2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

bu soruyu çözebilmn için 2 tane özellik bilmen gerekiyo kök konusuyla ilgili.

1.si : kök içindeki 3-2kök2 dışarıya kök2-1 olarak çıkar.

2.si : kök5-3 teki kareyle kök işareti birbirini götürdüğünde işlem mutlak değer içinde çıkar. sonuç olarak işlem şöyle olur;

kök içinde 3-2kök2 + |kök5-3| + |kök5- kök2|

kök2-1+3-kök5+kök5-kök2 = -1+3 kalır oda 2 eder.

işte ilk kuralı anlamadım ben

işte ilk kuralı anlamadım ben

o şöyle oluyo canım.

hepsini içine alan kök varsa ve içindeki sayılarda atıyorum 5+2kök6varsa

çarpımları 6 olan toplamları 5 olan sayılar ne 2 ve 3 demi. aradaki işarete göre büyük olanı başta yazıp kök içinde çıkartcaksın bu sayıları.

sorudaki kök8 2kök2 çıkıyo ya. hepsini içine alan kökte ilk sayı 3 ya. 2kök2 olduğu içinde çarpım 2 toplam 3 olan sayılar 2 ve 1 bizde işaret - olduğu için kök2- kök1 çıkarttık.

anlatabildim mi ya :s

x,y,z birer reel sayı olmak üzere
2^x=35
3^y=29
4^z=63 olduğuna göre x,y,z sayıları arasındaki sıralama nasıl olur? (ihtiyaç soru bankası sayfa 29 soru19)

çok saol canım ya
o zaman bu şekilde çıkartmamız için mutlaka ikinci kökün başında 2 olması lazım dimi

x,y,z birer reel sayı olmak üzere
2^x=35
3^y=29
4^z=63 olduğuna göre x,y,z sayıları arasındaki sıralama nasıl olur? (ihtiyaç soru bankası sayfa 29 soru19)

cevap x>y>z çünkü
2^6=32 yani 33e yakın o zman x 6virgüllü
3^3=27 yani 29 a yakın o zman y 3 virgüllü
4^3=64 yani 3ün altı 2 virgüllü de z oluyo
o zman x>y>z

cevap x>y>z çünkü
2^6=32 yani 33e yakın o zman x 6virgüllü
3^3=27 yani 29 a yakın o zman y 3 virgüllü
4^3=64 yani 3ün altı 2 virgüllü de z oluyo
o zman x>y>z

ne virgülü noluyo. :) bende sonradan böyle buldum ama virgül kullanmadım :) sen nasıl yaptın

2<a<b<8 olduğuna göre a+b toplamının alabileceği kaç farklı tam sayı değeri vardır? buyrn kızlar

Son düzenleme:
kızlar msj trafiğindeyim yetişcem size
canım o virgül hani karesi polursa 16 2.kuvveti olursa 64 ya ama 63müş o yüzden öle dedim yani

bu soru yanlış :) :)

bencede yanlışhemen bir soru dha geliyor

x,y gerçel sayılar olmak üzere

-3<x<=2 (küçükeşit xten sonrası)
-1<y<4 eşitsilikleri veriliyor.
buna göre x^2+y^2toplamının alabileceği kaç farklı tam sayı değeri vardır?

kızlar ab toplamı farklı diyo zaten 6 farklı oluyo galba kalanlarda rasyonel alınıp tamamlanıcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…