2012 Haziran Anneleri Doğurdu

Bugün açılışı yapmak da bana nasip oldu. Zeynep yarenden haberler:

Birkaç gün sonra altı aylık olacağız inş. Şuan ve çoğu an çığlık atan bir kizim var benim yaa :52:

Geçen hafta elma püresine başladım yarım elmaya kadar geldik.

Dün akşam ilk yoğurdumuzu mayaladım sonuç harika taş gibi olmuş :46::nazar: birazdan vericem bakalım iki kaşık inş sever kizim

Sebze çorbasında haftaya başlıcam, düdüklümün buharda pişirme aparatıyla yapıcam havüç patates kabak tek tek vermek gerekiyordu sanırım.

Buarada bı arkadasımız bize bir ana kucağı bir de hoppala -kraft- verdi. Çok mutlu olduk :40:
6 ay olunca hoppalayi kullanıcaz fazla değil ama
Yine görüşürüz güzel anneler :54:

selam anneler herkes iyidir umarım :3:

bizim kız da bazen çığlık atıyor, hatta dün babasını kızdırdı :1: sanki sesinin daha çok çıktığını öğrenince artık daha yüksek sesle bağırıyor.
maşallah bebişine, ben hala suyunu veriyorum püre versem mi acaba, yutmakta zorlanırsa diye çekiniyorum da, artık denemek de lazım gerçi.

Günaydın oğluşumun güzel teyzeleri ve arkadaşları...
Oğlum artık yüz üstü dönüyor ama tekrar sırt üstü dönemiyor sinirlenincede bizden yardım istiyor :1:

Bebeğim bir hafta önce biraz ateşlendi sonra kusmalar başladı daha sonrada ishal oldu ama şimdi çok şükür geçti... Bana diş çıkacak onun belirtileri dediler acaba diş cıkaran bebişler de böyle birşey yaşadımı anneleri???
Ve bu ateşlenmeden sonra oğluşumşla yemek yerken resmen savaşıyoruz. Ek gidaya başlayalı 3 hafta oldu ve ne yapsam çok güzel yiyiordu ama şu son bir kaç gündür kaşığı ağzına sokamıyorum ağzını kitliyor. Bucur nerdende öğrendiyse onu :27: zorla şebeklık felan yaparak azda olsa yediriyorum. Bebek sütünüde normalde 120 cc içiyordu ama artık onunda 60-90 cc anca içiyor gerisini içmiyor. Sizin bebişlerde böyle yapıyormu?

Birde haftaya Hollandaya anneanneye ve dedeye gidiyoruz. 4 saatlık uçakla yolculuk yapacaz. benim ucak yolculuğu yaptığımda sık sık kulaklarım tıkanıyor. Acaba bebeğimde böyle birşey olurmu olmaması için ne yapabilirim. Birde uçak yolculuğu yapanların önerileri varmı???

maşallah bebişine dönmeye başlamış, geçmiş olsun bu arada. bizim bıdış da sinirli biraz, istediği olmayınca sinirleniyor.
yoğurdu iyi yiyordu, ama bu aralar ağzını kilitlemeye başladı, biraz zorluyorum olmazsa bi süre sonra tekrar deniyorum, bazen bi kaç kaşık alıyor bazen almıyor.
yemesi, uykusu farklı oluyor, dün mesela 8 saatten fazla uyumadı ve yine de zor uyuttum. şimdi de hem aç uzun süredir bişey yemedi hem de süt içmedi pek. atak mı diş mi bilemedim :44:
yolculuğunuz rahat geçer umarım, hayırlı yolculuklar şimdiden. ben uçak yolculuğu yapmadım ama bi yerlerde duymuştum, bebeğin kulağının etkilenmemesi için emzirmek gerekiyormuş iniş ve kalkışlarda diye hatırlıyorum.

selam anneler herkes iyidir umarım :3:

bizim kız da bazen çığlık atıyor, hatta dün babasını kızdırdı :1: sanki sesinin daha çok çıktığını öğrenince artık daha yüksek sesle bağırıyor.
maşallah bebişine, ben hala suyunu veriyorum püre versem mi acaba, yutmakta zorlanırsa diye çekiniyorum da, artık denemek de lazım gerçi.

Ben direkt püreyle başladım valla nerdeyse 6 aylık olacak alışsın katı gıdalara geçişde kolaylık olur bence

merhaba arkadaşlar benim de oğlum 6 haziranda dünyaya geldi ek gıdalara geçtik ama kahvaltıya başlamadım başlayan var mı?

selam arkadaşlar benim oğlum sürekli ağzına bişeyler götürüyor dişi çıkacak galiba jel mi kullansam yoksa dişlik mi alsam karar veremedim yardımcı olurmusunuz?

