2012 haziran anneleri işbaşı tarihi ve doğum izni parası

mavi_duvar

sen Ben O herkes aynı hikayede..
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
190
7
118
Merhaba Kızlar
Ben 23 Haziranda doğum yaptım İşbaşı tarihim 17 Eylül ama biraz uzatmayı düşünüyorum.
Haftaya İşyerime gidip ücretsiz izin için başvurucam ve doğum parası için neler yapmam gerektiğini sorucam siz neler yapıyorsunuz işbaşı yapanlar ve doğum parası alanlar varmı doğum paranızı nasıl aldınız.Herkesin fikirlerini ve neler yaptığını merak ediyorum.

Merhaba Kızlar
Ben 23 Haziranda doğum yaptım İşbaşı tarihim 17 Eylül ama biraz uzatmayı düşünüyorum.
Haftaya İşyerime gidip ücretsiz izin için başvurucam ve doğum parası için neler yapmam gerektiğini sorucam siz neler yapıyorsunuz işbaşı yapanlar ve doğum parası alanlar varmı doğum paranızı nasıl aldınız.Herkesin fikirlerini ve neler yaptığını merak ediyorum.

benim herşeyi eşimin muhasebecisi halletti sadece bana bir kağıt verdi 20 gün önce gitim onu sgk ya verdim 20 gün sonra paranı alabilirsin dediler, dün 20 gün doldu gittim ziraat bankasından aldım 2.310 tl yatırmışlardı.

benim herşeyi eşimin muhasebecisi halletti sadece bana bir kağıt verdi 20 gün önce gitim onu sgk ya verdim 20 gün sonra paranı alabilirsin dediler, dün 20 gün doldu gittim ziraat bankasından aldım 2.310 tl yatırmışlardı.

Bende çalıştığım şirketin muhasebecisiyle konuşup öyle hareket etmeyi düşünüyorum malum sürekli birşeyler değişiyo bu memlekette

Benim iznim de 2 Eylül'de bitti. Pzt günü işgöremezlik belgesi, doğum raporu ve 32.haftada aldığım raporla işyerimin bağlı olduğu sgk'ya gittim. Ancak biz oraya gitmeden işyeri muhasebesinin ya da insan kaynaklarının sistemde bizim kaydımızı yapmaları gerekiyor bilginiz olsun. Oraya hastane de ilgili evrakları gönderdiği için benden hiç evrak almadılar. bir form doldurdum süt parası için. 10 gün sonra ziraat bankasından paranı alabilirsin dediler. İş yerime de ücretsiz izin için dilekçe verdim. Sene sonuna kadar izinliyim şu anda.

Benim iznim de 2 Eylül'de bitti. Pzt günü işgöremezlik belgesi, doğum raporu ve 32.haftada aldığım raporla işyerimin bağlı olduğu sgk'ya gittim. Ancak biz oraya gitmeden işyeri muhasebesinin ya da insan kaynaklarının sistemde bizim kaydımızı yapmaları gerekiyor bilginiz olsun. Oraya hastane de ilgili evrakları gönderdiği için benden hiç evrak almadılar. bir form doldurdum süt parası için. 10 gün sonra ziraat bankasından paranı alabilirsin dediler. İş yerime de ücretsiz izin için dilekçe verdim. Sene sonuna kadar izinliyim şu anda.

çok teşekkürler bilgiler için muhtemelen benimde öle olur heralde
inşallah seninde paran hemen yatar ama bildiğim kadarıyla PTT den alınıyodu ama oda değişti galiba

Bende iznimi uzatmak istiyorum senin gibi yıl sonuna kadar inşallah

çok teşekkürler bilgiler için muhtemelen benimde öle olur heralde
inşallah seninde paran hemen yatar ama bildiğim kadarıyla PTT den alınıyodu ama oda değişti galiba

Bende iznimi uzatmak istiyorum senin gibi yıl sonuna kadar inşallah

rica ederim canım bir de 37. haftada rapor alınıyor sanırım eğer çalışabilir raporu aldıysan. benim doğumum 36. haftada olduğu için o rapor bende yok.
evet eskiden ptt ye geliyormuş para, şimdi ziraat bankası olmuş.

Hayırlısı olsun canım hepimiz için.

ben işe başladım arkadaşlar 6 haziran doğum yaptım 1 ağustosta işe başlama tarihimdi 1 ay ücretsiz izin aldım 1 eylülde iş başı yaptım doğum parası için de doğum öncesi aldığınız raporu hastanenin ssk burosuna ve işyerinize teslim ettiyseniz eğer onlar sgk ya gönderiyorlar evrakları birtek doğum raporuyla başvuruyorsunuz birde orda emzirme ödeneği için dilekçe dolduruyorsunuz size ordan veriyorlar 15-17 gün sonrada ziraat bankasından alıyorsunuz bu kadar

rica ederim canım bir de 37. haftada rapor alınıyor sanırım eğer çalışabilir raporu aldıysan. benim doğumum 36. haftada olduğu için o rapor bende yok.
evet eskiden ptt ye geliyormuş para, şimdi ziraat bankası olmuş.

