2012 Haziran Anneleri Doğurdu

bizim tontiş de henüz ne emekliyor ne de sıralıyor, yalnızca ellerime tutunup tutunup kendini ayağa kaldırmaya çalışıyor sürekli...

evet emzirmek en kolayı, yemek yedirebilmek olay oluyor bizde de, özellikle sevmediği birşey olduğunda püskürtüyor, her tarafı batırıyor yaramaz...

Son düzenleme:
herkese günaydın
biz şimdi sağlık ocağından geldik
kızamık aşımızı olduk,şimdi uyuyor yavrum
dr kılomuzu boyumuzu beğendi
yemediği halde bide...

Son düzenleme:
arkadaslar cok kotuyum ya paniktayim resmen
biliyorsunuz elif hala dis cikarmadi hatta alt damakta sislik bile olmadi.yani ufukta bir dis cikma ihtimali yok
ama sabah gulerken ust tamakta bir sisilik var ve bu sisiligin ici igne ici gibi beyaz
normalde ilk dis asagidan cikar
bu ustteki iltihap olabilirmi
yarin kontrol gunumuz yada bugunmu gitsem.bebislerinizde boyle birsey oldumu

gunaydin demeyide unuttum
gunaydin arkadaslar ve bebisleri

Ben ikisini de aynı anda arabalarında sallıyorum sonra ayrı odalara koyuyorum ki zamansız uyanan olursa kardeşıni uyandırmasın bazen biri memede biri arabada uyuyo o zaman ayak-bacak kasları çok işe yarıyo arabayı sallamak için gece uykusuna da kucağımızda gezdirirken geçiyorlar yalnız çok geç uyuyorlar gece 12den sabah 11e kadar uyuyorlar sonra öğlen 2den 4e kadar akşam 7den 9 a kadar uyuyorlar. Sizin uyku düzeniniz nasıl?
bizim uyku düzenimiz yok ne zaman uyursak,bazı sabahladığımız oluyor gündüzde akşama kadar yatarız
mesala bikaçgündür ikindide yatıyoruz akşama kadar
dünde ikindide bi yattık sabah 4te kalktık uyudummu tam uyuyo bana çekmiş
once kizi salliyorum canim sonra oglani yani anlayacagin oglan sirasini bekliyor yanimda oynuyor. sallamamak veli nimet canim
benimki kesinlikle biri varken uyumaz gerçi seninkiler alışmıştır sese.
evet cnm 3 - 4 sezeryan yapan ben de duydum..
yaş da ilerliyor tabii, 83'lüyüm ben:)

çok geç uyuyorlarmış cnm, en son uykuları erkene çekebilsen daha erken uyurlar..gerçi sabah 11 de uyanmaları da çok iyi:) bizimki en geç 9da gece uykusuna geçmek istiyor, son uykusundan da en geç 7, 7.30 da uyanmış oluyor..gün içinde de 2-2,5 saatte bir uykusu geliyor kısa kısa uyuyor ..

bende 85 liyim ama bitane daha yapabilirsin 2 yada 3 yıl sonra
sana gaz veriyim :)

bizim tontiş de henüz ne emekliyor ne de sıralıyor, yalnızca ellerime tutunup tutunup kendini ayağa kaldırmaya çalışıyor sürekli...

evet emzirmek en kolayı, yemek yedirebilmek olay oluyor bizde de, özellikle sevmediği birşey olduğunda püskürtüyor, her tarafı batırıyor yaramaz...

bende şu yemek yedirme olayını hiç sevmiyorum ya
keşeke uzun zaman emseler,gerçi benimki
ek gıda çok almadı hep emerek doyurdu karnını halada öyle

