2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

Vallaa saat 1 e kadar aç kaldım allahtan beni ayrı bir odaya aldılar yatırdılar internet müzik eşimde sağolsun oyaladı beni ama çok acıkıyor insan
ooh yarasın mınıgee annesıı afıyet olsun canımm bende cok acıkıyorum sormaa :))
evet evetttt:))))):nazar::nazar::nazar::nazar:

canım uzun süre aç kalmıyorsunki 1 saattt okadar dayanırısn merak etme:)))
zaten minik glikozu içtimiii başlar oynaşmaya:)
ınss canım yaaa .. ac ddayanamam dıe korkuyorum cunkıı acıkınca ıcımm gurulduyo resmenn .. benım kızımm azcık oynak olcak sanırım annesı gıbımmm hıc durmuoo bebegımm:1::1::1::1:
kızlar kahvaltı - öğle yemeği arası, öğle yemeği - akşam yemeği arası beni tok tutacak ama kilo da aldırmayacak bşeyler yemek istiyorum.çok acıkıyorum.hatta kahvaltıyı yapıyorum işe geliyorum acıkıyorum.iş yerim 10 dk bu arada:53: öğle de aynı. yemek yiyorum yarım saat sonra açım:50:
meyve falan kesmiyor ama beni:50: çözüm üreten var mı??
hyrr cozum bulan varsa banada solesın bır arkadasımız nesfıt onermıss ya ben ondan yıyınce daha cok acıkıyorumm benım zıllı kızım sanırım ne yesemm kendıne alıoo ayıp ama annesını dusunmuoo:1::1::1::1::1:
2 gün önce özeldeki doktorum 24 haftalıksın dedi 840 gr mış bebişimde. sizce de fazla değil mi 24 haftalık için? acaba ben satı mı mı karşıtıryorum diye kendimden şüphe eder oldum :(
yoo cnm fazla deıl bencee benımkı 22 haftalıkken 55o grdı..bende merak edıyorum nekadar olduk dr gıtmeyede daha var..
ayy kızlar canınız istemesin bende bir karpuz yiyorum abartısız bir oturmaya 3 4 kilosu bitiyorr sonrada lavaboya tasın dur tabii karpuz kilo aldırır mı acabaaa kii
aynen bende cok yıyorumm hep wcdeyım fenalk gelıo bazenn bu ay su faturası cok gelıcek :52::52::52::52::52:
Selam kizlar nasilsiniz?bebisler naasil:)aksama caya misafirim var ne yapsam karar veremedim onerisi olan varmi?
kısır ve brownı kek en basıtınden cnmm mercımek koftesıde olabılırr ..bayılırımm ..:56::56::56::56::56:
herkese merhaba
cumartesi bebişi görmeye gittim benim sıpa hala ters duruyor 33 den sonra dönmezse sezaryeni düşünebilirz dedi doktorum inş.döner.700 gr olmuş bir elini başının altına koymuş uzanıyordu eşime söyledim ters duruyo bebek diye haklı çocuk baş aşağı o kadar zaman durulur mu diye dalga gecti:27:
masallhhh kuzucuk buyumusss.. son haftalarda belkı duselır cnmm daha var hayırlısı ınss..
Bu ara benimde iştahım açıldı yanımda koca bir çanta yemek getirdim işe bir dilim börek,bir porsiyon salata,az yağla pişirdiğim türlü ve bir dilim dünden yaptığım pasta :56:hıı birde yarım kilo kadar erik.
doğrusu bebekten önce daha fazla yiyiyordum 57 den yukarı çıkmamıştım ama şimdi tartıda 61,50 yi görmek acayip bir duygu ekmek yemesem bunu da almıcam herhalde ama takmıyorum kilo işini biliyorum ki oğlum beni bir deri bir kemik bırakır:ssz:
verırızz cnmyaa cocuga bakarkenn hepsı gıdıverır bende takmıyorumm artıkk 6 kg toplamdaa.. kızım saglıklı olsunda umrumda deıl fil gıbıde olsaa razıyımm bebegımmm ıcınn:16::16::16::16::16::16:
2. düzey ultrasona ( ayrıntılıya) gitmeyen var mı??
sanıırm yok cnm yada cok az vardır cogumuzz yaptırdık sen yaptırmamısmıydın ?:40:
Kızlar Merhaba,

