• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

kızlarrr
siz bebek arabası aldınız mı
ben bakıyorum, Concorde çok şık gözüküyor bir de maclaren var herkesin önerdiği, karar veremiyorum

valla hantal alma
neler neler çıkmış ama bu sadece bebeği sürmeye yarayaca ksürende bzi olacağız en önemlisi, hafiflik
çift yönlü olması
yatış pozisyonlu olması
360 derece dönmesi bence
baby2 go proton u beğendim ben katlatınca çok küçülüyor araba bagajına çok rahat sığıyor
çok seyehat yapan ailelere iyi

Gebeliğin Zorlu Tarafı : Kramplar

Bir kadının en hassas ve bir o kadar da güzel dönemi olan hamilelik döneminde yaşanan bazı sorunlar, hamileliğin keyfine gölge düşürebilir. Anadolu Sağlık Merkezi’nden (ASM) Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ebru Öztürk, hamilelik döneminde görülen bacak krampları ile ilgili soruları yanıtladı.

Hamilelik döneminde, özellikle ilk aylarda gebelik hormonlarının etkisi sebebiyle bulantı, yorgunluk ve aşırı uyku hali, baş ağrıları, özellikle son dönemlerinde artan kabızlık, hemoroid, mide yanması, bel ağrısı, sık idrara çıkma ve bacaklarda kramplar, varisler, karında ve göğüste çatlaklar, nefes almada zorluk gibi şikayetler görülebilir.

Bacak krampları ise, özellikle 24’üncü haftadan itibaren başlayan sık karşılaştığımız problemlerden biridir. Gebeleri daha çok geceleri rahatsız eder. Bacak krampları zaman zaman aniden uykudan uyanmalara neden olabilir.

Nedeni magnezyum eksikliği!

Anadolu Sağlık Merkezi’nden Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ebru Öztürk konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Gebelikte kramp oluşumuna sebep olarak kalsiyum ve magnezyum eksikliği gösterilmektedir. Ayrıca gebelikte büyüyen uterusun toplar damar sisteminde yarattığı baskı ve buna bağlı oluşan dolaşım problemleri de kramp oluşumunda önemli bir etkendir. Ayrıca gün içi yorgunluk, fazla ayakta kalma, aşırı kilo alımı ve varisler bacak kramplarını artırmaktadır. Kalsiyum açısından zengin dengeli beslenme, çeşitli egzersizler, masaj, bölgesel sıcak uygulama gibi yöntemlerle krampların hafifletilmesi mümkündür. Çoğu zaman kalsiyum ve magnezyum içeren ilaç takviyesi de yapılabilmektedir. “
Hamilelik döneminde görülen bacak kramplarının önlenmesi için alınabilecek önlemlerden bazıları şunlar:
- Uzun süre ayakta kalmamalı,
- Otururken ayağın altına yükseklik konulmalı,
- Yatmadan önce ılık duş almalı,
- Sol yana yatmalı,
- Varis var ise mutlaka varis çorabı kullanılmalı,
- Yüksek topuklu ayakkabı giymekten kaçınmalı,
- Aşırı kilo alınmamasına dikkat edilmeli.
Kramplar genelde lohusalık döneminde hafifler ve sonrasında da geçer. Kramp girdiği zaman ise baldır üzerine sıcak bir havlu koyup, bacağı yukarı kaldırmak ve ayak parmaklarını yukarı doğru germek rahatlatıcıdır.

ah ah, benim bebeğim çok şanssız çok beceriksiz bi annesi var, bayılıyorum siz gibi becerikli hatunlara :42:

canım hıc becerıkızım deyıp uzulme :)
benım kadar olmazasın
ama dut ıplık dıye bı ıplık buldum.dumduz oruyoun.battanıye yapıyorum ben kuzuma.hem de polar gıbı yumusacık oluyor.bızım gıbı anneler ıcın biçilmiş kaftan kolayca kendını becerıklı hıssedebılırsın

