merhaba arkadaşlar ben daha öncede buraya yazmıstım bu ay bana tüp bebek uygulaması yapılacaktı geçtiğimiz salı opu yapıldı ve 20 adet yumurtam toplandı dr um bu sayının cok fazla oldugunu yumurtalklarım ve karnım su toplayacagndan dolayı transfer işlemini bi dahaki adet dönemimden veya 2. adet dönemimden sonra yapmayı uygun gördü onunda yönlendirmesiyle embriyolar donduruldu 14 tane yumurta döllenmiş fakat 6tane 1. kalite 4 tane 2. kalite embriyoyu dondurma kararı aldık aranızda böyle problem yasayan varmı...
dr transfer işlemi yaparsak diyelim pozitif oldu karnından su almamız gerekebilir buda belki bebeğe zarar verr o yüzden yapmak istemiyorum dedi..
şimdi belki madem öyle dr neden cok fazla yumurtan olusturdu diyebilirsiniz onuda söyle açıklayayımm..
yumurtalarım hiperaktif oldugu için düşük dozla başladık sonra gelişmediler dr i.m. menogon basladı yine gelişmediler daha sonra son kez usg baktı işlemi erteleyecektikki 12 yumurtam oluştu menogonu kestik 2 gün sonra kontorle cagırdı bu sefer 20 yumurtam vardı yani adet bitimi tembel oluyo yumurtalıklarım 10 gün sonrada aşırı hiper aktif...
kusura bakmayın biraz uzun oldu ama içimi dökmek istedim