Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar benim bebişim uyurken çok sıçrıyor
hatta önce sıçradı sonra çığlık atarak uyandı çok korkmuş
memede sakinnledi tekrar yatırdım
en ufak bi sesde bile sıçrıyor
sizin bebişlerde böylemi
tek yıkamayı henüz denemedim...hep birileri var yanımda ama onlar suyu döküyor ben yapıyorum her şeyi...
bir şey daha sorayım alttan çıtçıtlı badinin içinden bir şey giydiriyor musunuz???
ben üşür diye atlet tarzı giydiriyorum ama bunalıyor diyede içim gidiyor...bu giydirme mevzusunda ikilemde kalıyorum çoğu zaman...
iyi akşamlar kızlar yardımınıza ihtiyacım var ne yapacam bilmiyorum ya.. oğlum bu gün 32 günlük... sütüm çok mu az mı bilemiyorum biraz önce kıytırık bi manuel pompayla sağdım süt çıkıyor çok şükür bi 5-10 dk da 25 cc süt sağdım... daha da sağacaktım ama oğlumu emzireyim dedim süt olmasına rağmen oğlum güçlü çekemiyor galiba çünkü memeyi ağzından çıkardığımda ağzında süt görmüyorum of ya kafayı yiyecem bi akıl verin... bi de elektrikli pompa aldım medela.nın yarın inş gelecek süt sağma olayını nasıl yapıyorsunuz... şimdi biberom vermeyede korkuyorum biberona alışır da emmeyi unutur diye
Canim biz oglum dogdu hemen ertesi gunu sunnet yaptirdik.
Doktorumuz sadece bi krem ve gazli bez verdi her altini actiginda bu gazli beze kremi sur
ustune koy dedi.3 gun boyunca bunu yapmamizi soyledi,yani ne agri kesici ne antibiyotik hicbisey vermediler.
Bizimkinin pipisinde dikisler bile yok nasil yapmislar ameliyati bilmiyorum,burda ameliyat yaparken aileyi iceri alniyolar.
Oglum hic aglamadi sonrasinda 3 gunun sonunda tamamiyle iyilesmisti:))
Iyiki yaptirmisiz diyorum,biz abimizi 6 aylikken yaptirmistik Turkiye de 10 gun gecmedi,iltihaplandi ve ateslendi.
Dogumdan hemen sonra yaptirmak en guzeli ben herkese tavsiye ediyorum,bebiste hicbisey anlamiyo.
deneyimli ve taze anneler size bir şey danışmak istiyorum,oğlum dünde bugün de 3 gibi uyuyor.dün öyle uyudu 7de 4 saat uyudu diye uyandırdım,bugün yine 3te yattı saat7 oldu uyanmadı uyandırmalı mıyım uyusun mu??biraz karışık yazdım bilmem anlatabildim mi![]()
bişey sorucam yine
oğlum yarın 4 haftalık olacak
geceleri 3 saat uyuması normal değil mi?
bir de geceleri tek göğsünüzü emzirip mi yatırıyorsunuz yoksa çift mi?
bir türlü karar veremedim buna
zaten azcık emip uyuyor ama uyandırıyorum sürekli emsin diye
ikinci göğsü emzirmeye çalışmaksa çok daha zor ama 3 saat uyuyor bazen, endişeleniyorum doymuyor mu diye
benim oğlum çok gazlı
gece gaz yapmak için falan sık sık kalkar normalde
1,5-2 saatte bir falan
her kalktığında da emziririm
bazı günler 3 saat uyuyor kalkmıyor, bu gece de öyleydi
o yüzden çift göğüs emzirdim zorla
benimki de açmıyor ağzını ama altını falan açıyorum uyandırıyorum
tekrar tutuyor uyanınca azcık emiyor yine uyuyor almıyor
sürekli uğraşıyorum yani
benimki de sık sık kaka yapıyor
çişi de baya bol
ama kilosuna baktığımda çok kilo almamış
kafam karışık çözemedim şu beslenme işini
3270 doğdu,3060a düşmüştü 4. gün, 11. gün doğum kilosuna ulaştı
dün yani 26. gün 3700 çıktı
çok kilo almıyor nedense
bebekleriniz çok hareketli mi sizin de
benim oğlum aşırı hareketli
uyanıkken eli kolu hiç durmuyor
kucağıma aldığımda kafasını kaldırıyor öyle tutuyor
yüzüstü yatırınca sırtüstü dönüyor
acaba hareketli bir bebek olduğundan mı az kilo alıyor
yoksa sütüm mü yetmiyor
sütüm besleyici mi değil anlamadım valla
3 saat sonra kendi mi uyanıyor canım? Ben gecede iki defa kaldırıyorum emip yatıyor. Sadece tek göğüs veriyorum o da 10 dk geçmiyor.
