2012 Haziran Anneleri Doğurdu

mrba ben yeni kullanıcıyım vede 2012 haziran annesiyim biz çok erken başlamadk ekgıdaya bebeğimin kilosu biraz fazla iyiydi oyüzden tam 6. aya bıraktık ama şimdide beyenmiyo çok zorlanıyorum mesela şimdiyoğurt yedirdm bir çorba kaşığızor bitirdi sabahları yarım portakal suyu sıkıyorum yarısını zor içiyo napıcm nasıl sevdircem bilmiyorum

herkes bu ek gıda da zorlanıyor zaten,aynısını herkes yasıyor,merak etmeyin.şimdilik az az yesın içsin zamanla daha çok yer içer inşaallah.zaten ilk tadımlık sonra çogaltıcaksın.
benim kızımda yüzüstü yatmayı sevmiyordu,şimdi kendisi sürekli döndüğü için herşekilde yatıyor,benim ki 4 ayak üstünde duruyor tam emekleme degıl de yarım emekleme şeklinde sürüne sürüne heryere gidiyor.hele dikkatini çeken bişi olursa çok hzılı gidiyor.

mrba ben yeni kullanıcıyım vede 2012 haziran annesiyim biz çok erken başlamadk ekgıdaya bebeğimin kilosu biraz fazla iyiydi oyüzden tam 6. aya bıraktık ama şimdide beyenmiyo çok zorlanıyorum mesela şimdiyoğurt yedirdm bir çorba kaşığızor bitirdi sabahları yarım portakal suyu sıkıyorum yarısını zor içiyo napıcm nasıl sevdircem bilmiyorum

hoşgeldin canım,ben de ek gıdaya erken başlamadım dediğin sorunları ben de yaşıyorum sanırım herkes yaşıyor:)şimdiden eliyle itiyor,ağzını kapatıyor açmıyor,çok fenaaa bu çocuklar:emir_bebek:
yüz üstü yatmayı benimki de sevmiyor yere bırakınca dönüp duruyor:)sürüne sürüne azıcıkta olsa gidiyor,her çocuk farklıdır seninki de vakti gelince emekler endişelenme..

herkes bu ek gıda da zorlanıyor zaten,aynısını herkes yasıyor,merak etmeyin.şimdilik az az yesın içsin zamanla daha çok yer içer inşaallah.zaten ilk tadımlık sonra çogaltıcaksın.
benim kızımda yüzüstü yatmayı sevmiyordu,şimdi kendisi sürekli döndüğü için herşekilde yatıyor,benim ki 4 ayak üstünde duruyor tam emekleme degıl de yarım emekleme şeklinde sürüne sürüne heryere gidiyor.hele dikkatini çeken bişi olursa çok hzılı gidiyor.

bizimki biraz dediğim gibi tombiş yüzüstüyken kendini döndürüyo ama sırüstünden yüzüstüne dönemiyo popo ağır geliyo yani yüzüstü yatırıp karşısında birsürü şebeklik yapıyom oyuncak koyuyom ama tık yok uğraşıyo falan çok fazla ilerlemiyo ben çok zorlamıyom yavaş yavaş öğrencek inşallah herşeyi şimdi mesala beni öpmeyi öğrendi gerçi her öpmeden sonra suratm salya içinde kalıyo ama insanı evladının öpmesi kadar tatlı bişey yokmuş allahım hepimizin bebeğine hayırlı uzun ömür versin

bizimki biraz dediğim gibi tombiş yüzüstüyken kendini döndürüyo ama sırüstünden yüzüstüne dönemiyo popo ağır geliyo yani yüzüstü yatırıp karşısında birsürü şebeklik yapıyom oyuncak koyuyom ama tık yok uğraşıyo falan çok fazla ilerlemiyo ben çok zorlamıyom yavaş yavaş öğrencek inşallah herşeyi şimdi mesala beni öpmeyi öğrendi gerçi her öpmeden sonra suratm salya içinde kalıyo ama insanı evladının öpmesi kadar tatlı bişey yokmuş allahım hepimizin bebeğine hayırlı uzun ömür versin

amin cümlemızın,maşallah diyelim o zaman bebegıne,kimi bebek bazı hareketleri geç yapar her bebek farklı,benimkı 3,5 aylıkken başladı dönmeye 4 aylıkken de döne döne yuvarlanarak heryere gidiyordu.senınkıde zamanı gelınce yapar canım.6 aylık bebek öpmeyi bilirmiki?

