın tam 30 günden yatmalıyımıs sigortan eksik olursa devletten doğum parası alamıyomussun bende yıllık iznimden 3 gün kullnmk ıstıyorum bu pazartesi çıkıcam ızne acaba bu izin kullanma da bı etkısı olurmu gerçı yıllık izinde oldugunda sigortan yıne yatıo galiba

doğru anlamışım di mi, yani diyosun ki 30 haftayken ayrılsak, yıllık izni de katıp, di mi? Yada ortada bi yerde yıllık iznimi alsam diyosun. No problem. Yasal hakkın o senin.

cok saol cnm bende 3 gunumu kullanyım şimdi diyorum geri kalanıda dogumdan sonraya atıcam

Hayatım yıllık izinden sigortan kesemezler ki, o senin yasal hakkın. Sorun yok. Istediğin kadar kullanabilirsin. Hatta mümkünse içerde izin bırakma. Ben işte 8 haftaya eklemeyi düşünüyorum.

peki doğum parası nedir? Zaten maaşlarımız yatacak değil mi???

cnm 4 aylık ızınne cıktıgında işyeri sana para vermıo 32.haftada rapor alıosun sskyamı ne verysn oraları tam bılmıyrm bende dogumdan sonra devlet sna dogum parası verıo zaten o 4 ay ıcınde işyerı sana maaş vermıo veren iş yerlerıde vardır ama onlarda bankaya yatrmıolardır elden verıolrdr zor durumda kalmasın dıe normalde vermıolar ısyerı maasını 4 ayda

cnm 4 aylık ızınne cıktıgında işyeri sana para vermıo 32.haftada rapor alıosun sskyamı ne verysn oraları tam bılmıyrm bende dogumdan sonra devlet sna dogum parası verıo zaten o 4 ay ıcınde işyerı sana maaş vermıo veren iş yerlerıde vardır ama onlarda bankaya yatrmıolardır elden verıolrdr zor durumda kalmasın dıe normalde vermıolar ısyerı maasını 4 ayda

anladım canım ben kendi iş yerime sormalıyım. Bende iş yeri maaşını vermiyor ssk veriyor onu da iş yeri sana istediği şekildeki periyodlarda ödüyor diye biliyordum. Ama daha önce de konuşuldu bu konu hayır her ay maaş alınıyor dendi, konu kapandı. Sanırım artık bende şimdi personel dairesini aramalıyım.:):34:

Kızlar doğum parası eğer işyeri ödemezse ssk dan alınan tutar. Net maaşımızı alıyoruz 8 haftalık. Eğer işyeri öderse alamıyoruz işyerimiz bize aynene maaşımızı öder gibi her ay maaş şeklinde ödüyo. Işyerinin iyiniyetine bağlı. Ssk biraz daha düşük ödeme yapıyor bildiğim kadarıyla.

evet sordum. Sözleşmeli memurum ben. ben de maaş almayacakmışım. Sigorta iş görmezlik parasını yatıracakmış, ( iş görmezlik parası, süt parası, doğum parası aynı şeyler mi sormayı unuttum) Ve bu ödemeyi ssk ptt yoluyla yapacakmış. Periyotlarıo hakkında bilgileri yokmuş. Yüzdesi hakkında da..... Siinirlendim tabiki yine bende:):):) Bana mevzuatı okuyorsunuz bu nette de yazıyor, ben pratik bilgilerinizi öğrenmek istemiştim diyorum bilmiyor ki adam...

anladım canım ben kendi iş yerime sormalıyım. Bende iş yeri maaşını vermiyor ssk veriyor onu da iş yeri sana istediği şekildeki periyodlarda ödüyor diye biliyordum. Ama daha önce de konuşuldu bu konu hayır her ay maaş alınıyor dendi, konu kapandı. Sanırım artık bende şimdi personel dairesini aramalıyım.:):34:

valla cok karısık bende tam aydınlanamadım o konuda ama devlet o parayı ay ayda maaş gıbı bolerek yatryomuş

evet sordum. Sözleşmeli memurum ben. Ben de maaş almayacakmışım. Sigorta iş görmezlik parasını yatıracakmış, ( iş görmezlik parası, süt parası, doğum parası aynı şeyler mi sormayı unuttum) ve bu ödemeyi ssk ptt yoluyla yapacakmış. Periyotlarıo hakkında bilgileri yokmuş. Yüzdesi hakkında da..... Siinirlendim tabiki yine bende:):):) bana mevzuatı okuyorsunuz bu nette de yazıyor, ben pratik bilgilerinizi öğrenmek istemiştim diyorum bilmiyor ki adam...

bıde tam olarak nası basvurcaz onuda soleseler barı nekdr alıncagı bellı degılmıs ayaktakı hastalar bıde yatanlar ıcın farklı cıkıo ücret gercı bunları hesaplamk ıcın erkn de ben ev kredısı oduyrm ya bı ay maaşıma almazsam cok zor duruma düşerim...

evet sordum. Sözleşmeli memurum ben. ben de maaş almayacakmışım. Sigorta iş görmezlik parasını yatıracakmış, ( iş görmezlik parası, süt parası, doğum parası aynı şeyler mi sormayı unuttum) Ve bu ödemeyi ssk ptt yoluyla yapacakmış. Periyotlarıo hakkında bilgileri yokmuş. Yüzdesi hakkında da..... Siinirlendim tabiki yine bende:):):) Bana mevzuatı okuyorsunuz bu nette de yazıyor, ben pratik bilgilerinizi öğrenmek istemiştim diyorum bilmiyor ki adam...

son kez bu konuyuı açıyorum:):) Şimdi personel servisinden aradılar tekrar. İzinden sonra maaşım yatacakmış, Ayrıca ssk da parayı yatıracakmış, ama ben onu tahakkuk servisine geri yatıracakmışım. Güzel haber oldu, hiç bir ödeme aksamayacak.

Back
X