ek gıda listeniz hayırlı olsun o zaman.bizim aşı da haftaya.aşı koldan da yapıldı mı,kızımın verem asısı yarası hala duruyor.ordan vurmazlar herhalde.
sağol teyzesi,
üç iğne bacaktan, birisi de ağızdan damla şeklindeydi..
verem aşısı yeri bizde de fena durumda, akıyor da arada yeşil yeşil..
cok gecmiş olsun. Allah şifa versin. benim bebişinde kafası sürekli terler ama duyduğum kadarıyla birçok bebekte var bu...
bizimde bugün 6 aylık kontrolümüz vardı bizde geçtik ek gıda olayına hakikaten dediğin gibi bir çağ kapandı başka bir çağ başladı artık koşturmaca daha da artacak....bu arada bizim aşımızda pazartesi umarım hayırlısıyla acısız bir şekilde atlatırız...
kolaylıkla atlatırsınız aşı gününü siz de insaallah cnm,
ek gıda serüvenimiz de güzel başlar güzel devam eder umarım..
iyi akşamlar benim oğluşum da 8 ocak.ta 8.e girecek aynı gün doğmuşlar Gülfem.le... benim pıtırcıkta oturuyor yerde sürünüyor bide pazar günü sağ alt dişimiz salı da sol alt dişimiz patladı
bu arada oğlumun da hem kafası çok terliyor daha doğrusu evimiz çok sıcak tek bi badiyle yatıyor üstüne sadece 1 tane yünlü battaniye örtüyorum ama yine de çok terliyor...
ayrıca şunu da sorayım çok terlediğinden mi bilmiyorum ama artık geceleri bezini çok ıslatmıyor sizin bebişlerinizde böyle mi
gece su içmek ya da emmek için uyanmıyor mu, bebişin
bizimki geceleri hala çok sık meme emiyor o yüzden sabahları bezi gülle gibi oluyor hala:) ..

yaaa topiğin eski halini özledim ben:))
nerde haraketli haziran anneleri topiği...
biz de yavaş yavaş ek gıdaya geçtik az az da su veriyorum.Aklıma takıldı siz bebeğiniz için özel bir su kullanıyor musunuz?bebekler için özel yapılmış olanlarından falan????
bazı dr.lar bebek sularını kaynatmadan direkt vermeyi tavsiye ediyormuş fakat ben bebek suyuna falan güvenmiyorum, ambalajlı hiçbir ürüne güvenmediğim gibi..
18. aya kadar kaynatılıp verilecek diyor bizim listemizde de..
geçmiş olsun cnm, kendiliğinden düzelecek olması çok sevindirici, çok şükür..
gerçekten örümcek için erken değil mi biraz?
bizim bir tanıdığın oğlunda da fıtıga neden oldu o örümcek...
kızlar ek gıdaya 1 ay önce başlamıştık biz.6.ayı bitirdi Ada.kahvaltı olayına girsek mi yoksa erken mi?dr umuz yıllık izinde.kontrole götüremedim şimdilik.sizler başladınız mı?bir de aklıma bir şey takıldı:mademki bebeklere ilk bir yıl inek sütü yasak neden o zaman kahvaltıda peynir veriliyor da inek sütünden yoğurdu dr lar istemiyor anlamıyorum.ben oğlum 6.ayını doldurduğu gün kendi yaptığım yoğurtlardan yedirmiştim(şimdi ağzına bile almıyor o ayrı) bir zararını da görmedim.devam sütüyle yapıyorum kızım pek severek yemiyor açıkçası.aslında devam sütünü de sevdiği pek söylenmez hani.siz nasıl yapıyorsunuz?
her hafta farklı bir öğün ekleyerek gitmeyi önerdi bize dr.umuz,
ilk hafta meyva püresi ise
ikinci hafta sebze çorbası,
üçüncü hafta yoğurt,
dördüncü hafta kahvaltı öğünü...