benim oğlumunda kaşınıyor diş jeli hiç kullanmadım ama havucu 4e bölüp eline veriyorum onunla kaşıyo ve çok seviyo bu şekilde kaşımayı plastik dişliği de var ama onu pek kullanmak istemiyor

havucu bende veriyorum ama onu pek sevmiyor gibi salatalık veriyorum ama o çabaladıkça ben üzülüyorum

selam anneler,
bıdışa havuç suyu veriyorum bazen, içine azıcık rendelenmiş parçası da karışabiliyor, kakası kırmızı turuncu gibi oluyor, bazen de turuncu kırmızı gibi parçacıklar oluyor, sizinkilerde de oldu mu hiç böyle??
bir de kolundaki aşısı, verem aşısı olan sanırım, 1 aydan fazladır kızarık ve kabarık, sizinkilerinki ne durumda??

bizde bu hafta tattırmya başladık 2 gün elma suyu 2 gün havuç suyu verdim sonra armut ve muz püresi verdim ilk pürede çok şaşırdı yutmayı beceremedi biraz su verip emziğini verdim hemen alıştı sıkıntı çıkmadı bugünde yoğurt mayaladım ama tutmamış ya...
aynen canım havuç verince kakasında kırmızı parçalar oldu ama bize havuç yada elma alerji yaptı ağız kenarında çeneye doğru sivilceler oldu kızardı
bugün elma püresi verdim bakalım yine olacakmı elmadan mı havuçdan mı öğrenmiş olucam

bizde bu hafta tattırmya başladık 2 gün elma suyu 2 gün havuç suyu verdim sonra armut ve muz püresi verdim ilk pürede çok şaşırdı yutmayı beceremedi biraz su verip emziğini verdim hemen alıştı sıkıntı çıkmadı bugünde yoğurt mayaladım ama tutmamış ya...
aynen canım havuç verince kakasında kırmızı parçalar oldu ama bize havuç yada elma alerji yaptı ağız kenarında çeneye doğru sivilceler oldu kızardı
bugün elma püresi verdim bakalım yine olacakmı elmadan mı havuçdan mı öğrenmiş olucam

günaydın güzel anneler,
sizde de oluyor demek kırmızı parçalar, bazısında olmadığına göre bünyeye göre değişiyor sanırım, belki vücudu alışana kadar böyle olur. ben de ilk armut püresi vermiştim çok kötü pişik olmuştu, sonra elma ve havuç verdiğimde de oldu ama daha az alıştıkça azaldı gibi.
ben de dün elma püresi verdim ama kabızlık yaptı. umarım sizin de bi daha olmaz sivilceler, belki ilk olduğu için olmuştur, zamanla geçer.

Son düzenleme:
selam arkadaşlar benim oğlum sürekli ağzına bişeyler götürüyor dişi çıkacak galiba jel mi kullansam yoksa dişlik mi alsam karar veremedim yardımcı olurmusunuz?

ikisinide kullanabılırsın bızım doktorumuz calgel diye bi jel var onu kullanabılırsın dedı.ben daha kullanmadım,zaten dişlik te öyle duruyo kullanmıyo bile,gecen teyzem geldi yeşil soganın kök kısmını ver dedı agzında geveleyıp dursun dedi ama ben korkuyorum yutar dıye,daha hiçbişi vermedim.

amın cnm saol Rabbım hepımızın bebeklerıne saglık versın guzel dıleklerın ıcın saolasın ıkısı aynı anda buyuyecek ama bana da kok sokturcekler cok zor ıns hep yerler yogurdu sızın tarıflerınızle yaptım her zaman oaylasın tarıflerınızı eee 4 aylık olduk sayılır ablası senım bucurugunn resmı yokmu

ben bu sıteden okumustum ama zararlıyla ılerıde bende vermem cok saol cnm ama tatlı oluyo sankı bende yıdım de bugun Pınarın denge calsıyum sutunu aldım 500gr oılanından bunan yaptım bakalım nasıl olck ablası

haziran bebeklerinin resim topiğinde var benim tospiğim de cnm..
yoğurt ile pekmezin bir zararı olmaz, aksine pekmez de kalsiyum içerdiğinden, yoğurtla verildiğinde daha faydalı hale gelebiliyormuş...afiyet olsun minişlerine..

selam anneler,
bıdışa havuç suyu veriyorum bazen, içine azıcık rendelenmiş parçası da karışabiliyor, kakası kırmızı turuncu gibi oluyor, bazen de turuncu kırmızı gibi parçacıklar oluyor, sizinkilerde de oldu mu hiç böyle??
bir de kolundaki aşısı, verem aşısı olan sanırım, 1 aydan fazladır kızarık ve kabarık, sizinkilerinki ne durumda??

bebeğin hassas bünyeli bir bebek sanırım esracım, böyle tepkiler verdiğine göre biraz daha bekletsen birşeyler yedirmek için..yani ben olsam öyle yapardım hazımda zorlanıyor olabilir diye dşünerek..

ben doğumdan sora kırkımın çıktığı gün adet oldum ve devam eden aylardada adet düzenim bir önceki ay hangi tarihte olmuşsam ondan 3 , 4 gün önce olurdum düzenli olarak ama bu ay geçen adet tarihim ayın 20si idi ama hala olmadım ve çoooookk tırsıyorum hamilemi kaldım diye :18:
aranızda aynı durumu yaşayan varmı acaba emzirdiğim için düzeni bozulmuş olabilirmiki adetlerimin

süpheli bir durum yaşandıysa olabilir cnm,
en iyisi testle teyid et...

