2012 Haziran Anneleri Doğurdu

canım senin 2.bebeğinmi bu? hamilelik takvimin varda.

profilimi güncellerken tüm alanlar zorunlu diye saçmaladı da ondan bende kızımın doğum tarihini 2013 diye yazdım askerlik falan off yalan oldu bunlar boşta geçirmiyor.Yapamadım gitti.

Son düzenleme:
profilimi güncellerken tüm alanlar zorunlu diye saçmaladı da ondan bende kızımın doğum tarihini 2013 diye yazdım askerlik falan off yalan oldu bunlar boşta geçirmiyor.Yapamadım gitti.

bende öyle düşünmüştüm daha kızın küçük :) eşin askermi?

Hanımlar Allah nasıp ederse bende hazıran annesı olucam ınsallah ama benm kafama takılan bıkac sey var
dogumlarımız yaza gelıyo ama bebegı nasıl gıydırmek gerekıyo ılk basta nasıl takımlar almalıyım kımı uzun kollu olmalı usur dıyo kımı yaz gunu pışırırsın bebegı bı atlet yeter dıyo hemen buyuyo kucuk alma denıyo ne yapmalıyım ne kadar almalıyım
bırde bez stogu yapmak ıstıyodum prıma alım dıyodum ama her bez her bebege yaramıyomuss vs vs alısverıste nelere dıkkat etmelıyım sızce
ve hemen sunnet yaptıranınız oldumu ben cok ıstıyorum ama onda da bırsuru farklı gorus var ınsan ne yapıcagını bılemıyo kafamda netleşşin ıstıyorum bazı fıkırler

Hanımlar Allah nasıp ederse bende hazıran annesı olucam ınsallah ama benm kafama takılan bıkac sey var
dogumlarımız yaza gelıyo ama bebegı nasıl gıydırmek gerekıyo ılk basta nasıl takımlar almalıyım kımı uzun kollu olmalı usur dıyo kımı yaz gunu pışırırsın bebegı bı atlet yeter dıyo hemen buyuyo kucuk alma denıyo ne yapmalıyım ne kadar almalıyım
bırde bez stogu yapmak ıstıyodum prıma alım dıyodum ama her bez her bebege yaramıyomuss vs vs alısverıste nelere dıkkat etmelıyım sızce
ve hemen sunnet yaptıranınız oldumu ben cok ıstıyorum ama onda da bırsuru farklı gorus var ınsan ne yapıcagını bılemıyo kafamda netleşşin ıstıyorum bazı fıkırler

Göbeği düşene kadar penye alt üst takımlar var zıbın deniyor :)) onlardan giydirdim 8 gün sonrasında sıfır kollu alttan çıtçıtlı badiler ve ince çoraplar giydirdim gaza enge olmak için :)) sadece banyo yaptırdığım gün ilk 3 saat falan uzun kollu badi ve pantolon giydirdim üşümesin diye izmirde haziran ayında ne üşüyecekse :))) ama içim öyle rahat etti. babaanne ve anneannenin görüşüde bu yönde idi :))
Bez konusu da bebeğe göre gerçekten değişiyor. Yine göbeği düşene kadar molfix göbek bağı oyuntulu kullandım.doktora gittiğimizde normal bez vardı doktor göbek bağı oyuntulu kullanırsan daha çabuk kurur dedi :))) Molfixten sonra prima kullandık ama benim bebeğim kız olduğu için bacak arası çok şişkin duruyordu sanki sürekli dolu bez gibi.Hatta yeni bağladım bezi kaynanam geldi aa bez çok dolu değiştirelim dedi bir baktı boş :))) ondan bacak oyuntusu olan molfix e geçtik birde nedense prensesimin kakasını prima hep taşırdı.Kızlara için molfix bence ama senin bebeğin erkek deneyerek karar vermen gerekecek :((

kızlar sabah kahvaltıda bebeklerinize neler veriyorsunuz?