merhaba hilma hoşgeldin,
biz iyiyiz çok şükür,
sen ve bebişin nasılsınız? :16:

sağolasınız bende bebişde iyi çok şükür

canım biz 5 aylıkken başlamıştık yiğitte yemiyordu başta ve herşeyine cicibebe katıyordum öle olunca yiyordu yoğurdu çorbayı meyveyi herşeye katıyordum sonra cicbebeyi yavaş yavaş azalttım normal yiyebiliyor artık birde böle dne bakalım
bişey sormaya unutmuşum bizim tosun hiç yüzüstü yatmayı sevmiyo dolayısıyla ne emekleme nede emekleme çabası var sizinkiler nasıl başladılarmı biraz

bizimde sırt üstü dönmüyor :) hepsi farklı yerde sürünerek ilerliyo

amin cümlemizin,hiç korkma onunda hava almaya ihtıyacı var arada bi kaç dakıkalıgına çıkar,sıkı gıydırdıkten sonra ALLAH'IN izniyle bişi olmaz ben tulum atkı şapka gıydırıp çıkardım.bir de çok sakınmıcaksın,çok şükür dogdugundan beri hastalanmadı maşalllah sübhanallah barekallah diyelim :)
kan testıne gelınce bizde 4.ayda test yapılmadan başladık zaten.6.ayda yapılcaktı ama 7.aya kaldı aslında test yaptırmak ıstemıyorum çocukların damarı bulunmadıgı
için çok canı yanıyor,heryerı delıyolar bilmıyorum napcam bakalım..artık demir ilacını içmiyo zaten agzından çıkartıyo.bende vermıyorum.sevmedıgı için.
bugün 1 çay k. keçiboynuzu pekmezi verdim çok da sevdi.

maşallah aman hasta olmasın kuzucuklarımız evet sakındıkça daha çabuk hasta oluyorlar... afiyet olsun kuzucuğa.:)

geçmiş olsun,
Allah çaresiz kalacağımız büyük depremler yaşatmasın bir daha insaallah..

test yapılmadan demir ilacına da başlayan da pek çok dr. var haklısın, için rahat olsun yavruna şif olsun inşaallah...
biz de ay sonunda kan aldırıacağız, oyy çok canı yanacak kuzumun..insan hiç kıyamıyor..

sebze çorbasına ben henüz başlamadım ama ilk bebeğim de hiç sevmemişti sebze pürelerini, sonradan yemekler çeşitlendikçe; yayla çorbasını ve mercimek, ezogelin çorbalarını sevmişti, sebze pürelerini de tavuklu/etli vermeye başlayınca yemeye başlamıştı...
yemek istemediğinde ben de asla zorlamıyorum..
afiyet olsun hepsine...

geçmiş olsun dileğin için de sağolasın cnm..

napalım canım şimdilik vercem ilacı ama önümüzdeki ay doktorla konuşup test yaptırıp ona göre devam etmeyi düşünüyorum.

cnm bizde 6. ayda başladık ek gıdaya benim ki de yoğurdu önce yedi şimdi yemiyor bir gün iiçine pekmez kattım öyle yedi ama artık öylede yemiyor hatun. hele çorbayı bir gün biraz yiyor bir gün bir kaşık zor alıyor bende zorlamıyorum keyfi bilir napalım..canım portakal suyu erken değil mi gaz yapar diye daha sonraki aylarda öneriliyor diye hatırlıyorum ama...

bişey sormaya unutmuşum bizim tosun hiç yüzüstü yatmayı sevmiyo dolayısıyla ne emekleme nede emekleme çabası var sizinkiler nasıl başladılarmı biraz

cnm benimki geri geri sürüne sürüne gidiyor daha öne doğru gittiğini görmedim. ama bebekten bebeğe değişiyor kimi erken emekliyor kimi geç emekliyor...sağlıkla en uygun zamanda olsun...

canım biz 5 aylıkken başlamıştık yiğitte yemiyordu başta ve herşeyine cicibebe katıyordum öle olunca yiyordu yoğurdu çorbayı meyveyi herşeye katıyordum sonra cicbebeyi yavaş yavaş azalttım normal yiyebiliyor artık birde böle dne bakalım

cnm süper bir fikir cici bebe bende bir deneyeyim umarım başarılı oluruz....

