Kızlar anchusayı görmeye gelmişken size birkaç tavsiyede bulunayım.
BEn Mart annesiyim, Mart'ın 13ünde oğlumu aldım kucağıma, bana daha önceden kimsenin söylemediği şeyler vardı, çünkü insanlar unutuyor, ben taze tazeyken size söyliyim unutmazsanız bana baya dua ederrsiniz.
Emzirmek denilen şey o kadar çok yer kaplıycak ki hayatınızda, hayatınızın en önemli şeyi olcak, mutluluk veya mutsuzluk nedeniniz olacak. O yüzden doğumdan önce bir emzirme eğitimi alabiliyorsanız alın alamıyorsanız baya bir araştırma yapın.
Çünkü meme ucu yarası çatlağı, yarası denilen şey, doğumdan çok daha acı verici verici birşey ve sürekli yaşıyorsunuz. Acıdan bebeğinizi emziremiyor, ağlaya ağlaya emziriyorsunuz, sütünüz azalıyor vs ardından gelen bir sürü dert. Kadınların %90'ı yaşıyor bunu ama geçtikten sonra çok hatırlamıyor.
Bir kaç tavsiye.
Öncelikle hamileliğinizin 7. ayından itibaren lansinoh kullanın. Yalnız o çok yoğun bir krem ben 2 büyük boyundan almıştım 2.side elimde kaldı. fazla almayın.
Bebeğiniz doğduğunda onu emen göğsünüze getiriyorlar o da tatlı tatlı emmeye başlıyor büyük bir açlıkla, tabi hemşireler falan hiçbirşey söylemeden gidiyor. Siz de o günün mutluluk ve heyecanıyla başlıyorsunuz emzirmeye. Hemşireler bir de çocuğa mama vermeye bayılır, aç bu çocuk mama vermek lazım diye sizi strese sokarlar, sarılık olmasın mama da yemesin diye, süt bir an önce gelsin diye emzirdikçe emzirirsiniz. Ama bilmeniz gereken önemli şey İLK gün bebeğinizi 5 DAKİKADAN FAZLA EMZİRMEMELİSİNİZ.
İkinci gün 10 dakika, 3 gün 15 dakika, ondan sonra 20 dakikaya çıkıp öyle devam edebilir.
Kolostrum bitince 3. gün göğsünüze öyle bir süt gelecek ki, göğüsleriniz davul gibi şişip ağrımaya başlıycak, hemen sıcak kompres yapı, bebeğinizi emzirebildiğiniz kadar emzirin ve göğüslerinizi sağın, göğüsleriniz dolu kalırsa mastit olursunuz ve göğsünüze bıçak saplandığını hisseder, benim gibi ateşlenip yataklara düşer, antibiyotik kullanmak zorunda kalırsınız. Bebeğinizle ilgilenmeniz gerekirken hasta olmak berbat birşey, aman göğüsler dolu kalmsın.
Göğüslerinizi sakın nemli bırakmayın mantar olmasın. Evde göğüsleriniz açık gezin sürekli. Ve öğüs yaralarınız bir haftadan uzun sürerse mutlaka doktora gidin gerekli kremleri ve ilaçarı versin.
Emzirmek çok güzel mutluluk verici bir duygu, ama ben ilk 1 ay yaralar, mastit ve mantar yüzünden kabus gibi günler yaşadım
NEyse hamileliğinizin keyfini çıkarmaya devam edin, fazla kilo almayın vermesi zor oluyor, sağlıkla alırsınız kucağınıza bebişlerinizi inşallah.