YAZ AYLARINDA HAMİLELİK

Hava sıcaklıklarının iyice artmasıyla birlikte , hamileler için de biraz daha sıkıntılıı günler başlamış olur. Hamilelik boyunca kan dolaşımı çarpıcı ölçülerde artar. Hormonlardaki değişimlerle ve kan akışındaki hızlanmalarla artan vücut iç sıcaklığına bir de havaların sıcaklığı eklenince sıkıntılar baş göstermeye başlar. Uygulanacak bir kaç basit yöntem ve küçük ayrıntılar bu sıkıntılı günlerle baş etmenizi sağlayabilir.

Temiz hava ve güneşten hamileler mutlaka faydalanmalıdır. Güneş ışığı alınmamasının D vitamini eksikliğine yol açacağını belirten uzmanlar, bunun da anne karnındaki bebeğin beyninin gelişimini etkileyebileceğini vurguluyorlar. Anne karnındaki bebeğin güneş ışığına her zaman ihtiyacı vardır ve az miktarda alınan güneş ışığı ilerdeki yaşlarda şizofreniye yol açabilir. Fakat hamileliğini yaz aylarında geçiren anne adaylarının önemsemeleri gereken bir çok nokta vardır. Bebek sağlığının anne karnında başladığı kesinlikle unutulmamalıdır. Aşırı sıcağa maruz kalan hamilelerin bebeklerinde çeşitli sakatlıklara kadar varan problemler ortaya çıkabilir. Bu nedenle anne adayları kendilerinin ve bebeklerinin sağlığı için aşırı sıcaklarda son derece dikkatli olmalıdırlar.

Hamilelerin sıvı tüketimi, sıcaklığın da artmasıyla birlikte daha da artırılmalıdır. Kan hacmindeki artış ve rahimdeki bebeği korumak için üretilen amniyon sıvısı yüzünden daha çok sıvıya ihtiyaç duyulur. Vücudun sussuz kalması rahimde kasılmalara dolayısıyla erken doğuma neden olabilir. Gerekli olan sıvı ihtiyacı karşılanmaz ise gebelikte daha sık olarak görülen idrar yolu enfeksiyonları, kabızlık, hemoroid gibi pek çok durumla karşılaşma riski artar.Özellikle, hergün bol bol su içilmeli ve gün içinde aşırı olmamak kaydıyla meyve suları ile sıvı desteği artırılmalıdır. Buzlu, nane ve limon aromalı içecekler serinletici bir alternatif oluşturabilir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise, vücutda sıvı kaybına yol açan kahve, çay ve kola gibi kafein içeren içeceklerden uzak durulmasıdır. İçerdiği tuzlar nedeniyle vücutda şişliliği arttırdığı için gazlı soda türü içecekleri de sıkça tüketmemekte fayda vardır. Önerilen günde en az 8 ila 10 bardak su içilmesidir.

Güneş ışınlarınlarına maruz kalmamak için, mümkün olduğunca 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaya özen gösterilmelidir. Güneş ışınlarının daha dik ve etkili olduğu bu saatler arasında dışarı çıkmak mecburiyetinde kalındığında ise mutlaka güneş koruyuculuğu yüksek faktörlü kremler cilde sürülmeli, şapka takılmalıdır. Yürürken gölgelik yerler tercih edilmeli, giysiler açık renkli kumaştan ve ince pamuklu bir yapıda olmalıdır. Sık sık mola verilmeli ve sıvı tüketilmelidir. Hamileler sabah veya akşamüstü yürüyüşleri ile yazın keyfini çıkarmalıdırlar.

Hamilelik döneminde hormonların da etkisiyle güneş yanığı ve güneş lekelerine çok sık rastlanır. Bu dönemde cilt kolayca bronzlaşmaya ve lekelenmeye eğilimlidir.Özellikle halk arasında "hamilelik maskesi" olarak adlandırılan yüzdeki kahverengi lekelerin oluşumunda güneş ışınları etkili olur. Güneşe çıkmadan yarım saat önce uygun UVA ve UVB koruyucu içeren güneş kremi vücuda uygulanmalıdır.