Canım benim bebeğimde hareketli ama yüzüstü yatarken sırt üstü dönmesi maaşallah ama bebeğinin zekası ile alakalı. Sütünde kusur arama bence.
kızlar sizin kanamanız bitti mi
benim bugün bir ay oldu
azalacağına iki gündür arttı
kızlar sizin kanamanız bitti mi
benim bugün bir ay oldu
azalacağına iki gündür arttı
benimki de devam ediyor
hiç de bitmeyecek gibi gelmeye başladı artık
canım sen hala mama veriyor musun
günde kaç defa kaçar cc hazırlıyorsun?
benim 10 gündür pembe akıntı gibiydi. 2 gündür şakır şakır kan akıyor. anlamadım nasıl iş.
bu arada biz de yarın bir aylık oluyoruz.
evet canım veriyorum
günde bazen 3 bazen 4 kez
50- 60 cc veriyorum
ne kadar hazırlamam gerektiğini bilemiyorum dabenim de öyle
bir sorun mu var acaba dedim
her halde normal
kızlar benim bebişim uyurken çok sıçrıyor
hatta önce sıçradı sonra çığlık atarak uyandı çok korkmuş
memede sakinnledi tekrar yatırdım
en ufak bi sesde bile sıçrıyor
sizin bebişlerde böylemi
tek yıkamayı henüz denemedim...hep birileri var yanımda ama onlar suyu döküyor ben yapıyorum her şeyi...
bir şey daha sorayım alttan çıtçıtlı badinin içinden bir şey giydiriyor musunuz???
ben üşür diye atlet tarzı giydiriyorum ama bunalıyor diyede içim gidiyor...bu giydirme mevzusunda ikilemde kalıyorum çoğu zaman...
dalinin granul sabununu kullanıyorum bide 60 derecede yıkıyorum (tabiki once elde arındırıyorum kakadan)..kızlar dalin sıvı deterjan kaka lekesini bile çıkarmıyor
hiç memnun değilim siz ne kullanıyorsunuz lekeler çıkıyor mu??
meme ucu yarığı için çözüm bulan var mı??
ben günlerdir fito ve lansinohu karıştırarak düzenli bi şekilde
kullanıyorum yarık ilerlemiyor fakat düzelmiyorda.(tahin yağını kantaron yağını denedim onlarda fayda etmedi hatta doğumdan hemen sonra soğan olayınıda denedim ama yinede yarıldılar)
Malesef biz yalnızız
evde 2. kişi şart bu çoçuk böyle bana yapıştııkça ben hiç bir şey yapamıyorum![]()
ben de göğsüm çok dolarsa sağıyorum
bazen geceleri az emiyor göğsüm sızlıyor o zaman sağıyorum
bir de yatarken sağıyorum sağacaksam
emince tek göğsü emiyor ben de onda kalanla diğerini sağıp uyuyorum eğer sağacaksam
ama sağmayı bırakıcam artık kendisi emsin
aç olsa uyur mu ben de bilmiyorum
bazen ben de endişe ediyorum aç mı yattı acaba diye
30 cc süt yetti mi?
40 cc verince yetiyor mu?
ben bitürlü anlamadım bu işi valla
ne kadar süt vericemi bilemiyorum hala sağdığımda
kafam daha çok karıştığından sağmak istemiyorum artık
siz çift göğüs mü emziriyorsunuz?
bişey sorucam yine
oğlum yarın 4 haftalık olacak
geceleri 3 saat uyuması normal değil mi?
bir de geceleri tek göğsünüzü emzirip mi yatırıyorsunuz yoksa çift mi?
bir türlü karar veremedim buna
zaten azcık emip uyuyor ama uyandırıyorum sürekli emsin diye
ikinci göğsü emzirmeye çalışmaksa çok daha zor ama 3 saat uyuyor bazen, endişeleniyorum doymuyor mu diye
ayy sıcaktan mı nedense bu çocuk 5:30da uyandı 9:30da zor uyuttum,öyle aman aman ağlaması da yok mızıldanıyo,emiyo ama uyumuyoama annesi uyumak istiyo bebeğim bilmiyo:))
hadi gözün aydın ben hala cebelleşiyorum tam uyuyor yerine koymamla uyanıyor ya uyusada bi kahvaltı yapsam
slm kızlar.
nasılsınız?
hepimiz çocuklarımızla cebelleşiyoruz herhalde.
biz 3 gündür yalnızız oğlumla. şimdilik iyi gidiyor. çok yormuyor beni.
