2012 Haziran Anneleri Doğurdu

Günaydın kızlar oğlumun dedededeleriyle uyandım kızım çoktan söylüyordu ama oğlumdan ilk kez duydum güne güzel başladım hamdolsun. :)
:nazar::nazar: darısı anne yi duymana olsun..

ben doğum anına kadar odamdaydım bebek geliyor dediler ve doğumhaneye aldılar doğumhaneden 15 dk sonra çıktım:1:

senin yerine de gezerim canım yarında günüm var oraya gidicem, gel beraber gezelim tutarım ben minişlerden birini:1:

kendi yatağıma yatırıyorum yanına uzanıyorum uyuyor numarası yapıp berene sarılıyorum o da parmak emip uyuyor, ya da emziriyorum o şekilde uyuyor, uyku saatlerimiz akşam 9 ya da 10 sabah 9:30, gündüz uykumuzun bir düzeni yok ama gündüz 3 saate yakın uyuyor aralıklı olarak.

senin tontiş emeklemeden yürüyecek demekki annesi.

evet emeklemeyecek ablası gibi, ben de emeklemeden yürümüşüm bana çektiler galiba:1:

2gündür giremiyordum ama topiğimizin maaşallah var:-) eski günlerdeki gibi. Yazın kızlar elleriniz dert görmesin:-) dişi çıkan kuzularada hayırlı olsun . Bunu söylemekten sıkıldım ama darısı gülfem elamın başına...
bir de bizim tosbiğin başına hala dişi çıkmayan yalnız ikisi kaldı sanırım:1:

Selam canım bizim de banyo günümüzdü annem geldi, çok çırpınıyorlar nefesleri falan gidiyo o yüzden annemle yıkıyorum ben minikleri, ben de uyutup duşa girdim çıktım annem çorbayı yapmış yemeği de ocağa koymak üzereymiş. Ana gibi yar olmaz derler son derece haklılar

benim annem de çok yakınımda oturuyor akşamları gelip bebişe bakıyor ben ablasını okula almaya gidiyorum, yemek yoksa yapıveriyor..hakları ödenmez, başımızdan eksik olmasınlar insaallah ..

slm kızlar biz dün dr kontrlüne gittik maşallah oğluşum sağlıklı ve herşeyi gayet ii şükür bugünde aşımızı olduk çok şükür iyiyizzz :nazar::nazar:
sizler nasılsınız:16:
:nazar::nazar: geçmiş olsun aşıyı atlatmışsınız..bizi 9. ayda çağırdı dr. aşı için..

korknma cnm benim oğlanda sırala mıyor daha hatta dün dr dedim yuvarlanıyor ve poposunu kaldıra kaldıra gidiyor dedim normal dedi bu ayda olması gereken bebeklerin yürümesini 13-14 aylıkken bekliyoruz yaşını karşılar dedi ama dedim 7 ıncı ayda sıralıyorlar vs diye duyuyorum dedim olabilir dedi yani her bebek aynı değil o 7 ıncı ayda sıralayanlarıda merak etmiyor değilim açıkcası :) nasıl oluyor anlamış değilim bende senin gibi takmıştım da dr asla dedi yürümesini bekleme daha erken bide yemekle ilgili yemiyorsa zorlama bebeğini dedi zaten kılomuz normal de boyuda normal üstü o yüzden ii dedi şükür bende yemediğinde ısrar etmiycem bebeğime :16:

8-9 aylık yürüyen çok aktif bebekler olabiliyor nadir de olsa, benim eşimin anneannesi 8 aylıkken yürümüş öyle diyorlar şu an 90 yaşına yakın hala kıpır kıpır mesela, yaradılış meselesi...
ama bizim bebişler de ortalama 12-13-14 aylarda kesin yürürler inşaallah..
bizimki daha tam tur bile dönemiyor öyle yatıp, ben oturtursam da oturuyor sadece tosbik..:1:

Kilosu ve boyu kaç bizim 2hafta önce 9600 ve 9550 idi. Boylar da 73cm yemediklerinde çok zorluyorum zorlamayım mı?? :44:

zorlama sakın akıllıbıkcım ileride akıllarıerdiklerinde yemek yeme fobileri olmasın..:56:

Bizimkiler de süpürge sesinde uyanıklar ve yatıyolarsa uykuya geçiyorlar
bizimki korkuyor süpürgeden, süpürge çalışırken hayatta uyumaz yaramaz :emir_bebek:
canım yemiyolar diye üzülme maaşallah kiloları çok iyi hem kilolu bebek iyi değil normal olsunlar sağlıkları yerinde olsun yeter hem zayıf olup hem iştahsız olsalar ne yapacaktın, beren maşşalah anne sütüde alıyor 5 öğün çok güzel besleniyorda ama gel gelelelim hep normal sınırda bir bebek aşırı hareketli ve genetik olacak ki babada bende zayıf uzunuz 8 aylık kontrolünde 8300kg 74 cmdi. bu ayda kilo aldığını sanmıyorum.