Hamileliğin son aylarında nadir de olsa, ellerde ve özellikle ayaklarda şişme görülmektedir. Hava sıcaklığındaki ve nem oranındaki artış vücutdaki şişmeyi artırmaktadır. Uzun süre ayakta kalmak, uzun süre oturmak ve uygun olmayan ayakkabılar giymek bu şişmeyi olumsuz etkiler. Hamilelik dönemi boyunca özellikle sıcak havalarda bacaklardaki kan dolaşımını sağlamak amacıyla ayakları yükseğe kaldırmak, ayaklara ve bacaklara masaj uygulamak, ayak banyosu yapmak tavsiye edilebilir. Bu uygulamalar bacak ve ayak bileklerindeki şişliklerin inmesine yardımcı olmaktadır.

Yaz dönemi boyunca, hamilelik döneminde yapılabilecek sporların en uygunu yürüyüştür, ikincisi ise yüzmektir. Yüzme, yine uygun olan saatlerde girildiği ve uzun süre kalınmadığı sürece, yaz sıcaklarında hem anne hem de bebek için en uygun spordur. Yüzme esnasında alınan oksijen miktarı arttığı için dolayısıyla bebeğe giden oksijen miktarında da artış söz konusu olur. Bir başka avantajı ise hamile kadınların kendilerini ağırlıksız hissetmesidir. Yüzme varis ve bacaklarda şişme riskini azaltırken bebeğin beslenmesine de yardımcı olur. Annenin kaslarını güçlendirir ve sırt ağrılarını önler, böylece hem sıcaklığın hem de hamileliğin getirdiği ekstra yükü daha kolay taşımasını sağlar. Denizde yüzmeden önce krem sürülmesi ve şapka takılması faydalı olmaktadır. Sıcaklarda yoğun egzersizler yapmak son derece sakıncalı olduğundan, hamileliği zorlayacak hareketlerden uzak durulmalıdır. Ayrıca denize veya havuza girerken dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi de suyun temizliğinden emin olmaktır. Temiz olmayan sular genel olarak enfeksiyonlara neden olabilir.

İş yerinde sıcaklarla baş edebilmek için, el ve ayak bilekleri su ile nemlendirilebilir. Çalışırken ara ara dolaşıp kan dolaşımı sağlanmalıdır. Temiz hava almak ve sıvı tüketmek oldukça rahatlatır. Açık ayakkabılar, pamuklu ve dar olmayan giyecekler ile sıcağın sıkıntısı biraz daha hafifletilebilir. Sıcaklar ile birlikte özellikle son aylara yaklaşılmışsa baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, yorgunluk ve halsizlik de kendini gösterebilir. Bu durumda hemen yine sıvı alınmalı, ayakta kalınmamalı hatta uygun bir yere uzanmalı ve kan şekerinin düşmüş olabileceği düşünülerek bir şeyler atıştırılmalıdır.

Yaz sıcağında serinlemek amacıyla sürekli tüketilen dondurma, süt ve ayran gibi ürünler alınırken dikkat edilmeli ve dışarıda sıcağa maruz kalmış ürünler satın alınmamalıdır. Bozulmuş besinleri tüketmek hem anne hem de bebek açısından oldukça sakıncalıdır. Ürünlerin açık olarak satılmadığı ve emin olunan yerlerden alışveriş yapmak son derece önemlidir. Ayrıca, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeye önem verilmeli, ağır yiyecekler yerine az yağlı yiyecekler tercih edilmelidir. Pişirme yöntemi olarak kızartma tercih edilmemelidir. Mevsim sebze ve meyvelerinden hazırlanacak salatalar iyi yıkandığı sürece en uygun yiyeceklerdir.

