2012 Haziran Anneleri Doğurdu

güle güle kullanın
pazar oturmasındayım ben evde :1:
eşim sınav görevinde
gelince oğlumu da alıp ilk defa avmye gitmeyi denicem
giderken yanıma sağılmış süt alıcam
orda huysuzlanınca vericem
inşallah sorunsuz bir gezme olur

bebişler de gün gün büyüyüp değişiyorlar
benim oğlum da bugün 23 günlük oldu
yüzüstü yatırdığımda sırtüstü döndü çok şaşırdım
heralde eğim var ondan dedim başka yere koyup bidaha denedim yine döndü :nazar:
oldukça erken diye düşünüyorum
ne zaman dönebilirler hiç bilmiyorum gerçi ama daha 1 aylık bile değil

bir de kızlar sütünü sağıp buzluğa koyan var mı?
ben bazen sağıyorum da
çok olduğundan bir dönem 120-125 cc olarak 2 defa buzluğa koydum
şimdi de okudum da buzluktaki sütü içmeyebiliyormuş bazı bebekler
çıkarıp bideneyim diyorum içip içmediğini
siz hiç buzluktan çözdürüp verdiniz mi sıkıntı oluyor mu?
içmezse çok üzülürüm
zaten çok fazla değil sütüm, bir de içmezse onu oturur ağlarım :1:

canım ben dün verdim dondurucudan çıkarıp... zaten dolaba attığım tek sütümdü:43: dün akşam oğlum baya huzursuzdu emziriyorum susuyor memeden çıkarınca ağlıyordu herhalde açtır diye verdim içti ama 5-10 dk sonra kustu galiba fazla geldi...

Kızlar ben buzluğa koydum ne zaman versem kustu önce tok die düşündüm ama aç olduğunu bildiğimde de kustu
ilk günler sağmıştım o zaman ki sütle şimdi olan süt farklı
ben ağır geldiğini düşünüyorum sütlere yazık oldu :26:

d-gabbana evet canim cok dusuncesizler ama ben sadece bebisimle ilgileniyorum kocalar hafta sonu geliyolar yazliga biz kizkizayiz aslinda bi yandan iyide oldu yemek ev isi falan yapiyolar:1:

sedaemin korkulacak bisey yok canim bebeyagi surmeden parise gitmeyin ama:1:

teyzeleri beroşun hamak sefasi:1:gunduzleri burda uyuyo sipam:1:

Eki Görüntüle 460055 Eki Görüntüle 460054

canım fotoları göremiyorum:44:

Kızlar ben buzluğa koydum ne zaman versem kustu önce tok die düşündüm ama aç olduğunu bildiğimde de kustu
ilk günler sağmıştım o zaman ki sütle şimdi olan süt farklı
ben ağır geldiğini düşünüyorum sütlere yazık oldu :26:

ben de dün gece sütüm yetmeyince buzluktan verdim. 90 cc nin 50 cc sini içti önceden de 40 cc falan sağıp vermiştim. geri kalanını sabaha kadar bekleyince döktüm. zaten 3 kere koymuştum buzluğa. sütüm de ilk zamanki gibi değil. ilk günler emdiğinin 2 katı emdiği için buzluğa koyacak kadar çok çıkmıyor. u buzluğa koyma işini sevmedim ben eritene kadar sinir oldum. oğlum ağlayıp durdu. 10 dk bekledim erisin diye. akşamları süt az olunca benişm oğlum emmek istemiyor ben de sağıyorum emmeyince. biberona alışacak diye korkuyorum. ama çok inat ediyor. emmemek için. ne yapsam kaşıkla mı versem bilemedim. onunla da saatlerce uğraşmak çok zor. sizinkile biberona alışmadı mı. ben de günde iki kere versem süt az olunca hemen itiyor memeyi. uğraşıyorum uğraşıyorum. açlıktan ağlamaya başlayınca da sağıp veriyorum.

bu arada malt içeçeğinin faydasını gördünüz mü? ben 1 tane hastanede içimiştim. hiç sütüm yok diye. bi de sütüm azaldı diye akşam içtim ama çok fark yok. çok fazla da içmek istemiyorum.

