• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

maalesef öyle yaa birazdabüyüklük bizde kalsın kendi kendime diyorumki eeen fazla annemle babam 3 ay surat yapar sonra bi veririm oğlumu dedesinin eline hadi surat yapsında görelim hehe:)
.
:)))))bencedee hehee verirsin ellerineeee bak sesleri çıkıyormu görürüz ozaman,damadı için birsürü fedakalrıklar yapmış el oğlu bir yerdee ona bile nekadar güzel sıcak davrnamışlar kollamışlar ki bu miink kendi kanlarından canlarındannn
herşey çok farklı olur içini ferah tutu sen

tatlım bana vitamin çok kilo aldırdı acayip iştahımı açtı ben ara verdim ya vitamine... bu arada folik asit alıyo musunuz hala???

şimdi doktordan geldim. kuzumu gördüm. herşeyiyle çok sağlıklı normalmiş çok şükür.
veeeee doktorun kesin demediği, olabailir dediği erkek bebeğim değil kızmımmış:))))))))))))

benimde kızım oluyooooo... kendimi bilerek erkeğe alıştırmıştım. kız çıkarsa herhalukarda havalara uçacağımı biliyodum. ama kıza alıştırp erkek çıkarsa adapte olmam zor olurdu die...artık o çok beğendiğim kız kıyafetlerinden alıp küçük prensesimli hayaller kurabilirim.
suksuk bana doktor ilk erkek dediği için erkek yazdırmıştım ben. onu değiştirirsen çok sewinirim.

maşallahhhh canım bebişine,
hadi hayırlı olsunn sağlıklı sıhatli olsunnnn inş.

Mrb bayanlar derın nefes ala ala yazıoyrum bunları sakınlesmeye calısıyorumm

haftasonu kuranım var evımde bende kayınvalıdemı eltısını gorumcesını cagrdım uzakta oturylr yarn aksm gelıcek bızde kalıcklr haftasonu gec kalırlar dıe neyse benm kayınvalıdem gıtmıs benım evımn oldugu tarftakı butun akrabalrını cagrmıs kurana benı arıyor onlara soledım ama sanada danısıyım dedım zaten cgrmıssın neyını danısıosun zaten cok kalabalık olucaktı ıı yapmıssn anne dedım bu vesıleyle onlarda cıkmıs olur aradan hem evı hem benı gormus olurlar ama cok sınırlendım yaa ben senı cagırıyrm sen etraftakılerı ey allahım sabır sabır:47::47::47:

slm arkadaşlar,, vitamin ve demir haplarınızı tok mu alıyorsunuz aç mı? doktorum aç al dedi bana sonra yemek ye,,hep öğleden sonra hafif açken alıyordum pek aç kalmıyorum çünkü :1: :1: ,,bu sabah aç karna bi vitamin bi demir hapı bi de balık vitamini aldım yarım saate kalmadı mide bulantısı ile kusma yaşadım ,, var mı bi bilginiz fikriniz,,,teşekkürler şimdiden cvp yazanlara,,,

bentok alıyorummm dr öyle söyledii şimdiye kadarda bulantım olmadı hiç.

kızlar aranızda kan ölçümlerinde kansızlık çıkmadığı halde doktoru demir hapı veren var mı?verdiyse kaçıncı haftadan itibaren verdi?demir çocuk gelişiminde önemli.

bende kannsızlık yok tüm değerlerim çok iyi ama dr doğum sırasındaaaa başkasının kanına ihtiyaç duymayalım bir terslik olmasın o yüzden kan haplarınızı alın mutlka dedi.

selam kızlar nette gezinirken bazı bilgiler okudum..bir çoğumuzun bildiği şeylerdir gerçi ama ben yinede eklemek isterim... :3: :49:

-Demir ihtiyacı günlük ortalama 30gr. dır. Dördüncü aydan sonra demir eklemesi yapılmalıdır.
-Gebelerin kalsiyum ihtiyacı gebe olmayan kadınların ihtiyacının iki katı kadardır. Bu ihtiyaç 1200mg/gündür. En iyi kalsiyum ihtiyacı süt ve süt ürünlerinden karşılanabilir.Ancak alınan besinlerle kalsiyum, yeterli gelmeyeceği için dışardan takviye edilmelidir.
-Dördüncü aydan sonra çok gerekli görüldüğü taktirde kontrollü biçimde dışardan vitamin desteği yapılabilir.
-Günde 3 dilim ekmeği aşmayın. Pilav, makarna gibi gıdaları 2-3 kaşıktan fazla tüketmeyin.
-Kızartmanın her türlüsünden kaçının.
-Konserve, tatlandırıcı ve hazır gıdaları tercih etmeyin.
-Turşu gibi aşırı tuzlu gıdalardan da kaçının
-Öğünleriniz sık ve az az porsiyonlar halinde olmalıdır.
-Yediğiniz gıdalarda “çeşitliliğe” önem verin.
-Aşırı yağlı, tatlı, baharatlı ve kalorili gıdalar yerine protein ve karbonhidrattan zengin, yağ oranı düşük besin öğelerine yönelin.
-Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız.