Günaydın annişler ve aşk dolu bebişler...
Dün kızımın kontrolü vardı 8 kg 70cm olmuş.maşallah kızıma.
3.dişimiz bir türlü çıkamadı.Çok rahatsız ediyor prensesimi.
Tavuklu şehriyeli havuçlu çorbaya bayılıyor hapur hupur yiyor maşallah aşkıma.
Emeklemeden sıralanmaya geçti.Hatta tay taya geçti geçicek 1-2 saniye duruyor hoppp koltuğa tutunuyor yada yere oturuyor.
Gece uykularımız hiç programlı değil bazen 1de uyuyo bazen 12 bazen 11 de uyuyor 2 saat sonra 4 saat sonra yarım saat sonra kalkıyor.Hiç mi hiç kestiremiyorum ne zaman uyanacağını.O yüzden uyanınca hemen saate bakıyorum acıktımı acaba yoksa huzursuzluktan mı uyandı diye bazen bir kere piş pişşş diyorum sıvazlıyorum hemen dalıyor bazen of offf uyumamak için debeleniyor.
Bizde gelişmeler böyle.
Öpüyorum sizleri....
ha bu arada diş buğdayı yapan var mı aranızda ben bir türlü tarihi netleştiripte yapamadım.Şükür 6 aylık kınasını yaptım prensesimin.Prensesin uğur böcekli kırmızı tütüsü,Kapı süsü ,kına tepsisini ve keçe magnet resim çercevesi ve tülle süslemek benim el emeğim..Gelen misafirlerimize Ece nin resimli keçe magnet cercevesini,süslü kına kutusu ve tülbenti beyaz tüle sarıp kırmızı kurdela ile bağladım nazar boncukları ile süsledim.
Bunlarda resimlerimiz :)
$1.webp $2.webp $3.webp $4.webp

Günaydın kızlar oğlumun dedededeleriyle uyandım kızım çoktan söylüyordu ama oğlumdan ilk kez duydum güne güzel başladım hamdolsun. :)

biliyorsunuz elif hala dis cikarmadi hatta alt damakta sislik bile olmadi.yani ufukta bir dis cikma ihtimali yok
ama sabah gulerken ust tamakta bir sisilik var ve bu sisiligin ici igne ici gibi beyaz

Canım diş değildir eğer alt da şişse beraber çıkarlar dicem ama şiş de değilmiş bence ara kontrolü bugüne al

izleriz belki birgün :)
bizim hastanede kımseyı almıyorlardı içeri

ben doğum anına kadar odamdaydım bebek geliyor dediler ve doğumhaneye aldılar doğumhaneden 15 dk sonra çıktım:1:

ohh gez tabii hatta benim yerimede gezz benim iki bebisle cikmam mumkun degil anca hafta sonunu beklicem esimle birlikte cikicazz:43:

senin yerine de gezerim canım yarında günüm var oraya gidicem, gel beraber gezelim tutarım ben minişlerden birini:1:

Al benden de o kadar her dışarı çıkışımız bir seremoni oluyo:) bebişleri nasıl uyutuyorsunuz? Bizimkiler ya emerek ya da arabada sallayarak uyurlar. Yatağa koyup uyku arkadaşıyla uyutmayı demedim temelli uykuları kaçıyor :)

kendi yatağıma yatırıyorum yanına uzanıyorum uyuyor numarası yapıp berene sarılıyorum o da parmak emip uyuyor, ya da emziriyorum o şekilde uyuyor, uyku saatlerimiz akşam 9 ya da 10 sabah 9:30, gündüz uykumuzun bir düzeni yok ama gündüz 3 saate yakın uyuyor aralıklı olarak.

senin tontiş emeklemeden yürüyecek demekki annesi.

Günaydın kızlar oğlumun dedededeleriyle uyandım kızım çoktan söylüyordu ama oğlumdan ilk kez duydum güne güzel başladım hamdolsun. :)

maaşallah oğluşunada insan çok mutlu oluyor demii:nazar::nazar:

güldis çok güsel olmuş kınanız bebişinede maaşallah, ben diş buğdayı yaptım gerideki sayfalarda var ordan bakabilirsin.

yok canım iltihap falan değildir kimi bebeklerin alt dişi çıkarken kimi bebekler üst dişlerini önce çıkartıyor, panik yapma.

