merhaba
^______________________^
16 mı cevap????
edit; yada 4
evet cnm cevap 4 sonucu anlatırmısın
kızlar araya türkçe sorularımı sıkıştırıyorum
soru1.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde aynı düşünce değişik sözlerle yinelenmiştir?
a) seçilen konular ve bunların işleniş biçimi, yazınsal türlere göre değişir.
b) bu şiirlerin bir bölümü yazıldığı günlerin sınırını aşamamış yaşarlığını koruyamamıştır
c) şimdi de yaratma sürecinin bir başka yönü konunun algılanış biçimi tartışılmalıdır
d) konuşma sırasında sözcük secimiyle ses tonuyla anlam değişiklikleri oluşturulabilir
e) romanda,kişinin doğup büyüdüğü toprakları unutması, oralardan kopuş nedenleri, uzun uzun anlatılmaktadır.
soru2. Ey saz benizli yolcu
Kuş uçmaz kervan geçmez sema yolunda
gündüzün gecenin hangi kovuğunda
Dinlenmek için gidip yatacaksın
Burada şairin yolcu diye seslendiği ay dır.Bunu şiirdeki hangi sözlerden çıkarabiliriz?
a) Kuş uçmaz kervan geçmez
b) sema yolunda
c) saz benizli
d)gündüzün, gecenin hangi kovuğunda
e) dinlenmek için gidip yatacaksın
b ve b mi?^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
kızlar araya türkçe sorularımı sıkıştırıyorum
soru1.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde aynı düşünce değişik sözlerle yinelenmiştir?
a) seçilen konular ve bunların işleniş biçimi, yazınsal türlere göre değişir.
b) bu şiirlerin bir bölümü yazıldığı günlerin sınırını aşamamış yaşarlığını koruyamamıştır
c) şimdi de yaratma sürecinin bir başka yönü konunun algılanış biçimi tartışılmalıdır
d) konuşma sırasında sözcük secimiyle ses tonuyla anlam değişiklikleri oluşturulabilir
e) romanda,kişinin doğup büyüdüğü toprakları unutması, oralardan kopuş nedenleri, uzun uzun anlatılmaktadır.
soru2. Ey saz benizli yolcu
Kuş uçmaz kervan geçmez sema yolunda
gündüzün gecenin hangi kovuğunda
Dinlenmek için gidip yatacaksın
Burada şairin yolcu diye seslendiği ay dır.Bunu şiirdeki hangi sözlerden çıkarabiliriz?
a) Kuş uçmaz kervan geçmez
b) sema yolunda
c) saz benizli
d)gündüzün, gecenin hangi kovuğunda
e) dinlenmek için gidip yatacaksın
ilk soru b. şöyle ki; yazıldığı günlerin sınırını aşamamış yani yazıldığı günlerle sınırlı kalmış=yaşamamış, yaşarlığını koruyamamış
ikinci soru ise açıkçası b ve d arasında kaldım bende. şöyle düşün verilen şıkların hangisi en fazla bu ay dedirttirebiliyor sana???
saz benizli-------herhangi bir şeyin rengi de saz benizli olabilr.
sema yolunda dediğinde ise biz bu şey tamamdır gökyüzündedir diyebiliyoruz...
umarım anlamışındır çünkü hiç güvenmiyorum kendime sözel açıklama konusunda
soru. teknik insanın kendi gereksinimleri bakımından doğada yaptığı reformdur.Bu reforma da insanı doğa zorlamıştır
Aşağıdakilerden hangisi yukarda tanımlanan teknik kavramı ile ilgili değildir?
a) sulardan yararlanmak için barajlar yapılması
b) yol yapımında tüneller açılması
c) kuraklığı önlemek için yağmur yağdırılması
d) ulaşımda denizlerden yararlanılması
e) iklimi etkilemek için orman yetiştirilmesi
soru. teknik insanın kendi gereksinimleri bakımından doğada yaptığı reformdur.Bu reforma da insanı doğa zorlamıştır
Aşağıdakilerden hangisi yukarda tanımlanan teknik kavramı ile ilgili değildir?
a) sulardan yararlanmak için barajlar yapılması
b) yol yapımında tüneller açılması
c) kuraklığı önlemek için yağmur yağdırılması
d) ulaşımda denizlerden yararlanılması
e) iklimi etkilemek için orman yetiştirilmesi
b mi???
buna da bakıp öyle oturayım rahat edemedim
e cevap :)) of sözellerde böle olmaktan nefret ediyorum
e cevap :)) of sözellerde böle olmaktan nefret ediyorum
ben de c dedim kızlar ama cevap d şıkkı çıktı bende dedim yağmur duasına çıkıpmı yağmur yağdırıyolar diye düşüğndümdü ondan onu işaretledim
bende e dedim.insanı doğa zorlamıştır diyo o yüzden e daha mantıklı geldi valla :44:ben de c dedim kızlar ama cevap d şıkkı çıktı bende dedim yağmur duasına çıkıpmı yağmur yağdırıyolar diye düşüğndümdü ondan onu işaretledim
ne ki cevap acep??? merak ettim bende...
quietty bu arada bir arkadaşım pegem 5000 sorusunu verdi bana gy-gk. pegem nasıldır??? sen anlarsın kitaplardan
d hariç diğerlerinde insanın doğaya müdahalesi var ama denizden yararlanmak doğaya müdahale etmek değil onun imkanlarından yararlanmaktır bu nedenle doğru şık sanırım-tünel ve baraj kolay çok barizdi de son üç şıkta nüanslar ince...bende e dedim.insanı doğa zorlamıştır diyo o yüzden e daha mantıklı geldi valla :44:
d miş cnaım cevap
canım pegemin sadece notlarını aldım ben bilmiyorum nasıl soru bankası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?