• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Anneleri Doğurdu

merhaba kızlar,
tuana ilk ve ferda bebişlere kocaman maşaAllah :nazar: :nazar:
hepsi çok şeker, tuana ilk fotoyu oğluma benzettim hatta şu anda aynı badi ile yatıyor.. pipipedli fotoğrafa ayrıca güldüm çok yakışmış oğluşuna cnm :1:

oğlum dünden beri gündüz uyumuyor, büyüme atağı mıdır acaba yine...öğlen uykusunu da çok az uyudu bugün, en azından onu uzun uyurdu normalde...taa sabah 6.30 da uyanan bebe daha yeni kollarımda sızdı :nazar: derin uyuyor gibi duruyor bu defa, bakalım ne kadar sürecek..

son iki gündür oğlum uykudan acıkmış olarak uyandığında yanına yaklaştığımı görüyor ve ellerini ayaklarını nasıl çırpıyor sevinçten..belki bana yapmıyordur ama üzerime alınıyorum ben yine de :P o ara almayıp gider gibi yaparsam da ağlıyor yaramaz :1:..

kızım, zeynep yarenim :)

kuzucum oyun halısında uyuyup kalmış...

Eklentiler

• $02082012435.webp
    $02082012435.webp
    37,8 KB · Görüntüleme: 65
  • $10082012447.webp
    $10082012447.webp
    28,5 KB · Görüntüleme: 59
  • $IMG_2946.webp
    $IMG_2946.webp
    13,8 KB · Görüntüleme: 62
  • $IMG_3102.webp
    $IMG_3102.webp
    23,8 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Buda benim cirkin oglum :nazar:

Eklentiler

• $10-08-12-20-26.webp
    $10-08-12-20-26.webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 43
  • $10-08-12-20-28.webp
    $10-08-12-20-28.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 50
  • $10-08-12-20-31.webp
    $10-08-12-20-31.webp
    6,9 KB · Görüntüleme: 44
  • $10-08-12-20-32.webp
    $10-08-12-20-32.webp
    5,2 KB · Görüntüleme: 52
kızlar bütün bebişlere koskoca bir maşallah diyorum
topik açıcam şimdi 2012 haziran annelerinin bebişlerinin resimleri orada toplansın
oraya da ekleyin resimleri olur mu
arşivimiz olsun
girip çıkıp bakarım ben artık oraya :1:
tam ısırmalık oldu bıu bebeler yaa :emir_bebek::nazar:

Benimki uzun zamandır emiyor. Üstelik parmagını degil tüm elini emmeye çalışıyor. Mümkün olsa ikisini birden sokacak bazen görüyorum ellerin ikisini yumruk yapmış agzına yaklaştırıyor. Emzik hiç almadı. Bir iki denemeden sonra ısrar etmedim bende. Eldiven konusuna gelince 10 günlükken kestik tırnaklarını ogun bugundur attık eldivenleri de. Hem kendini hem etrafını keşfetmesi için önemli gibi geliyor elleri. O yüzden kapalı bırakmadım canım.

Geçmiş olsun canım. Düzene girer inş ek gıdaya bile gerek kalmadan. Bizimki dışarıyı hiç sevmiyo. Acıkıyo ne kadar doyursamda. Kendini güvensiz hissediyor sanırım. Şimdilik eve kapadım kendimi. Negüzel gezmişsin oğlunda keyfini çıkar diye beklemiş uslu uslu maşaallah ikinize de.

Sağol canım, inşallah düzelir. Bizimki gündüz çıkarsak iyi ama akşamları sürekli ağlıyor. Sanırım gaz sancısından :50:
Biz alışveriş merkezinde olduğumuz için acıktığı zaman emzirme odasında emzirdim, iyi oldu yani. Evet sağolsun oğlum annesine biraz keyif zamanı bıraktı.

kızlar slm herkese umarım herkes bebişler iidir bugun koldan bacaktan 3 aşımızı öğlen 3 te olduk ateş şuanlık yok ama mız mız gıbı yavrum kolunu kaldıramıo sankı sızlrınde bole oldumu bıde o kolun aşı yapıldıgı yer şişip kabuk tuttup iz kalması gerekıomuş tuttuğu öle anlaşılıomş tutmazssa teekrar vuruluomuş sızlerde ne durum

bize ebe kabarcak kabuk tutcak fln demişti ama
tekrar vurulma ihtimalinden bahsetmemişti..