$002.webp$003.webp

arkadaşlar oğluşumun beşiğiyle mevlüt şekerlerini ekledim inşallah becerebilmişimdir istanbuldan aldık kargoyla bize gönderecekler inşallah beğenirsiniz.

Mrb bayanlar derın nefes ala ala yazıoyrum bunları sakınlesmeye calısıyorumm

haftasonu kuranım var evımde bende kayınvalıdemı eltısını gorumcesını cagrdım uzakta oturylr yarn aksm gelıcek bızde kalıcklr haftasonu gec kalırlar dıe neyse benm kayınvalıdem gıtmıs benım evımn oldugu tarftakı butun akrabalrını cagrmıs kurana benı arıyor onlara soledım ama sanada danısıyım dedım zaten cgrmıssın neyını danısıosun zaten cok kalabalık olucaktı ıı yapmıssn anne dedım bu vesıleyle onlarda cıkmıs olur aradan hem evı hem benı gormus olurlar ama cok sınırlendım yaa ben senı cagırıyrm sen etraftakılerı ey allahım sabır sabır:47::47::47:

hayatım hata yapmışssınn keşkee içinden geçenleri önce söyleseydinn, ama artık çağırmışssınız diyip devamını getirseydin bkadar sıkılmazdın.
Artık olan olmuş kuzu boşver deyip geççç

selam kızlar nette gezinirken bazı bilgiler okudum..bir çoğumuzun bildiği şeylerdir gerçi ama ben yinede eklemek isterim... :3: :49:

-demir ihtiyacı günlük ortalama 30gr. Dır. Dördüncü aydan sonra demir eklemesi yapılmalıdır.
-gebelerin kalsiyum ihtiyacı gebe olmayan kadınların ihtiyacının iki katı kadardır. Bu ihtiyaç 1200mg/gündür. En iyi kalsiyum ihtiyacı süt ve süt ürünlerinden karşılanabilir.ancak alınan besinlerle kalsiyum, yeterli gelmeyeceği için dışardan takviye edilmelidir.
-dördüncü aydan sonra çok gerekli görüldüğü taktirde kontrollü biçimde dışardan vitamin desteği yapılabilir.
-günde 3 dilim ekmeği aşmayın. Pilav, makarna gibi gıdaları 2-3 kaşıktan fazla tüketmeyin.
-kızartmanın her türlüsünden kaçının.
-konserve, tatlandırıcı ve hazır gıdaları tercih etmeyin.
-turşu gibi aşırı tuzlu gıdalardan da kaçının
-öğünleriniz sık ve az az porsiyonlar halinde olmalıdır.
-yediğiniz gıdalarda “çeşitliliğe” önem verin.
-aşırı yağlı, tatlı, baharatlı ve kalorili gıdalar yerine protein ve karbonhidrattan zengin, yağ oranı düşük besin öğelerine yönelin.
-yemeklerde iyotlu tuz kullanınız.
ben ılaclarımı kullanamayrum :(((doktorda ıgneyle takvıye yapcaz sana dedı yoksa dogumda cok zorlnrsndedı korkuttu benı yaa

-Demir ihtiyacı günlük ortalama 30gr. dır. Dördüncü aydan sonra demir eklemesi yapılmalıdır.
-Gebelerin kalsiyum ihtiyacı gebe olmayan kadınların ihtiyacının iki katı kadardır. Bu ihtiyaç 1200mg/gündür. En iyi kalsiyum ihtiyacı süt ve süt ürünlerinden karşılanabilir.Ancak alınan besinlerle kalsiyum, yeterli gelmeyeceği için dışardan takviye edilmelidir.
-Dördüncü aydan sonra çok gerekli görüldüğü taktirde kontrollü biçimde dışardan vitamin desteği yapılabilir.
-Günde 3 dilim ekmeği aşmayın. Pilav, makarna gibi gıdaları 2-3 kaşıktan fazla tüketmeyin.
-Kızartmanın her türlüsünden kaçının.
-Konserve, tatlandırıcı ve hazır gıdaları tercih etmeyin.
-Turşu gibi aşırı tuzlu gıdalardan da kaçının
-Öğünleriniz sık ve az az porsiyonlar halinde olmalıdır.
-Yediğiniz gıdalarda “çeşitliliğe” önem verin.
-Aşırı yağlı, tatlı, baharatlı ve kalorili gıdalar yerine protein ve karbonhidrattan zengin, yağ oranı düşük besin öğelerine yönelin.
-Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız.
paylaşım için teşekkürlerr cnaım gayet yararlı bilgilerrr
darısıda uygulamaya:D