ama yeni bir huy edindik. gece çok güzel emiyor. sütümde bol bol geliyor. ama gündüz memeyi almıyor. süt biraz az olduğu için çekmiyor. biberonla da bikaç kez verdim ama alıştı mı ne anlamadım. aç uyudu gibime geliyor. ama aç olsa ağlar de mi?
bi de sağma işini nasıl yapıyorsunuz. benim artık sütüm ucu ucuna yetiyor. akşamları az olunca sğıp veriyodum. ama dün akşam sadece 30 cc çıktı. onu verip uyuttum. biberon vermek istemiyorum artık. bi de süt gelmese de sağıyomusunuz? faydası var mı?
of ne zormuş anne olmak. babalar nerahat. akşam iki pışpışlıyor bitti.
kilo normal bence
kiminin bebeği çok alıyor ama benimki de o civarda alıyor
15 günde 450-500 gr arası almış
doktor günde 20-30 gram alması normal demişti bana
yani ayda 600-900 arası normal oluyor
tabi burda 1400-1500leri duyunca ben de az almış diye üzülüyorum ama napayım
aşırı hareketli benim oğlum 2 dk durmuyor yerinde
hareketli bebek de az kilo alırmış
sağdıkça süt artıyor mu bilemiyorum
ben yaklaşık 10 dk iki göğsü sağıyprum
pompam medela mini elektrikli
emmediyse 120-130cc arası çıkıyor ikisinden
birini emdiyse 90-100 çıkıyor
çok da zorlamıyorum sağarken ki yara olmasın
acıyor çünkü bir süre sonra
valla biberonla verince 90 ccyi bile içiyor bizimki. ama akşam ancak o kadar çıktı süt. onu verdim biraz ağladı ben buzluktaki sütü eritmeye gittim eşim uyutmuş o arada. erittiğim sütü de biberonla vermek istemedim şırıngayla vermeye çalıştım. içmedi hep akıttı yarısını. 10cc nin yarısını anca içmiştir. yine uyudu. sütte boşa gitti döktüm. eritilmiş sütü bi daha dolaba koyup ısıtmak çok da sağlıklı değil diye döktüm sabah. zaten 3 kere koydum buzluğa. onunda ikisi gitti işte. ama öyle çok ağlamıyor. aç olsa ağlar herhalde. bizimki elini emiyo çok acıkınca. ağlar mı ağlamaz mı açken çözemedim.
ben hep tek göğüs emziiyorum. sonra diğerine geçiyorum.
ben 12 gibi emzirip yatırıyorum. gece 3 civarı kalkıyor. sonra da 6 da kalkıyor emiyor. bana doktorda 3 saatte bir emzir demişti. 15. gün gittiğimizde.
ben hep tek göğüs emziriyorum. sadece akşam çok az olursa diğerini veriyorum. zaten bizimki doyunca bırakıyor. ikinciyi zorlasam da almıyor.
bu aralar ben de doyuyor mu diye düşünmeye başladım. ama çok sık kaka yapıyor. yemese yapmaz herhalde.
kızlar benım bebısım 3500 gr dogdu 5.gunu 3560 gr cıktı 1 ayımızdakı kont. ıse 5000 gr cıktık
sureklı memedeyız yalancı memeyı yenı yenı alıyor bıde cok sukur suan fazla emmek ıstemıor 3 saatte bır emzırıyorum ama uyanıkken yarım saatte bır bır saatte bır memedeyız..benım sıkıntım onun sıkınması kızlar benımkı fazla emdıgınden mı nedır cok fazla sıkınıyor kızarıyor bazen 1 saat sıkınıp pırtlatıyor bazen ıse bu sure 2 saate cıkıyor o sıkındıkca ben uzuluorum hemen rezene vermeye calısıorum bıde gaz ılacı bıogaıa dıye damla verıorum..sızın bebıslerdede oluyormu bu sorun?
bıde sorum su suan 2 numara prıma prımuım care bez kullanıorum suan 36. gunumuzdeyız sankı bez kucukmus gıbıme gelıor yedektede 2 numara paket var kullanmayıp 3 numaraya mı gecsem sızler suan kac numara bez kullanıosunuz?
farkındayım aslında bu şekilde kendimi olumsuz etkilediğimincnm bu kadar cok yetmiomu diye dusundukçede engelliosun süt üretimini..
sütün çogalması için moral,uyku,su... bu üçlemeyi biraraya getirmeye çalıs..