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM İLGİNİZ İÇİN ASLINDA BENİM DAHA ÖNEMLİ BİR SORUNUM VAR ASLINDA VARMIŞ SANIRIM SÜTÜM AZALIYOR DAHA DOĞRUSU AZALDI

BAŞKA BİR YERE YAZDIĞIM MESAJI AYNEN KOPYALIYORUM BELKİ BİR FİKRİ OLAN VARDIR:((

kızım 1 aylık ilk andan beri sütüm geldi kızım emdi bu arada kızım göğsümü hep 5 en fazla 10 dk emdi hep memede uyudu fakat 2 haftadır akşamları hep meme istedi çok huysuzdu doktor sütün azdır mama ver dedi bende gece 1 kez verdim gündüzleride sürekli huysuzlaşmaya meme istemeye başladı dün sağmayı düşündüm ve sağdım sol göğsümden 1 tatlı kaşığı sağ göğsümden 1 çorba kaşığı süt çıktı 4 saat sonra sol göğsümden 10 sağ göğgümden 30cc çıktı . bu arada ben sütüm az diye çaylar soğan börülce bol su bilinen bir çok şeyi zaten yapıyordum lütfen yardım edin emzirebilmek için işi bıraktım biliyorum olmazsa dünyanın sonu değil stres yapmamaya çalışıyorum ama emzirmek istiyorum

benimde bazen sütün randımanı düşüyo
ama en cok ne zaman cogaldıgını farkettim biliyomusun
haftanın bir günü dışarıya dolaşmaya cıktıgımızda (eşimin izin günleri)
ha bide dinlenip uykumu aldıgımda..
inş en kısa zamanda sütün artar canm sıkma canını ve emzirmeye dewam et..

selam güzel anneler,
umarım bebişler de sizler de iyisinizdir.
zeynep yaren 2-3 gündür parmağını emmeye çalışıyor,eldiven takıyorum artık doğru mu yanlış mı bilmiyorum.çok sık da emziriyorum aslında...
hiç istemesem de mecburiyetten 1 aydır emzik veriyorum,dışardaysak emzik kurtarıcı olabiliyor. emzikten uzaklaştırmaya çalışacaktım ki parmak çıktı bide. parmak emmesin diye emzik veriyorum şimdi.
emzik konusunda siz neler yapıyosunuz.
aranızda bebişi parmağını emen var mı?

bende emzik veriyorum
vermediğimde elini emio şapır şupur topikteki dier bebekler gibi:9:

bide bütün bebeklere:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
ay ne tatlı olmuş zibidiler:)

benm miniğim bikaçgündür cok huysuz
ve 2 gundurde acayip etrafı seyretmek istiyo
daha cok hareketlendi kucagımda tutamıyorum
hooop kayıyo aşagıya kaldırıyorum bu kez küçücük elini yumruk yapmıs sallarken bikaç şamar yiyorum
minik ayaklarıyla tepincem diye karnımı dürtüklüo
tırnaklarını kesmekten helak oldum yinede nasıl oluosa yoluo kendinide benide
bi heyecan bi heyecan bıraksam yürücek gitcek sanki
büyüdü galiba benm oglum:nazar:

son iki gündür oğlum uykudan acıkmış olarak uyandığında yanına yaklaştığımı görüyor ve ellerini ayaklarını nasıl çırpıyor sevinçten..belki bana yapmıyordur ama üzerime alınıyorum ben yine de :P o ara almayıp gider gibi yaparsam da ağlıyor yaramaz :1:..

Benimkide ayni eller kollar durmuyo almadigimda numaradan aglama :))
seni seviyorum dedigimde askim sevgilim dedigimde guluyo ayip kaka ruzgar dedigimde kas catiyo bagiriyo :))

bugun ilk defa beraber sarki soyledik bakalim devam edicek mi :))

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM İLGİNİZ İÇİN ASLINDA BENİM DAHA ÖNEMLİ BİR SORUNUM VAR ASLINDA VARMIŞ SANIRIM SÜTÜM AZALIYOR DAHA DOĞRUSU AZALDI

BAŞKA BİR YERE YAZDIĞIM MESAJI AYNEN KOPYALIYORUM BELKİ BİR FİKRİ OLAN VARDIR:((

kızım 1 aylık ilk andan beri sütüm geldi kızım emdi bu arada kızım göğsümü hep 5 en fazla 10 dk emdi hep memede uyudu fakat 2 haftadır akşamları hep meme istedi çok huysuzdu doktor sütün azdır mama ver dedi bende gece 1 kez verdim gündüzleride sürekli huysuzlaşmaya meme istemeye başladı dün sağmayı düşündüm ve sağdım sol göğsümden 1 tatlı kaşığı sağ göğsümden 1 çorba kaşığı süt çıktı 4 saat sonra sol göğsümden 10 sağ göğgümden 30cc çıktı . bu arada ben sütüm az diye çaylar soğan börülce bol su bilinen bir çok şeyi zaten yapıyordum lütfen yardım edin emzirebilmek için işi bıraktım biliyorum olmazsa dünyanın sonu değil stres yapmamaya çalışıyorum ama emzirmek istiyorum
canım inş artar sütün.. bol bol dinlen.. emzirme tatili denen birşey var.. madem izinliymişsin onu dene istersen..
slm kızlar...
bügün azcık temizlik yaptım biraz içim rahat bayram geliyor evi .ok götürüyo resmen
sabah oğlumu uyuttum hemen salonun camlarını sildim camlar bitti uyandi emzirdim uyuttum
süpürdüm sildim tozunu aldım uyandı :) emdi altını aldık oynadık uyudu bu sefer yatak odasını aynı şekilde temizledim
dünde mutfak dolplarını sildim yarısında uyandı pusete koyup yanıma aldm hem konuştum hem rafları sildim
yarın da banyo ve oturma odasını temizlersem tamamdır :)
sanırım artık temizliği bu şekilde yapıcaz epey yoruldum ama içim rahatladı ev temizlik koktu :1:
ooohhh mis walla.. eline koluna sağlık canım,ben yapmış kdr mutlu oldum walla:1:ben de geçen gün wc-banyo başladım.. eşimin bana sözü var,bu haftasonu tüm evi bitireceğiz.. ben iş yaparken o oğlanı oyalasa yetecek bana.. haftaya da annemin temizliği var..
oğlum dünden beri gündüz uyumuyor, büyüme atağı mıdır acaba yine...öğlen uykusunu da çok az uyudu bugün, en azından onu uzun uyurdu normalde...taa sabah 6.30 da uyanan bebe daha yeni kollarımda sızdı :nazar: derin uyuyor gibi duruyor bu defa, bakalım ne kadar sürecek..
galiba atak canım..biz sizden birkaç gün öndeyiz ve bir haftadır gündüz uyku hiç yok, sürekli ilgi bekliyo,feci emmek istiyo.. derin uyuyo dediğimde de yarım saate ayakta:50::50: inş büyüyüp atlatacaklar bunu..

