• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

bıde tam olarak nası basvurcaz onuda soleseler barı nekdr alıncagı bellı degılmıs ayaktakı hastalar bıde yatanlar ıcın farklı cıkıo ücret gercı bunları hesaplamk ıcın erkn de ben ev kredısı oduyrm ya bı ay maaşıma almazsam cok zor duruma düşerim...

yok erken değil, Her maaşın bağlı olduğu bir ödeme çizelgesi var hayat şartları böyle malesef... Şimdiden öğrenmeliyiz ki, sen de ona göre para biriktirebilesin, maaşsız günlerin olacaksa eğer. benim işyerinin söylediği şu, biz sisteme giriyoruz, ssk oradan haberdar oluyor... Ama bir çok yerde de doğumdan hemen sonra ssk ya gitmek zorunda kaldım çok zor oluyor diyorlardı. Görevin ne hangi statüde çalışıyorsun. Hiç kimseye sormadan kendi sözleşme maddelerine baksan, iş yerine de yapılacaklar budur desen???

yok erken değil, her maaşın bağlı olduğu bir ödeme çizelgesi var hayat şartları böyle malesef... şimdiden öğrenmeliyiz ki, sen de ona göre para biriktirebilesin, maaşsız günlerin olacaksa eğer. Benim işyerinin söylediği şu, biz sisteme giriyoruz, ssk oradan haberdar oluyor... Ama bir çok yerde de doğumdan hemen sonra ssk ya gitmek zorunda kaldım çok zor oluyor diyorlardı. Görevin ne hangi statüde çalışıyorsun. Hiç kimseye sormadan kendi sözleşme maddelerine baksan, iş yerine de yapılacaklar budur desen???

işyerıme raporumu verıcem onlar halledıecek ama bende bılgı edınıym dedım aksamasn bısı tam olarak neyapılcak bılmıyrm ya ogrenymde solıyım bızım muhasebey ona gore yaprlar ıns.

hmm bu maaş konusu kurumdan kuruma değişiyo muymuş, devlette normal maaşı alıyosun bildiğim kadarıyla, 16 haftalık doğum izni boyunca.
doğum parası diye sgk 60-70 bişey yatırıyomuş.
ücretsiz izne çıkarsan maaş yok tabi. kendi durumum için bunları biliyorum ama doğru biliyorum inş, bir sorayım bari

bu arada birşey paylaşacağım dün çok güldüm. eşim elini karnıma koymuştu akşam bbeğin hareketlerini hissetmeye çalışıyorduk film izlerken. Bebek kıpırdıyor, ben hissediyorum, o da dışarıdan hissedince birbirimize bakıyoruz, gülümsüyoruz, kıkırdıyoruz, göz kırpıyoruz falan işaretleşiyorduk yani. Sonra eşim bana baktı, ben hareket hissetmedim benden tepki yok, bi süre sonra bir daha baktı gülümsedi, daha sonra bir daha ve yine benden tepki yok. Sen hissetmiyor musun dedi, hayır kıpırdamadı çünkü dedim. O zaman tuvalete git istersen, çünkü birazdan gaz çıkarabilirsin dedi. :1::1::1: koptukkk... İki pıt pıt hissedicem diye tüm sindirim sistemimi dinlemiş canım benim....

kızlar yeni geldim eve öldüm resmen sabahın 8 den beri hastanedeyim bir ultrason için yaaa ben şeyi anlamadım kızlar yaa
plasenta lokalizasyonu: sol posterior lateral , inferior konumludur. takibi önerilir
bu nedemek acaba dr ameliyattaymış salı günü gel göster dedi hemşire

kızlar yeni geldim eve öldüm resmen sabahın 8 den beri hastanedeyim bir ultrason için yaaa ben şeyi anlamadım kızlar yaa
plasenta lokalizasyonu: sol posterior lateral , inferior konumludur. takibi önerilir

ben bilmiyorum canım, nedir bu ayrıntılı falan mı.. netten bakarsan bence bulabilrsin ne anlama geldiğini.. latinceyi sökebilirim ben bu yöntemle:)

ooo ne demek yaaaaa hiçbir fikrim yok umarım olumsuz bişey yoktur

ben bilmiyorum canım, nedir bu ayrıntılı falan mı.. netten bakarsan bence bulabilrsin ne anlama geldiğini.. latinceyi sökebilirim ben bu yöntemle:)

yok canım ayrıntılı degil o 21 haftalarda yaptıracaksın dedi anlamadım gitti yaa pazartesi özeldeki doktorum bişey yok dedi devletteki ayda bir ultrason veriyor dr odasında bakmıyor başka yerde ultrason dr bakıyor

yok canım ayrıntılı degil o 21 haftalarda yaptıracaksın dedi anlamadım gitti yaa pazartesi özeldeki doktorum bişey yok dedi devletteki ayda bir ultrason veriyor dr odasında bakmıyor başka yerde ultrason dr bakıyor