canım hemşireler daha hastahanede mama verdiler biberonuyla bizim paşaya sütüm gelmemişti
sonra ben evde sağdım biberonla verdim daha emmeyi bilmiyordu
şimdi rezene veriyorum biberonla
alışmadı yani memeyide emiyor biberonuda emiyor :1:
bizim bebiş biraz aç gözlü galiba ağzı hiç boş kalmasın istiyo
çok emdiği zamanlarda da hala bakıyorum ki memeye saldırıyo
ozaman emzik veriyorum :1:

canım hemşireler daha hastahanede mama verdiler biberonuyla bizim paşaya sütüm gelmemişti
sonra ben evde sağdım biberonla verdim daha emmeyi bilmiyordu
şimdi rezene veriyorum biberonla
alışmadı yani memeyide emiyor biberonuda emiyor :1:
bizim bebiş biraz aç gözlü galiba ağzı hiç boş kalmasın istiyo
çok emdiği zamanlarda da hala bakıyorum ki memeye saldırıyo
ozaman emzik veriyorum :1:

canım biz hastanede şırıngayla verdik mamayı. eve gelince de 2 gün sütüm gelene kadar şırıngayla verdim. benimki emziği de almadı hiç. bikaç gündür biberon veriyorum. sütüm çok gelirken yani sabahları ve gece uyku sersemi güzel emiyor akşam süt azalınca memeyi almıyor. ben de vermiyorum alana kadar. alınca da iki çekiyor bırakıyor ağlamaya başlıyor. açlıktan elini emiyor memeyi tutmuyor. ben de sağıyorum artık.

d-gabbana evet canim cok dusuncesizler ama ben sadece bebisimle ilgileniyorum kocalar hafta sonu geliyolar yazliga biz kizkizayiz aslinda bi yandan iyide oldu yemek ev isi falan yapiyolar:1:

sedaemin korkulacak bisey yok canim bebeyagi surmeden parise gitmeyin ama:1:

teyzeleri beroşun hamak sefasi:1:gunduzleri burda uyuyo sipam:1:

resimler olmamis tekrar ekliyorum

kendi sallanan anakucagi yerine burayi tercih ediyor:1:

$Fotoðraf0452.webp $Fotoðraf0453.webp

mrb anneler sonunda bebişlerimizi kucağımıza aldı çok şükür. ben bu süt sağma işini beceremedim galiba yada yeterli süt yok sağınca çok az süt çıkıyor ben de acaba sütüm az mı diye düşünüyorum bebeğim doymuyor mu ? bugün 17.günümüz sezeryandan sonra süt gelmemesi psikolojimi çok etkiledi hiç gelmicek sandım sonraki günlerde geldi ama öyle çok değil kendi kendine akmıyo m ben sıkınca çıkıyo ama bebeğim çok kuvvetli çekiyo inatla emziriyorum ama aklımda hep soru işaretleri var.
ütopya sen akayın çocuk doktoru iyi demiştin hangisi acaba ismini verebilir misin iyi bir doktor arıyorum kızımı kontrole götürücem

mrb anneler sonunda bebişlerimizi kucağımıza aldı çok şükür. ben bu süt sağma işini beceremedim galiba yada yeterli süt yok sağınca çok az süt çıkıyor ben de acaba sütüm az mı diye düşünüyorum bebeğim doymuyor mu ? bugün 17.günümüz sezeryandan sonra süt gelmemesi psikolojimi çok etkiledi hiç gelmicek sandım sonraki günlerde geldi ama öyle çok değil kendi kendine akmıyo m ben sıkınca çıkıyo ama bebeğim çok kuvvetli çekiyo inatla emziriyorum ama aklımda hep soru işaretleri var.
ütopya sen akayın çocuk doktoru iyi demiştin hangisi acaba ismini verebilir misin iyi bir doktor arıyorum kızımı kontrole götürücem

canım ben akay a götürüyorum oğlumu. doğumu da orda yaptım. doktorun adı melih erden sipahi. başka var mı yenidoğan doktoru bilmiyorum ama şimdiye kadar hep melih bey baktı. bu arada bu hafta izinliymiş haftaya başlayacakmış.

ben akayda çocuk doktoru öge hanım var onu biliyorum

melih bey yenidoğan doktoruymuş. acaba kaç aya kadar götürmem lazım melih beye. çocuk doktoruna geçmek mi lazım. çocuk doktorları arasında öge çulcu da var. sanırım bikaç kontrolden sonra çocuk doktoruna geçmek lazım. bana 1 ayı doldurunca gel dedi melih bey. haftaya p.tesi gitcem.

yenidoğan doktoruyla çocuk doktoru arasında fark var herhalde.

