2012 KPSS konu çalışması hayırlı olsun kızlar :)) hedef min 85 :))

evet cnm çözümü anlat hemen merak ettim :emir_bebek::1:
$SAM_3109.webp

formül özelliklerini yazdım tatlım takıldığın yer varsa sor :34:

kızlar şu sorumu da araya sıkıştıryorum

soru.. biri diğerinin 3 katı olan iki pozitif doğal sayı aynı doğal sayıya bölündüklerinde kalanlar 5 ve bölümlerin oranı 4 oluyor.Buna göre bölünen sayıların toplamı kaçtır?

soru.. biri diğerinin 3 katı olan iki pozitif doğal sayı aynı doğal sayıya bölündüklerinde kalanlar 5 ve bölümlerin oranı 4 oluyor.Buna göre bölünen sayıların toplamı kaçtır?

doğal sayı olduğunu sonra geldi aklıma düzenlmee yaptım :)))
cevp 60 :34:

Son düzenleme:

60 :21:

selam kızlar bende kpssye çalışmaya başladım ancak daha çok yeniyim ama umarım işi sıkı tutarak sizlere yetişecem eğer kabul ederseniz bundan sonra bende aranızdayım şimdi cevaba geleyim ..
x= 1. sayı a= bölen b=bölüm
x=a.b+5
3x=a.4b+5
x olan yeri 3le çarpıp eşitliyoruz
3.a.b+15=4.a.b+5
a.b=10 x=a.b+5 olduğundan x=15
sonuçta 4.x=60

çookmu karışık oldu bilmiyorum ama umarım anlamışsındır..

$SAM_3110.webp

:34:

hyr cnm 5 değil bende öyle buluyorum nerde yanlış yapıyoruz acaba:29:
ben çarpma formülünü uyguladım toplamaya sende öle yaptın kesin :9::9:

selam kızlar bende kpssye çalışmaya başladım ancak daha çok yeniyim ama umarım işi sıkı tutarak sizlere yetişecem eğer kabul ederseniz bundan sonra bende aranızdayım şimdi cevaba geleyim ..
x= 1. sayı a= bölen b=bölüm
x=a.b+5
3x=a.4b+5
x olan yeri 3le çarpıp eşitliyoruz
3.a.b+15=4.a.b+5
a.b=10 x=a.b+5 olduğundan x=15
sonuçta 4.x=60

çookmu karışık oldu bilmiyorum ama umarım anlamışsındır..

hoşgeldin canım aramıza :29:
hiç bişey için geç değil :41::41:

Back
X