İlk_ cim link yaparmısın bir türlü bulamadım.Neler yaptın merak ediyorum.Aklımda birşeyler var ama yeni fikirlere daima açığım :)

canım baştan yükledim bende vaktim olmadığından linki arayamadım,hedik bardaklarını falan kendim süsledim ilk dişim çıktı kurdeleleriyle ve içlerine diş şeklinde jelibonlardan koydum, diş kurabiyeleri ve pastasını yaptırdım evi süsledim önden de kuran okuttum.

$20130209_141344.webp $20130209_142306.webp $20130209_141838.webp $20130209_141816.webp $20130209_141647.webp $20130209_141811.webp $20130209_141333.webp $20130209_141628.webp $20130209_141429.webp $20130209_141416.webp $20130209_141409.webp $aaa.webp
$Fotoðraf1474.webp

Son düzenleme:
Canım diş değildir eğer alt da şişse beraber çıkarlar dicem ama şiş de değilmiş bence ara kontrolü bugüne al

yok canım iltihap falan değildir kimi bebeklerin alt dişi çıkarken kimi bebekler üst dişlerini önce çıkartıyor, panik yapma.

yok canim ne paniklemesi daha da beteri oldum
babamizi aradik saat 2 ye randevu almis.bizde giyindik bekliyoruz.hayirlisi bakalim
dua edin ne olur

İlk_ cim ne güzel olmuş eline sağlık...Tekrar yüklediğin için ayrıca teşekkürler.Darısı bizim diş buğdayının başına.Tarihe karar verirsem hazırlıklar hızlancak inşallah :))

bende odamdaydım doğum başlıcak dendi doğumhaneye gittim
ama odayada almıyorlar kimseyi

anladım canım bende herkes içerdeydi valla:1: hatta lağman yapıcaz herkesi dışarı alalım demişler bende eşim yanımda kalsın dedim adam benim elimi tutuyo ben yanında afedersiniz mıçıyomuşum :1: o acıyla ne yapacağımı bilemedim şimdi düşündükçe kendimden utanıyorum:9::9: sen hangi hastanede doğum yaptın?

yok canim ne paniklemesi daha da beteri oldum
babamizi aradik saat 2 ye randevu almis.bizde giyindik bekliyoruz.hayirlisi bakalim
dua edin ne olur

Canım sakin ol miniğide endişelendirceksin.Az kaldı 2 ye ne olduğunu öğreneceksiniz.İnşallah kötü bişey yoktur.

kac cocugun olursa olsun ne kadar tecrubeli olursan ol yinede elin ayagina dolaniyor.anne olmak ne zor yaaaaa
kizlar resimlere bayildim.allah daha ne guzel gunlerini gormenizi nasip etsin.bizede resimleri

anladım canım bende herkes içerdeydi valla:1: hatta lağman yapıcaz herkesi dışarı alalım demişler bende eşim yanımda kalsın dedim adam benim elimi tutuyo ben yanında afedersiniz mıçıyomuşum :1: o acıyla ne yapacağımı bilemedim şimdi düşündükçe kendimden utanıyorum:9::9: sen hangi hastanede doğum yaptın?

Lahman mı? :))))
Bende ters etki yaptı.Yapılır yapılmaz kusmaya başladım.Ebe hemşire habire çık artık gel kontrol edelim orda doğurucan diyip duruyordu kendimi tutup kontrol için yatağa geçtiğimde ebe hemşire doğum başlamış hemen doğumhaneye demezmi ben hala kusmam lazımm diye söyleniyordum bi yandanda tuvaletim var ne doğurması diyodum .Ay allahım ne macera ama gülüyorum şimdi..Çok ilgili ve iyi bir ekiptiler.Sağolsunlar...Aklıma gelcdikce onlara dua ediyorum...

Back
X