can olsun kan olsun :)
başka sorularımızda var. ayrıca bakta öğren şaşkın
|x-3| - |x+8| toplamının alabileceği kaç tam sayı değeri var?
ya olmasın ama kilo vermem lazımgerçi sevdiceğim kilo vermişsin dedi ama kayınvalideciğim aynı fikirde değil quiet biraz kilomu almış demiş
valla ne yaaln söliyim bakasım bile gelmiyo
ben diğer sorularda coşucam hız testindde 1 testim kaldı ona bakıyım ben bi yandan da size
kızlar bu da sohbet topicimiz dün açtık kurdele kestik :124::124::124::124:
http://www.kadinlarkulubu.com/geyik-sohbeti/487511-2012-kpss-yoldaslari-stres-atalim-birazda.html
[FONT=Comic Sans MS]|x-3| - |x+8| canım bu ifadeyi şuna çeviriyoruz |x-3| - |x-(-8)|. Bu ifadeye çevirmemizin tek sebebi bunun bir kural olması. Bu ifadenin alabileceği en küçük değer x=3 ve en büyük değer x=-8 verdiğimizde ortaya çıkar.[İÇİNİ SIFIR YAPAN DEĞERLERİ ALICAZ] Sonra x=3 verdiğimizde enküçük değer -11
x=-8 verdiğimizde en büyük değer +11 çıkıyor. Yani {-11,-10,-9,-8,...,0,1,2,...,11} yani toplam 23 tane tamsayı değeri oluyor :)[/FONT]
sevdiceğin seni seviyo belli :)
biz burdayız sorularını bekliyoruz canım
bu akşamda pasta kesicez canım
kızlar çözümsüz soru var 15!=4[SUP]a[/SUP].b
eşitliğini sağlayan en büyük a değeri kaçtır
kızlar bu da sohbet topicimiz dün açtık kurdele kestik :124::124::124::124:
http://www.kadinlarkulubu.com/geyik-sohbeti/487511-2012-kpss-yoldaslari-stres-atalim-birazda.html
canım o da 5 :)
yine mi o soruuuuuu
ben 11 buluyorum 10 olup 2a=10 dan 5 çıkması lazım cevaba göre ama hata nerdeeeee
naptın anlamadım
bende 3 buldum 15i 4e böldüm bide tam sayı diyo :44:
15!=4[SUP]a[/SUP].b canım bu ifadede 4[SUP]a[/SUP] = 2[SUP]2a[/SUP] şeklinde yazıyoruz. Sonra 15'i sürekli 2 ye böl, ilk bölümünde bölüm 7 sonra 7'yi 2'ye böl, 2. bölüm 3 sonra 3'ü 2'ye böl bölüm 1, artık 1 2'ye bölünemeyeceğinden bölme işlemini yapmıyoruz. Sonra bu bölümleri topluyoruz 7+3+1=11 ama bizim üslü sayıda üssümüz 2a çıkmıştı. Burdan 11'i 2'ye bölmemiz lazım cvp=5 :)
15!=4[SUP]a[/SUP].b canım bu ifadede 4[SUP]a[/SUP] = 2[SUP]2a[/SUP] şeklinde yazıyoruz. Sonra 15'i sürekli 2 ye böl, ilk bölümünde bölüm 7 sonra 7'yi 2'ye böl, 2. bölüm 3 sonra 3'ü 2'ye böl bölüm 1, artık 1 2'ye bölünemeyeceğinden bölme işlemini yapmıyoruz. Sonra bu bölümleri topluyoruz 7+3+1=11 ama bizim üslü sayıda üssümüz 2a çıkmıştı. Burdan 11'i 2'ye bölmemiz lazım cvp=5 :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?