Berencik ince uzun çıtır olacak :nazar::nazar:
fotograflarda çok güzel görünüyor :emir_bebek:
bebişlerimiz sağlıklılar ya kızlar, kilo boy vs..önemsiz detaylar bence..

Günaydın annişler ve bıcırık bebişler..Hayırlı cumalar...
İzmir de yine yağmur var.Haftasonu gezme planlarımız sankim suya düşecek gibi.
Neyse evde prensesimle koyun koyuna uyurum bende :))
Ayy kızlar dün eve bir gittim babaannemiz yeni uyutmuş ece hanımı.Bende yanına uzanıverdim ohhh 1bucuk saat mışıl mışıl kızımla uyudum.kızım beni uyandırdı.Ay ne güzel bir duyguydu o öle....Bazen çalışıyorum diye kendime çok kızıyorum...

kızlar siz kaç numara bez kullanıyorsunuz
ben uzun zamandır 4 numara kullanıyorum
ya birde benim meme uçlarım emzirmekten lastik gibi oldu
nereye çeksen uzuyo :1:
sizinde böylemi?

Son düzenleme:
sizinde böylemi?

Günaydın elifsueda;
Kızım 8 kilo olduğu için halen 3 numara kullanıyorum.Ay eveet meme uçlarım benimde öyle emzik gibi kullanıyor prenses hanım.Çekiştire çekiştire emiyor sağolsun :))
Emip emip ısırıyo sonra bakıyo bide gülümsemezmi gelde acıyı hisset :))

Günaydın elifsueda;
Kızım 8 kilo olduğu için halen 3 numara kullanıyorum.Ay eveet meme uçlarım benimde öyle emzik gibi kullanıyor prenses hanım.Çekiştire çekiştire emiyor sağolsun :))
Emip emip ısırıyo sonra bakıyo bide gülümsemezmi gelde acıyı hisset :))

günaydın
benim kız 9kg,71.5 cm olmuş
benimkide emzik gibi kullanıyo sabaha kadar emiyor
artık acıyo yani,ısırması yok sadece dün 2 kez ısırdı ilk defa :emir_bebek:

Nereye goturuyosun canim peki bende pek memnun degilim aslinda daha dogrusu cok bekliyoruz hic randevu saatinde girmedik devlet hastanesinde daha az bekleriz herhalde ama dr olarak herkes cok membun ve cok hastasi var bir ara bende dusundum degistirmeyi ama dogduklarindan beri ona goturuyoruz diye cesaret edemedik. Birde ne kadar daha boyle kontrole goturucez bilen var mi

canım ben çalışlar caddesinde kurtuluş hallaç a götürüyorum özel muayenehane, medicana hastanesini hiç bir zaman sevmedim politikası direk insan kazıklamaya yönelik ve doktoruları ilaç yanlısı alper beyide bu yüzden değiştirdim.

İçimi rahatlatınız sağolun, çorbaları daha rahat yedireceğim inşallah. İlkcim bebişin 5öğün yiyo ama miktar ne? Ben 100-120 ml hazırlıyorum öğünleri

hiç ölçmedim cc olarak ama sen sorduktan sonra ölçtüm şöyle açıklayayım

sabah 5 cicibebe, 1 kibrit kutusu beyaz peynir,1 kaşık tereyağı, 1 kaşık pekmez, ceviz, 1 yumurta sarısı ekliyorum ıslatmak için milupa ballı irmikli kaşık maması koyuyorum yiyor bir güzel.
öğle 1 küçük kase çorba 140ccye denk geliyor ve 4 yemek kaşığı yoğurt yiyor.
ikindi meyva ve bebe bisküvisi karıştırıp yediriyorum
akşam bize yapığım yemeklerden bazen yarım kabak dolması yoğurtla karıştırıyorum, köfte patates püresi makarna,tavuklu pilav vb.
yatmadanda muhallebisini yiyor
aralarda günde 8 kez anne sütü alıyor.

sizinde böylemi?

benim de berenin deyişiyle meeem:1: ucumda öyle:1: ben bayağdır 4+ bez kullanıyorum bence bu rahat oluyor.

Günaydın annişler ve bıcırık bebişler..Hayırlı cumalar...
İzmir de yine yağmur var.Haftasonu gezme planlarımız sankim suya düşecek gibi.
Neyse evde prensesimle koyun koyuna uyurum bende :))
Ayy kızlar dün eve bir gittim babaannemiz yeni uyutmuş ece hanımı.Bende yanına uzanıverdim ohhh 1bucuk saat mışıl mışıl kızımla uyudum.kızım beni uyandırdı.Ay ne güzel bir duyguydu o öle....Bazen çalışıyorum diye kendime çok kızıyorum...