Hafta sonu bebeğimiz için alışveriş yaptık.10'lu Hastane çıkışı,5'li hastane çıkışı battaniye tulum filan aldık.Ama hastane çıkışı dışındaki kıyafetlerini 3-6 ay aldık sonra bir arkadaşım yetmeyeceğini söyledi.0-3 ay için 10'lu ve 5'li hastane çıkışları dışında başka neler almalıyım?

cnm bende soledıklerınde aldımm .ayrıca 0-3 ay arası alt ust takımlardan al ıstersen.. bıde ben tek alt pantolonda aldımm ustten cok alt lazım oluomus ..bıde bol bol cıtcıtlı bodyy benımm ılk 3 ay ıcınn 9 tane var dıgerlerı 3-6- 6-9 ay arasıda aldım .

herkese selam.bende önümüzdeki hafta başlayacağım inşallah alışverişe.dün biraz bakıyım dedim eşimle dışarı çıktık.hamileyken ve hava sıcakken gerçekten çok zor alışveriş yapmak kızlar erkenden yapanlar akıllılık etti.benim gibi bu dönemlere bırakanlar ise neyapacağız bilmiyorum.allah yardımcımız olsun.

sanıırm yok cnm yada cok az vardır cogumuzz yaptırdık sen yaptırmamısmıydın ?:40:

cnm ben yaptırmadım. geçen hafta perşembe doktora gittim. yaptırabilirsin dedi ama geçmi kaldım anlamadım açıkçası?
bir de ne kadar gerekli olduğunu merak ediyorum:44::44:

selam kızlar pek kötü bir haftasonu geçirdim hatırlamak bile istemiyorum neyseee tecrübeli ve samimi arkadaşlarımdan gelen önerileri yazayım bana bol bol tavsiye veriyorlar sizede yardımcı olur belkii. bebek deterjanı genelde dalan roxy al dediler aldım mis gibi kokusu çok sevdim, bebek pişik kremi için desitin adlı kremden başkasına bakma dediler bende ondan alacağım, bebek bezi içinse bimde satılan jenny willy bebek bezini çoook methettiler ama hastaneye giderken 1 peket huggies al sonra öbürüne geçersin dediler... ben kulağıma küpe yaptım umarım sizinde işinize yarar..

cnm ben yaptrmdm zaten yaptıramıcam da doktor organlarına baktı normal dedı ama yınede ıstyrz dedı ama suan durumum hıc musaıt degıl cok para ıstylr oyuzden yaptıramıcam

doktorum bakırköyde bir yer tavsiye etti bana. 180 liraya çekiyorlar. açıkçası ben ne kadar gerekli olduğunu anlayamadım??

geç mi kaldık cnm hangi haftalar arasında yapılıyor ki bu??

selam hamişdaşlar:))
2.düzey ultrasonla ilgili ben de çok düşündüm doktorum bebekte bir sorun yok ama herkese tavsiye ediyorum dedi her hastanede 2. düzey ultrason yokmuş benim gittiğim hastene özel ama orda da yoktu doktorum beni bir prof. a yönlendirdi herkes yapmıyormuş zaten ya radyologlar ki ben pek güvenemedim ya da perinataloji uzmanları yapıyor.Cuma günü gittim ben de 23+3 ken gittim geç falan demedi doktor.Sanırım 20 25 dak. bakmıştır.Çok içimrahatladı herşeyine bakıyorlar bebeğin ve senin ben çok memnun kaldım.Tavsiye ediyorum şükğr birşey çıkmadı.
Aynı gün sabahtan şeker yüklemem de vardı 50 lik şeker sınırda çıkında 100lük yapıldı içine limon sıkıp verdiler fena değildi tabi 3 saat su bile içmedim ve kolum delik deşik oldu 4 kere kan verdim şükür onda da bişey çıkmadı.Allah ım bebeklerimizi sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin.İyi şeyler düşünelim iyi olsun ben buna çok inanırım.:49:

