2012 Eylül Anneleri Paylaşım Alan

kızlar bezleri cok fazla depolamayın, çünkü en iyisini deneme yanılma yöntemiyle bulacakmısız..Keske elimizden hepsinden 2-3 tane numune olsa da ona göre karar versek...

evet ilk başta depolamamk en iyisiymiş, ben 1 paket 1 numara ve 2 numara alırım diye düşünüyorum şimdilik daha sonrasına bebek geldikten sonra bakarım..

Onlar olmazsa olmaz zaten..Heleki benim gibi hem annen hem kayınvaliden yanında olacaksa iksinin catısması cok yorucu olur emin ol..Herkes bi bilir kişi kesilir..Bir süre sonra rayına oturur hersey...Herkes bilir yerini:1:

dr tavsiye ettiyse alayım o zaman. Üzerinde 20 yıkama kullanılabilir diyordu, ben çok sık çamaşır yıkadığım için kısa sürede biteceğini düşünmüştüm.

bende çok sık yıkarım ama bebeişinkileri ayrı yıkayacağız o yüzden ancak birikit bide dr yıkadıktan sonra bir kez daha durula ki bebişi rahatsız etmesin dedi..

tabi işlere burun sokmaları dışında bide çatışmaları olacaktır.gelde çek çekebilirsen off offff.aslında ben onlara haber vermeden doğum yapsam şöyle bi hafta sonra haber versem die düüşünüyorum :1:gözünüz aydın bi oğlum oldu :nazar:

aile bireylerinin geleneksel yaklaşımlarına bir çare bulan varsa banada söylesin lütfen çünkü çok bunlamaya başladım şimdiden :47:

Kuzenimin bebeği oldugunda ilk bikac gün sütü cok az geldiği için bebek cok huzursuzdu..Kayınvalide sen tut bebek aç diye şekerli su ver 2 günlük bebeğe:53: sonra bi güzel sagdırtıp kuzenimin sütünü biberonla vermeye kalkmıs cocuga.Onun da ucu cok kücük bebek ugrasmasın diye delivermiş biberonun agzını..E bebek ugrasır mı bidaha memeyle..1 haftalıkken mama verilmeye baslandı.Hiç ememedi yavrum.Doktor cok kızdı ama olan olduktan sonra ne fayda:47:

Kuzenimin bebeği oldugunda ilk bikac gün sütü cok az geldiği için bebek cok huzursuzdu..Kayınvalide sen tut bebek aç diye şekerli su ver 2 günlük bebeğe:53: sonra bi güzel sagdırtıp kuzenimin sütünü biberonla vermeye kalkmıs cocuga.Onun da ucu cok kücük bebek ugrasmasın diye delivermiş biberonun agzını..E bebek ugrasır mı bidaha memeyle..1 haftalıkken mama verilmeye baslandı.Hiç ememedi yavrum.Doktor cok kızdı ama olan olduktan sonra ne fayda:47:

canım bunun gb daha neleeer neler vardır, rabbim bize güç kuvvet versin ki bebeklerimizin başında onlara göz kulak olalım :29: benim en korktuğum şey lohusa depresyonu...

gunaydiiiinnn... butun gece tatli cadi kizim asagi dogru calisti artik Allah ne verdiyse tekme kafa falan heralde uyuyamadim hic :18:

şekerli su neyse de bi keresinde pekmez vereni görmüştüm :20::20::20:(ilk altı ay sadece anne sütü):52:

tabi işlere burun sokmaları dışında bide çatışmaları olacaktır.gelde çek çekebilirsen off offff.aslında ben onlara haber vermeden doğum yapsam şöyle bi hafta sonra haber versem die düüşünüyorum :1:gözünüz aydın bi oğlum oldu :nazar:

ayyy aynı seyi bende düşünüyorummm sonradan haber wersem biraz kafa dinlesem sewgili kayınvalidem şimdiden deli ediyor beni yok tuzluycakmıs limonluycakmıs göbek bağına bişe yapacakmıs yazık benim kızımaa yaa

allahııııııııııım(nurhayatın tonundan bi allahım):1:kafayı yemiş bu insanlar.bnm korkularım o yönde değil orda değil burda kal.bebeğüi şu gün değil bugün yıkayalım.suratı asık gibiydi bebek biraz zayıfmıydı.nie bunu almadınız yada niye aldınız vs vs vs

ay yazık bebegee yaaa anne sutunden mahrum kaldı yavrucuk :((( 6 ay sadece anne sutu vermeyı dusunuyorumm eger sutumm olursa.. ama ondan sonra meme verme taraftarı deılım cevremde 2.5 yasında cocuklar meme emıoo hıc hos deıll :20::20::20::20:

ayyy aynı seyi bende düşünüyorummm sonradan haber wersem biraz kafa dinlesem sewgili kayınvalidem şimdiden deli ediyor beni yok tuzluycakmıs limonluycakmıs göbek bağına bişe yapacakmıs yazık benim kızımaa yaa

lımonla tuzlaaaa yıyıver onu annesı :1::1::1::1::1::1:allahım yaa cok komıkk :1::1:

Ben de insallah yalancı meme kullanmamayı düşünüyorum..Annem bizleri o şekilde büyütmüş..Ben vermek istesem bile müsade edeceğini sanmıyorum.İnanılmaz karşı yalancı memeye..Benim de plastik olan herseye bir antipatim var zaten.İnsallah emzik vermek zorunda kalmam..