kızlar bebişler harika..:nazar::nazar: yarın ilk iş yeni topiğimize uğramak :1::1:

kızlar bebişler çok tatlı hepsine maşşallah:nazar:
kızlar daha bi kokoş :1: ama bizim paşalarda pek bi yakışıklı :1:

dilekcim arda sana benzyo sanki benimki babasının kopyası :19:

Son düzenleme:
günaydınlar annecikler daha erken ama zaman çabucak geçiyor siz bebişlerinize ek gıdaya 4. ayda mı yoksa 6.ayda mı başlamayı düşünüyorsunuz?

günaydınlar annecikler daha erken ama zaman çabucak geçiyor siz bebişlerinize ek gıdaya 4. ayda mı yoksa 6.ayda mı başlamayı düşünüyorsunuz?

ben 4. ayda yavaş yavaş vermek istiyorum canım
ek gıdayla ne kadar erken tanışırlarsa o kadar iştahlı olduklarını farkettim
ek gıdaya geçtiğimde sorun yaşamak istemiyorum
yavaş yavaş başlarım diyorum

ben 4. ayda yavaş yavaş vermek istiyorum canım
ek gıdayla ne kadar erken tanışırlarsa o kadar iştahlı olduklarını farkettim
ek gıdaya geçtiğimde sorun yaşamak istemiyorum
yavaş yavaş başlarım diyorum

bende 4. ay gibi düşündüm zaten tabak tabak değil sadece tattırıcaz neyle başlamayı planlıyorsun ben elma armut suyu çorba ve püre diye düşündüm ama gerçekten kafam çok karışık bu konuda:35:

cnm ben 4. ayda tattırma seviyesinde başlayacağım
her gün 1 çeşit şeklinde daha iyiymiş
dün biraz netten okudum
tadını aldıracak kadar vericem
ama anne sütüyle doymasını sağlıycam
zaten benim eşim çok hevesli
daha 40 günlükken köfte tattırdı
ondan önce de yoğurt!!!
şimdi de yemekte masaya getirmemeye çalışıyorum
nerdeyse onada koy bi tabak diyecek :)

doktorum programında 4. ayda çok mecbur kalınmadıkça kesinlikle ek gıdaya geçilmemesi gerektiği konuşulmuştu. hatta bazı doktorlar 4. ayda ek gıdaya başlatıp 6-7.ayda da kahvaltıya başlatıyor böyle bir şey olabilirmi tarzında konuşmalar geçmişti.o programda da,okuduğum bir çok yayında da,başka programlarda da üzerine basa basa kesinlikle 6 ay sadece anne sütü verilmeli deniyor.

bebeğe gerçekten anne sütü yetmediği durumlarda başlanmalı 4. ayda ek gıdaya. anne sütünün yettiği, bebek yeterli kilo aldığı halde bebeğe ek gıda başlanması çok saçma ve bebeğe yapılabilecek bir kötülük bence.
şahsen dünyanın en yararlı besini anne sütünü başka gıdalar vererek bebeğimden kesemem. ne kadar fazla anne sütü o kadar iyi.
çok şükür sezeryan olduğum halde ilk andan itibaren anne sütü aldı bebeğim:nazar: hiç bir süt arttırıcı kullanmadığım halde sütümde bol:nazar: ona ragmen neredeyse hergün insallh sonradan sütüm azalmaz yada kalitesi düşmezde 4. ayda ek gıdaya başlamam diye geçiyor içimden vede hep bunun için dua ediyorum ben.
2. yaşa kadarda yeterse sütüm asla kesmek istemiyorum memeden. en az 1 yıl emzirmek içinde ayrıca dua ediyorum hep:9::9:

Back
X