4-5 cicibebe bisküvisi kaşığın ters tarafı ile eziyorum üstüne 1tatlı kaşığı organik reçel , 1 tatlı kaşığı labne peynir ve süt bunların hepsini karıştırıyorum.Görüntü güzel değil ama tat güzel..Çok koyu yapmıyorum göz kararı süt :))

canım hayırlı olsun Allah sağ salim kucağına almayı nasib etsin.
ben 10 tane takım almıştım içinde tulumlarda dahil.çok fazla alıp abartmadım.sonra elinde kalmasın sende fazla alma.
çok pahalıyada kaçma,yani çok giyemiyor kalıyor öyle.
evet yaza denk geldiği için giydiremiyorsun ama ilk zamanlar atletle değil alt üst takım giydir mutlaka sonuçta yenı doğmuş oluyorlar.
sonra sadece çıtçıtlı badi çorap giydirirsin zaten çok sıcak oluyor.
tulum çok fazla alma hemen küçük geliyor ve bir daha giydiremiyorsun.
sıfır kollu çıtçıtlı badi ve eldiven çok aldım ben.
günlük değiştiriyorsun malum.
ilk zamanlar yüzünü yırttıgı için eldivene ihtiyacın olacaktır.
ben kıyafetlerı 0-3 aylık almıştım son 3 aylıkken bile giydirebiliyordum.hemen küçük gelmez.
ilk primapremiumcare aldım sonra değişik değişik bütün bezlerden kulandım.pişik sorunu bebeğine göre değişir.
stok yapmana gerek yokki,size hangisi uyarsa onu kullanın.ama suanda prima aktif ve canbebe kullanıyorum.
sünnet işine gelince erken olması daha iyi çünki çocuklar daha bişi anlamıyor.büyüdüğünde korkuyorlar.

4-5 cicibebe bisküvisi kaşığın ters tarafı ile eziyorum üstüne 1tatlı kaşığı organik reçel , 1 tatlı kaşığı labne peynir ve süt bunların hepsini karıştırıyorum.Görüntü güzel değil ama tat güzel..Çok koyu yapmıyorum göz kararı süt :))

:) kız sütmü veriyorsun sen çocuğa? 1 yaşından önce bal ve süt verilmiyor. labne peynirin besleyici özelliği yok ama sen normal peynir ver.
benımkı tahıllı mama yemediği için yumurta sarısı ve akşamdan ıslattığım tuzunu aldığım keçi yada koyun peyniri yediriyorum.
ama çok az yiyor herşeyi...

merhaba cnm, Allah sağlıkla kucağına almayı nasib etsin ..
ben 24 saatlilkken yaptırdım sünnetini bebeğimin, çevremde oğlu olacak herkese tavsiye ediyorum, ne ağrı, ne acı, antibiyotik ve ağrı kesici kullanma gereği dahi olmadan,göbeği düşmeden evvel iyileşti atlattık çok şükür..bizim sünnetimizi yapan ürolog da iki oğlu olduğunu ve ikisini de bir günlükken sünnet ettiğini söylemişti..
kıyafet olayına gelince, yaz sezonu ürünleri zaten ince penyelerden üretilmiş oluyor, o yüzden çocuğun pişmesi gibi bir şey söz konusu olmaz, ben çok çok sıcak günlere/ağustos ayına kadar sanırım, hep kolsuz ya da kısa kol badi üzeri tulum giydirdim..dışarı çıkartacağım zaman da yine ince penyelerden hırkaları vardı onları alırdık üzerine..ve ince penye sapkalar ..
eldiven hiç kullanmadım..
küçük alma diyor çevredekiler; fakat ilk aylar özellikle çok fazla kaka yaptıklarından sık kirlenebiliyor ve sıcakta doğduklarından terliyorlar, dolayısıyla fazla abartmamak kaydıyla küçük boylardan da almak gerekiyor...
ve iki çocuk annesi olarak kıyafet konusunda tek önerim bebek doğmadan çok ileri aylar için alışveriş yapmamak, benim ilk bebeğim 4100 gr. doğdu mesela ve aldığım birçok newbaby küçük boy kıyafetler elimde kaldı giyilmeden..ilk etapta bir iki aylık alışverişini yapıp bebişin boyu posuna aylık gelişimine göre almak en iyisi..
bez için pişik yapmayan yaz için en incesi prima beyaz olanıı diye düşünerek ben onunla başladım ve hala da onu kullanıyorum, ama stok yapmayın şimdiden, onun yerine para biriktirin:) bez parası..
sağlıklı doğumlar diliyorum...