canım bence standartlarını düşürmemek için çalışıyorsan kendine kızmamalısın, keyfi ise bişey diyemicem o zaman istediğin kadar kız kendine:1:

bu arada size sormak istediğim şey bebişleriniz ne kadar su içiyor beren suyu çok seviyor alıştırma bardağını gördüğü anda eller kollar ağız ayrı oynuyor günde 250cc su içiyor bu fındık.

canım bence standartlarını düşürmemek için çalışıyorsan kendine kızmamalısın, keyfi ise bişey diyemicem o zaman istediğin kadar kız kendine:1:

Günaydın ilk_ cim;
Keyfi çalışmak hiç bana göre değil walla.Bebeğimle zaman geçirmek herşeyden önemli açıkcası :) Arkadaşlarıma bile daha az zaman ayırıyorum :))
Prenses hanımın daha rahat büyümesi ve yaşam standartlarımızın düşmemesi için mecburen çalışıyorum.

Günaydın ilk_ cim;
Keyfi çalışmak hiç bana göre değil walla.Bebeğimle zaman geçirmek herşeyden önemli açıkcası :) Arkadaşlarıma bile daha az zaman ayırıyorum :))
Prenses hanımın daha rahat büyümesi ve yaşam standartlarımızın düşmemesi için mecburen çalışıyorum.

böyle düşünüp mutlu ol sonuçta miniğin için birçok şeyi sağlayabiliyor konumdasın elhamdülillah, onun için çalışıyor olmak bile ayrı bir gurur olmalı senin için.

bu arada size sormak istediğim şey bebişleriniz ne kadar su içiyor beren suyu çok seviyor alıştırma bardağını gördüğü anda eller kollar ağız ayrı oynuyor günde 250cc su içiyor bu fındık.

Aynen walla bizim ece hnmda suyu çok seviyor.aynı görüntü bizdede var :)) .Hiç günde ne kadar içiyor diye hesap etmedim. Her su istediğinde veriyoruz.Ama ne kadar toplamda içiyor bilemedim :( Dikkat etmek gerekirmi acaba su sonuçta aç karnına içmediği sürece bişey olmaz herhalde.
Ne dersiniz kızlar?

Aynen walla bizim ece hnmda suyu çok seviyor.aynı görüntü bizdede var :)) .Hiç günde ne kadar içiyor diye hesap etmedim. Her su istediğinde veriyoruz.Ama ne kadar toplamda içiyor bilemedim :( Dikkat etmek gerekirmi acaba su sonuçta aç karnına içmediği sürece bişey olmaz herhalde.
Ne dersiniz kızlar?

bende öyle düşünüyorum, alıştırma bardağında cc olduğundan biliyorum ne kadar içtiğini yoksa bende öyle çok cc olarak gitmiyorum yediği içtiği kadar istediğinden fazlasını vermek için zorlamıyorum hiçbir zaman.

böyle düşünüp mutlu ol sonuçta miniğin için birçok şeyi sağlayabiliyor konumdasın elhamdülillah, onun için çalışıyor olmak bile ayrı bir gurur olmalı senin için.

Şükür canım arkadaşım :)).Kızım için çalışmak ve ona rahat rahat istediklerimi alabilmek ayrı bir gurur evet...Allah herkese rahatlıkla büyütmek nasip etsin bıcırklarını :)...

canım ben çalışlar caddesinde kurtuluş hallaç a götürüyorum özel muayenehane, medicana hastanesini hiç bir zaman sevmedim politikası direk insan kazıklamaya yönelik ve doktoruları ilaç

hiç ölçmedim cc olarak ama sen sorduktan sonra ölçtüm şöyle açıklayayım

sabah 5 cicibebe, 1 kibrit kutusu beyaz peynir,1 kaşık tereyağı, 1 kaşık pekmez, ceviz, 1 yumurta sarısı ekliyorum ıslatmak için milupa ballı irmikli kaşık maması koyuyorum yiyor bir güzel.
öğle 1 küçük kase çorba 140ccye denk geliyor ve 4 yemek kaşığı yoğurt yiyor.
ikindi meyva ve bebe bisküvisi kabak dolması yoğurtla karıştırıyorum, köfte patates püresi makarna,tavuklu pilav vb.
yatmadanda muhallebisini yiyor
aralarda günde 8 kez anne sütü alıyor.

benim de berenin deyişiyle meeem:1: ucumda öyle:1: ben bayağdır 4+ bez kullanıyorum bence bu rahat oluyor.

Bizim bıcırıklar böyle yese topaç gibi olur maşallah beroya :39:

kızlar ben gidip beren hanımın çorbasını yapıyım bugün günüm var oraya gidicez görüşürük:16:

yiyor ama doğru düzgün kilo almıyor işte canım napalım ben sonuçta sağlıklı ve dengeli besliyorum içim rahat en azından kimse annesi bakmıyorda bu çocuk böyle çitlembik gibi diyemez:1::41::1:

Yiyip de kilo almıcak işte daha ne istiyorsun :))))) bizimkilere de su içseler yarıyo :)

Back
X