Ben usg deneyimlerime göre söyleyeyim. Tiroid nodülü için de sürekli baktırırım. bebek için yeni ayrıntılı yaptırdım. benim de böbreğinde önemli olmayan doktorunun izlemesini önerdiğim bir durum var dedi. Detayını anlatırım sizinde ayrıntılı zamanınız geldiğinde:) Sonuç olarak, takibi önerilir yazıyorsa, bir bulgu yok demektir. " Sayın hekimim ben baktım, şurada bir gariplik gördüm gibi geldi, bir de sen bak bundan sonra hatta o noktaya daha dikkatli bak" anlamına geliyor. Canını sıkma, farklı bir şey görüldüğünde, izlenmiştir, görülmektedir, tanısı koyulmuştur gibi ifadeler kullanılıyor çünkü:34:

Ben usg deneyimlerime göre söyleyeyim. Tiroid nodülü için de sürekli baktırırım. bebek için yeni ayrıntılı yaptırdım. benim de böbreğinde önemli olmayan doktorunun izlemesini önerdiğim bir durum var dedi. Detayını anlatırım sizinde ayrıntılı zamanınız geldiğinde:) Sonuç olarak, takibi önerilir yazıyorsa, bir bulgu yok demektir. " Sayın hekimim ben baktım, şurada bir gariplik gördüm gibi geldi, bir de sen bak bundan sonra hatta o noktaya daha dikkatli bak" anlamına geliyor. Canını sıkma, farklı bir şey görüldüğünde, izlenmiştir, görülmektedir, tanısı koyulmuştur gibi ifadeler kullanılıyor çünkü:34:

sagol canım inşallah bir sorun yoktur yaaa akşamda midem çok kötü olmuştu soguk terler döktüm resmen nefes alamadım evdede yalnızım saat 10 gibi acile gittim ekg çektiler biraz çarpıntın var bir sorun yok gaviscon şurup verdi midem için turşu yedim ondan oldu heralde

slmmm annelerrr...
biz temizlik yapıyoruzzz kuzuylaa. ama iş yaparken artık resmen içimde bir şeyiin oynadığını,olduğunu hissediyorum. hissettiriyo sıpacıkk kendini. kızsa zaten iş yaparken başlıycam kızım' yaptığın banaysa ,öğrendiğin kendine ' diye:))))

meyve molası verdik te bir bakalım dedik...

slmmm annelerrr...
biz temizlik yapıyoruzzz kuzuylaa. ama iş yaparken artık resmen içimde bir şeyiin oynadığını,olduğunu hissediyorum. hissettiriyo sıpacıkk kendini. kızsa zaten iş yaparken başlıycam kızım' yaptığın banaysa ,öğrendiğin kendine ' diye:))))

meyve molası verdik te bir bakalım dedik...

afiyet olsuuun...

Ha bu arada seni gördüğüm iyi oldu. Eşim önümüzdeki ay Berline gidecek. Oradan aldırabileceğim., Orada ucuz olan hatta belki bebek arabası da dahil veya küçük ıvır zıvırlar olabilir. senin önerebileceğin birşeyler var mı, eşime sipariş versem???

afiyet olsuuun...

Ha bu arada seni gördüğüm iyi oldu. Eşim önümüzdeki ay Berline gidecek. Oradan aldırabileceğim., Orada ucuz olan hatta belki bebek arabası da dahil veya küçük ıvır zıvırlar olabilir. senin önerebileceğin birşeyler var mı, eşime sipariş versem???

tebrik ediyorum çok isabetli bir soru sormuşsunn:)))
bir kere burda konusu geçmişti bübchen die bir bebek markası var tr de bir şampuanı 25 tl. burda ben 1,5 euroya aldım. tabiki bütün ıvır zıvır kremleri falanda ucuz. hepsiden taşıyabileceği kadar alabilir.

tekstil burda çok pahalı ...zaten bir şey beğeniyorum. made ın turkey yazıyo:))) burdan alınmaz.

amaaaa eğer kaliteli bir bebek arabası istiyorsanız. almaydan mutlaka alın derim ben. tabi türkiyede olan bazı markalar burda çok revaçta değil yani türkiye bebek arabalarından olup burda ucuz olan markalar var. ama genelde almanlar kendi markalarına güveniyolar. yani türkiyede bilinmeyip burda gerçekten çok kalite olup 200-300 euroya alınacak arabalar var. ama bu araba işi çok karışık maalesef. türkiyede olup burda fiyat performansı iyi olan maxı cosı, peg perego, chıcco nun bazı modelleri var. ama ben sana alman sitelerini yazayım ordan bakın. dediğim gibi adını bilmediğiniz ama fiyat performansı ile beğenecğiniz arabalar olabilir. ve çoğu türkiyede ki birçok markadan kalitelidir. malum alman mantığı:))

Back
X