,

günaydın hanımlar..
benim minnoşumun da gece 38i biraz geçen hafif ateşi vardı kafası ve ağız içi çok sıcaktı, diş ateşi mi bu nedir acaba? dişi çıkan bebişler ateşle mi geliyor minik dişler?
benim ilk bebeğim kızım hiç ateşlenmezdi diş çıkartırken,anlamazdım bile diş çıkartacağını.. yalnzıca azı dişleri çıkarırken kötü olmuştu... erkeklerin minikken bile canları daha tatlı oluyor sanırım :1:

tesekkur ederım yanıtlayan herkeze
kafama takılan oldukca burda bol bol rahatsız edıcem sızı
saglıkla mutlulukla buyusun ınsallah bebeklerınız:16:

:) kız sütmü veriyorsun sen çocuğa? 1 yaşından önce bal ve süt verilmiyor. labne peynirin besleyici özelliği yok ama sen normal peynir ver.
benımkı tahıllı mama yemediği için yumurta sarısı ve akşamdan ıslattığım tuzunu aldığım keçi yada koyun peyniri yediriyorum.
ama çok az yiyor herşeyi...

Haklısın 1 yaşa kadar süt ve bal verilmez ama :( Kaynanam verdiriyor ne diyeyim bu konuda pek söz sahibi değilim.tekrar sanşımı deniyeyim bakalım yazılar falan sunayım önüne ne dicek bakalımmm....Ha bide unuttum 4te bir yumurta sarısı veriyoruz birde

günaydın hanımlar..
benim minnoşumun da gece 38i biraz geçen hafif ateşi vardı kafası ve ağız içi çok sıcaktı, diş ateşi mi bu nedir acaba? dişi çıkan bebişler ateşle mi geliyor minik dişler?
benim ilk bebeğim kızım hiç ateşlenmezdi diş çıkartırken,anlamazdım bile diş çıkartacağını.. yalnzıca azı dişleri çıkarırken kötü olmuştu... erkeklerin minikken bile canları daha tatlı oluyor sanırım :1:

Diş ateşi olabilir.kızımında dişi görünmeden 2 gün önce aynı şekilde olmuştu.Hadi hayırlısı inşallah diş geliyordur....

Haklısın 1 yaşa kadar süt ve bal verilmez ama :( Kaynanam verdiriyor ne diyeyim bu konuda pek söz sahibi değilim.tekrar sanşımı deniyeyim bakalım yazılar falan sunayım önüne ne dicek bakalımmm....Ha bide unuttum 4te bir yumurta sarısı veriyoruz birde

seneler önce ablam oğlunu özel hastaneye çocuk doktoruna götürmüş,sütünün yetmediğini söyleyince,
inek sütü verin hiç bişi olmaz demiş eskiden verince bişi oluyomuydu demiş.
kayınvalidemde sütüm yetmezdi,ben çocuklarımı inek sütüyle besledim der.
internetten de bir yazı okumuştum inek sütü sulandırılarak verilebilir diye.
aman bişi olmaz gerçi ya :)
bazen reçel yerine,keçiboynuzu pekmezide versen iyi olur canım.
ben artık bazen yediğimiz yemeklerden de yediriyorum valla :)
zaten yemiyor,bari bunlardan yesin diyorum.
suyuna ekmek bandırıp veriyorum.
bazende yemeğin kendisinden veriyorum.

kızlar sabah kahvaltıda bebeklerinize neler veriyorsunuz?