Hormonal değişimlerin yaşanması ve sıcak havaların da artması ile vajina ve rektum da halk arasında "pamukçuk" denilen bazı bakteriler kaşıntı ve yanmaya sebebiyet verebilir. Bu nedenle denizden ya da havuzdan sonra ıslak kalınmamalı, terledikçe çamaşırlar değiştirilmelidir. Sentetik ve dar giyeceklerden kaçınılmalı ve doktorun tavsiye ettiği ilaçlar ve temizlik maddeleri kullanılmalıdır.

Magnezyum Hangi Besinlerde Bulunur

-Maden suları
-elma
-kayısı
-avokado
-muz
-pekmez-tahin
-bezelye
-esmer pirinç
-süt ürünleri
-balık
-incir
-sarımsak
-greyfurt
-yeşil yapraklı sebzeler
-limon
-et
-ceviz
-karabiber
-maydanoz
-şeftali
-nane
-somon balığı
-deniz tuzu
-susam tohumu
-soya fasulyesi

selam kızlar öldüm yorgunluktan ama hala bir sürü iş var yaptıklarımsa sadece 2 çeşit yemek koydum pişiyor evi süpürdüm beyazları attım yıkandı asılacak beni bekliyor kızımı yıkadım şimdi çorbasını içirip uyutucam sonra evi silicem toz tuvaletler banyo pofff çok iş varrr halim yooooooook

Bebek Eşyaları

Bebeğinizin çamaşırlarını sanki yaz aylarında doğacakmış gibi hazırlayınız. İlk zamanlar bebek, akşam ve sabah arasında ki en ufak ısı değişimlerinden etkilenecek kadar hassatır. Bebeğinizin nazik vücudunu, çok yumuşak kumaşlar ve ve kollarının altında dikiş katı olmayan giysilerle giydiriniz. Bazı bebeklerin sentetik giysilere karşı alerjileri vardır.Buna dikkat edilmelidir. Alınacak giysilerin yıkanabilir olmalarına özen gösterilmelidir.

1. DÖNEM 2.DÖNEM
(İLK ÜÇ AY) (3-6 AY)

Göbek bağı 4 ----
Patik 4 5
Naylon kilot 2 2
Başlık 2 1
Eldiven 2 1
Kare bez 20 ----
Ara bezi 12 ----
Kilot şeklinde bez 6 ----
Yünlü veya
Pamuklu kundak 3 -----
Pijama 1 4
Tulum 2 4
Zıbın 3 4
Yelek 3 4
Önlük 3 4
Yün hırka 8 2
Banyo havlusu 1 1

Kızlar ben sütyen konusunda sıkıntı yaşıyorum,eski sütyenlerim artık dar geliyor,hafta sonu bi kaç yerde baktım ama hep silikonlu balenli sütyenler onlarla rahat edemiyorum ve büyüdüğü için onlar daha da iri gösteriyor.Sıcak havalarda hele hiç çekilmiyor sütyen.Siz ne tür sütyenler kullanıyorsunuz ,rahat edebileceğimiz ve iri göstermeyen sütyen önerileriniz var mı?

Hamilelikte Çatı Muayenesi Nedir? Neden Yapılmalıdır ?

34 ve 38. haftalar arasında doktorlar genelde ilk gebeliğini yaşayanlarda bir çatı muayenesi yapmayı tercih ederler.Bu bir vajinal muayenedir.Bu muayenede doktor dış genital bölgenin özelliklerini ve kemik çatının özelliklerine bakarak, bebeğin iriliği ve duruş şekline bakıp karşılaştırarak size doğum şekli konusunda bilgi verir.Eğer bebek iriyse ve çatıda darlık varsa sizin için normal doğum zor olabilir.Bu yüzden sezaryenle doğum tavsiye edilir.Eğer doktorunuz böyle bir öneride bulunmuşsa buna uymanız çok önemlidir.Çünkü bu önerinin amacı sizi gereksiz yere doğum sancısı çekmekten kurtarmaktır.Diyelimki bu öneriyi kabul etmediniz.Normal doğum yapma şansınız yine vardır ama yarıda kesilme şansı ve normal doğum başlamışken gereksiz yere sancı çektikten sonra sezeryana dönme olasılığı yüksek olduğu için bu çatı muayenesi sırasında size verilen bilgiyi ve öneriyi dikkate almalısınız.