Çocuklarda Emzik (Yalancı Meme) Kullanımı
Yalancı Emzik. Ağlayan çocuğu teselli etmek için yalancı emzik vermek doğru değildir. Çünkü çocuk belki yeterli gıda almıyor veya bir ağrısı vardır da ondan ağlıyordur. Yalancı emzik, sadece çocuğun hakiki ihtiyacının bir müddet gizli kalmasına yardım edebilir. Fakat bir çok çocuk, yalancı emziğe alıştığında onu bırakmak istemezler. Diğer taraftan, annenin özen göstermesine rağmen yalancı emziği her zaman temiz tutmak kolay değildir. Bu yüzden emzik, çocuğun ağzına mikrop sokan bir araç olabilir.

Yalancı emziğin kötü özellikleri yanında kısa bir süreliğine ve özenle kullanılmasında sakınca olmayan haller de vardır. Mesela daima parmağını emmek isteyen çocuğa emzik verilmesi kötü bir uygulama değildir. Çünkü ileride bu alışkanlığı unutturmak için emziği vermemek mümkün olabilir fakat parmağını emmeyi unutturmak çok daha zordur.

Ağzına verilmediği takdirde katiyen uyumayan veya huysuzluk eden asabi çocuklarda da emzik kullanılabilir. Fakat geceleri, çocuğun emziği ağzından düştükçe bağırıp annesini kaldıracak kadar işi ileriye götürmesine de müsaade edilmemelidir.

Yalancı emzik kullanıldığı takdirde unutulmaması gereken kurallar vardır. Her şeyden önce emziğin son derece temiz tutulmasına dikkat ediniz. Yere düşünce kaynatmadan tekrar çocuğun ağzına vermeyiniz. Bunun için temiz bir bezin içinde ikinci bir emziğin hazır bulundurulması faydalı olur. Çocuğun hava yutmaması için, lastik ucunun delik olmaması gerekir. Aynı zamanda, çocuğun yutmaması için de emziğin arka tablası dediğimiz koruyucu kısmı yeterli derecede büyük olmalıdır. Çocuğunuzu bu alışkanlığından en kısa sürede, en geç 1 yaşına kadar vazgeçirmelisiniz.

benim arkadasımın 3 ay önce bebeği oldu hastanede kayınvalidesi çayın içine ekmek doğrayıp werdii öle olunca büyüyünce herseyi yermişşş:):)

ben büyüklere güveniyorum, acemiliğimi onların tecrübeleriyle atlatmak var planımda ammaaaa..
:52::52::52::52::52: sabah sabah koptum ya.. bu nasıl cahilliktir.:))))

Ben de insallah yalancı meme kullanmamayı düşünüyorum..Annem bizleri o şekilde büyütmüş..Ben vermek istesem bile müsade edeceğini sanmıyorum.İnanılmaz karşı yalancı memeye..Benim de plastik olan herseye bir antipatim var zaten.İnsallah emzik vermek zorunda kalmam..

Çocuklarda Emzik (Yalancı Meme) Kullanımı
Yalancı Emzik. Ağlayan çocuğu teselli etmek için yalancı emzik vermek doğru değildir. Çünkü çocuk belki yeterli gıda almıyor veya bir ağrısı vardır da ondan ağlıyordur. Yalancı emzik, sadece çocuğun hakiki ihtiyacının bir müddet gizli kalmasına yardım edebilir. Fakat bir çok çocuk, yalancı emziğe alıştığında onu bırakmak istemezler. Diğer taraftan, annenin özen göstermesine rağmen yalancı emziği her zaman temiz tutmak kolay değildir. Bu yüzden emzik, çocuğun ağzına mikrop sokan bir araç olabilir.

Yalancı emziğin kötü özellikleri yanında kısa bir süreliğine ve özenle kullanılmasında sakınca olmayan haller de vardır. Mesela daima parmağını emmek isteyen çocuğa emzik verilmesi kötü bir uygulama değildir. Çünkü ileride bu alışkanlığı unutturmak için emziği vermemek mümkün olabilir fakat parmağını emmeyi unutturmak çok daha zordur.

Ağzına verilmediği takdirde katiyen uyumayan veya huysuzluk eden asabi çocuklarda da emzik kullanılabilir. Fakat geceleri, çocuğun emziği ağzından düştükçe bağırıp annesini kaldıracak kadar işi ileriye götürmesine de müsaade edilmemelidir.

Yalancı emzik kullanıldığı takdirde unutulmaması gereken kurallar vardır. Her şeyden önce emziğin son derece temiz tutulmasına dikkat ediniz. Yere düşünce kaynatmadan tekrar çocuğun ağzına vermeyiniz. Bunun için temiz bir bezin içinde ikinci bir emziğin hazır bulundurulması faydalı olur. Çocuğun hava yutmaması için, lastik ucunun delik olmaması gerekir. Aynı zamanda, çocuğun yutmaması için de emziğin arka tablası dediğimiz koruyucu kısmı yeterli derecede büyük olmalıdır. Çocuğunuzu bu alışkanlığından en kısa sürede, en geç 1 yaşına kadar vazgeçirmelisiniz.

insallah ben de emzik vermeyi dusunmuyorum, umarim becerebilirim. bir de uzun sure bu aliskanlik yenilmediginde cene-dis yapisini bozuyor emzik cok tanik oldum ust dislerin disa dogru oldugu cocuklara yakin cevremde emzikten dolayi...

ya kaynanalar neler yapmislar yahu.. cay ekmek-pekmez- sekerli su falan... oldu olacak yarim kokorec de ismarlasalarmis:53:

insallah sutum iyi olur da bebegime 6 ay boyunca ek hicbirsey vermek istemiyorum(valla zaten inek gibi oldum bunlardan da cok sut cikmazsa keserim bu memisleri:9:)

Son düzenleme:
Back
X