benimde bi haftadır azalmış gibiydi öyle dolu dolu değildi goguslerim
ama bebegim o yumusak gögusü emdiğinde bile doydu cok sukur
süt anlıkta üretiliomuş yani bebek emdikçe o anda süt oluo
sende sağma bisüre emzir şu psikolojini düzeltmeye bak
dikkatini baska seylere yonlerdır bebeğini sev öp konus
irmik, bulgur, malt içecegi,rezene çayı benm sütümü arttırdıgını düşünüyorum
günlük aktivitelerinin arasına seni mutlu edecek bişeye ayırmaya çalıs 30dk bile olsa..
buda sütünün artmsına yardımcı olacak önce kendini mutlu et yani:)
bi gögsünün sonuna kadar boşalması gerek çünkü besleyici olan süt sonradan gelen sütmüş
ilk süt susatırmış..
bide en son emdiği gögüs boşalmadıysa bidahaki emmeye o gögüsten baslamak gerekirmiş..
ben bunları uygulamaya çalısıyorum..
bide baktın 2 göguste boş gibi geldi once birini emzir 5-10 dk sonra digerine gec aynı sekilde emzirip değiştir tekrar diger gögüse geç..
bunuda biyerde okumustum ama hatırlayamadıgım için alıntı yapamadım aklımda kalanı yazdım
umarım yardımcı olur bunlar sana cnm..
eminim canım maalesefcnm senın sut mıktarı cok cıkıyor emınmısın 500 gr aldıgından gercı henuz bır aylık kont gıtmemıssın senınkıde kesın 1500 kılo almıs olucak bak gor sen cunku ılk zamanlar benım mınnakında kılo alımı dusuktu bı aylık kontrolunde 1500 kılo aldıgını ogrendım :))
buzluga bende ıkı poset sut atmıstım buzdolabında cozdurdum tam bebıse verıcektımkı baktım bozulmus dıger posetıde buzluktan cıkarıp cope attım suan buzluga sut atmayı hıc dusunmuorum sagsamda gun ıcerısınde verıorum bebıse..
kızlar benım bebısım 3500 gr dogdu 5.gunu 3560 gr cıktı 1 ayımızdakı kont. ıse 5000 gr cıktık
sureklı memedeyız yalancı memeyı yenı yenı alıyor bıde cok sukur suan fazla emmek ıstemıor 3 saatte bır emzırıyorum ama uyanıkken yarım saatte bır bır saatte bır memedeyız..benım sıkıntım onun sıkınması kızlar benımkı fazla emdıgınden mı nedır cok fazla sıkınıyor kızarıyor bazen 1 saat sıkınıp pırtlatıyor bazen ıse bu sure 2 saate cıkıyor o sıkındıkca ben uzuluorum hemen rezene vermeye calısıorum bıde gaz ılacı bıogaıa dıye damla verıorum..sızın bebıslerdede oluyormu bu sorun?
bıde sorum su suan 2 numara prıma prımuım care bez kullanıorum suan 36. gunumuzdeyız sankı bez kucukmus gıbıme gelıor yedektede 2 numara paket var kullanmayıp 3 numaraya mı gecsem sızler suan kac numara bez kullanıosunuz?
canım benim oğlumda çok ıkınıp sıkılıyor gazı varsa. kıpkırmızı oluyor. şekilden şekle giriyor kuzm. gazını çıkarınca rahatlıyor. ama bizimki çok emmiyor. 3 satte bir emziriyorum. öyle her an almıyor memeyi. açsa emiyor. yalancı memeyi de almadı. versem mi bilemedim. faydası var mı acaba?
ben 2 numara kullanıyorum. tam geliyor. biz şu an 29 günlüğüz. 2 paket prima 1 numara 1 paket hugies 1 numara bitti. 2 numaraya yeni geçtik. hugiesleri de milupanın indirim kupanu var diye almıştım. 1 tane 1 numara 1 tane 2 numara. bana normal geliyor şuan 2 numara. ama hugies de bazen dışına çıkıyor. ya da belinden ıslanıyor. anlamadım neden. çok da doldurmuyor. prima en iyisi ama.
farkındayım aslında bu şekilde kendimi olumsuz etkilediğimin
ama ne bileyim yaa
gündüz uyanıksa sık sık emmek istiyor
bu da bende doymuyor hissi uyandırıyor
aslında çoğu zaman açlıktan olmadığını biliyorum ama tatmin edemiyorum kendimi
ben göğsümün tam boşalıp boşalmadığını anlayamıyorum sizler nasıl anlıyorsunuz
şişliği iniyor ama tam bitiyor mu bilemiyorum ki
eminim canım maalesef
dün sağlık ocağında tartıldı 26 günlükken 3700 geldi
3270 doğmuştu ama zayıfladı 11. gün doğum kilosuna ulaşmıştı
maalesef sütüm pek yaramıyor, sınırda kilo alıyor
sizin bebişler gibi bol bol kilo alamıyor maalesef