2012 ikiz anneleri bebeklerinizi nasıl besliyoorsunuz??????

doğru diyosun sanki eskiden mama vardı..eskiden bizimkilerde süt yetmediğinde yoğurt verirlermiş..bazen eskilerin uyguladığını uygulamakta fayda var...bende keçi sütünü duymuştum anne sütüne en yakın diye...

bende bebeklerin gaz sıkıntısı için milupanın kimyonlu rezene çayını almıştım...verip vermemek konusunda kararsız kalmıştım...kendim içmiştim ama şimdi tekrar bir kutu alıp mamalarını rezeneli çay hazırlayıp onunla yapıcam..inşallah faydası olur yavrularıma...

aptamille bebelac rasındaki fark aptamil in anne sütüne oranları daha yakın olduğu burda okumuştum yine benim bebekler hero baby sevmediler valla özellikle kızım devamlı kustu bende tattım gerçekten aptamilin tadı çok farklı diğerlerine göre hero baby nin tadı daha acımtırak geldi bana bilmiyorum yinede şu pirinç ununu bende deneyeyim bakayım benimkiler artık 5 aylık ek gıdaya başlayabiliriz...

KARDELEN benimkiler büyüdü artık ama siz aylarda bende aptamil kullanııyordum alternatif olarak bebelac gerçekten iyi severek içiyorlardı benimkiler
keçi sütüne gelince bende ısrarla vermek istedim ve dr lara sordum onlarda ısrarla izin vermediler ben dinlemeyip azar azar verdim ve geçmek bilmeyen ishalle karşılaştım alt üst oldu bebekler ve kilo alımları durdu piyasadaki keçi sütleri yarım yağlı biliyorsunuz
benim nacizane tavsiyem dr sözünden çıkmamanız onlar gerçekten biliyorlar
eskiden dr mu varmış şimdi şanslıyız eski usulleri kullanmak yanlış bence onlar imkansızlıktan mecbur öyle davranmışlar bizlerin herşey elinin altında çok masraflı evet ama bebelac çok büyük tasarruf sağlıyor birde onu deneyin isterseniz
6 ayı doldurduktan sonra yoğun olarak keçi sütü vermeye başladım şimdi günde 400cc içiriyorum kişi başı

galiba benimkiler cok kucuk kecisutu icinben en iyisi 3 aylik olana kadar beklesemmi yoksa bi denesemmi bilmyiom neyse simdilik biraz erteleyim bari

Gaz yapmaması için avent biberon aldım. Emzik olarakda Nuk aldık. Bebekler doğunca hemen verdik. Hastane çantasına koymuştum.
Şimdi mama yedikten sonra uykuları gelince alıyorlar. Çok tutamıyorlar hemen ağızlarından düşürüyorlar.

Arının pirinç ununu aldık. Mamaya karıştırdık ama olmadı.Sanırım kıvam koyulaştığı için biberondan çekemediler.
Akşam yatmadan önce dün akşam pişmiş pirinç ununu şırıngayla verdk daha iyi oldu arkasından da mama. Kaşıkla verdik pirinç ununu her yer kirleniyor. Şırınga daha kullanışlı geldi. Pişmesi gereken pirinç ununun mamayla karışması fikri??????

Keçi sütünün bu özelliğini biliyordum ama bebeklerde kullanılmasını ilk defa duyuyorum.
İlerleyen zamanda bizde düşünebiliriz.
Yarın 40 günümüz doluyor.

Aptamil pre kullanmaya devan ediyoruz. Gazlı bebekler için aptamil com. var. Onu da kullanabiliriz. Geçen hafta ilk defa bebelac aldım. bebekler için bir sorun olmadı yiyorlar.
Gaziçin de Metsil almıştım. Geçen hafta dr. gittik bize başka bir damla verdi onu kullanmaya başladık.

Pişik sorunumuz oldu. Bir hafta boyunca geçmedi. Desitin, pudra, zeytinyağı kullandık geçmedi.
Dr. 3 tane kremi karıştır kullan dedi. Hemen geçirdi. Kızımda desitin iyi gelmişti ikizlere ise faydası olmadı. İnsan anlamıyor.

Son düzenleme:

Canim tr de varmİ bilmiyom ama bambix in bebekler icin olan pirinc ununu katiyom mamaya onun pisirilmesi gerekmiyo zaten sicak suda yapiliyo normaldede zaten dun keci sutu verdim bisey olmadi ictiler bi anormallikte olmadi simdi acaba hergun bi defa versemmi diye dusunuyom bambix belki baska bi isimle vardir tr de bilmiyom hepmizin allah yardimcisi olsun

kızlar yeni öğrendiğime bilgiye göre;gaz sancısı veya kabızlık için zeytinyağı veriyorsanız; asidik olmamasına dikkat edin..daha çok gaz yapabiliyormuş..

kızlar biberonları nasıl temizliyosunuz?? nasıl temizleyici kullanıyosunuz? sadece suyla yıkayınca yıkanmamış gibi geliyor ara sıra sabun kullanıyorum fırçayla..ama bilemedim..siz ne yapıyorsunuz?tabi yıkadıktan sonra sterilize de ediyorum.......

sürekli emziriyorum iki saate bi mama veriyorum.bana da kaşıkla vermemi söylediler memeyi kesmesinler diye ama baş edilemiyor zaten emziriyordun heresi bir saat sürüyor birde sürekli acıkıyorlar dinlenmeye vakit kalmıyor eee birde mama saati geliyor.uykuyu unutmak gerekiyor o zamanda.bende kaşıkla veiryordum çok zaman alıyor.biberon kullanıyorum şükür beni hem deli gibi emiyorlar hemde maşallah biberonla mama yiyorlar.

ama beni emmezler diye şüphe de kalırsan dr.browns diye bir biberon var hemen hemen anne göğsü ile eş değer de ve a,c,d vitaminlerini koruyor onu tavsiye edebilirim ben memnunum.mama ağzına dolmuyor aksine çektikçe geliyor.