maşallah aman hasta olmasın kuzucuklarımız evet sakındıkça daha çabuk hasta oluyorlar... afiyet olsun kuzucuğa.:)

napalım canım şimdilik vercem ilacı ama önümüzdeki ay doktorla konuşup test yaptırıp ona göre devam etmeyi düşünüyorum.

cnm bizde 6. ayda başladık ek gıdaya benim ki de yoğurdu önce yedi şimdi yemiyor bir gün iiçine pekmez kattım öyle yedi ama artık öylede yemiyor hatun. hele çorbayı bir gün biraz yiyor bir gün bir kaşık zor alıyor bende zorlamıyorum keyfi bilir napalım..canım portakal suyu erken değil mi gaz yapar diye daha sonraki aylarda öneriliyor diye hatırlıyorum ama...

cnm benimki geri geri sürüne sürüne gidiyor daha öne doğru gittiğini görmedim. ama bebekten bebeğe değişiyor kimi erken emekliyor kimi geç emekliyor...sağlıkla en uygun zamanda olsun...

cnm süper bir fikir cici bebe bende bir deneyeyim umarım başarılı oluruz....

çok işe yarıyor cnım alakalı alakasız herşeyin içine katıyordum öle yiyordu yogurdu hele kattiyen agzını açmıyordu ama cicbebe katıp verdim baya sonra yemeye alışınca azar azar cicbebeyi azalttım şimdi katmıyorum artık yiyor çünkü

merhaba hoşgeldiniz bebeğinle meyas..
biz de ek gıdaya yeni yeni başladık, meyva püresi ve yoğurt ile...
çok çok az yiyor, ilk etapta az yemeleri normal, zamanla arttırırlar yeme miktarlarını...

benim miniğim de tıpkı senin tombiş gibi...kazara kendini yüz üstü döndürdüyse öyle kalıyor, asla bir çaba falan da sarfetmiyor:1: kurtarmam için bağırıyor sadece..
emeklemek zaten gelişim sürecinde muhakkak yapmaları gereken bir hareket değilmiş, emeklemeden yürüyen de bir çok bebek var..benim ilk bebeğim de direkt sıralayıp yürüdü..ama emekleyen bebekler de çok şirin oluyor,o yüzden insaallah bu minigim emekler diye dua ediyorum:)

Allah iyilik sağlık versin cnm,
demek komando olacak senin bıdık, masaallah...yürüdükleri günleri de sağlıkla görelim insaallah..

doktor 1 yaşına kadar mandalın portakal vs vermıyor asitli oldugu için.poposunu pişik yapabilir meyas.

netten araştırmıştm verilebilir 6.aydan sonra diyodu ona güvenerek verdm ama haklısınz benm bebeğim zaten gazlı ozaman biraz erteliym vermeyi armutta gaz yapıyo bizimkine kapızlıkta var muz veremiyorm oyüzden geriye bi elma kalıyo acaba şimdi 6ay20 günlük buarda kivi ve nar verebilirmiym

amin cümlemızın,maşallah diyelim o zaman bebegıne,kimi bebek bazı hareketleri geç yapar her bebek farklı,benimkı 3,5 aylıkken başladı dönmeye 4 aylıkken de döne döne yuvarlanarak heryere gidiyordu.senınkıde zamanı gelınce yapar canım.6 aylık bebek öpmeyi bilirmiki?

tabiki bizim gibi mucuk diye değil ama ben onu öpünce saçlarmdan tutup beni kendine çekiye ağzını açıp bütün yüzüme yapışıp yalıyo bunu yaptığı içinde çok mutlu oluyo

cici bebede aldıram eşime bide gitmiş en büyüğünden almış ama onu hiç beyenmedi herşekilde deniyom yüzünü ekşiitiyo kahvaltıda veriyodum acaba onun yerine kahvaltıda doyurucu ne verebilirimki

tabiki bizim gibi mucuk diye değil ama ben onu öpünce saçlarmdan tutup beni kendine çekiye ağzını açıp bütün yüzüme yapışıp yalıyo bunu yaptığı içinde çok mutlu oluyo