bego748, sennr, pamukb, Nnarin123, kibele13, majika, suksuk, panikduygu, mathelda, turkuazsuay+, sabrii11, Lynne
selam kızlarrr yine ben geldimmm
ay ne çok kaynamtışssınız geçmiş yapmaktan hızınıza yetişemiyorum:)

hızlıyımm anacım bızz :52::52:

suksukcum şimdi ben sadece göbeğimi çekip koyamam iştey,m:D ama dün çektiğim boydan bir foto koyabilirim:D

hadı koy artıkın ayoll :)) koyamadınn gettıı :32::32::32::32:

Eki Görüntüle 412072 Eki Görüntüle 412073

arkadaşlar oğluşumun beşiğiyle mevlüt şekerlerini ekledim inşallah becerebilmişimdir istanbuldan aldık kargoyla bize gönderecekler inşallah beğenirsiniz.
cokguseller cnmmm gulegule kullanın ınss ıı gunlerde :)):nazar::nazar::nazar:benımde bu besıkler hosuma gıdıodu cnm da 5 _6 ay kullanıldıgı duyunca vazgectım

Son düzenleme:

çok guzeller cnm gule gule kullan besık cok hosuma gttı ama ıste cok kullanlmıo galıba hyrlısıolsn bebısine
hayatım hata yapmışssınn keşkee içinden geçenleri önce söyleseydinn, ama artık çağırmışssınız diyip devamını getirseydin bkadar sıkılmazdın.
Artık olan olmuş kuzu boşver deyip geççç

YA BUYUGUM KIRMIYIM DEDIM AMA AMNN BENIM SU HUYUM VARYA KIMSE KIRILMASN DIE SUSYRM AMA OLAN BANA OLUO

Son düzenleme:

güle güle kulllanın. benim tek olsaydı o süslü süepetlere çok hevesim vardı, alacaktım ama şimdi alamıyorum :)
aa o yelkenli şekeri ben de beğenmiştim. içine iki bebek koydururuz filan demiştik hatta :)

sonra netten de naktım denizci şekerlerine, nettekiler pahalı ama bol çeşitli
eminönündekiler uygun ama az çeşitli

Son düzenleme:

ay ay güle güle kullansın annesi beşiğini annesi, hayırlı olsun.
Bneim oğlişimin beşiğiyle aynııı 1 ay önce almıştık bizdeeeeee:) saraylı beşik hehee huzur içinde mışıl mışıl uyusunlar inş.
kargo geldikten sonra açıp kurun canım, eksik parça vamrı yokmu iistersiniz vidaların poşetleri delinmiş birkaçtane eksikti istedik fabrikadan tam takım gönderdiler aklınızda olsun.
Tekrar kaldırırsınız.

Son düzenleme:
şimdi doktordan geldim. kuzumu gördüm. herşeyiyle çok sağlıklı normalmiş çok şükür.
veeeee doktorun kesin demediği, olabailir dediği erkek bebeğim değil kızmımmış:))))))))))))

benimde kızım oluyooooo... kendimi bilerek erkeğe alıştırmıştım. kız çıkarsa herhalukarda havalara uçacağımı biliyodum. ama kıza alıştırp erkek çıkarsa adapte olmam zor olurdu die...artık o çok beğendiğim kız kıyafetlerinden alıp küçük prensesimli hayaller kurabilirim.
suksuk bana doktor ilk erkek dediği için erkek yazdırmıştım ben. onu değiştirirsen çok sewinirim.

:) hayde gözün aydın olsun madem :)) sağlıkla gelsin kuzun

herkese merhabaa:3:
kıyafetler çok şirin birkaç tanesini ekledim örücem inşallah

bu arada ben pek giremiyorum hamilelik ağır geçiyor
ağrı kesicilerle ayakta duruyorum
yattığım yerden tel.den takip ediyorum ama msj yazamıyorum :50:

Back
X