Cnm bende avent aldım biberon başlığını değiştirdim. Akış ayarlı kullanıyoruz.
Kaşıkla vermek mümkün değil beslemek bütün zamanımızı alır. Zorunlu biberon kullanmak zorundayız. Büyük kızımla da ilgilenmek zorundayın onun için ????????

aranızda ikiz bebeklerini sadece anne sütüyle besleyebilen var mı acaba? benim doktorum dene, sütün yeter dedi ama olmadı doyuramadım çocukları. 1 gün bile sürmedi deneme süremiz. ben birini emzirirken diğerine mama yapıyorum. sizler nasıl yapıyosunuz?

fnk 18 şubat doğumlumu senin bebeklerin.aynı gün doğum yapmışız sanırım.kaç haftalık doğdu bebeklerin ve şuan kiloları nasıl.çok zor canım sürekli anne sütüyle beslemek.zannedersem 100 kişden ancak birisi anne tek anne sütüyle besliyordur.çok aşırı sütünün olması gerekir.iki çocuğa çok zor.bende denedim olmadı mağlesef.beslenme saatlerinde birini emzirdim diğerine sağdığım sütü verdim.sonra diğer beslenme saatinde diğerini emzirip öbürüne biberon verdim.ama bu sadece iki öğün sürdü.çünkü göğüslerim hemen dolmadı.şimdide bir mama bir anne sütü şeklinde gitmeye çalışıyorum.bazı zaman ona bile yetmiyor sütüm.gitgide büyüyorlar ve sütününde gitgide çoğalması ve doyurması gerekiyor ama bu olmuyor mağlesef.ben sütümü sağarak veriyorum.aralarda da emziriyorum.ama doysunlar diye değil memeyi unutmasınlar diye.hemde uyumalarına yardımcı oluyor uyanıkken.sadece emzirirsem hiç doymuyolar
birde arkadaşlar kaç saat arayla besliyorsunuz ve kaç cc veriyorsunuz acaba.

Son düzenleme:
ben 30 0cakta doğum yaptm 35+6da doğdu bebeklerim. kızım 1700 doğmuştu 2hafta önce 3080gr dı. oğlum 1900doğdu o da 2 hafta önce 3500 gr dı. ben 2-3saatte bir besliyorum zaten doktorum da aynı şeyi söyledi ama verdiğim mama miktarı değişiyo. genelde 60cc yapıyorum bitirirlerse ilave yapıyorum. biberonla beslediğim için memeyi reddediyolar genelde. sütüm olmasına rağmen emmek istemiyolar. kızım daha iyi ama oğlum kendini yırtarcasına ağlıyo genelde ben de mama yapıyorum ya da sağdığım sütü veriyorum. her emzirme sonrasında sütün kalanını sağmak gerekiyomuş çünkü sütün asıl besleyici olan kısmı son kısmıymış. ama her zaman sağmaya da vakit olmuyo. oof off bu beslenme işi canımı sıkıyo. bi de her eve gelen "aa sen mama mı veriyon, sütün yetmiyo mu" diyo ya deli oluyorum

selam bayanlar :) nasılsınız, bebekleriniz nasıl? sizler nasılsınız?

beslenme konusunda neler yapıyorsunuz, ek besine geçen var mı aranızda?

İyi akşamlar. 44 günlük ikizlerim var. 1 aya kadar sadece anne sütüyle 1 er kilo aldılar ama artık yetmiyor gündüzleri süt olmuyor çok sık emmek istiyorlar birikmiyor. Süt azken emmiyor deli gibi ağlıyorlar.Mamayı nasıl vereceğimi bilmiyorum çok versem sindirmekte zorlanıyorlar yada kusuyorlar az versem doymuyorlar. Emzirip üstüne mama vermeyi denedim oda olmuyor memede uyuyorlar mama içerken yada sonrasında kendiliğinden uyumuyorlar. Gündüzleri hiç uyumuyorlar diyebilirim belki 2 belki 3 saat sürekli uyanık ve mizirdaniyorlar tek basıma hiç kalmadım ama birilerine muhtaç olmak çok kötüymüş bide hiçkimse senin gibi bakmıyor istediğin gibi davranmıyor gicik oluyo insan. Sizler nasıl bir düzen oturttunuz yada oturtabildinizmi? Mamayı nasıl veriyorsunuz? Aptamil 1 kullanıyorum hazımsızlık yapıyor sindirene kadar ikildaniyorlar. Conformil varmış kullanan varmı? Çok sorularım var ama çok uzun yazdım herhalde. Yardımlarınızı bekliyorum. Hepinize kolay gelsin..

Merhaba fatma ;
Ben de Avent biberonla başladım beslenmeye ilk.Comformil mamaya geçince biberon tıkanmaya başladı.Dr Browns aldım ama çok beğenmedim.
Şimdi Avent biberonun memesini değiştirmek istiyorum .Ama hangi numara alacağıma karar veremedim .Akış ayarlıdan memnun musunuz?
Anne sütü içerken şakır şakır akmasın diye tereddüt ettim ?

kizlar ya niye kimse yazmiyor???????/
nasil herkes iyidir insallah
bi sorum olcakti siz hazirladiginiz pureleri maximal ne kadar durutuyorsunuz
yani mesela bugun yapip yarinda yediriyomusunuz
her defasinda yapmak baya emekli oluyo da
bizde kontrole gittik kizlardan biri 7450 digeri 6800 olmus
ayriica birisi dis cikarmaya basladi baya erken aslinda dis icin ama ..... aceleci benim cadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…