Kızlar ya ne gusel yazmıssınız ama kafama takılan bısı var ben hıc ılac kullanamyrum ne vıtamın nede kan ılacları hepsı alerjı yaptgı ıın kullanamadm acaba bebısıme zararı olurmu ya

Uyku Sırasında Kramp Sorunu Yaşayan Hamileler

Geceleri birçok anne adayı kramp sorunu yaşamaktadır. Bunun önlemlerinin daha önceden alınması gerekmektedir. Genellikle magnezyum eksikliğine bağlı olarak görülmektedir.
Yeterli magnezyum alınmasına rağmen bu kramplar devam eder ise magnezyum desteğinin yanı sıra bol su tüketilmedir. Gebelik sürecince her durumda bol su tüketimi çok önemlidir.

Kramp girdiği anda özellikle gece uyku sırasındaki kramplarda kendisinin yapması zor olacağından, eşinin ayak tabanına masaj yapması rahatlamasına yardımcı olacaktır. Yanında yardım edecek kimse yoksa kendininde yapabileceği bir takım önlemler vardır. Düz yatar pozisyonda ayağını kendine doğru çekip, bir süre bu şekilde bekledikten sonra krampın geçmesini sağlayıp ardından masaj yapabilirsiniz.

Kızlar ben sütyen konusunda sıkıntı yaşıyorum,eski sütyenlerim artık dar geliyor,hafta sonu bi kaç yerde baktım ama hep silikonlu balenli sütyenler onlarla rahat edemiyorum ve büyüdüğü için onlar daha da iri gösteriyor.Sıcak havalarda hele hiç çekilmiyor sütyen.Siz ne tür sütyenler kullanıyorsunuz ,rahat edebileceğimiz ve iri göstermeyen sütyen önerileriniz var mı?

ben de yaşıyorum o sıkıntıyı. hamile sutyeni aldım bi beden buyuk, bana mısın demedi. ,bedeni ii ama cup ı dar geliyodu
1 liraya sutyene eklenen ilave parçalardan aldım da rahatladım

kızlar iki gündür benim midem ekşimeye başladı yine.sizdede varmı ekşime?

Hamilelikte Hazımsızlık

Hazımsızlık çoğu zaman, mide yanması olarak adlandırılmaktadır. Mideden başlayıp boğaza doğru yükseliyormuş gibi hissedilen bir yanma hissidir. Asit içerikli gıdaların midede sindirilmesinden sonra bu gıdaların yemek borusuna itilmesinden kaynaklanmaktadır. Aldığınız sıvılar da midede bir yer işgal ettiğinden, bunlar da probleme neden olabilirler.

Gebelikte vücutta oluşan bazı değişiklikler , hazımsızlığı arttırabilirler. Vücuttaki hormon düzeylerindeki değişmeler, sindirimi yavaşlatabilir ve normalde midedeki sindirilmiş gıdaların yemek borusuna kaçışını engelleyen kasların gevşemesine neden olabilir. Buna ek olarak büyüyen rahim, mideye baskı yapabilir.