merhaba arkadaşlar benim de oğlum 6 haziranda dünyaya geldi ek gıdalara geçtik ama kahvaltıya başlamadım başlayan var mı?

kahvaltı öğünü için erken değil mi?
ilk bebeğimden hatırladığım kadarıyla 8.-9.aylarda başlamıştık kahvaltıya...

jeller yutulduğuından dolayı iç organlara zarar verebiliyormuş dozunu çok iyi ayarlamak lazım..ben jel kullanmıyorum ve kullanmayı düşünmüyorum,
dişliklerden elinde güzel kavrayabildikleri hoşuna gidiyor, onunla rahatlatıyo kendini benim miniğim..

GÜNAYDIN gününüz aydın olsun güzel geçsin inşaallah..

miniği hala gaz için ağlayan var mı, benim tospiğim şu sıralar emerken zorlanıp ağlamaya ve gazlanmaya başladı..çok hareketsiz tembel tospik bizimki, belki de ondandır..:1:(havaların soğuması ile de alakalı olabileceğini düşünüyorum ben).. çünkü dışarı çıkarttığım günlerde daha yoğun oluyor..
saçları dökülüyor yanlardan, sizde saç durumları nasıl? çok kötü birşeymiş bebişin saç dökmesi her yerinde minik minik tüyler oluyor..yastık yatak üst baş her yerdeler minik saçlar..

miniği hala gaz için ağlayan var mı, benim tospiğim şu sıralar emerken zorlanıp ağlamaya ve gazlanmaya başladı..çok hareketsiz tembel tospik bizimki, belki de ondandır..:1:(havaların soğuması ile de alakalı olabileceğini düşünüyorum ben).. çünkü dışarı çıkarttığım günlerde daha yoğun oluyor..
saçları dökülüyor yanlardan, sizde saç durumları nasıl? çok kötü birşeymiş bebişin saç dökmesi her yerinde minik minik tüyler oluyor..yastık yatak üst baş her yerdeler minik saçlar..

günaydın :3:
bizimki de yapıyor, emerken ağlayıp gerilmeye başlıyor. bizim bıdışın saçları çoktan döküldü ama sadece arkasında var dökülme, saç yok orda, diğer taraflarda da vardır belki dökülme ama açılma yok.

bizim gaz sorunumuz yok,ama uyku sorunumuz var uyumuyo neden acaba,bugun sabah 6 bucukta uyuduk.saçları önceden dökuluyordu,artık büyümeye baslıyo.
ben jellerın iç organlara zarar verdıgını düşünmuyorum ya,sonuçta agıza surulen bişi.öyle olsa doktorumuz vermez diye düşünüyorum,bu konularda dikkatli.

Son düzenleme:
kabız kabız kabız kızım birtürlü şu kabızlıktan kurtulamadı. dün zorla azıcık birşey yaptı. ben de fitil koydum ama gelin görün ki yapana kadar ağladı içli içli hemde :43: elimden birşey gelmeyince dua ettim durdum.:25: yarın doktrdan randevu aldım bakalım inşallah bu seferki çare olur. bağırsak şurubu kremler falan işe yaramadı. yeşillik ağırlıklı çorba, yoğurt meyva olarakta armut veriyorum kaç gündür. inşallah bu sefer doktor kontrolümüz işe yarar...:31:

kabız kabız kabız kızım birtürlü şu kabızlıktan kurtulamadı. dün zorla azıcık birşey yaptı. ben de fitil koydum ama gelin görün ki yapana kadar ağladı içli içli hemde :43: elimden birşey gelmeyince dua ettim durdum.:25: yarın doktrdan randevu aldım bakalım inşallah bu seferki çare olur. bağırsak şurubu kremler falan işe yaramadı. yeşillik ağırlıklı çorba, yoğurt meyva olarakta armut veriyorum kaç gündür. inşallah bu sefer doktor kontrolümüz işe yarar...:31:

geçmiş olsun cnm inş faydasını görürsünüz, miniğin rahatlar umarım. zeytinyağ içirmeyi denedin mi bi kaç damla?

zeytin yağını saf olarak içiremedim ama çorbasını verirken içine birkaç damla damlatıp öyle veriyorum. inanın kızlar bebeğiniz altına yaptığında üstü başı pis olsada ona kızmayın yada memnuniyetsizlik yaşamayın. ben şimdi kızım kakasını yapsada hergün temizlesem diyorum...

sedaemin geçmiş olsun düzelir en kısa sürede inşallah. zeytinyağını açken direkt içirmeyi de denesen ya da sevdiği birşeye biraz yoğun bir şekilde katarak. bir zararı olmaz sonuçta.

bizimkinin saçları da dökül dökül bitmedi. o kadar dikkat etmeme rağmen kakasında sürekli saç oluyor keratin sindirilemiyor tabi popişinden çıkıyor yuttukları:(

diş için iltihap ya da aşırı hassas bir durum olmadığı sürece jellere neden gerek duyuyorsunuz anlamadım..

Back
X