2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

üç basamaklı (abc)sayısının birler basamağı ile yüzler basamağı yer değiştirildiğinde sayının değeri 594 artıyor. buna göre c nin alabileceği en küçük değer nedir?

artar dediği içn cba-abc=594 olur burdan çözümlersek 99(c-a)=594 çıkar
c-a=6 dır abc üç basamaklıysa a ya en az 1 veririm ordan c 7 çıkar

quiette çıkar gözümden uyku akıyo

ben çıkıyorum kızlar iyi geceler hepinize çözümler içinde çok teşekkür ederim

yarın görüşürüz kızlar
bu arada allahın sevgili kuluymuşum.sevdiceğimle cuma gün için plan yaptık atlantise eğlence merkezine gitmeyi düşündüm (kendisinin haberi yok ) nette araştırıken 20 tllik kupon 9.90 tl indirim vardı yakala.com da 22 saat kalmış bitmesine.ilgilenen hanımlar kaçırmayın eski tatilya gibi
hepinize iyi geceler kızlar görüşürük

x-1=k
y+2=2k
olur. bunun dısındaki tüm katsayılar aralarında asal kuralını saglamayacagı icin direkt olarak k ve 2k olarak degerlendirmemiz gerekiyor.

buradan da

x=k-1

y=2k-2 o da y=2(k-1) olur.

k-1 zaten x'ti. dolayısıyla y eşitliginde ki k-1 yerine x yazabiliriz. o zaman da

y=2x olacak.

bize verilen denklemi yazalım.

x.y+2x=18+y

verilenleri yerlerine koyalım.

x.2x+2x=18+2x oldu denklem ve eşitligin iki tarafında ki 2x ler birbirini götürdü.
bu durumda elimizde kalan

2xkare=18
18 ile 2 sadeleşir.

xkare=9 olur oradan x=3 buluruz.

şimdi y'yi bulalım.
y=2x oldugunu ve X'inde 3 oldugunu bildigimize göre y=6 olacak.

bize sorulan x-y olduguna göre 6-3=3'tür.

emptychild hoşgeldin canım aramıza
kızlar bensiz başlamışsınız
süper sorular buldum genel tekrardan 100 mat sorusu çözdüm tabi bunun 25ini çözemedim kaynak ihtiyaç olunca
evet başlıyormuyuz

asal sayılar senden soruluyor bilgin olsun şekerim bu soruyu çözdün ve yöntem süper ben asal sayılarıda öğrenmiş oldum saolasın

sawakocum ben başlıyorum sorulara sorulara başlayınca geliyo bizim hanımlar

49!-1 sayısının sondan kaç basamağı 9 dur

geç geldim iyi geldim galba evet kızlar cevap ne daha bunu gibi bi sürü soru var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…