slmlar hanımlar,ara ara girip okusam da pek yazamıyorum.oğlum 2 3 gün çok az uyumuştui,panik yaptım tabi hemen ama meğerse sıcaktan uyuyamıyormuş çıtçıtlı badiyle yatırınca mışıl mışıl uyudu paşam:1:5 6 gündür bir gözü çok çapak yapıyor,sağlık ocağı bi şey olmaz kaynamış ılınmış su ile sil dedi ama hala geçmedi,normal mi acaba ya aynı durumu yaşayan var mı???
bizde 15. günümüzde dr gittik bi arkadaş ondan önce çayla silmemi önermişti. günlük geçiyo ama ertesi gün yine oluyodu.. dr tobamed diye damla verdi bi de masaj gösterdi. o masajı sık sıkm yaptım. çünkü dinlemiştim daha önce,genelde gözyaşı damarı tıkalı olunca oluyomuş doğumda yırtılması gerekliymiş. bizim tosuncuk her zaman olduğu gb oradan çıkarken de muhtemelen bi gözünü kapatmış:1: damla ve 3 günlük masaj sonrası tamamen geçti :nazar: yalnız bi rivayette de başını üşütünce de öyle olurmuş. o günden sonra pencere açık yatmamaya başladık ii de geldi sanki..

aynı benim kızımda böyle işte neden böyle bu cocuklar ya :(
benimki de öyle canım sorunları gaz..

kızlar oğlum kilo almamış büyümüyor sütüm yetmiyor çok kötüyüm :((( süreli memede tembelliğinden de cekmiyor doktor mama takvıyesı verdi 3 gündür ağla ağla daha çok yıprattım kendimi hiç mama vermek istemiyorum dün ilk defa verdim ve oğlum iki gündür o mızmızlığı gitti. doktor hem emzir dedi 3 saatte bir sağ 40-50 cc gelirse onu ver gelmezse mama ver dedi karma karışık çok üzgünüm anne sütünden baska bişi vermek istemiyorum dua edin sütüm gelsin bunaldım çok insanların bu cocuk büyümüyor sütün yetmiyor demesınden bıktım aman sakın mama verme demesınden bıktım bunalımdayım :((( allah yardımcımız olsun inşallah
amin canım Allah yrdcın olsun. sen üzme kendini. anne sütü dinlenme ve moralle artıyo en çok. alemi de boşver bebeğinin sağlığı ve huzuru herşeyden önemli..

kızlar yaa.. benim oğluşum da bu ara bi garip.. süt var sanki,göğüslerim acıyo sürekli ama bizimki artık azıcık azıcık emiyo.. önceden 20-40 dk arası emiyordu. hatta 50 dk bile emmişti sıpa.. emzik verdik acaba çene kasları güçlendi daha çok mu çekiyo diyorum:44::44: çünkü arada çekerken boğazına kaçıyo boğuluyoruz. günde 3-5 kere bu oluyo. ama süreleri kısa kısa hep emmelerin artık. geceleri 10 dk, gündüz de artık 10 a düşmüş halde neredeyse.. arada gaz çıkartırsam toplamı 15 dk yı bulabiliyo. aç olsa ağlar diyorum. sağmayı bıraktım çünkü sütü daha da çoğaltıyo. bu sefer de sıtma tutuyo beni,ateşleniyorum. bi de bu akşam sünnetçimiz gelecek. ondan daha çok ben korkuyorum :(((

Son düzenleme:
kızlar yaa.. benim oğluşum da bu ara bi garip.. süt var sanki,göğüslerim acıyo sürekli ama bizimki artık azıcık azıcık emiyo.. önceden 20-40 dk arası emiyordu. hatta 50 dk bile emmişti sıpa.. emzik verdik acaba çene kasları güçlendi daha çok mu çekiyo diyorum:44::44: çünkü arada çekerken boğazına kaçıyo boğuluyoruz. günde 3-5 kere bu oluyo. ama süreleri kısa kısa hep emmelerin artık. geceleri 10 dk, gündüz de artık 10 a düşmüş halde neredeyse.. arada gaz çıkartırsam toplamı 15 dk yı bulabiliyo. aç olsa ağlar diyorum. sağmayı bıraktım çünkü sütü daha da çoğaltıyo. bu sefer de sıtma tutuyo beni,ateşleniyorum. bi de bu akşam sünnetçimiz gelecek. ondan daha çok ben korkuyorum :(((

canım benim oğlum doğduğundan beri hep 10-15 dk emdi kilo alımıda gayet iyiydi 1 ayda 1300 gr aldı :nazar::nazar::nazar: bi sorun yoktur bence sıkma canını doymazsa huzursuz olurdu hem bu canavarlar açlığa dayanamıyo :) ayrıca ben de sünnet ettirdim oğlumu geçen perşembe, ilk bi kaç saat çok ağladı bebeğim ama sonra unuttu şimdi gayet iyi hatta eskisinden daha iyi bile diyebilirim uykuları daha bi düzene girdi nedense sünnetle alakalımı bilmiyorum ama baya yaradı oğluma :nazar::nazar: ama dediğim gibi bi kaç saat felaket bi ağlamayla karşılaşabilirsin sakın korkma geçiyo.

