şöyle diyorum 5!.a^2 her zaman çift sayı çıkacak 5! in açılından dolayı e 5!.a^2+ 2007 sonucu da tek sayı olucak
şimdi denklemin diğer tarafına gelelim a veya b fark etmez orda faktöriyel işareti var ve yine a+b toplamını çift sayı yapar
geriye c kaldı
denklemin karşı tarafı tek sayı çıkıyordu (a+b)! çift oluyorsa c nin mutlaka tek sayı olması gerekir
insanı nasıl şaşırtıyolar ya faktöriyel var diye afam karışmıştı. çok sağol canım.
insanı nasıl şaşırtıyolar ya faktöriyel var diye afam karışmıştı. çok sağol canım.
havan bittiyse çözümü alayım :)
11 tek sayı ondan x 11 olamaz
bak şimdi canım çift dediği ve tamsayı dediğiiçin -8,-6,-4,-2,0,2,4,6,8,10 bunları aldım toplamı 10 yaptı -6dan itibaren aldığımdada -6,-4,-2,0,2,4,6,8,10,12 oldu sıralama topladığımda yine 10ve 12 çıktı -4 alsaydım 10,12,14 çıkıcak yanı 11 çıkmıyor hiç bir zaman
öyle gelip laf atıp sohbete gitmekle olmuyo
anlaım canım sağolasın. ee biraz siz sorun bende çözeyim özledim valla :)
lafı doğru atıyorum ama kısa yoldan çözüm yapıyorum
makaramı özlemiştim kaç gündür konuşamıyordum doğru düzgün
kısa ve öz 11 çünkü tek dedin gittin şaştım kaldım böyle:) :)
Allah muhabbetinizi arttırsın madem
kızlar ben çıkıyorum dayanmıyorum artık uykusuzluğa kucağımda bilgisayar uyuyakalmışım
bugün çok yoruldum valla
yarın görüşmek üzere kızlar
haftasonu diye kaytarmak yok haberiniz olsun benim bi isürü sorum var
hepinize iyi geceelr topic güzelleri
canım zaman önemli bişi kısa yoldan çözüm sınavda çok işe yarar ve tabi dikkat cevaplarda da 11 direkt gözüme takıldı
burda soru çözmekten çok fazla sohbet edemiyoruz birbirimizle şöyle bi pazar çayı gibi bişi yapalım da topikte sohbet edelim bol bol bi tatil günü olsun
kızlar ben çıkıyorum dayanmıyorum artık uykusuzluğa kucağımda bilgisayar uyuyakalmışım
bugün çok yoruldum valla
canım zaman önemli bişi kısa yoldan çözüm sınavda çok işe yarar ve tabi dikkat cevaplarda da 11 direkt gözüme takıldı
burda soru çözmekten çok fazla sohbet edemiyoruz birbirimizle şöyle bi pazar çayı gibi bişi yapalım da topikte sohbet edelim bol bol bi tatil günü olsun
bugün çok yoruldum valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?