Merhaba anneler;

geçmişi pek okuyamıyorum ben,umarım herkes iyidir,bebişlerimiz de iyidir :34:

benim canım çok sıkkın malesef,ne güzel evi temizlmiştim,koltuk sildim halı sildim,canım çıktı,derken eve tekrar fare girdi :43: 5 gün sonra türkiyeye gidiyorum,eşim de hiç temizleme sadece yakalamaya bakalım türkiyeden dönüşte beraber temizleriz diyo,ben napiyim şimdi ya,e o evdeyken de temizlemek saçma olur gerçekten ama gelince 33 haftalık olcam üstelik ramazan olcak,nasıl temizliycem,daha kızımın hiçbi eşyası da yok,türkiyeden gelcek,onlar da hazırlancak :14:

cumartesi de doktora gittim,burda ultrasona doktor bakmıyo,ultrason odası var ultrasoncular bakıp rapor yazıp doktora gönderiyo,kadın baktı baktı beyninde bi anormallik var gibi geldi,gel diğer makinede bi daha bakalım dedi,sonra orda da baktı baktı işin içinden çıkamadı,diğer ultrasoncuyu çağırdı,beraber baktılar en sonunda normal olduğuna karar verdiler ama..

ben gidince eşim de burda kalcak,onu fareli evde yalnız bırakmak çok dokunuyo bana,ama bi yandan da bebeği düşünmek zorundayım,türkiyede doktora gitcem halletmem gereken bir sürü iş var,sonra dinlenip iyi beslenmem lazım..

bir derdim var a döndü ama öyle yazdım işte,hakkınızı helal edin :26:

2. düzey ultrasona ( ayrıntılıya) gitmeyen var mı??

Ben yaptırmıstim ama devlette doktorumda kabul etmedi. Bugün özelde tekrar yaptırıcam 23 haftalık oldu bugün bakalım bende merak ediyorm . 24. Haftaya kadar randevu alabilirsn al dedi sonra geç olur demişti.

doktorum bakırköyde bir yer tavsiye etti bana. 180 liraya çekiyorlar. Açıkçası ben ne kadar gerekli olduğunu anlayamadım??

herkesn terchı fıkrı ayrıdır ama bazen dusnyrm onceden ayrıntılımı varmıs artık bazı seylerı para tuzagı olrk dusunyrm ben tabı o ayrı bısı herseyı goruosun ayrı bı heves mutluluk ama bence cok cok gereklı bısı deıl allh gstrmsn ama bı sorun olsa yapablck bıseyn varmı yok rabbmden geldı dıyck bıseymz olmaz rabbm hepmızıe saglıkla kucagımza almyı nasıp etsn meleklrmzı ıns.ama bazı testlerı cok abartı buluyrm özellıkle fıyatları

Ben yaptırmıstim ama devlette doktorumda kabul etmedi. Bugün özelde tekrar yaptırıcam 23 haftalık oldu bugün bakalım bende merak ediyorm . 24. Haftaya kadar randevu alabilirsn al dedi sonra geç olur demişti.

evet ben de öyle biliyorum hatta 22. ve 23. hafta bebeğin organlarının gelişimi çok iyi olduğundan ve amniyon sıvısı da çok olduğundan daha iyi bakılıyormuş bu arada ben 200 tl verdim özel muayehaneye gittim.:54:

doktorum bakırköyde bir yer tavsiye etti bana. 180 liraya çekiyorlar. açıkçası ben ne kadar gerekli olduğunu anlayamadım??

Kızlar ayrıntılı usg 20. ve 24. haftalar arası yapılıyor. Farklı bir makineyle bakmıyorlar, siyahbeyaz usg ile bakıyorlar. Faydaları; 1- Ayrıntılı usg perinatoloji uzmanları tarafından bakılıyor, kadın doğum uzmanlığından sonra bu alanda ayrı bir eğitim almış kişiler, veya özellikle bu alanda uzmanlaşmış radyologlar tarafından.
2-bebeğinizin, tüm iskelet ve organ gelişimi didik didik ediliyor, retinadan, böbrek kanallarına kadar. Ha ne olacak bir sıkıntısı varsa ne yapılacak derseniz, takipte tutulacak, doğunca ona göre hastane ve çocuk hekimi hazırlıklı olacak, ama bazı kalp hastalıkları haricinde diğerleri için hiç bir müdahale yapılmayacak. Zaten en çok bakılan da kalp fonksiyonları oluyor. Bir de o kadar para verdiniz buraya kadar geldiniz diye, renkli usg den bir kaç fotosu yakalanıp anne babaya gösteriliyor. 3- Bunun yanında tabiki, eşi, suyu, kordon kan akışı gibi rutin şeylere de bakılıyor.