benım kız da onu çok sık yapar, saçlarımı da yoluyor canım çok yanıyor.benım lıstemde portakal ve narda vardı.ben verdım severek içti.dunde havuç suyu verdım.pişik yapmadı kızımda.zaten pişik sorunumuz pek olmadı.eger cicibebebe evde fazlaysa kullanmıyorsan sute karıstırıp sen ye ben oyle yapıyorum bayıla bayıla yiyorum :)
kahvaltıya tahıllı mama,ezılmıs cevız. tereyagı,bebe biskuvısı, peynır, pekmez yumurta sarısı bunlar konuyor,gayet doyurucu bunu deneyebılırsın.

Son düzenleme:
cnm işin tuhafı bizim doktorumuz kan testi yapalım demedi direk ilacı ver dedi aile hekimi yapıp öyle vermenizi tavsiye ederim dedi :( ne yapcaz bu çorba işini zorlamayın diyorlar ama sabretcez artık. bide benim kız yoğurdu sade yemiyor dün pekmez koydum bayıla bayıla yedi sade olunca ekşi geliyor yüzünü ekşitiyor tadına bakıyorum bana gayet tatlı geliyooo

yoğurdu tek başına yemiyorsa ki benim kızımda yemiyor. pekmez yerine ben cici bebeyi ezip yediriyorum. hem daha tok tutuyor. yoğurda pekmezi karıştırdığında yoğurdun kalsiyum değeri düşüyormuş. bende önceden bu şekil veriyordum. öğrenince bu şekil veriyorum. severek yiyor kuzum..

cici bebede aldıram eşime bide gitmiş en büyüğünden almış ama onu hiç beyenmedi herşekilde deniyom yüzünü ekşiitiyo kahvaltıda veriyodum acaba onun yerine kahvaltıda doyurucu ne verebilirimki

ben kahvaltıda bir yumurtanın sarısını yediriyorum. daha sonra anne sütü verdikten sonra o sıralar uyuyor. uyandıktan sonra cicibebe ve yoğurt veriyorum. kızım karıştırılmış olarak yemiyor bende ayrı ayrı yediriyorum. şimdilik kahvaltımız bu :34:

Son düzenleme:
netten araştırmıştm verilebilir 6.aydan sonra diyodu ona güvenerek verdm ama haklısınz benm bebeğim zaten gazlı ozaman biraz erteliym vermeyi armutta gaz yapıyo bizimkine kapızlıkta var muz veremiyorm oyüzden geriye bi elma kalıyo acaba şimdi 6ay20 günlük buarda kivi ve nar verebilirmiym
mrb canım,bizim listede kivi allerjen olduğu için dr vermedi bir yaşına kadar.. bilgin olsun dedim..

ben bebe bisküvisini kendim yapıyorum nete yazınca çıkan tariflerden.. 2yk pekmez,2çb un,2çb pirinç unu, 150 gr kdr oda sıcaklığında tereyağı.. hepsi bu kdr.. yoğurup kare şekini veriyorum bi de çatalla şekil yaptım mı aynı cicibebe görüntüsü oluyo.. ben değilim ama annem bunun içine biraz u,peynir,yumurta vs ekliyo öyle yediriyo sabaları gayert de memnunuz..kızlar bu arada slm :1::1: geçmişi okumadan hemen biraz paylaşım yapıp kaçayım, malum yazılı haftası kağıtlar beni bekler.. bugün keçiboynuzu unu aldım. yoğurda onu karıştırdık verdik,bizimki çok sevdi.. hem vitamin-mineral çok yüksek ondan payını alıyo hem de tatlandırıyo.. bi de çok ilginç birşey öğrendim. aborijinler doğal diş kaşıyıcı olarak keçiboynuzu verirlermiş... zaten kırılması çok çok zor kurusunun.. havuç vs yi boğazına kaçar diye 2 dk dan fazla veremiyorum bunda içim rahat eder diye düşündüm..
herkes kendine ve bebişe ii baksın.. bebişlere de Allahım bol bol uyku versin,msjı bile bi kerede yazamıyoruz malum :50::50:

sabah kahvaltısı için doktorumuz tahıllı,peynirli,pekmezli mama vermişti.iki gün verdim.ikisindede yavrum 1 saat sonra falan çok kötü kustu hiç kusmayan çocuk.
bidaha vermicem.sanırım dokunuyor midesine.bu yüzden daha kahvaltıya başlamadık.zaten çokda yemiyor.bakalım doktor kontrolünde söyleyeceğim doktor ne önerecek.
kahvaltı için başka çözümler bulmam lazım.