Mide yanmasını hafifletmek için, aşağıdaki önerileri yapmaya çalışın:

Günde iki ya da üç büyük yemek öğünü yerine ,beş ya da altı küçük yemek öğünü yiyebilirsiniz. (1 Bardak sıvı , hacim olarak küçük bir öğün yemeğe eşit olabilir. Dolayısıyla yemeklerde çok miktarda sıvı almamalısınız.)
Gaz yapabilecek yağlı ve baharatlı gıdaları yememelisiniz.
Yatmadan önce bir şey yeyip ya da içmemelisiniz.
Yemekten sonra egzersize başlamadan önce iki saat bekleyiniz.
Asit gidericiler yardımcı olabilirler. Doktorunuzdan bu konuda bir öneri alabilirsiniz.

ben de yaşıyorum o sıkıntıyı. hamile sutyeni aldım bi beden buyuk, bana mısın demedi. ,bedeni ii ama cup ı dar geliyodu

Bi yorum yazan oldu sonunda ;) teşekkür ederim sütyene parça ilavesi mi hiç duymadım onu.Ben normalde de sütyen takmayı hiç sevmem eve gider gitmez çıkarır atarım üzerimden.Şimdi bi de büyüdü göğüslerim fenalık geliyor.Bu sporcu sütyenleri var mesela onlar da çok sarkık ve geniş gösteriyor.Bir çözüm bulamadım henüz :((

slm kızlar...

aylardır beklediğim havuzlu han alışverişimi cumartesi günü yaptım daha doğrusu yapamadım...
Çünkü hiç umduğum gibi şeyler bulamadım.Ayrıca hiçte beklediğim gibi ucuz değillerdi..pekde indirim yaptıkları söylenemez.
iki üç ufak tefek şey alıp çıktım..10 tl ya 3 tane patikli alt ve 10 tlya 3 tane body alabilirsiniz onlar gayet uygundu.

havuzluhanda sadece aziz bebe mağazasını beğendim ama oda bütçesi kısıtlı olanlar için biraz pahalı gelebilir.bütçenizde bir sıkıntı yoksa mutlaka oraya uğrayın derim...

bu arada bebek şekerlerine de baktım ama bana çok pahalı geldiler en ucuzları 1 tldan başlıyor 100 tane alacağınızı düşünün birde içine konulacak şekermiş çikolataymış
bayağı masraflı oluyor.evde kendimiz yapamazmıyız ya:(((:26:

Anne / Baba Olarak;

Bu yüce varlığa kavuşmamıza izin veren Yaradan’a hep şükredeceğimize; O’nu bildiğimiz ve elde edebildiğimiz en iyi olanaklarla yetiştireceğimize; ruhunu güzelliklerle süslemesine, bedeninin kıymetini bilmesine yardımcı olacağımıza; sevmeyi, ve sevgiyi öğreteceğimize; O’nu sayacağımıza ve O’na saygıyı anlatacağımıza mutlu anında da kederli anında da daima O’nun yanında olacağımıza, ancak “Emek Verdim” diyerek haksız beklentiler içine girmeyeceğimize; O’nun varlığı için ve hayat arkadaşlığı için, hep yanımızda olan eşimize beslediğimiz sevgi, saygı ve güveni her gün tazeleyeceğimize; gözümüzün nuru, evimizin neşesi, hayatımızın anlamı olan “Bebeğimizi” kendi arzularını gerçekleştirmesi yönünde destekleyeceğimize; ama kendi arzularımızı O’nda yaşatmaya çalışmayacağımıza, kendi çıkarlarından önce toplumsal değerleri ön planda tutmasını O’na öğreteceğimize, Anneliğin / Babalığın içimizde yeşerttiği, zenginlikleri, isteyen herkesle mutluluk duyarak paylaşacağımıza; ve O’nu yazıyla, kışıyla, gündüzüyle, gecesiyle, bütün varlılığımızla daima sevip koruyacağımıza söz veririz

sütyen sıkıntısı bende de var. balenli olmazsa da kötü duruyo işte.
sporcu sütyeni kullansam hem iyi durmaz hem de sarkar, çok büyüdüler çünkü nereye sığdıracağımı şaşırıyorum.
göbekten çok göğüsler kıyafetlere sığmıyo şu aralar.
netten baktım hamile için modellere iyi durmaz gibi geldi:26:

hamile sütyeni dediğin ne tam olarak? ilave parça ne? çok mağdurum aydınlat beni:1:

Back
X