biz önümüzdeki hafta geçiyoruz kahvaltı öğününe ve şöyle vereceğim; yani kızımda bu şekilde yapıyordum,
dr. labne yazmış listeye fakat ben normal inek peyniri kullanacağımİ geceden suda tuzu alınmış şekilde.. yumurta sarısı ile beyaz peynir ikisini harmanlıyorum,
diğer yanda organik pirinç ununu ve irmiği bir çay bardağı süt ile pişirip kuru meyvalardan evde ne varsa ve ceviz içi katıyorum ve pekmez ile tatlandırıyorum, muz rendesi de..
ben bulamaç yapmıyorum hiç, bu şekilde yediği şeylerin ayrı ayrı tadlarını alsın istiyorum..
sütü ben de kullanıyorum, kutu mamaların yada kavanozdaki muhallebilerin de içerisinde inek sütü kullanılıyor nihayetinde, onlar bebek sindirimine uygun hale getiriliyormuş vs.. vs.. ama ana maddesi inek sütü onların da...
ilk bebeğim de ben de hiç vermemiştim, kahvaltısını da kayısı suyu ile ya da ıhlamurla ıslatıyordum, fakat bunda süt kullanıyorum, kaşık mamasından daha besleyici geliyor bana sütle kendi yaptığım mama...
bir de inek sütünün yasak denmesinin bir nedeni de; insanların anne sütü yerine biberon biberon inek sütü vermelerini önlüyorlar bence, sütün de fazlası kansızlığa neden oluyor,
benim günlük kullandığım süt bir çay bardağı, bebeğim de onun en fazla yarısını ancak yiyordur, yoğurdu da sütten, afiyetle yiyoruz onu da:)
senin de dediğn gibi bizlere hep vermişler inek sütü..abartmamak kaydıyla kullanıyorum ben de..

Diş ateşi olabilir.kızımında dişi görünmeden 2 gün önce aynı şekilde olmuştu.Hadi hayırlısı inşallah diş geliyordur....

sağolasın cnm, inşaallah fazlaca uzun sürmez ateş..
bakalım çıkacak mı beklenen diş:)

seneler önce ablam oğlunu özel hastaneye çocuk doktoruna götürmüş,sütünün yetmediğini söyleyince,
inek sütü verin hiç bişi olmaz demiş eskiden verince bişi oluyomuydu demiş.
kayınvalidemde sütüm yetmezdi,ben çocuklarımı inek sütüyle besledim der.
internetten de bir yazı okumuştum inek sütü sulandırılarak verilebilir diye.
aman bişi olmaz gerçi ya :)
bazen reçel yerine,keçiboynuzu pekmezide versen iyi olur canım.
ben artık bazen yediğimiz yemeklerden de yediriyorum valla :)
zaten yemiyor,bari bunlardan yesin diyorum.
suyuna ekmek bandırıp veriyorum.
bazende yemeğin kendisinden veriyorum.

işte çeşitli yazılar var Milupa | Bebek beslenmesi uzmanı - Bebek Maması - Çocuğunuzun Beslenmesi - Genel Beslenme Bilgileri - İnek Sütü İle İlgili Gerçekler mesala bu yazı devam mamasını tavsiye ediyor inek sütü yerine. inek sütü yok böbrek fonksiyonlarını zorlamış eksik c vitamini varmış mış mışşş: :52: :52:
ne yapcağımı saşırdım ne zor iş bu karar vermek :5: ağlamak istiyorum

işte çeşitli yazılar var Milupa | Bebek beslenmesi uzmanı - Bebek Maması - Çocuğunuzun Beslenmesi - Genel Beslenme Bilgileri - İnek Sütü İle İlgili Gerçekler mesala bu yazı devam mamasını tavsiye ediyor inek sütü yerine. inek sütü yok böbrek fonksiyonlarını zorlamış eksik c vitamini varmış mış mışşş: :52: :52:
ne yapcağımı saşırdım ne zor iş bu karar vermek :5: ağlamak istiyorum

bunlar biraz da satış politikası bence yani aptamil reklamı ilginizi çekti mi bilmiyorum, 3 yaşına kadar aptamil içirin diyor ya hu...yok artık, oldu olacak 33 yaşına kadar o tozlara mahkum edelim yavrucakları..
bir de şu var, belirli bir yaşa gelinceye dek sütün tadını bilmeyen bir çocuğa ; hadi bakalım sen 1,5 yaşına geldin al sana süt dediğinde, sütü içmiyor ki, sade süt tadını bilmiyor çocuk garipsiyor, benim ilk çocuğum şu an 4 yaşında ve aklı erip de süt içersen büyürsün sözlerimizi anlayana kadar, sade sütü içiremezdim, yoğurt peynir de dolu dolu yemezdi, kalsiyumdan eskik kalırdı eğer emzirmeseydim..
şimdi çok seviyor Allah'tan, süt bizi büyütür anne diye diye içiyor cimcime :9:

Son düzenleme:
Back
X