Her ne olursa olsun hem kadın doğumcunuzdan daha uzman, hemde farklı bir göz kontrol etmiş oluyor. Buna göre gitmemekte tercihinizi tabiki. Sonuçta dediğim gibi bir sıkıntısı varsa biliniyor, ama bazı kalp hastalıkları haricinde müdahalesi yapılmıyor.

Nette dereotlu poğaça tarifleri var çok güzel oluyo ben denedim,yanına da ıslak kek ya da kakaolu ıslak kurabiye yapabilirsin.2 çeşit yeter hamileyiz biz fazla yorma kendini

Sagol canim gul boregi,truff,etimek tatlisi,mercimek koftesi buzluktan sarma pisirdim.yeter bukdar.

evet ben de öyle biliyorum hatta 22. ve 23. hafta bebeğin organlarının gelişimi çok iyi olduğundan ve amniyon sıvısı da çok olduğundan daha iyi bakılıyormuş bu arada ben 200 tl verdim özel muayehaneye gittim.:54:

Çok merak ediyorum bugün görmek için sabırsızlanıyorum. Bende 125 vericem. Allah bebişlerimizi bize bağışların sağ salim

ben bu çarşamba yani 23+4 de tekrar gidicem..2 hafta önce gittiğimmde herşeyi normal görünüyodu ama bebek çok aşağıda durduğu için ayak açılarını kontrol edemediler bir de benim amniyo sıvım biraz az çıktı..onun için bidaha gidicem..ben 180 TL verdim akropol hast.ne gidiyorum..:32:

24. haftaya kadar yapılabiliyormuş evet:49:
herkesn terchı fıkrı ayrıdır ama bazen dusnyrm onceden ayrıntılımı varmıs artık bazı seylerı para tuzagı olrk dusunyrm ben tabı o ayrı bısı herseyı goruosun ayrı bı heves mutluluk ama bence cok cok gereklı bısı deıl allh gstrmsn ama bı sorun olsa yapablck bıseyn varmı yok rabbmden geldı dıyck bıseymz olmaz rabbm hepmızıe saglıkla kucagımza almyı nasıp etsn meleklrmzı ıns.ama bazı testlerı cok abartı buluyrm özellıkle fıyatları
işte ben de bunun için sormuştum. yani Allah korusun bir sorun varsa bile ne yapacağım ki:50:Rabbim sağsalim kucağımıza almayı nasip :16:etsin inşallah
Kızlar ayrıntılı usg 20. ve 24. haftalar arası yapılıyor. Farklı bir makineyle bakmıyorlar, siyahbeyaz usg ile bakıyorlar. Faydaları; 1- Ayrıntılı usg perinatoloji uzmanları tarafından bakılıyor, kadın doğum uzmanlığından sonra bu alanda ayrı bir eğitim almış kişiler, veya özellikle bu alanda uzmanlaşmış radyologlar tarafından.
2-bebeğinizin, tüm iskelet ve organ gelişimi didik didik ediliyor, retinadan, böbrek kanallarına kadar. Ha ne olacak bir sıkıntısı varsa ne yapılacak derseniz, takipte tutulacak, doğunca ona göre hastane ve çocuk hekimi hazırlıklı olacak, ama bazı kalp hastalıkları haricinde diğerleri için hiç bir müdahale yapılmayacak. Zaten en çok bakılan da kalp fonksiyonları oluyor. Bir de o kadar para verdiniz buraya kadar geldiniz diye, renkli usg den bir kaç fotosu yakalanıp anne babaya gösteriliyor. 3- Bunun yanında tabiki, eşi, suyu, kordon kan akışı gibi rutin şeylere de bakılıyor.

Her ne olursa olsun hem kadın doğumcunuzdan daha uzman, hemde farklı bir göz kontrol etmiş oluyor. Buna göre gitmemekte tercihinizi tabiki. Sonuçta dediğim gibi bir sıkıntısı varsa biliniyor, ama bazı kalp hastalıkları haricinde müdahalesi yapılmıyor.

teşekkürler cnm bilgiler için:16: peki doğduktan sonra Allah korusun ama bir kalp rahatsızlığı varsa hemen anlaşılmıyor mu? doğumdan sonra çocuk doktoru muayene ediyor diye biliyorum bebekleri:44:

Back
X