dun aksam hep uyudu maşşallah ama gece 4 te kalktık emzırdım baktım fıldır fıldır bakıo 1 saat uyumadı oynastık sonra tekrar emdı uyudu baktım 7 olmus saat bu mıkırdanıo aldım emzırdım artık gozlerı acıldı sanırım memeyı agzına damagına takmıs dınlenırken bı yandanda bana bakıo :))
aksam cok yorgundum bılıosun mısafırlerım vardı uc kız arkım geldı saolsun bırı tokattan annesıne gelmıs gelmısken banada geldı epey bı zamandır gorusemıoduk evde gorsen herkes cocuguna bakıo kımı mama yedırıo kımı sallıo kımı kızıo bebegıne :))bı curcuna oldu ee bızımde sohbet mohbetlerımız vss yorulmusun oncekı gece kayınvalıdem gıtmıstı koye 12 de otobuse yolculadık 12 ye kadar uyumadım cocukta 12 ye kadar uyumustu 12 den sonrada o uyumadı saat 3 e kadar uykusuz kalmıstım hepten vurdu uykusuzluk basıma...
dun arkım 1 bucuk yasındakı oglunu emzırıo massallah kılosuda ıyı dıger arkadasın 4 yasındakı ogluyla hemen hemen aynı cocuk 3 4 yasında gosterıo bıde memeyı emınce gulustuk :))hıc yakısıomu vss dıe valla ole dıo dımı cok buyuk gosterıo ama ayıramadım 2 yasına kadar emzırcem dıo :))
bırısıde kız onada yurumeyı alıstırıoruz zıllı gulup duruo ayaklar hıc durmuo dıslerıde cıkmıs zıllının :))
valla gecen sene temmuz 14 te dogmustu gıtmıstım dun gıbı ufacıktı sımdı zıllos bı yasına gırecek..

kız esım ne dedı tatıle gıdelım canakkale ye dedı bende sole bı baktım ne tatılı der gıbı valla gıdelım yoksa ızın vermıcekler arabayıda alırız sen arabada emzırırsın dıo zaten bayramdan sonra gıderız buyur bebek dıo ya ben bu sene tatılı hıc dusunmezken bole dedı cunku bayada para gıttı sımdı en az benzın parası 600 gıdecek eee ordada harcasak sımdı mevlut var bu hafta kurban alıcak bu adam delı sanırım yada tatıle cok ıhtıyacı var napsam bılemedım dıo gıdelım dersen solıcem sırkete dıo
ufacık bebekle tatıl nasıl olur yaa
bıde dun arkadaslarımın hepsı tatıl planlarından bahsettıler ıcım gıtmıstı:))

aynen cnm bizdede aynı tatil mevzusu mevcutt.. ve eşim şimdi yıllık izinde ben gitmiceğimi kendi gitmek istiosa gidebileceğini söledim. oda erkek kardeşimle 3 günlüğüne gidicek biyerlere. bayramda gidebilirsin tatlımya 2 buçuk aylık olıcak nerdeyse. kolay olur ama dediğin gibi emzirme durumu sinir bozucu.. bizde eşimin köyüne gitcez bayramda kara kara düşünüyorum sürekli odaya çekilcem emzirmek için sinir bozucu. birde dediğin gibi doğum öncesi ve doğum sonrası gerçekten çok masraf oldu ama sen niye takıon ki tatile gitmek isteyen taksın kafasına. bu arada benim kız isilik oldu yaa...

Iyi aksamlar herkese
Pek okuyamadim topici.Bir bastan sona okumam lazim
Biz suan alismaya calisiyoruz birbirimize.
Dikislerim cok sizliyor
Bugun bitti agri kesicilerim

Ne saga yatiyorum ne sola.Gerci sirtimi yataga koymus degilim.Oturarak uyuyorum.Sonra kalkarken sizliyor.Sanirsam canim tatli.Halbuki dogum sancisi yaninda hic birsey olmasi gerek bu sizlama..Cesaret edemiyorum kesildim diye herhal..