Hayırlısı olsun canım hepimiz için.

evet ben çalışabilir raporu aldım biraz uzattım çünkü sağol bütün bilgiler için Sanırım bizden başka raporu biten yada bitecek kimse yok :)

ben işe başladım arkadaşlar 6 haziran doğum yaptım 1 ağustosta işe başlama tarihimdi 1 ay ücretsiz izin aldım 1 eylülde iş başı yaptım doğum parası için de doğum öncesi aldığınız raporu hastanenin ssk burosuna ve işyerinize teslim ettiyseniz eğer onlar sgk ya gönderiyorlar evrakları birtek doğum raporuyla başvuruyorsunuz birde orda emzirme ödeneği için dilekçe dolduruyorsunuz size ordan veriyorlar 15-17 gün sonrada ziraat bankasından alıyorsunuz bu kadar

hayırlısı olsun nasıl bırakabildin bebişini ben yapamıycakmışım gibi geliyor biraz daha uzatmak istiyorum iznimi ,
İnşallah benim prosedürlerde bu kadar kolay olur işbaşı tarihim 17 eylül bir haftam kaldı.
canım peki sen süt izinlerinden yararlanıyormusun 1 sene alma hakkın var bir araştır istersen tek güne bile bağlayabiliyormuşsun.

arkadaslarbende şuan 25 hafadayım doğum aralık 22 sanırım ekim 22 rapor alıcam.Nasıl oluyo detaylı bir şekilde doğum yapan ve bu işlemleri yapan anneler yazarsa çok sevinirim.nette çok karışık cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler ayrıca süt parası ilede ilgili lütfen

Son düzenleme:
hayırlısı olsun nasıl bırakabildin bebişini ben yapamıycakmışım gibi geliyor biraz daha uzatmak istiyorum iznimi ,
İnşallah benim prosedürlerde bu kadar kolay olur işbaşı tarihim 17 eylül bir haftam kaldı.
canım peki sen süt izinlerinden yararlanıyormusun 1 sene alma hakkın var bir araştır istersen tek güne bile bağlayabiliyormuşsun.

alışıyosun canım ama zor oluyo tabi süt iznim var 1,5 saat erken cıkıyorum

alışıyosun canım ama zor oluyo tabi süt iznim var 1,5 saat erken cıkıyorum

Bende alışıcam mecburen demekki .
iyi bari süt izni alabilmene sevindim canım bazı işyerleri biraz zorluyormuş inşallah bana zorluk çıkarmazlar.

arkadaslarbende şuan 25 hafadayım doğum aralık 22 sanırım ekim 22 rapor alıcam.Nasıl oluyo detaylı bir şekilde doğum yapan ve bu işlemleri yapan anneler yazarsa çok sevinirim.nette çok karışık cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler ayrıca süt parası ilede ilgili lütfen

ben doğum yaptım ama henüz işbaşı yapmadım şu ana kadar başımdan geçenleri anlatıyım.

önce 32. haftanın içinde doktoruna gidip doğum iznini alacaksın ama çalışmaya devam etmek istiyorsan çalışabilir raporu alıcaksın bu raporun fotokopisini muhasebene veriyosun.İzne çıkacağın zaman bu raporu dokoruna götüreceksin bu rapora göre sana iş görmezlik belgesi yazacak.
daha sonra doğum yapınca bu iş görmezlik belgesinin üzerine işbaşı tarihin eklenecek. ve sen bu raporunuda muhasebene vereceksin gerisini muhasebecinin halletmesi gerekiyor. işbaşı tarihindede kuruma gidip başvuruyosun.

umarım biraz anlatabilmişimdir :)
.

canım doğumdan 8 hafta önce yani 32. haftada izne çıkcaksın ay olarak bakma 22 aralık ta 40 haftalık oluyosan eğer 28 ekim gibi 32 haftalık oluyosun yanı raporu hak ettıgın tarıh 22 ekım degıl

kızlar benim raporum 1 ağustosta bitti.10 gün olarak 3 rapor aldım yarın bitiyo raporum..
ücretsiz izin ne kadar kullanabiliyoruz?
ücretsiz izinde olunca prim yatırılıyormu?

kızlar benim raporum 1 ağustosta bitti.10 gün olarak 3 rapor aldım yarın bitiyo raporum..
ücretsiz izin ne kadar kullanabiliyoruz?
ücretsiz izinde olunca prim yatırılıyormu?

ücretsiz izini 6 ay alabiliyorsun işyerine dilekçe vererek, sanırım primler yamıyor bende alıcam bakalım ne olucak görcez.

bende 6 hazıranda dogum yaptım. 10 eylülde iş bası yaptım. ücretsiz izin hakkı kullanıldıgında,ücret alınmadıgı için herhangı bir prim ödemesi de söz konusu olmuyor. tıpkı dogum iznindeki gibi primler ödenmiyor.

doğru pirimler yatmıyormuş
bende nihayet nihayet dün işyerime gidip muhasebecimizle görüştüm.
normalde 17 Eylül işbaşı tarihimdi. Önce 6 aylık ücretiz izin hakkımdan 2 ayı için ücretsiz izin dilekçesi verdim. Ve yıllık izinlerimi kullanmadığım için birikmişti 1 ayda ücretsiz iznimin arkasına yıllık ücretli izin aldım yani 3 ay sonra 17 aralıkta işbaşı yapacağım .Bebeğimde ozaman 5,5 aylık olacak yani bayağı toparlamış olacak.

İzin parası içinde Muhasebecimiz rapor tarihim dolunca internet üzerinden işlemleri yapacağını ve birkaç gün sonra ssk ya gidip sormamı bir sorun olursa onu aramamı söyledi bakalım ne olucak haftayada ssk ya gidicem o zaman size yazarım .

selamlar,

ben de 6 haziran da doğum yaptım, izin sürem 5 eylül'de sona erdi. ben de haftaya iş başı yapacağım, doğum parasını ne zaman alabileceğimi ben de merak ediyorum. muhasebecimiz benim doğum öncesi raporumu (3 haftalık ) bir türlü girmedi. bakalım ne şekilde halledeceğiz...
bu arada bizim sgk ya gitmemiz gerekmiyor değil mi??

Back
X