cicibeebsni biraz fazla koy bence yer. kahvaltı ben çalıştıgım için evde oldugum zamanlar kendim yapıorum bakıcıya verirken çorba falan verşyorum ou yedriyo kahvaltıda 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaş. pekmez, ekmek içi, 3-4 fındık, 3-4 fıstık, kayısı, ıhlamurla bunları ıslatıyorm severekde yiyo şükür, valla ben aklıma yatan herşei veriyorum sürekli gittiğim bi dr falanda yok meyvelerden portakal falan vermiyorum diğerlerini veriyorum kivi falan... pırasaydı brokoliydi bulgur pilavi vs hepsini tuzsuz yapıp veriyorum
birde aklıma gelmişken ek gıdaya geçtikten sonra ben 2 saate bir bişiler yedrmeye çalışıyordum yemiyordu agızını açmıyordu sonra sreyi uzattım yedirdiklerim tok tutuyordu herhalde 4 saatte bir bişiler vermeye bşlayınca rahatladık o zaman yiyor yaptıklarımı

Son düzenleme:
mrb canım,bizim listede kivi allerjen olduğu için dr vermedi bir yaşına kadar.. bilgin olsun dedim..

ben bebe bisküvisini kendim yapıyorum nete yazınca çıkan tariflerden.. 2yk pekmez,2çb un,2çb pirinç unu, 150 gr kdr oda sıcaklığında tereyağı.. hepsi bu kdr.. yoğurup kare şekini veriyorum bi de çatalla şekil yaptım mı aynı cicibebe görüntüsü oluyo.. ben değilim ama annem bunun içine biraz u,peynir,yumurta vs ekliyo öyle yediriyo sabaları gayert de memnunuz..kızlar bu arada slm :1::1: geçmişi okumadan hemen biraz paylaşım yapıp kaçayım, malum yazılı haftası kağıtlar beni bekler.. bugün keçiboynuzu unu aldım. yoğurda onu karıştırdık verdik,bizimki çok sevdi.. hem vitamin-mineral çok yüksek ondan payını alıyo hem de tatlandırıyo.. bi de çok ilginç birşey öğrendim. aborijinler doğal diş kaşıyıcı olarak keçiboynuzu verirlermiş... zaten kırılması çok çok zor kurusunun.. havuç vs yi boğazına kaçar diye 2 dk dan fazla veremiyorum bunda içim rahat eder diye düşündüm..
herkes kendine ve bebişe ii baksın.. bebişlere de Allahım bol bol uyku versin,msjı bile bi kerede yazamıyoruz malum :50::50:

hoşgeldin, kolay gelsin sınav haftasında...
keçi boynuzu çok sert evet iyi fikirmiş ellerine vermek için..ben e bebekten meyva filesi aldım havucu falan onun içine koyup vermek için, henüz hiç vermedim..

cicibeebsni biraz fazla koy bence yer. kahvaltı ben çalıştıgım için evde oldugum zamanlar kendim yapıorum bakıcıya verirken çorba falan verşyorum ou yedriyo kahvaltıda 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaş. pekmez, ekmek içi, 3-4 fındık, 3-4 fıstık, kayısı, ıhlamurla bunları ıslatıyorm severekde yiyo şükür, valla ben aklıma yatan herşei veriyorum sürekli gittiğim bi dr falanda yok meyvelerden portakal falan vermiyorum diğerlerini veriyorum kivi falan... pırasaydı brokoliydi bulgur pilavi vs hepsini tuzsuz yapıp veriyorum
birde aklıma gelmişken ek gıdaya geçtikten sonra ben 2 saate bir bişiler yedrmeye çalışıyordum yemiyordu agızını açmıyordu sonra sreyi uzattım yedirdiklerim tok tutuyordu herhalde 4 saatte bir bişiler vermeye bşlayınca rahatladık o zaman yiyor yaptıklarımı

dişleri çıktı mı bebişinin cnm, bulgur pilavını yiyebiliyor mu rahatca?

Back
X