Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar be terar geldim quetcım ii akşmlar![]()
ayy en sevmediklerim hep de unuturum![]()
oo siz benden öndesiniz baya ben geçen cumartesi başladım daha yeni aralık ayı grubuyum
kızlar şu sorumu da araya sıkıştıryorum
soru.. biri diğerinin 3 katı olan iki pozitif doğal sayı aynı doğal sayıya bölündüklerinde kalanlar 5 ve bölümlerin oranı 4 oluyor.Buna göre bölünen sayıların toplamı kaçtır?
soru.. biri diğerinin 3 katı olan iki pozitif doğal sayı aynı doğal sayıya bölündüklerinde kalanlar 5 ve bölümlerin oranı 4 oluyor.Buna göre bölünen sayıların toplamı kaçtır?
rasyonelmi şıklar canım :44:
e şıkkı 5 galba cevap 5![]()
ben çarpma formülünü uyguladım toplamaya sende öle yaptın kesinhyr cnm 5 değil bende öyle buluyorum nerde yanlış yapıyoruz acaba![]()
selam kızlar bende kpssye çalışmaya başladım ancak daha çok yeniyim ama umarım işi sıkı tutarak sizlere yetişecem eğer kabul ederseniz bundan sonra bende aranızdayım şimdi cevaba geleyim ..
x= 1. sayı a= bölen b=bölüm
x=a.b+5
3x=a.4b+5
x olan yeri 3le çarpıp eşitliyoruz
3.a.b+15=4.a.b+5
a.b=10 x=a.b+5 olduğundan x=15
sonuçta 4.x=60
çookmu karışık oldu bilmiyorum ama umarım anlamışsındır..