Birde acaba ben ne kadar dogru yapiyorum,bu annelik isini diye dusunup duruyorum. En cok taktigim sey emzirme ve uyku. Mesela az once emzirdim bir 45 dk kadar. Sonra uyudu.Altinada yapmisti.Huysuzlandi uyandi degistirdim altini.Bu sefer gözler acik.Uyumasi icin memeye dayamadim cocugu,yatirdim yalanci emzikverdim.Ve suan uyumus durumda.
Dogrumu bu yaptigim diye aklimi kurcaliyor simdi..Sanki kandiriyorum cocugumu,sut gelcek diye..Gecede uyandirip emziriyorum.Mesela dun gece 00 da emzirme isi bitti uyudu.Gece 3de uyandirdim emzirdim 20-25 dk anca emdi..Uyudu sonra tekrar 5 de uyandirdim emzirdim yine 20-25dk.Sonra 7:30 a kdr uyku cektik..
Tekrar emzirdim 1 saat kadar ardindan kahvalti yaptim 10da sonra tekrar emzirdim..Uyudu ,uyandi oglen 13 de emzirdim.Uyudu uyandi 15 de 1 saat yine emdi..Boyle dvm ediyor.
Emzir ,uyut.Uyanik kalip biraz konusuyorum ogluma.Ama genelde uyu,em,uyu ,em modundayim..Gariplik varmi bunda?Ammada yazmissim

tamamen dogru yoldasın:34:
bizim tosbaaa da kendi uyanmıodu dr illaki uyandırcaksınız demişti
ilk 3 gun fln cok telaşlanmıstık neden uyanmıo die hatta bikeresinde komple soyduk öyle uyandı:52:
ama sonra kendi karar verio ne zaman emmek istedigine merak etme
bide lohusalık psikolojiside etkiliyo cok fena!!

ya kızlar bizim hatun bu akşamda yapmazsa tam 4 gündür kaka yapmıyo olucak ama işin tuhafı hem alttan hem üstten gaz çıkarıyoruz. doktorumuzda yıllık izne çıkmış internetten baktım normalmiş. ay deli olucam 1 ayda 700 gram almışız diye doktor mama takviyesi verdi günde 3 kere ama mamada yemiyo bizimki sadece anne sütü doymuyomu yapmıyo yoksa sütümmü yarıyo yapmıyo. ne zormuş bebek büyütmek:43:

aynen cnm bizdede aynı tatil mevzusu mevcutt.. ve eşim şimdi yıllık izinde ben gitmiceğimi kendi gitmek istiosa gidebileceğini söledim. oda erkek kardeşimle 3 günlüğüne gidicek biyerlere. bayramda gidebilirsin tatlımya 2 buçuk aylık olıcak nerdeyse. kolay olur ama dediğin gibi emzirme durumu sinir bozucu.. bizde eşimin köyüne gitcez bayramda kara kara düşünüyorum sürekli odaya çekilcem emzirmek için sinir bozucu. birde dediğin gibi doğum öncesi ve doğum sonrası gerçekten çok masraf oldu ama sen niye takıon ki tatile gitmek isteyen taksın kafasına. bu arada benim kız isilik oldu yaa...

valla kararsızım yaa napsak bılemedım neyse bı o gun gelsın oyle karar verıcem bakalım bızımkı duzene gırecek mı ?gercı bılıomusun suan bıraz bıraz duzene gırdık sayılır aksam 9 da yatırdım 1 de kalktı sonrası saat bası kalktı ama meme ıcın deıl sanırım sıcak tan uyuyamıo cocuk mıkır mıkır halıyle bız bıle rahatsız oluyoruz...cnm senın kıza ne gıydırıosun ?bızımkıde ısılık oldu yuzu gozu gorunmuodu hatta kollarına bıle gecmıstı ben bebe yagı kullanıodum o beslıomus ısılıgı bırı dedı kı pudra sur dedı ben devamlı pudra surdum ılkten pembelık sarı bı tabaka olusturuor sonra o sarı tabakayıda atıor sonuc sıfır ısılık bence dene..

tatıle canakkaleye gıdıcez ben denıze gırmıcem orda pıknık alanları var arabayı oralara da cekebılıoruz ben arabada emzırırım dıye dusunuyorum zaten uc gunlugune gıdıcez fazla kalamam dedım sımdıden ıns bakalım bızım bebıs su 40 ından sonra duzene gırerse en azından sureklı meme ıstemesse soyle 3 saate duserse emzırme sıklıgımız o zaman ıyı olucak

sen nıye tatıle gıtmeyıp esını yolluyosun cnm yaa bence sende gıt benım gıbı yaparsın o denıze gırer sen de pıknık alanında olursun sonucta arabanız da var arabaya gecer emzırırsın..ben gıdemezsem esımı yollamam ben:)))
bebıs zırlarsa aman allah korusun bısey olursa esım yanımda olmazsa kafayı yerım ben ama gunu bırlık gıtmesıne ok derım eger ben gıdemezsem tabı..

Son düzenleme:
Back
X