kızlar sabah kahvaltıda bebeklerinize neler veriyorsunuz?
biz önümüzdeki hafta geçiyoruz kahvaltı öğününe ve şöyle vereceğim; yani kızımda bu şekilde yapıyordum,
dr. labne yazmış listeye fakat ben normal inek peyniri kullanacağımİ geceden suda tuzu alınmış şekilde.. yumurta sarısı ile beyaz peynir ikisini harmanlıyorum,
diğer yanda organik pirinç ununu ve irmiği bir çay bardağı süt ile pişirip kuru meyvalardan evde ne varsa ve ceviz içi katıyorum ve pekmez ile tatlandırıyorum, muz rendesi de..
ben bulamaç yapmıyorum hiç, bu şekilde yediği şeylerin ayrı ayrı tadlarını alsın istiyorum..
sütü ben de kullanıyorum, kutu mamaların yada kavanozdaki muhallebilerin de içerisinde inek sütü kullanılıyor nihayetinde, onlar bebek sindirimine uygun hale getiriliyormuş vs.. vs.. ama ana maddesi inek sütü onların da...
ilk bebeğim de ben de hiç vermemiştim, kahvaltısını da kayısı suyu ile ya da ıhlamurla ıslatıyordum, fakat bunda süt kullanıyorum, kaşık mamasından daha besleyici geliyor bana sütle kendi yaptığım mama...
bir de inek sütünün yasak denmesinin bir nedeni de; insanların anne sütü yerine biberon biberon inek sütü vermelerini önlüyorlar bence, sütün de fazlası kansızlığa neden oluyor,
benim günlük kullandığım süt bir çay bardağı, bebeğim de onun en fazla yarısını ancak yiyordur, yoğurdu da sütten, afiyetle yiyoruz onu da:)
senin de dediğn gibi bizlere hep vermişler inek sütü..abartmamak kaydıyla kullanıyorum ben de..
Diş ateşi olabilir.kızımında dişi görünmeden 2 gün önce aynı şekilde olmuştu.Hadi hayırlısı inşallah diş geliyordur....
sağolasın cnm, inşaallah fazlaca uzun sürmez ateş..
bakalım çıkacak mı beklenen diş:)